Član
- Učlanjen(a)
- 03.06.2010
- Poruka
- 14.301
Ne, HAC drugacije tumaci bibliju, sad treba dokazati da li imate pravo da to cinite, mi smo sastavili kanon, pa kako verujes u nas kanon onda?
Još samo da dokažeš.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Ne, HAC drugacije tumaci bibliju, sad treba dokazati da li imate pravo da to cinite, mi smo sastavili kanon, pa kako verujes u nas kanon onda?
Arijanci, doketi, monofiziti, nestorijanci monoteliti..............
Sta tacno da niste crkva ili da smo mi sastavili kanon?Još samo da dokažeš.
U Pavlovo vreme nije bilo tih vukova, ali u skorije jeste,a to su nikolajiti(gnostici) i doketi(veruju da se na krstenju u Isusa uselio Logos, a na smrti ga je napustio) ap. Jovan je napisao poslanice zbog njih.Svi oni su postojali u Pavlovo vreme?
Ne smatram taj čin što je neko od sve zaostavštine nešto odvajao za službu a ostalo što može biti kao istorijski izvor odbaci.
Najvažnija stvar je od koga se preuzeše sve te knjige i ko ih napisa a ne ko je rekao šta će prihvatiti a šta neće.
Hvaljenjem starošću dolazimo do vremena apostola iupozorenja o vukovima koji neće štedeti stado i koji će raditi opasan posao ko bi to mogao biti u ono vreme što se uvukao među hrišćane kao tobož hrišćanin?
Dusa nije besmrtna po prirodi, ali ona vecno zivi po blagodati Bozijoj.Pravoslavni nikada nisu ucili da je dusa besmrtna po prirodi niti je ikada psotojala sekta koja je tako ucila.Asteci, Inke i Maye također su vjerovali u besmrtnu dušu. Smrt je i za njih bila jednako velik misterij kao i za druge civilizacije. Oni su imali svoje ceremonije i vjerovanja koja su im trebala pomoći da se pomire s time. Povjesničar arheologije Victor W. von Hagen objašnjava to u svojoj knjizi The Ancient Sun Kingdoms of the Americas (Drevna američka kraljevstva Sunca): ”Mrtvi su ustvari bili živi; oni su samo prešli iz jednog stanja u drugo; bili su nevidljivi, neosjetljivi i neranjivi. Mrtvi su (...) postali nevidljivim članovima klana.“ (Usporedi Job 36:14; Ezehijel 18:4, 20.)
Odakle potiče učenje o besmrtnosti duše.
A gde u Svetom Pismu pise da nije svesna?- Свети Јустин Мученик и философ: ''Душа је свесна и након смрти'' (Апологија) A Biblija kaže ovo.Psalam 146,4
Opet, ovde ne kaze da je dusa besmrtna po prirodi, Bog dusu nije stvorio smrtnom, ako smrt do pada nije psotojala sta je onda dusa bila ako ne besmrtna?- Свети Макарије Египатски: ''Ни за архангела Михаила, или Гаврила, Он (Бог) није рекао: Хајде да га начинимо по Свом образу и подобију (1.Мојс.1;26), него је то рекао за човеково духовно сушстаство, под чим подразумевам његову бесмртну душу'' ( Духовне беседе,15.беседа,Волос 1954,с.93) (Biblija kaže drugačije Djela 3,23)
Nravno, ovde opet ne pise da je dusa po prirodi besmrtna.- Свети Атанасије Велики: ''Будући да душа покреће саму себе, отуда следи да би, и након што одложи тело, требало да настави да покреће саму себе. Јер није душа она која умире, него је то тело, које умире након одласка душе''(ПГ ХХХIII,с.25,65Б)
Opet iako je Sokrat u pitanju ne psie da je dusa po prirodi besmrtna.Bog je u neke ljude posejao seme istine, filosofi su o Logosu ucili pre nego sto ej Hristos dosao i Jovan napisao jevandjelje, oni su imali seme istine, ali su pali u gordost i njihova nauka se pokvarila.To isto kaže i Sokrat. „Budite hrabri, i ne žalite za mojom smrću … Kada me položite u moj grob, recite da ste sahranili samo moje telo, a ne moju dušu.“