Tripo pozdrav.
Pomislio sam da ti je stalo da ovu temu uradimo i oboica čujemo šta piše i shvatimo o čemu se govori ali vidim da nisi postavio tekst niti odgovorio na moja ranija pitanja a baš sam bio voljan da zajedno slušamo šta piše....ako ne želiš da slušamo ti reci.
Evo, Adrijan je vredniji pa ga molim ovom prilkom da on postavi tekst o Lazaru i bogatašu ponovo a mi ćemo svaku reč saslušati i onda reći kojim povodom ju je Isus uzrekao jel može tako?
Dobro je da nas više učestvuje u temi i ARGUMENTOVANO iznese dokaz za svaku tvrdnju.
A dotle čujmo šta si ponudio:
Tako je, postoje TRI elementa koja se pominju kao DUŠA to smo više puta izneli (krv, razum i celo biće) ali onda trebamo čuti kako se duša odvaja i ostaje i tu imamo problem jer nije reč o telu jer ono leži a duša se kreće o čemu se tu radi?
Drugo,piše da DUŠU može samo Bog pogubiti a telo može svako o čemu se tu radi?
Nije, rodila je biće sa svim elementima u sebi.
To smo kazali da se celo biće čini dušom jer je živa i ima u sebi Duha u kom je duša koja može otići ili ostati.
20:10 A Pavle sišavši pade na nj, i zagrlivši ga reče: Ne bunite se, jer je duša njegova u njemu.
Pavle nije pominjao TELO već DUŠU.
Naravno ako je reč o biću kao duši jer se tu i TELO uračunava zato što U TELU prebiva Duh u kom se formira duša.
U grob odlazi samo ono stvoreno a to je TELO.
Duh nije stvoren i on se VRAĆA a u duhu je NOVI čovek ili novo stvorenje.unutrađnji čovek koji nije telo već DUH.
Kad se nanovo RODI ne rađa se TELO već ono IZNUTRA i to IZNUTRA NE UMIRE.
Ako je umro duh kako se može Bogu vratiti?
Ako Duh umire onda On ne oživljava<kao što piše....
Zato molim da se precizira gde se nalazi karakter osobe po smrti tela?
Pomislio sam da ti je stalo da ovu temu uradimo i oboica čujemo šta piše i shvatimo o čemu se govori ali vidim da nisi postavio tekst niti odgovorio na moja ranija pitanja a baš sam bio voljan da zajedno slušamo šta piše....ako ne želiš da slušamo ti reci.
Evo, Adrijan je vredniji pa ga molim ovom prilkom da on postavi tekst o Lazaru i bogatašu ponovo a mi ćemo svaku reč saslušati i onda reći kojim povodom ju je Isus uzrekao jel može tako?
Dobro je da nas više učestvuje u temi i ARGUMENTOVANO iznese dokaz za svaku tvrdnju.
A dotle čujmo šta si ponudio:
Kako je duša besmrtna kada je cio čovjek duša.
Tako je, postoje TRI elementa koja se pominju kao DUŠA to smo više puta izneli (krv, razum i celo biće) ali onda trebamo čuti kako se duša odvaja i ostaje i tu imamo problem jer nije reč o telu jer ono leži a duša se kreće o čemu se tu radi?
Drugo,piše da DUŠU može samo Bog pogubiti a telo može svako o čemu se tu radi?
Postanak 46,18 To su bili potomci Zilpe, koju je Laban darovao svojoj kćeri Lei. Ona je tako rodila Jakovu šesnaest duša.
Da nije možda rodila duhove?
Nije, rodila je biće sa svim elementima u sebi.
Postanak 46,27 I k tome dva sina Josipova što su mu se rodila u Egiptu. Prema tome, sve čeljadi Jakovljeva doma što se naseli u Egiptu bijaše sedamdeset duša.-
Da se nisu naselili duhovi?
To smo kazali da se celo biće čini dušom jer je živa i ima u sebi Duha u kom je duša koja može otići ili ostati.
20:10 A Pavle sišavši pade na nj, i zagrlivši ga reče: Ne bunite se, jer je duša njegova u njemu.
Pavle nije pominjao TELO već DUŠU.
Duša je smrtna Djela 3,23.
Naravno ako je reč o biću kao duši jer se tu i TELO uračunava zato što U TELU prebiva Duh u kom se formira duša.
U grob odlazi samo ono stvoreno a to je TELO.
Duh nije stvoren i on se VRAĆA a u duhu je NOVI čovek ili novo stvorenje.unutrađnji čovek koji nije telo već DUH.
Kad se nanovo RODI ne rađa se TELO već ono IZNUTRA i to IZNUTRA NE UMIRE.
Ako je umro duh kako se može Bogu vratiti?
Ako Duh umire onda On ne oživljava<kao što piše....
Zato molim da se precizira gde se nalazi karakter osobe po smrti tela?
Poslednja izmena: