Besmrtnost ili smrtnost duse

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Pa vidiš da se duša može pogubiti a po tebi je besmrtna. Samo Bog ima besmrtnost.

Видиш ли ти следеће:

5. Него ћу вам казати кога да се бојите: бојте се Оног који има власт пошто убије бацити у пакао; да, кажем вам, Оног се бојте.

Пакао није гроб, јер ако се мисли на гроб, онда ћемо свакако сви бити "бачени". Мисли се на пакао где само Господ има власт погубити и душу и тело. Душа јесте смртна ако није у Господу. Ако јесте у Њему, живеће вечно, ако и умре човек. Зато се каже: почивање у Господу. Нема ту загробног живота као у америчким филмовима, већ починак у Господу. Тело почива у гробу, душа (дух) у Господу. Зато ми је радост отићи од тела и са Господом БИТИ, много ми је боље тако. Дакле, смрт ми је добитак.

Sto se tice teorije o dusi - ne moze dusa dase muci u vatri i da gori osecajuci bol, jer je centar za bol u fizickom telu - u mozgu i nervnom sistemu.

To vazi zasve drugo.
Ne mogu funkcije tela dase odrzavaju i da uopste postoje van fizickog tela, da covek dise bez dusnika koji je u grlu i plucima, da vidi bez centra za vid, da govori bez centra za govor..itd..itd..

Sad je jasno zasto su ateisti zapravo "ateisti"
Upravo zato sto je crkva ovakvim nakaradnim ucenjima te ljude oterala od Boga, ucenjima da postoji nesto sto egzistira van tela i jos se muci vecno u ognju,sto pokazuje jednu potpuno pogresnu sliku o Bogu.

Знам ја да су вас добро утренирали да презирете цркву, да је на сваком кораку пљујете и сатанизујете. Проблем је што не знате шта чините. А пошто ти причаш о телесном (нервни систем и сл.), онда о духовној равни не вреди говорити. Јер и сам Господ рече да и да неко васкрсне, људи неће веровати да постоји место великих мука. Тако Он говори, ти другачије.

Само кроз телесно гледаш и мериш. Анђели као ДУХОВНА бића не осећају ништа јер немају нервни систем? Добри и верни анђели не запоседају људска телеса потискујући људски дух од кога су моћнији, али зато ђаволи не презају. А исти ти ђаволи без нервног система кажу:

29. И гле, повикаше: Шта је Теби до нас, Исусе, Сине Божји? Зар си дошао амо пре времена да мучиш нас?

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Pakao je grob, a ne neko mjesto vječnog mučenja.

Tripo pozdrav.
Mogu li čuti šta je Kveber a šta Šeol a šta Gehena a šta Tartarus da bi smo mogli razgovarati o nekim mestima prvo trebamo reći koji pojam šta označava zar ne?

Još bih te zamolio da postaviš tekst o Lazaru i bogatašu i daš svoje mišljenje i tom opisu, hvala.

Ako ne tražim puno da se objasni jedan stih:
10:28 I ne bojte se onih koji ubijaju telo, a duše ne mogu ubiti; nego se bojte Onog koji može i dušu i telo pogubiti u paklu.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Kveber je grog isto i Šeol, a Gehena je mjesto gdje su se spaljivali leševi. Tartar najdublje mjesto u paklu.

10:28 I ne bojte se onih koji ubijaju telo, a duše ne mogu ubiti; nego se bojte Onog koji može i dušu i telo pogubiti u paklu.

Stih koji je dat govori da se ne treba plašiti onih koji mogu tijelo da ubiju a duši ne mogu ništa. Duša znači i život dakle ne mogu nauditi vječnom životu po vaskrsenju, a što nisi boldovala i ovaj dio teksta.
Onog koji može i dušu i telo pogubiti u paklu.-------------pa vidiš da se duša može pogubiti. Što znači da je smrtna.

Besmrtnost ima samo Bog.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Kveber je grog isto i Šeol, a Gehena je mjesto gdje su se spaljivali leševi. Tartar najdublje mjesto u paklu.

Kveber je grob saglasan sam.
I Šeol je grob.....hm, o tome ćemo kasnije.
Gehena je OGNJENO JEZERO bar tako piše a u istoriji Jevreja jeste dolina u kojoj se spaljivalo.
Tartar je najdublje mesto u Paklu...kažeš tako.
Sad mi molim te pojasni jer sam upitao za ČETIRI mesta a ti mi nudiš PET.
Otkud tu Šeol i pakao šta je koje od to dvoje?
Ako uzmemo da si pod pakao misli Šeol (izvini predpostavljam samo)
onda ti je to GROB kako si ga iznad dfinisao i postavio uz Kveber kao isto mesto i onda imamo problem koji je to dublji deo groba a koji plići?

Stih koji je dat govori da se ne treba plašiti onih koji mogu tijelo da ubiju a duši ne mogu ništa. Duša znači i život dakle ne mogu nauditi vječnom životu po vaskrsenju, a što nisi boldovala i ovaj dio teksta.
Onog koji može i dušu i telo pogubiti u paklu.-------------pa vidiš da se duša može pogubiti. Što znači da je smrtna.

Sviđa mi se tvoj odgovor a što se tiče polnosti kažu da sam još uvek muško...valjda, tako da možeš slobodno u muškom rodu da mi se obraćaš.
Slušamo sad zajedno:
Prvo kaže:ne bojte se onih koji ubijaju telo, a duše ne mogu ubiti

Tu čujemo kako NEKO može ubiti SAMO TELO a DUŠU NE.
Da li si saglasan sa tom konstatacijom?

Potom ide sledeća izjava koju sam čekao da ti postaviš a glasi:
Onog koji može i dušu i telo pogubiti u paklu.

Dakle, postoji neko VEĆI koji može i TELO ali I DUŠU pogubiti da li si saglasan i sa ovom konstatacijom?
Tu smo čuli da postoje različite moći i da postoje DVA elementa TELO koje može ubiti i jedan i drugi i da postoji DUŠA koju neko može pogubiti i da neko NE MOŽE ISTU POGUBITI da li je to poruka iz ovih tekstova?

Ako jeste onda smo zajedno ustanovili da postoji nešto što samo Bog može pogubiti i nešto zbog čega ne treba strahovati a to je TELO koje svako može pogubiti da li tako piše?

Besmrtnost ima samo Bog.

O ovome ćemo kasnije jel važi?
Zamolio sam te za ono o Lazaru i bogatašu da daš i uz tekst tvoje mišljenje o tome pa ako nađeš vremena uradi to, hvala.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Francuska revolucija, između ostalog, iznjedrila je i slijedeće:

- Zabranu vjere u Boga
- Zabranu Svetog Pisma
- Zabranu vjere u besmrtnost duše
- Natpise na grobljima: Smrt je vječni san

Evo, odavde adventisti baštine svoje vjerovanje.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Pakao je grob, a ne neko mjesto vječnog mučenja.

Онда се твоја тврдња противи јеванђеоској.

25. А Авраам рече: Синко! Опомени се да си ти примио добра своја у животу свом, и Лазар опет зла; а сад се он теши, а ти се мучиш.

26. И преко свега тога постављена је међу нама и вама велика пропаст, да ови који би хтели одовуд к вама прећи, не могу, нити они отуда к нама да прелазе.
27. Тада рече: Молим те дакле, оче, да га пошаљеш кући оца мог,

28. Јер имам пет браће: нека им посведочи да не би и они дошли на ово место мучења.
29. Рече му Авраам: Они имају Мојсија и пророке, нека њих слушају.

30. А он рече: Не, оче Аврааме! Него ако им дође ко из мртвих покајаће се.
31. А Авраам рече му: Ако не слушају Мојсија и пророке, да ко и из мртвих устане неће веровати.

Што се и доказује свакодневно. Христосу који исприча ову тајну Хада, иако Васкрсе, многи Му не верују,већ тумаче како им се свиђа. Толико је једноставно. Оставимо ми адвентистичке причице о паганизму, на ту фору они збуњују хришћански свет, да се покажу као да су једини исправни.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Онда се твоја тврдња противи јеванђеоској.

Што се и доказује свакодневно. Христосу који исприча ову тајну Хада, иако Васкрсе, многи Му не верују,већ тумаче како им се свиђа. Толико је једноставно. Оставимо ми адвентистичке причице о паганизму, на ту фору они збуњују хришћански свет, да се покажу као да су једини исправни.

Dopušteno je njima protiviti se i sakatiti i Evanđelje i čitavo Sveto Pismo, oni jedino ne smiju sumnjati i protiviti se Ellen-inom.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Знам ја да су вас добро утренирали да презирете цркву, да је на сваком кораку пљујете и сатанизујете. Проблем је што не знате шта чините.

Adrian, stvarno preterujes u izmisljanju neistina.

Adventisti ne mrze nikoga i nikoga ne pljuju i ne satanizuju.
To upravo cinis ti i oni kojima redovno saljes zahvalnost za svako vredjanje i napad na Adventiste.

Zasto to cinis i da li je to lepo.
Ja ti licno nista nisam ucinio a ne verujem niti jedan Adventista, zasto brate iznosis ovakve gnusne neistine.

Ovako kako se ti ponasas niko se ne ponasa ni prema najgorem neprijatelju.

Moja savest je mirna i imam mir, radost i ljubav u Gospodu, ali govorim radi tebe, da to sto cinis cinis samome sebi i drugima.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Зашто ти износиш и шириш "гнусне неистине"? Годинама гледам како нас паганизујете и сатанизујете, правите многобошцима, збуњујете сав хришћански свет (ту су вас усмерили), а када се о вама пише ви се правите увређени и повређени. Не иде то тако. Реч је мач, ви сте исукли мачеве пре 150 година, велике новце сте уложили на кампање против хришћанства, а сад вам је неправедно и ви никога не дирате. Није ваљда. То што тренутно немаш куд и не можеш да описујеш своје визије, вараш људе преко овог форума, не значи да ја нисам у праву. Или неко ко види потпуно исто што и ја.

Natrag