Član
- Učlanjen(a)
- 03.10.2010
- Poruka
- 1.305
To je upravo smisao onoga sto sam ja sve vreme ukazivao na ovom forumu, a to je sadrzano u sledecim recima Elen Wajt koji si citirao ``"Ali, i ako je Hristova slava za jedno vreme bila skrivena pod plastem tela, On nije prestao da bude Bog, kada je postao čovek.
U ovim tekstovima se upravo govori o razlici izmedju dve Hristove prirode, Bozanske koju je imao na nebu kao onaj koji je bio jednak oci i sam Bog, i zemaljske koju je primio na ovoj zemlji, dobrovoljno se odreknuvsi Bozanskih atributa.
I pored toga sto se ponizio, i uzeo ljudsko telo, kojim je njegovo Bozanstvo bilo zaklonjeno, on kao sto i Elen Wajt kaze `nije prestao biti Bog...
A ja sam svatio da jedini JEHOVA jeste svemogući Bog, samo jedno biće u univerzumu je indentifikovano kao Bog a to je otac JEHOVA.
NOT the Lord God Almighty in identity. Only one being in the universe is identified as the Lord God Almighty and that is the father.
Isto sam zaključio da je Ceca Jeca napisala da sin božiji je sledeći po autoritetu odma posle velikog zakonodavca Boga i Oca njegova
“The Son of God was next in authority to the great Lawgiver"
A iz ovog spisa Nene Jelene sam izvukao zaključak da samo oni kojima zatupela savest i odriču se Oca a kada nemaju Oca nemaju ni sina.
"Можемо видети "славу оца" у свог јединородног сина. Али Христос није отац, а такође није Бог. Исус, када разговара са својим оцем односи се на свог оца као "јединог истинитог Бога"