Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Čiji se duh vraća Bogu naš ili naših očeva u nama?
Pošto je otac nasledio odsvog oca tako svi imamo jedan duh koji se prenosi i koji je onda kriv a koji nije?
Rekoh Duh je dat coveku prilikom stvaranja, i on se "prenosi" sa majke i oca na dete. Kombinacijom ocevog i majcinog Duha dobijamo uvek pomalo razliciti Duh, zato je "uvek razlicit". Taj Duh ipak sadrzi informacije roditelja, njihova znanja , znanja predaka itd.. Tako dete brzo progovori jezik, nauci da hoda itd.. Tako mozemo i objasniti fenomen reinkarnacije, gde dete pocne da govori neki strani jezik premda ga nikada nije ucilo i tvrdi da se seca odredjenih predela premda nikada nije zivelo tamo, a to su sve secanja njegovih predaka, koja izlaze na povrsinu... Cak se ustanovi da dete lici na sliku coveka za koga tvrdi da je "to on", a u stvari dete nije ta osoba, "vec je to njegov predak", rodjak iz iste linije predaka odakle je nasledio Duh..
Kako dete kasnije odrasta i formira sopstvenu licnost, znanje kolektivne svesti se potiskuje i to prelazi u "podsvesno", te dete zaboravlja i te tkz. "prethodne zivote"....
Duh je "nosioc licnosti", a ne "sama licnost", on je skup informacija, ali takodje zivuca komponenta..
Bogu su svi zivi, preko tog istog Duha, koji se kod smrti vraca k Bogu. Pise da je jedan Duh, da "svi imaju ISTI DUH", i to je zaista tako. Ali taj Duh je takodje "induvidualan", rekao sam kao sto je i krv svakog coveka razlicita iako sadrzi iste komponente, ona je "licna" - pokusavam analogijom da objasnim..
Dakle moje shvatanje je, da je Duh "skup informacija", i da odredjena informacija ima "prednost" nad drugima i pali se u zavisnosti o kojoj se osobi radi..
Ne mozes ti Duh odvojiti od celine u kojoj se on nalazi, a on se nalazi u Bogu. Isti Duh prozima sva ljudska bica...
Iako je jedan Duh, on moze i da se "deli", da se salje i razdeljuje, ali je opet "neodvojivo povezan sa celinom" sa svojim ostalim delovima. Tako smo svi mi povezani jedni sa drugima, i osecamo kada je nekom lose, sanjamo sne koji nas upozoravaju na bolest bliznjih i slicno. Sve po tom istom Duhu koji je u nama..
Tako ja to shvatam.
A sto se tice Ilijinog Duha, verovatno si u pravu da je to Sveti Duh, ali vidis da se i on "deli" po principu koji sam objasnio....