Besmrtnost ili smrtnost duse

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
uzimaš uzalud ime Gospoda Boga.

Ne znas ti sta znaci uzeti Bozje ime uzalud!

Odmah sam te na početku dobro ocijenio, dokazuješ ono što sam iznio. Laodikeja se prevario, slab je psiholog.

Blago meni takvog psihologa, taj psiholog je sve Jehovine Svedoke nazvao "pokvarenima". A za mene izjavio da "lupam gluposti"!
I TO NICIM IZAZVAN!!!

Ja naravno odgovaram po tvom bezumlju.
Ti si prvi mene napao i optuzio da sam pokvaren, kao i Nelsima onomad..
A to hoces da ocrnis druge!

Sta ocekujes da te milujem dok ti napadas i iznosis lazi o drugima?

Naravno da cu reci da ti o veri ne znas nista, jer je to istina, to cak priznajes i svakodnevno potvrdjujes na forumu!

Prema tome, prestani sebe da unizavas i sramotis smesnim pricama i pocni malo da sebe postujes, pa ce te i drugi postovati!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
I to si na svoj znaš već koji način izvrnuo, rekao sam većina. Ti samo klevećeš a nigdje ne možeš da daješ citat gdje je to navedeno.

Ostalo nema potrebe da čitam.

Ma kakav citat? Sta si ti to dao a sto je potvrdilo njihovu "pokvarenost"!?

NISTA!

Pa nisu oni maloumni, da sami sebe svojim izjavama karakterisu kao "pokvarene".

To sto si ti izvukao nesto van konteksta, je tvoje nepoznavanje njihove dogme, i izvrtanje izjava.

Nema se tu sta obarati, to je bespredmetno sto si ti pisao.

O njima ne znas nista (do "rekla - kazala") , i nisi kompetentan da govoris!

Jehovini svedoci su "iskreni" ali "zavedeni" ljudi.

I da ti jos nesto kazem, mnogo su bolji od adventista, i imaju bolji rod, jer se do u slovo pridrzavaju svog ucenja, a uce ljubavi i toga se pridrzavaju! Ali ti se do sad nikad nisi druzio sa njima pa i ne znas o cemu govorim, ja jesam!

Ako vec proveravas neke "rodove" u zajednicama, onda otidji malo do njih i upoznaj ih kao ljude, pa uporedi sa adventistima!

Ne pricaj napamet!

Nisu J.S. na forumu u realnosti, a nisu ni adventisti u realnosti kakvim ih ovde predstavljate!

Mada ja mislim da ti znas da su Jehovini Svedoci puni ljubavi, pa namerno hoces da ih diskreditujes, jer adventisti nemaju toliko ljubavi medju sobom kao Jehovini Svedoci sto imaju, pa ti se to ne svidja!!!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ma kakav citat? Sta si ti to dao a sto je potvrdilo njihovu "pokvarenost"!?

NISTA!

Pa nisu oni maloumni, da sami sebe svojim izjavama karakterisu kao "pokvarene".

To sto si ti izvukao nesto van konteksta, je tvoje nepoznavanje njihove dogme, i izvrtanje izjava.

Nema se tu sta obarati, to je bespredmetno sto si ti pisao.

O njima ne znas nista (do "rekla - kazala") , i nisi kompetentan da govoris!

Jehovini svedoci su "iskreni" ali "zavedeni" ljudi.

I da ti jos nesto kazem, mnogo su bolji od adventista, i imaju bolji rod, jer se do u slovo pridrzavaju svog ucenja, a uce ljubavi i toga se pridrzavaju! Ali ti se do sad nikad nisi druzio sa njima pa i ne znas o cemu govorim, ja jesam!

Ako vec proveravas neke "rodove" u zajednicama, onda otidji malo do njih i upoznaj ih kao ljude, pa uporedi sa adventistima!

Ne pricaj napamet!

Nisu J.S. na forumu u realnosti, a nisu ni adventisti u realnosti kakvim ih ovde predstavljate!

Mada ja mislim da ti znas da su Jehovini Svedoci puni ljubavi, pa namerno hoces da ih diskreditujes, jer adventisti nemaju toliko ljubavi medju sobom kao Jehovini Svedoci sto imaju, pa ti se to ne svidja!!!

Da toliko imaju ljubavi da ne bi čovjeku pomogli ako bi mu trebala krv. Eto koliko si upravu.

Da se vratim temi, duša je smrtna i to piše u Bibliji, a nije besmrtna kako su te učili popovi.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Da toliko imaju ljubavi da ne bi čovjeku pomogli ako bi mu trebala krv. Eto koliko si upravu.

Oni imaju ljubavi prema Bogu, i spremni su radije umreti nego prekrsiti njegovu zapovest. U tome nema niceg loseg. To je najveci oblik ljubavi, umreti za Boga.

Drugo je sto oni tu zapovest shvataju bukvalno a ti ne..

Da se vratim temi, duša je smrtna i to piše u Bibliji, a nije besmrtna kako su te učili popovi.

"Dusa umire", to crkva i kaze, dusa je "zivot", a danas se ugasio jedan meni veoma dragi zemaljski zivot..

Danas je umro moj otac, i ja zaista ne mogu opisati tugu koju trenutno osecam, a posebno jer ga dugo pre toga nisam video, a zeleo sam mu reci da ga volim.. :(

Ali znam da cu ga videti opet jednom, ali rastanak je jako, jako bolan... :(

Necu pisati neko vreme..

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire žao mi je iskreno.
Nemoj da brineš, videćeš ga - kao i ja moju majku koja umrla 2013 godine, i tada sam se sedeći na krevetu isplakao, ali u jednom trenutku tog plakanja - Gospod mi je nadprirodno uzeo tugu iz srca, i osvedočio me da ću je ponovo videti, i moje lice se tom trenutku ozarilo nebeskom radošću.
Od tog trenutka ja ne brinem, i znam da je rastanak samo privremen, i da je sve u njemu, i da će on sve stvari vratiti u prvobitno stanje.

Bog te blagoslovio, imaj mir sa njim na svom nivou vere, a Gospod će sve urediti.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Oni imaju ljubavi prema Bogu,

Ko nema prema čovjeku, nema ni pema Bogu.

i spremni su radije umreti nego prekrsiti njegovu zapovest.

I bombaši samoubice su spremni umrijeti.

U tome nema niceg loseg.

Nikakvo čudo što imašđ takav stav, neme ničeg loše ne pomoći čovjeku.

To je najveci oblik ljubavi, umreti za Boga.

Kao i bombaši samoubice.

Iz toga se vidi kult.

"Dusa umire", to crkva i kaze, dusa je "zivot", a danas se ugasio jedan meni veoma dragi zemaljski zivot..

Ne kaže, nego preživljava.

Danas je umro moj otac, i ja zaista ne mogu opisati tugu koju trenutno osecam, a posebno jer ga dugo pre toga nisam video, a zeleo sam mu reci da ga volim.. :(

Necu pisati neko vreme..

Moje saučešće.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Oni imaju ljubavi prema Bogu, i spremni su radije umreti nego prekrsiti njegovu zapovest. U tome nema niceg loseg. To je najveci oblik ljubavi, umreti za Boga.

Necu pisati neko vreme..

Moje saučešće , molimo da duša vašeg oca nađe mir i spokoj.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698

Necu pisati neko vreme..

Brate moj,moje iskreno saučešće.
Neka te MIR Isusov uteši i osnaži da život provedeš proslavljajući svog Gospoda za sve što primiš iz Njegovih ruku.

Mi ispraćamo TELO a duh ide Bogu u kome je sve ono što je čovek bio u svojoj suštini.

Saučešće i od brata Rachema koji me zamolio da prenesem.

Natrag