Besmrtnost ili smrtnost duse

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire žao mi je iskreno.
Nemoj da brineš, videćeš ga - kao i ja moju majku koja umrla 2013 godine, i tada sam se sedeći na krevetu isplakao, ali u jednom trenutku tog plakanja - Gospod mi je nadprirodno uzeo tugu iz srca, i osvedočio me da ću je ponovo videti, i moje lice se tom trenutku ozarilo nebeskom radošću.
Od tog trenutka ja ne brinem, i znam da je rastanak samo privremen, i da je sve u njemu, i da će on sve stvari vratiti u prvobitno stanje.

Bog te blagoslovio, imaj mir sa njim na svom nivou vere, a Gospod će sve urediti.

Hvala brate moj, meni je zao tvoje majke, verujem da Bog nikog nece zaboraviti, posebno one koji su dobro cinili, pa i ako nisu znali Boga, da ne moze zaboraviti ljubav koju su pokazivali prema drugima. Moj otac nije bio neki vernik, krstio se na kraju, a cinio je svima dobro, ono sto je gresio bilo je iz neznanja.. Zato verujem da cu ga videti ponovo, molim se da mu se Bog smiluje..

Moje saučešće , molimo da duša vašeg oca nađe mir i spokoj.

Hvala ti Antonija od srca!

Brate moj,moje iskreno saučešće.
Neka te MIR Isusov uteši i osnaži da život provedeš proslavljajući svog Gospoda za sve što primiš iz Njegovih ruku.

Mi ispraćamo TELO a duh ide Bogu u kome je sve ono što je čovek bio u svojoj suštini.

Saučešće i od brata Rachema koji me zamolio da prenesem.

Hvala brate moj, puno hvala i Rachemu, verujem kao sto rekoh, da Bog nece zaboraviti onog ko je imao ljubavi za druge, ko je pomagao bliznjima, ko je voleo.. A moj otac je jednu baku prihvatio kao da mu je rodjena majka, a pomagao je kome je stigao u svom okruzenju, i svi su ga voleli.. jeste gresio u proslosti mnogo, ali verujem da nije umeo bolje, medjutim u zadnje vreme se jako promenio nabolje, pa je pred smrt ispravio sve sto je gresio, i mnogo se kajao za to.. Mozda je Bog zato i odlucio da je bolje dozvoliti da umre sada da bi ga spasao.. Stvarno ne znam, Bog zna, ali je prerano umro i iznenada.. Nadam se da ce mu Bog dati mir, i dozvoliti da ga ponovo vidim na onom svetu.. Za to se molim..

Moje saučešće.

Hvala brate Tripo, necu ja komentarisati ono gore, nema potrebe za to. Za tebe se molim Bogu, da te sacuva, da ti podari mir, da shvatis da nemas nista od tog zaludnog prepiranja samnom. Jer zivot je prekratak da bismo ga trosili na isprazne stvari, da umesto toga trebamo voleti ljude oko sebe, da trebamo to pokazati nasim delima, jer nikada ne znamo kada ce doci vreme za naplatu.. Zato trebamo skupljati svoje blago na nebesima, i manuti se ovih zaludnih rasprava.. Neka Bozji mir , koji prevazilazi svaku misao, sacuva i tvoje misli u Hristu Isusu, nasem Gospodu. Amin.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Hvala brate Tripo, necu ja komentarisati ono gore, nema potrebe za to. Za tebe se molim Bogu, da te sacuva, da ti podari mir, da shvatis da nemas nista od tog zaludnog prepiranja samnom. Jer zivot je prekratak da bismo ga trosili na isprazne stvari, da umesto toga trebamo voleti ljude oko sebe, da trebamo to pokazati nasim delima, jer nikada ne znamo kada ce doci vreme za naplatu.. Zato trebamo skupljati svoje blago na nebesima, i manuti se ovih zaludnih rasprava.. Neka Bozji mir , koji prevazilazi svaku misao, sacuva i tvoje misli u Hristu Isusu, nasem Gospodu. Amin.

Važi Božji blagoslov ti želim.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Mire bracika SIGURAN SAM da jeduh tvog oca kod Gospoda u radosti.
Pismo kaže pogledajte KRAJ verujućeg i neverujućeg jer Bog čeka sviju da se pokaju a tvoj otac jeste to učinio što se iz tvojih reči jasno vidi.
Nemoj sumnjati u to jer Hrist dođe zbog bolesnih grehom i izgubljenih i nađe tvog oca kao i mene i HVALA MU za milost i čekanje.

Ako nađeš zamolio bih te da mi pomogneš po pitanju ovog stiha:
I Petr. 5:13 Pozdravlja vas crkva s vama izbrana u Vavilonu, i Marko, sin moj.
U kom to VAVILONU se nalazila zajednica svetih?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Zdravo Svima posle dugog vremena.
I ja izrazavam iskreno saucesce svima koji su izgubili nekog svog voljenog.
Јоvан 11:35 Udariše suze Isusu.
Dakle, ako je Isus pre nego sto je uskrsnuo Lazara,znao da ce ga uskrsnuti u zivot na zemlji,pa ipak zaplakao za njime,normalno je da i mi zaplacemo za onim koga volimo a koji je umro.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Moram vam nesto ispricati, buduci da mi je otac preminuo, ono sto bi mogli gledati samo u filmovima desilo se meni.

Vi kazite sta god hocete, da je to slucajnost, ili ne znam sta vec, al meni se desilo..

Naime, radi se o rucnom satu koji sam nosio dugo. Sat je na baterije, i nedavno je poceo da "kasni", nisam pridavao znacaj tome misleci da je rec o bateriji..

Sve do dana kada je otac umro i kad smo kolima isli da pripremamo njegovu sahranu.

Ja pitam majku koliko je sati, a ona mi kaze: "ne znam kasni mi sat"!

Ja se tu zacudim jer i meni je kasnio sat..

Sve bi to bilo objasnjivo, da nisam ispricao jednoj prijateljici koja je rekla: "pa to je normalno, to se desava"!

Reko: "molim"!?

Onda sam shvatio da je sat poceo da kasni tacno 4 dana pre oceve smrti..

Odem na internet i nadjem brdo ljudi koji isto pricaju, sat "pocne da kasni 4-5 dana pre smrti bliskog srodnika! Svima satovi stanu "tacno u vreme smrti pokojnika".

A to se desava "samo kad je jako bliska osoba"..

Podignem sat sa stola i imam sta da vidim - sat se zaustavio tacno u 13:20, a moj otac je umro u 14:20. Mada je taj dogadjaj tekao od 13h kada su se borili za njegov zivot, on je 2 puta umirao, sto bi objasnilo razliku..

Kolika je verovatnoca da majci i meni kasni sat??? Kolika je verovatnoca da pokaze tacno vreme(razlika tacno sat vremena)?

Pored toga desavaju se i druge stvari, upalimo tv, on radi neko vreme, ekran se ugasi sam od sebe, zvuk se cuje, zatim se ponovo ekran sam upali.. Ovo je takodje pocelo da se desava nekih 4-5 dana pre oceve smrti..

Kako sve ovo objasniti?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
I meni je tata umro pre par godina.Boli jedno godinu dana bas dobro,a onda zivot mora da ide dalje...Smrt je bila iznenadna,bez usporavanja i zaustavljanja sata ili bilo ceg drugog.

Prica ima raznoraznih...Dal nam svima satovi kasne ili zure napred,....mi smo veoma mali .
Poenta price je dal je sve to slucajnost,ili pak neko moze a i ne mora da se poigrava sa nasom radoznaloscu...Biblija nam govori o Bogu i bezbroj duhovnih stvorenja sto andjela ,sto demona...
Ako mislis da je neko usporavao i zaustavio sat i tebi tvojoj mami,da li si se pitao zasto bi to neka duhovna osoba ucinila,jer telesna sigurno ne moze.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
I meni je tata umro pre par godina.Boli jedno godinu dana bas dobro,a onda zivot mora da ide dalje...Smrt je bila iznenadna,bez usporavanja i zaustavljanja sata ili bilo ceg drugog.

Prica ima raznoraznih...Dal nam svima satovi kasne ili zure napred,....mi smo veoma mali .
Poenta price je dal je sve to slucajnost,ili pak neko moze a i ne mora da se poigrava sa nasom radoznaloscu...Biblija nam govori o Bogu i bezbroj duhovnih stvorenja sto andjela ,sto demona...
Ako mislis da je neko usporavao i zaustavio sat i tebi tvojoj mami,da li si se pitao zasto bi to neka duhovna osoba ucinila,jer telesna sigurno ne moze.

Naravno da sam se pitao, jer to ne moze biti slucajnost.. Majka je par dana pre toga imala san, mog oca i babu umrlu je sanjala u rukavicama.. Tako da nije nista slucajno..

Nisam ispricao za dedu kad je umro, ja sam bio jako mali, jednu noc su nam se pocele tresti case u kuhinjskom delu same od sebe, a ja sam spavao sa mamom u krevetu i bas sam se uplasio..

Kad smo otisli da vidimo, sve je bilo na svom mestu, to sam zapamtio, a evo sad se setio..

Hoces reci da se demoni igraju sa nama?

Kao prvo ja sam duhovan covek, i ne verujem i ne pokusavam komunikaciju sa duhovima, to smatram pogresnim jel biblija to osudjuje, a isto tako i crkva. Zato kad bi se pojavio neki duh, oterao bi ga u ime Hristovo..

Nema razloga da se meni javlja, cak bi nadrljao.. Ali opet se desilo.

Zasto bi Bog dozvolio sotoni da me vara ako nema niceg???

Ne verujem!

S druge strane, kasnjenje sata je znak da covek zastane, da prestane sa radom i posveti se svojim najmilijima, tako da to ima duhovnu poruku, ako nije puka slucajnost, a nije...

I jos nesto, buduci da sotona ne zna buducnost, vec samo Bog, kako je on znao da ce moj otac umreti i daje znak unapred? Moj otac nije bolovao ni od cega da si mogao pogoditi. U pitanju je nesreca koju je doziveo na poslu.

Hoces reci da je sotona mog oca licno ubio, Bog mu to dozvolio, i dao mu dozvolu da pokusa da me prevari znacima?

Suvise!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Naravno da sam se pitao, jer to ne moze biti slucajnost.. Majka je par dana pre toga imala san, mog oca i babu umrlu je sanjala u rukavicama.. Tako da nije nista slucajno..

Nisam ispricao za dedu kad je umro, ja sam bio jako mali, jednu noc su nam se pocele tresti case u kuhinjskom delu same od sebe, a ja sam spavao sa mamom u krevetu i bas sam se uplasio..

Kad smo otisli da vidimo, sve je bilo na svom mestu, to sam zapamtio, a evo sad se setio..

Hoces reci da se demoni igraju sa nama?

Kao prvo ja sam duhovan covek, i ne verujem i ne pokusavam komunikaciju sa duhovima, to smatram pogresnim jel biblija to osudjuje, a isto tako i crkva. Zato kad bi se pojavio neki duh, oterao bi ga u ime Hristovo..

Nema razloga da se meni javlja, cak bi nadrljao.. Ali opet se desilo.

Ne verujem!

S druge strane, kasnjenje sata je znak da covek zastane, da prestane sa radom i posveti se svojim najmilijima, tako da to ima duhovnu poruku, ako nije puka slucajnost, a nije...

I jos nesto, buduci da sotona ne zna buducnost, vec samo Bog, kako je on znao da ce moj otac umreti i daje znak unapred? Moj otac nije bolovao ni od cega da si mogao pogoditi. U pitanju je nesreca koju je doziveo na poslu.

Hoces reci da je sotona mog oca licno ubio, Bog mu to dozvolio, i dao mu dozvolu da pokusa da me prevari znacima?

Suvise!

Veruj mi ja sam se slicnih prica naslusao na hiljade..
Verovao ti ili ne,Bog je dopustio sotoni da dokaze svoje optuzbe protiv svih nas,a to je da smo lakoverni,i spremni da brzo okrenemo ledja Bogu kad se dese nepredvidjene okolnosti.
Evo ti slucaj zabelezen u knjizi o Jovu.
Jehova Bog je dopustio sotoni da iskusa Jobovu vernost.Job nije razumeo sta ga je snaslo,ali nije pljuno u lice Boga cak kad ga je i rodjena zena na to nagovarala...
Ako je Bog rekao Adamu i Evi da je kazna SMRT,za jedenja ploda sa drveta spoznanja dobra i zla,kako to da neki pricaju da postoji zagrobni zivot?,pa jos da su Adam i Eva otisli u raj na nebo?,,,heeej pa to ispade da je Smrt blagosov??? Nasuprot tome,kad covek umre ode u zemlju,pa cak i ako ga spale na lomaci,i tu prestaje svaki rad,osecanje i bilo kakva pomisao!!!Ostaje samo nada da ce Bog jednog dana vaskrsnuti tu osobu u zivot za ogroman broj ljudi za zemlju,a samo ogranicen broj od 144.000 na nebo.

Natrag