Besmrtnost ili smrtnost duse

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Bracika piše i za neke gradove ista stvar i gradovi se ne muče.
Mi ovde ne govorimo o dužini trajanja ognjenog jezera već o MUCI da li se oni što su osuđeni bacaju samo da izgore ili da se muče?
Evo vidi jedno razmišljanje:
Grešnik se nije pokajao i takav je umro znači primio je platu za Adamov greh.
Potom je vasksao na sud posle milenijuma i onda ponovo prima smrt samo sad spaljivanjem.
Moje pitanje glasi, zašto Bog podiže već mrtvog da bi ga ponovo u smrti ostavio?

Zar već tako mrtav nije osuđen na večnu ništavnost već ga treba ponovo dići i ponovo ubiti...u čemu je tu poenta?
Mogli bi još dalje ići sa tim pitanjima recimo Adam je zgrešio i svi primiše smrt nasleđem bez suda i umreše.Da li je bio sud ili ne? Jeste, onog časa kad je Bog izjavio da će umreti ako ne poslušaju presuđeno je i koliko dugo bi bili mrti da nismo po milosti žrtvu dobili za otkup...VEČNO.
Da li se čovek u toj smrti u koju je upao zbog nasleđa muči...?

Koji smisao je one pouke o Lazaru to je veoma bitna stvar?
Ako kažemo da je tu poruka da za života trebaju vršiti volju Božju zar Isus nije mogao reći kako je jedan mrtav i nema mu pomoći a drugi je živ kjer je bio poslušan...mogao je ali nije tako učinio.
Zašto?
Zašto bi Isus sablažnjavao slušaoce kad je pazio da koga ne sablazni?
On govori kako dva mrtva razgovaraju i da je jedan u nekom krilu a drugi u nekom grobu zar ne...NE, kaže da je drugi U OGNJU pa da li Isus to govori o telima? NE, jer tela obojice počivaju ali Duh sa dušom je otišao i jedan dole a drugi gore i onda ide opis kako je gde i zbog čega je jedan tamo a drugi na drugom mestu.

Kako jedan može da bude sretan kad je mrtav a drugi da bude žedan i da se peče kad u grobu nema ognja niti krila...misliš da je Isus zbijao šale ovom pričom?
U tom tekstu obojica MRTVIH kao da su živi te komuniciraju jedino nisu na istom mestu pa zašto ih opisa kao žive kad su mrti? Zato što pred Bogom nema mrtvih već poslušnih i neposlušnih.
Đta je Isus učinio da bi Lazar ustao....pozvao imenom i tad Lazarev Duh sa dušom se vraćaju u telo i telo oživljava na isti način kao u Jezekilju gde se opisuju one kosti suve i tek dolaskom DUHA u njih oživljavaju a sa Duhom stiže i duša te imaju isti karakter u detalj.

Da je po priči onog skakača onda bi Bog trebao ponovo stvarati čovekov karakter po zapisu iz knjiga ali nije tako jer ono što nije stvoreno ne umire i vraća se Bogu jer je od Boga izašlo.
Tako onaj oganj pokazuje do kad će vrata goreti a to je dok ne izgore jer ih neće moći ugasiti i taj primer nema nikakve veze sa mukom koju će ljudi primiti.
Tamo ne piše da je taj oganj večan već da se neće ugasiti dok ne obavi zašta je poslat.

Evo još jedan paradoks, Isus upozorava da se ne pitaju mrtvi i to od davnina stoji kao upozorenje pa zašto nije lepo rečeno ne pitajte demone a ne mrtve kad mrtvi ne mogu govoriti?
Isus ih sablažnjava zar ne, govoreći kako mrtvi razgovaraju a kaže da se mrtvi ne pitaju niti se sme razgovarati sa njima, u čemu je onda smisao svih tih mnoštva detalja koji su opisani te se mrtvi muče te razgovaraju...?

Eto stoji moje pitanje i dalje bez odgovora gde pitam zašto TELO može svako pogubiti a DUŠU samo Bog kad je to ista stvar ili možda nije jer su poruke oprečne?
Hvala ti na tvom mišljenju
Pa uđi u vatru pa ćeš vidjeti hoćeš li se vječno mučiti.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ако Господ каже да Содом и Гомор стоје у вечној муци и пламену, онда то јесте истина. То што ми не видимо световни град у пламену и сумпору (који је материјално уништен), не значи да духовни свет из тих градова који ми не видимо није у пламену. То значи да су сви они зли и изопачени у пламену, на месту које неке групације не признају да постоји. То припада духовном свету, као што анђели припадају, а ми их не видимо. Значи ли то да анђела (службених духова) нема јер их не видимо људским очима?

Дакле, ако Господ каже да Содом гори у пламену, то значи да изопачени из Содома јесу у паклу. Као да ја кажем: "Смедерево је данас у радости", ја не мислим на материјални град, већ на људе из тог града.

"Dakle, Isus nakon smrti na krstu nije otisao u raj, vec kako i sam kaze - prebivao je u grobu do casa vaskrsenja."

Где одлази дух када човек умре?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ако Господ каже да Содом и Гомор стоје у вечној муци и пламену, онда то јесте истина. То што ми не видимо световни град у пламену и сумпору (који је материјално уништен), не значи да духовни свет из тих градова који ми не видимо није у пламену. То значи да су сви они зли и изопачени у пламену, на месту које неке групације не признају да постоји. То припада духовном свету, као што анђели припадају, а ми их не видимо. Значи ли то да анђела (службених духова) нема јер их не видимо људским очима?

Дакле, ако Господ каже да Содом гори у пламену, то значи да изопачени из Содома јесу у паклу. Као да ја кажем: Смедерево је данас у радости", ја не мислим на материјални град, већ на људе из тог града.

"Dakle, Isus nakon smrti na krstu nije otisao u raj, vec kako i sam kaze - prebivao je u grobu do casa vaskrsenja."

Pa tamo nema plamena nikakvog gdje su bile Sodoma i Gomora.

Pa i kod životinja ima duh životni Propov. 3,19

Ja ti kažem da danas slaviš Boga, a ti shvati dvojako samo danas ili i danas i sutra i uvijek. Poređenje sa anđelima ti nije adekvatno. Jer nigdje ne stoji da čovjek misli ili djeluje nakon smrti.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Pa tamo nema plamena nikakvog gdje su bile Sodoma i Gomora.

У материјалном смислу нема јер су ти градови уништени. А људи из тих градова су у пламену.

politika2.gif

Београд
Београдска недеља
Распевани град

Да ли се мисли на грађевине или на људе?

-----------------------------------------------------------------
Pa i kod životinja ima duh životni Propov. 3,19

Како гласи шире гледано?

19. Јер шта бива синовима људским то бива и стоци, једнако им бива; како гине она тако гину и они, и сви имају исти дух; и човек ништа није бољи од стоке, јер је све таштина.
20. Све иде на једно место; све је од праха и све се враћа у прах.

21. Ко зна да дух синова људских иде горе, а дух стоке да иде доле под земљу?
22. Зато видех да ништа нема боље човеку него да се весели оним што ради, јер му је то део; јер ко ће га довести да види шта ће бити после њега?

Ово је писано у крајњем очајању. Као да ја кажем: Ма, нема смисла живети, ионако ћу умрети као псето. Како то звучи? Човек заиста није ништа бољи од стоке?

2. Петрова, глава 2
12. А они, као неразумна животиња, која је од природе на то створена да се хвата и коље, хуле на оно што не разумеју, и у погибли својој пропашће

Зашто мудри Соломон тако говори? Као да је човек обична стока и да није вредан да Бог пошаље Свог јединородног Сина да га откупи на Крсту? Јер мудри Соломон говори као немудри људи, реторички поставља питања мноштва безбожника који то понављају свакодневно. Као да ја говорим: Бога нема, све је бесмислено, човек је обично говедо и ништа више итд., понављајући причу коју слушам сваки дан. А онда на крају када наведем све глупости које чујем и видим, почнем да говорим разумно, као одговор на све пређашње што сам навео.

Тако и Соломон на крају своје проповеди мудро саветује и говори. Негира све оно што је пре тога рекао.

21. Ко зна да дух синова људских иде горе, а дух стоке да иде доле под земљу?
7. И врати се прах у земљу, како је био, а дух се врати Богу, који га је дао. (12 глава)

Дакле, није исти дух човечији и дух стоке. То је јеретичка замисао и погрешно резоновање, тачније погрешна интерпретација Соломонове проповеди.

---------------------------------------------------------------------------

Poređenje sa anđelima ti nije adekvatno.

Зашто? Јер не одговара теорији о "спавању"? Наравно. Духовни део ви негирате и не одговара вам што пише да су анђели духови. Видимо да и ђаволи као зли духови запоседају људе. Све то није адекватно за употребу, јер не одговара "спавању".

-------------------------------------------------------------------
Jer nigdje ne stoji da čovjek misli ili djeluje nakon smrti.

Веома стоји у Луки 16. Неки не могу да делују јер су под казном, али могу да мисле чим желе да упозоре друге да не заврше на истом месту. Стоји и у Откривењу, где душе вичу и где им је речено да почину још мало док им се не придруже остали из Спасења. Након тога ће оживети у телесима.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Не сме. Јер се не уклапа са:

Јер гледају само телесно. Тело је пребивало у гробу, али Дух Исусов их не занима. Он је исти као дух стоке. Чак и не виде колика је хула њихова. По њима:

Дух Исусов = дух говеда

Срамота колико бране јерес која их тера у пропаст.
Дај, Боже, да увиде шта говоре...

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Duh zivotni koji je Bog udahnuo u nos Adama prilikom stvaranja nije neki svestan elemenat koji nakon smrti tela izlazi iz coveka da bi egzistirao van tela.
To je jednostavno sila Bozja koja ozivljava svu tvorevinu, to je Bozji duh kojim on ozivljava i upravlja svime stvorenim.

"I spusti se na me ruka Jahvina i Jahve me u svojem duhu izvede i postavi usred doline pune kostiju.
Provede me kroz njih, svuda oko njih, i gle, bijaše ih u dolini veoma mnogo i bijahu sasvim suhe!

Reče mi: "Sine čovječji, mogu li ove kosti oživjeti?" Ja odgovorih: "Jahve Gospode, to samo ti znaš!
Tad mi reče: "Prorokuj ovim kostima i reci im: `O suhe kosti, čujte riječ Jahvinu!`
Ovako govori Jahve Gospod ovim kostima: `Evo,
duh ću svoj udahnuti u vas i oživjet ćete!
Žilama ću vas ispreplesti, mesom obložiti, kožom vas obaviti i
duh svoj udahnuti u vas i oživjet ćete - i znat ćete da sam ja Jahve!"

( Jezekilj 37. 1 - 6 )

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Шта сад то пишеш? Слажеш ли се ти са овим:

Дух Исусов = дух говеда?

To je jednostavno sila Bozja koja ozivljava svu tvorevinu, to je Bozji duh kojim on ozivljava i upravlja svime stvorenim.

Значи остајете у истој Аријевој јереси као на почетку? Дух Божији је само сила? Како онда говориш о Троједином Богу? Да ли уопште видиш шта пишеш?

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja ostajem u biblijskom ucenju, a upravo ti u paganskom.

Naravno da vidim sta pisem - ono sto pise i biblija, ja citiram njene reci.

Nije Isusov Duh - Duh goveda, vec u govedima je Isusov Duh koji im daje zivot, kao i svoj tvorevini.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Одговори онда! Зашто пишеш сада глупости и бесмислене реченице. Питања су једноставна. Оно прво је најважније. Можеш ли (смеш ли) одговорити, питам се.

Ja ostajem u biblijskom ucenju, a upravo ti u paganskom.

За тебе је паганнско учење да Дух Исусов није исти што и дух говеда?

Natrag