Besmrtnost ili smrtnost duse

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Adrian, stvarno preterujes u izmisljanju neistina.

Adventisti ne mrze nikoga i nikoga ne pljuju i ne satanizuju.
To upravo cinis ti i one kojima saljes zahvalnost za svaki napad na Adventiste.

Zasto to cinis i da li je to lepo.
Ja ti licno nista nisam ucinio a ne verujem niti jedan Adventista, zasto brate iznosis ovakve gnusne neistine.

Ovako kako se ti ponasas niko se ne ponasa ni prema najgorem neprijatelju.

Moja savest je mirna i imam mir, radost i ljubav u Gospodu, ali govorim radi tebe, da to sto cinis cinis samome sebi i drugima.

Meni nije bilo jasno zašto se deli ta zahvalnost i onda sam pratio kad god bi recimo Laodikeja napisao bilo šta tu su tri nule da im se to odmah svidi i shvatio sam da se tu ne meri istinitost već šta je drago za čuti. Ipak sam zadržao svoj moto da nekome dam zahvalu ali isključivo ako je tekst istinit ma čiji bio.

Adventisti kao vernici zaista ne mrze druge MNOGO samo MALO i to ako nisi iz njihovog jata ,,NISI NAŠ,, tu onda počinje problem jer nisi ni spašen bar po njihovoj meri a zamisli mene koji jede i jare i jagnje i ribe i piletinu i supe od starije koke...tu nema neba.
Jednom priliko svedočim braciki koji je iz istog tabora gde je i Laodikeja pre bio i sad umišlja da je kako je i Gospod jeo ribu po vaskrsu i čitam mu citat a on kaže, parafraziram:,,To NIJE TAČNO Isus NIJE JEO RIBU,, a onda sam mu želeo pokazati po logici stvari da je i jagnjetinu jeo ali nije dalje mogao slušati.

Laki bracika ništa ti ne brini nikad Isus neće moći biti vaš član niti vi Njegov jer bi ga odbacili sve sa ribom i vinom.Bio sam zbunjen kad sam čitao da se meni Laodikeja obraća svim tim rečima o izmišljenju i lažima i insinuacijama i šta sve ne i pomislih lovek ima problem sa psihijatrijskog stanovišta a sad vidim da svima deli te etikete...pa on je OK sa zdravljem već mu je mnogo omilelo da bude Jelenin naslednik jer tu ima šta i naslediti mislim na materijalno.

Zato molim da Laodikeji ne otežavamo nasleđe već mu poželimo sreću u narednim bogataškim danima da pravilno upravlja svim tim milionima zelembaća.
I nemojte ga remetiti oko proroštava a i zašto bi sve moralo i biti po Božjem Laki ima zadnju reč i zato se povinujte i oprostite mu.

Laodikeja bracika i ja tebi želim od Boga sve koliko ti možeš prihvatiti.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Isus jeste jeo kao decak jagnje za svaki praznik koji je to iziskivao.
Takodje - jeo je ribu nakon vaskrsenja.
Medju Adventistima postoje pojedinci koji tako veruju - da nije jeo ribu.
To su nebitne pojedinosti koje ne predstavljaju direktni uslov spasenja, tako da i diskusija o njima nije prioritet.

Ostalo su izmisljanja.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ipak sam zadržao svoj moto da nekome dam zahvalu ali isključivo ako je tekst istinit ma čiji bio.

Управо тако. И Лаодикеји сам много постова похвалио јер су били квалитетни и истинити, по хришћанској догматици. Ту нема предрасуда, само искреност.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Isus jeste jeo kao decak jagnje za svaki praznik koji je to iziskivao.
Takodje - jeo je ribu nakon vaskrsenja.
Medju Adventistima postoje pojedinci koji tako veruju - da nije jeo ribu.
To su nebitne pojedinosti koje ne predstavljaju direktni uslov spasenja, tako da i diskusija o njima nije prioritet.

Ostalo su izmisljanja.

O, još kako da ima veze.
Jedna nesrećnica je zabranila da se konzumira namirnica životinjskog porekla a Paja kaže da su to (u poverenju ) DUHOVI ĐAVOLSKI...Pajo brate pa nemoj tako ona je PROROČICA...aha, i to BOŽJA Pajo.
Briga njega on i dalje isto tvrdi šta da radimo sa Pajom?
Unija reformnog pokreta ASD stoji čvrsto na verovanju da semeso nesme konzumirati i onaj koji konzumira mesnu hranu tamo neće biti kršten. Dosta godina sam tamo proveo tako da znam lično mnoge likove i učenje jedne nesrećne žene i njenih sledbenika kojima treba< posebna dioptrija.

Ova gore izjava da je Isus jeo je razumna i meni drago čisto za promenu da posle mnoštva ...da ne kažem čega čujem istinu iz istih usta, dobro je nek je bar krenulo.
Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
1. Тимотију, глава 4
1. А Дух разговетно говори да ће у последња времена одступити неки од вере слушајући лажне духове и науке ђаволске,
2. У лицемерју лажа, жигосаних на својој савести,

3. Који забрањују женити се, и заповедају уздржавати се од јела која Бог створи за јело са захвалношћу вернима и онима који познаше истину.

4. Јер је свако створење Божије добро и ништа није на одмет кад се прима са захвалношћу.
5. Јер се освећује речју Божијом и молитвом.

Довољно да се закључи и препозна адвентизам као одступништво.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Nauka o besmrtnosti duše je paganska

Ovi stihovi su iz knjige N.A.Kun "Legende i mitovi Stare Grčke" prepisano po Homerovim spisima i druga knjiga je "Staroegipatska mitologija" M.A.Matje

• N.A. Kun "Legende i mitovi stare Grčke" Podnaslov "Odisej ulazi u Hadovo carstvo" CITIRAM strana 425. "Duše umrlih u velikim gomilama jurnuše prema jami i počeše da se spore oko toga čije je pravo da se napije krvi. Tu je bilo DUŠA nevesta, mladića, staraca, heroja palih u bitkama".

Strana 426. Isti podnaslov Odisej govori "U Hadovom carstvu sam video i DUŠU kralja Agamemnona".

Ista knjiga podnaslov "DUŠE prosilaca u Hadovom carstvu" strana 457. Agamemnonova sen pita tada upita Amfimedontovu DUŠU: -Reci mi zašto ste u takvoj povorci svi došli u carstvo mraka? Da li ste POGINULI za vreme bure ili su vas neprijatelji POUBIJALI kad ste im harali domove i pljačkali imovinu?

Ista knjiga podnaslov "Patrokolovi podvizi i smrt" strana 349. "Rekavši to UMRE Patroklo, NJEGOVA DUŠA tiho odlete u carstvo mračnog Hada, žalosna što je napustila mlado snažno telo.

Orfejeva SMRT" strana 233. "Orfejeva DUŠA je sišla u carstvo senki i ponovo videla ona mesta gde je ranije Orfej tražio svoju Euridiku".

Edipova smrt" strana 486. "On (EDIP) je otišao u Hadovo cartsvo bez jauka i bola...

----------------------------------------------------------------------------------------------
Biblija govori suprotno

Duša je smrtna Djela 3,23.

Čovjek nije dobio dušu nego je postao živa duša. Postanak 2,7 čovjek je nastao od praha zemaljskog + duh životni jevrej. nišmat hajim=duša živa jevrej. nefeš haja. Cijeli čovjek je duša, i ona označava život. Da je cijeli čovjek duša potvrđuju

Djela 27,37, Postanak 46,18, Postanak 46,27 Brojevi 31,35,Izlazak 1,5.

Mrtvi ne znaju ništa Propovednik 9,5-10

,Mrtvi ne hvale Boga Isaija 38,18-19.

Mrtvi nemaju misli Psalam 146,4.

Duša je smrtna Djela 3,23, Jezekilj 18,4 i 18,20.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Duša je smrtna Djela 3,23.

Čovjek nije dobio dušu nego je postao živa duša. Postanak 2,7 čovjek je nastao od praha zemaljskog + duh životni jevrej. nišmat hajim=duša živa jevrej. nefeš haja. Cijeli čovjek je duša, i ona označava život. Da je cijeli čovjek duša potvrđuju

Djela 27,37, Postanak 46,18, Postanak 46,27 Brojevi 31,35,Izlazak 1,5.

Mrtvi ne znaju ništa Propovednik 9,5-10

,Mrtvi ne hvale Boga Isaija 38,18-19.

Mrtvi nemaju misli Psalam 146,4.

Duša je smrtna Djela 3,23, Jezekilj 18,4 i 18,20.

Izvini ne bavimo se mitologijom već sam zamolio za ono o Lazaru i bogatašu da čujemo pa ako si voljan ponudi.Pitao sam gore da li si saglasan sa konstatacijom da neko može pogubiti dušu a telo može svako ubiti nisi odgovorio.

Ti sad želiš da idemo u analizu stvaranja u redu možemo i tako.
Gore si lepo ponudio način stvaranja i šta je Bog učinio a to je oblikovao od kala budućeg čoveka i ja kažem amin.Potom kažeš da je čovek PRIMIO Duha pazi nije duh stvoren već je od Boga DAT zapamti mo to važno je.

Onda daješ konstataciju gde je to biće postalo DUŠA i ja aminujem to.Pa gde je onda problem?
Problem je u preskakanju redosleda da si želeo da odradimo ono o ubijanju videi bi jasno da postoji još nešto sem MATERIJE kao TELA i da to NE MATERIJALNO ljudi NE MOGU UBITI.

O čemu je reč?
Prah je oblikovan i NEMA ŽIVOT da li je to tako?
U prah se DAJE DUH udahnut sa vazduhom piše li tako?
Kažeš DUH ŽIVOTNI je DAT a ne STVOREN i taj Duh od Boga izlazi i OŽIVLJAVA prah da li si saglasan?
Kad Duh izađe da povećam IZAĐE da li taj Duh UMIRE ili NE?
Ako da šta se vraća Bogu a ako ne gde se nalazi koji Duh?

Citati koje nudiš su savršeno tačni i uvek kad je reč o STVORENOM a to je TELO sve navedeno važi jer telo -materija umire i zaista ništa nezna.Onda čujemo bracika moj nešto zanimljivo da čoveka kao ŽIVO BIĆE čini DUH da li je tako?
Ako je Duh uzrok života onda on ne umire jer bi to bio paradoks.
Pošto imamo kod Jezekilja opis u dolini kostiju gde se lepo vidi da DOLASKOM DUHA čovek oživljava ja sad pitam gde je deponovan KARAKTER osobe pri smrti?
Ako u telu onda je nestao -istrulio.

Ako je karakter zapisan u knjizi života onda trebamo čitati šta je u toj knjizi zapisano i čućemo da tamo piše IME.
Karakter je svaka osobina čoveka i ona se ne piše već odlazi u duhu.
Svaka osoba ima duh ali i različit karakter i svi ć biti apsolutno istog sklopa kad vaskrsnu u atom i svaka misao ista u detalj.
Znači nije sačuvana u telu, nije sačuvana pa hartiji ili čemu već već U DUHU jer primamo ISTI DUH koji je i bio u nama a ne tuđi.

Možemo li sad o Lazaru čuti?
Ako može još tvoje mišljenje o ubijanju tela i ubijnju duše iz gornjeg citata?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
1. Тимотију, глава 4
1. А Дух разговетно говори да ће у последња времена одступити неки од вере слушајући лажне духове и науке ђаволске,
2. У лицемерју лажа, жигосаних на својој савести,

3. Који забрањују женити се, и заповедају уздржавати се од јела која Бог створи за јело са захвалношћу вернима и онима који познаше истину.

4. Јер је свако створење Божије добро и ништа није на одмет кад се прима са захвалношћу.
5. Јер се освећује речју Божијом и молитвом.

Довољно да се закључи и препозна адвентизам као одступништво.

izvadjeno iz konteksta.
Kontekst ovog teksta govori o ekstremnim strujama unutar Judeizma koje su praktikovale asketizam, zabranjivale i onu vrstu hrane u ishrani koju je Bog propisao starozavetnim zakonom o cistim i necistim zivotinjma, koji su praktikovali celibat i potpuno otudjenje od sveta..itd.

1. Timoteju 4,4

Doista, svako je Božje stvorenje dobro i ne valja odbaciti ništa što se uzima sa zahvalnošću

Tacno, ali je izvadjeno iz konteksta.
Apostol ovde u skladu sa gornjim odgovorom, govori o onim vrstama namirnica koje je Bog propisao starozavetnim zkonom o cistim i necistim zivotinjama, a govori protiv ekstremnih strujam unutar Judeizma koje su zabranjivale i onu vrstu hrane u ishrani koju je Bog propisao starozavetnim zakonom.

U ovo ne spadaju one vrste zivotinja koje je Bog odvojio kao nezdrave, a tu spada svinjece meso koje je najveci uzrocnik bolesti, kao i sloga i mozdanih udara, infarkta..itd.

Ako bi Bog navodio coveka da jede nesto sto ce mu doneti bolest i preranu smrt - on u tom slucaju on nije prijatelj coveku koji mu zeli i telesno i duhovno zdravlje.

Edukacija je najbolji lek da bi se ovo razumelo, a jos vise licno iskustvo.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Priča o Lazaru i bogatašu nije bukvalna nego je njena pouka da nema pokajanja nakon smrti.

Natrag