PITANJE: Slažem se da citiraš pisano slovo! "Isus hrist u obličju Božijemu i nije se otimao da se usporedi s Bogom" Nego problem je što me kao sav Adventizam gledaš u oči i lažeš "od Hristovog evanđelja i Apostola Pavla što je pisao u Rimu isto pravite laž"
ODGOVOR: nije u pitanju nikakva laz, vec je stvar u tome sto ti tumacis iz biblije Jehovinih svedoka `Novi svet, koju su namerno izokrenuli Jezuiti...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dakle pitanja su sledeca:
PITANJE: Nise se GOSPOD Isus ni otimao i nije se ni usporedio sa BOGOM! tako pisano slovo piše, nije mi jasno zašto onda lažete da nema drugoga Boga osim svemogućeg Isusa Hrista?
ODGOVOR: Neki prevodi ovog teksta kazu: NIJE UZIMAO KAO NESTO PRIGRABLJENO DA SE ISPOREDI S BOGOM... Sto znaci da je sam Bio Bog, ali se ponizio uzevsi ljudsko telo..
Neznam o cemu pricas kada kazes da mi lazemo kada kazemo da nema drugog Boga osim Isusa, mi pre svega uopste to ne govorimo, mi podrzavamo jasno biblijsko ucenje da je Bog jedan, ali da su tri Bozanske licnosti, Otc, Sin, i Sveti Duh..
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PITANJE: I šta pisano slovo kaže?
Kaže li da je Isus jedin svemogući Bog Otac i da je sve zbog njega i za njega? kaže li da je on starozavetni Jehova koji se inkarnirao u svog novozavetnog sina kao čovek jer se nađe tako na Adventističke oči
ili kaže da se Isus odrekao božanstva ali opet na zmelji je jedini Bog Otac?
Dakle šta kaže Filipljana 2.5-8? sada ti tražim da mi interpretiraš ovaj stih što si ovde citirao.
ODGOVOR: rec Bozja kaze, da je Isus na nebu oduvek bio JHWH Bog jednak ocu, ali da se u odredjenom trenutku odrekao svog Bozanskog oblicja iz ljubavi prema coveku, i uzeo ljudsko telo ponizivsi se do krajnjih granica.
Citiracu tekst iz Filibljanima poslanice uz objasnjenje:
`ODGOVOR: `A sinu: Presto je Tvoj, Bože, va vek veka; palica je pravde palica carstva Tvog.
Omilela Ti je pravda, i omrzao si na bezakonje: toga radi pomaza Te, Bože, Bog Tvoj uljem radosti većma od drugova Tvojih.
I opet: Ti si, Gospode, u početku osnovao zemlju, i nebesa su dela ruku Tvojih:
Ona će proći, a Ti ostaješ: i sva će ostareti kao haljina,
I savićeš ih kao haljinu, i izmeniće se: a Ti si Onaj isti, i Tvojih godina neće nestati.
( Jevrejima poslanica 1. 8 - 12 ).
U ovom tekstu Bog otac se obraca Bogu sinu sa Boze, i kaze za njega da je njegov presto va vek veka - vecan, da je palica NJEGOVOG carstva palica pravde, njemu je omilela pravda a omrzao je na bezakonje,
Bog sin je osnovao zemlju i nebesa su delo ruku njegovih, Bog sin je vecan, on je uvek onaj isti i njegovih godina nece nestati, on je Bog u punini i ima sve atribute koje poseduje i Otac..
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PITANJE:
Pa tu gore si "KAZAO" da se nije izjednačio sa Bogom i šta sad koja od ove dve tvoje izjave jeste LAŽ vidiš podebljao sam.
Sada navedi pisano slovo i to jedno po jedno da ti podrži sve to što ti ovde misioniraš, sa ne bude da me gledaš u oči i LAŽEŠ
ODGOVOR: neznam o kakvim lazima govoris, osim ako nisi nesto pomesao.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
PITANJE - KONSTATACIJA:
Pukao si dragi moj, izvlačiš iz kontexta i moja pitanja da bi selektivno dao neke komentare!
ODGOVOR:
???
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PITANJE: Tražim ti da komentarišeš ovo što si ovde citirao, da obijasniš sledeće
Čiji je presto na koji seda Isus?
ODGOVOR: Isusov - `A sinu: Presto je Tvoj, Bože, va vek veka; palica je pravde palica carstva Tvog.
PITANJE:
Ko je ovde Bog i ko je GOSPOD?
ODGOVOR: formulisi malo bolje pitanje...ako mislis na tekst Jevrejima 1. 8 - 12 Tu se Bog otac obraca Bogu sinu, a u jednom trenutku kaze `I opet: Ti si, Gospode, u početku osnovao zemlju, i nebesa su dela ruku Tvojih: Sto se odnosi na Isusa.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PITANJE:
Ko je taj Bog što pamazuje uljim?
ODGOVOR: u ovom tekstu u Jevrejima, ta rec se odnosi na to da je Isus od pocetka bio predodredjen za zemaljsku misiju spasavanja ljudskog roda.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PITANJE:
Kakav je to drugi Bog koji je pomazan ako ima samo "JEDAN BOG"?
ODGOVOR: nije drugi Bog vec drugo lice Bozanstva - Isus.
PITANJE:
Koji su to ti navedeni drugovi njegovi?
ODGOVOR: ocigledno se odnosi na andjele, ali moze se odnositi i na ljude, jer niko nije mogao umreti za coveka ni andjeli ni jedan covek, osim samog Boga, odnosno jednog od clanova Bozanstva..
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PITANJE:
Ko je GOSPOD što je u početku osnovao zemlju i nebesa su dela ruku njegovih?
ODGOVOR: Isus, jer ovde se Bog otac obraca Bogu sinu i za njega kaze `I TI SI GOSPODE U POCETKU OSNOVAO ZEMLJU...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PITANJE:
"Isus je u svom nebeskom oblicju kao jedan od clanova Bozanskog trojstva Otac svima nama, vecni Bog kao sto su to i ostala dva clana."
ODGOVOR: ako si vec citirao taj deo odgovora, mogao si i ostatak, jer se tu nalazi odgovor na to pitanje.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PITANJE:
Imaš neko pisano slovo da ti podrži MANTRU kojom huliš i odričeš se jedinog Boga? ako imaš navedi ga da ga razmotrimo. Ili me gledaš u oči i lažeš
ODGOVOR: vrati se na neke moje starije komentare u kojima sam dao sve dokaze u prilog Isusovog Bozanstva.
A ja licno imam pitanje za tebe, NA KOGA JE TOMA MISLIO KADA JE DODIRNUO ISUSOVO TELO I REKAO `GOSPOD MOJ I BOG MOJ..?
PITANJE:
"Isusu u svom zemaljskom oblicju otac je Bog, odnosno ostala dva clana Bozanskog trojstva su otac Isusu,"
Izvini i oprosti što pitam, ali šta ti MANTRAŠ ovde! nisam te svatio zato tražim dodatna obijašnjenja.
ODGOVOR: pitao si me `ko je otac Isusu, a ja sam odgovorio da je "Isusu u svom zemaljskom oblicju otac je Bog, odnosno ostala dva clana Bozanskog trojstva su otac Isusu," kao sto su otac svakom ljudskom bicu koje se radja na ovoj zemlji..
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PITANJE: Pitanja za Adventizam
Šta Adventizam "KAŽE" da je Isus na oko dok je bio na zemlji?
ODGOVOR: covek, odnosno MONOGENES TEOS - BOGOCOVEK..
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PITANJE: Dali Isus ima i Boga i Oca dok je boravio na zemlji?
ODGOVOR: da ali samo dok je bio na zemlji, u svom zemaljskom oblicju
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PITANJE: Koja biblija, koje izdanje i godina izdanja, koji izdavač piše sledeće:
ODGOVOR: NE pise, to se zakljucuje iz tekstova koji potvrdjuju da je Isus Bog, i da je Sveti Duh licnost koja je u Bozjoj prisutnosti kao i Isus..
Postoji tekst koji sam vec citirao koji kaze `TROJE JE STO SVEDOCE NA NEBU, OTAC, REC - ISUS, i SVETI DUH.
Ostali dokazi slede:
izraz ELOHIM, oznacava vise osoba, to dokazuje zavrsetak `IM, u Bozjem imenu ELOH - IM.
Potom reče Bog ELOH-IM: Da načinimo čoveka po svom obličju, kao što smo mi, koji će biti gospodar od riba morskih i od ptica nebeskih i od stoke i od cele zemlje i od svih životinja što se miču po zemlji.
I stvori Bog čoveka po obličju svom, po obličju Božjem stvori ga; muško i žensko stvori ih.
I blagoslovi ih Bog, i reče im Bog: Rađajte se i množite se, i napunite zemlju, i vladajte njom, i budite gospodari od riba morskih i od ptica nebeskih i od svih zveri što se miče po zemlji.
( 1 knjiga Mojsijeva 1. 26 - 27 ).
Kada Bog u ovom tekstu kaze `DA NACINIMO, on se ovde ne obraca andjelima, vec kao sto se moze videti iz prilozenih tekstova, obraca se dvema licnostima ravnim sebi koji cine trojedinog Boga, Svetom Duhu i Isusu Hristu, koji su ucestvovali u stvaranju kao jedan Bog ELOHIM, u kasnijim tekstovima poznat kao JHWH...
Ovo je vezano i za tekst iz 1 knjige Mojsijeve 11. 4 - 9 u vezi gradjenja Vavilonske kule:
Posle rekoše: Hajde da sazidamo grad i kulu, kojoj će vrh biti do neba, da stečemo sebi ime, da se ne bismo rasejali po zemlji.
A GOSPOD SIDJE DA VIDI grad i kulu, što zidahu sinovi čovečiji.
I reče Gospod: Gle, narod jedan, i jedan jezik u svih, i to počeše raditi, i neće im smetati ništa da ne urade šta su naumili.
HAJDE DA SIDJEMO, I DA IM POMETEMO jezik, da ne razumeju jedan drugog šta govore.
TAKO IH GOSPOD RASU odande po svoj zemlji, te ne sazidaše grada.
Zato se prozva Vavilon, jer onde POMETE GOSPOD jezik cele zemlje, i odande ih rasu Gospod po svoj zemlji.
Zapazimo ove reci napisane velikim slovom, tekst kaze `A GOSPOD SIDJE DA VIDI GRAD, a onda kaze HAJDE DA SIDJEMO DA IM POMETEMO JEZIK, onda nastavlja `TAKO IH GOSPOD RASU odande, i na kraju zavrsava, jer onde POMETE GOSPOD JEZIK CELE ZEMLJE.
Ovde se jasno vidi paralela kako mnozina deluje u jednini, odnosno kako tri licnosti deluju kao jedno, kao jedan Bog..
TROJSTVO UCESNICI U STVARANJU:
`U početku stvori Bog nebo i zemlju.
A zemlja beše bez obličja i pusta, i beše tama nad bezdanom; i duh Božji dizaše se nad vodom.
( 1 knjiga Mojsijeva 1. 1 - 2 ).
U tekstu koji sam gore vise puta ponovio, a u kome se Bog Otac obraca Bogu sinu, on kaze sinu `I TI SI GOSPODE JHWH U POCETKU OSNOVAO ZEMLJU, I NEBESA SU DELO RUKU TVOJIH...
Prema tome jos na pocetku biblije vidimo da je triojstvo delovalo kao jedan Bog..ELOHIM.
KRSTITI U IME TRI LICA:
`Idite dakle i naučite sve narode krsteći ih va ime Oca i Sina i Svetog Duha, ( jevandjelje po Mateju 28. 19 - 20 ).
TROJE JE STO SVEDOCI I ONI SU JEDNO:
Ovo je Isus Hristos što dođe vodom i krvlju i Duhom, ne samo vodom nego vodom i krvlju; i Duh je koji svedoči, jer je Duh istina,
Jer je troje što svedoči na nebu: Otac, Reč, i Sveti Duh; i ovo je troje jedno. ( 1 poslanica Jovanova 5. 6 - 7 ).
TRI LICA BOZANSTVA.
`Po proviđenju Boga Oca, svetinjom Duha dovedenim u poslušanje i kropljenje krvi Isusa Hrista: da vam se umnoži blagodat i mir.
`Blagodat ( milost ) Gospoda našeg Isusa Hrista i ljubav Boga i Oca i zajednica Svetog Duha sa svima vama. Amin. ( 2 poslanica Korincanima 13. 13 ).
`I krstivši se Isus iziđe odmah iz vode; i gle, otvoriše Mu se nebesa, i vide Duha Božjeg gde silazi kao golub i dođe na Njega.
I gle, glas s neba koji govori: Ovo je Sin moj ljubazni koji je po mojoj volji. ( jevandjelje po Mateju 3. 16 - 1).
PITANJE:
Božansko trojstvo
Tri člana božanstva
"jedan od clanova Bozanskog trojstva Otac svima nama, odnosno ostala dva clana Bozanskog trojstva su otac Isusu"
Čekaj, čekaj malo! šta je Adventistička TANDARA MANDARA " JA TI REKO, TAKO JE TO" da ostala dva člana Božanskog trojstva su otac Isusu!
ODGOVOR: malo si pomesao, da ostala dva clana Bozanskog trojstva su Otac Isusu kao coveku..
Znas, ja samo odgovaram na tvoja postavljena pitanja, koja su uistinu bizarna, nemoguc si...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PITANJE: Hajd citiraj mi pisano slovo odakle Adventizmu takva MANTRA? ja mislim da me gledate u oči i lažete bezstidnom hulom na Boga.
Dakle gde je pisano slovo da podrži Adventizam i njihovo misioniranje po pitanju:
"jedan od clanova Bozanskog trojstva Otac svima nama, odnosno ostala dva clana Bozanskog trojstva su otac Isusu"
ODGOVOR: ne ti lazes, jer si ovaj deo odgovora izvadio iz konteksta onoga sto sam u njemu rekao kao odgovor na tvoje pitanje..
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PITANJE: A sada bez sarkazma navedi šta vas podrži vaše misioniranje
Koji stih koja glava se može naći Hristova najveća zapovest?
ODGOVOR: odgovoricu kada mi kazes zasto je Isus rekao bogatom mladicu da drzi deset zapovesti, a vi kazete da su one ukinute...?