Besmrtnost ili smrtnost duse

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
pisci dakle unose svoja zapazanja..

To nije dokaz za tvoju tvrdnju. Jer je jasno da si fulao najmanje 300 godina. I sada se na nečastan način izvlačiš. Pa Biblija je nadahnuta, nikada ljudi ne bi ništa sami napisali da nisu bili nadahnuti od Boga.

Tako i Jeremija pise u skladu sa njemu poznatim cinjenicama da je neko nekad nekog vaskrsao...

Pa to ruši tvoju nauku. Znači da je Ilija koji je 300 god. prije Isaije živio znao za to.

Ali pre Jeremije(odnosno Isaije) koji je to istrazio i zapisao, nije se govorilo o vaskrsenju kao opciji..

Pa jeste kada je Ilija molio Boga da oživi dječaka. Joj kako površno sve razumiješ. Po tvojoj nakaradnoj teoriji ispada da je stvaranje bilo u doba Mojsija. Eto taman tako.
Znaci narod o tome nije znao..

ne znaš ni šta je dužnost proroka. A da sada su znali pojedinci, nije znao narod. Pa zašto su ustanovljeni praznici u kojima je učestvovao sav narod.

Ne negira crkva vaskrsenje zasto lupas gluposti, sam sebe sramotis?

Negira itekako.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
To nije dokaz za tvoju tvrdnju. Jer je jasno da si fulao najmanje 300 godina. I sada se na nečastan način izvlačiš. Pa Biblija je nadahnuta, nikada ljudi ne bi ništa sami napisali da nisu bili nadahnuti od Boga.

Da li su im reci ''diktirane''?
I kada je Knjiga o Carevima izasla?
Kada su ljudi saznali za vaskrsenje, pre ili posle Isaije odnosno Jeremije koji je to zapisao?

Pa to ruši tvoju nauku. Znači da je Ilija koji je 300 god. prije Isaije živio znao za to.

Ilija je znao, ali se o tome nije pricalo kao o dogmi..
Dogma nastaje tek nakon Isaije..
Pa jeste kada je Ilija molio Boga da oživi dječaka. Joj kako površno sve razumiješ. Po tvojoj nakaradnoj teoriji ispada da je stvaranje bilo u doba Mojsija. Eto taman tako.

Svasta!
ne znaš ni šta je dužnost proroka. A da sada su znali pojedinci, nije znao narod. Pa zašto su ustanovljeni praznici u kojima je učestvovao sav narod.

Narod nije znao znacaj praznika, niti je prorok ucio ljude onome sto mu Bog nije naredio da uci.
Tek je Isaiji naredio da nauci narod vaskrsenju..

Negira itekako.

Dokazi?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Da li su im reci ''diktirane''?

А КО ЈЕ ТО споменуо?

I kada je Knjiga o Carevima izasla?

Никакав доказ за твоју тврдњу. Споменут је Илија који је живио пуно прије. Дакле омануо си.

Kada su ljudi saznali za vaskrsenje, pre ili posle Isaije odnosno Jeremije koji je to zapisao?

Још од Аврама су знали.

Ilija je znao, ali se o tome nije pricalo kao o dogmi..

оНДА СУ ЗНАЛИ И ДРУГИ. НИЈЕ он ћутао о томе.

Dogma nastaje tek nakon Isaije..

Ти си рекао да се није знало прије. сада се извлачиш са догмом.

Баш свашта што тврдиш.

Narod nije znao znacaj praznika,

Лупаш безвезе, Па испада да је Бог дао људима нешто што не знају. Е свашта. Ја кажем не можеш у ПЦ схватити истину.

niti je prorok ucio ljude onome sto mu Bog nije naredio da uci.
Tek je Isaiji naredio da nauci narod vaskrsenju..

Него им је заћутао тако важну ствар.

Учите реинкарнацију. Има и на теми спиритизам.

Učlanjen(a)
06.03.2016
Poruka
175
Ovo je smesno sto pisete, "ako je pomislio znaci da je verovao" :) . Ne dragi moji on je "nagadjao" . Marko se nije ni osvrnuo na taj stih sto pokazuje da mu je jasno ali nece priznati...

I jos kaze: "ti nemas nikakvog dokaza osim onoga iz propovednika"?
Ovo izjaviti je vise nego licemerno.

Ja stvarno necu gubiti vreme na isprazne rasprave, istinu sam vam dao i vi je ne mozete oboriti..
Nije moje ubedjivati nekoga to pripada Bogu, a ja sam vas samo usmerio u pravom smeru..
To sto je vama vaznije dokazati stav vase crkve nego sagledati sta kaze Biblija, to je vas problem.

Postovanje Mire,
Eto ipak moram reci da se slazem sa ovim tvojim zakljuckom. Vreme je dragoceno i trositi ga u ovaku diskudsiju je besmisleno. Ja sam izneo biblijsko ucenje o stanju mrtvih za vreme smrti i o nadi vaslkrsenja. Ne mislim da je razumno to ponavljati, ako neko zeli da prihvati Taramanine spiritisticke price kako su neku umrli pa oziveli i pricaju sta su videli dok su bili mrtvi. Za mene to su obicne gluposti.
Ili pak onu privcu o mitarstvima i onoj prepodobnoj kako joj je Sv Vasilija pomogao svojim zaslugama da prodje kroz kapije ispitivanja pri ulasku duse u nebo. Obicne gluposti, koje se jasno suprote jasnim istinama Biblije.

Sve najbolje

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Postovanje Mire,
Eto ipak moram reci da se slazem sa ovim tvojim zakljuckom. Vreme je dragoceno i trositi ga u ovaku diskudsiju je besmisleno. Ja sam izneo biblijsko ucenje o stanju mrtvih za vreme smrti i o nadi vaslkrsenja. Ne mislim da je razumno to ponavljati, ako neko zeli da prihvati Taramanine spiritisticke price kako su neku umrli pa oziveli i pricaju sta su videli dok su bili mrtvi. Za mene to su obicne gluposti.
Ili pak onu privcu o mitarstvima i onoj prepodobnoj kako joj je Sv Vasilija pomogao svojim zaslugama da prodje kroz kapije ispitivanja pri ulasku duse u nebo. Obicne gluposti, koje se jasno suprote jasnim istinama Biblije.

Sve najbolje
Postovanje Marko!

Mitarstva se ne uce na fakultetu, tako da jesu gluposti..

Ja sam postavio dokaze i oni su se pokazali validnim.
Ti nisi odgovorio ni na jedno:

1.) Zasto nisi dao jednog pisca pre Isaije koji uci vaskrsenje?
Jer ne postoji!

2.) Zasto nisi odgovorio na stih iz Jevrejima gde pise da je Avram ''pomisljao da je Bog kadar .. vaskrsnuti'' sto znaci da ''nije zasigurno znao da je kadar'', jer ''takva dogma nije postojala u njegovo vreme''?

3.) Zasto nisi prokomentarisao tekst iz Jevrejima gde se kaze da ''sada zele nebesko'' - sto potvrdjuje da patrijarsi Starog Zaveta(svi tamo nabrojani) ''nisu zeleli niti znali za nebesko carstvo'' a time ni za ''vaskrsenje iz mrtvih na obnovljenoj zemlji''?

4.) Zasto porices cinjenicu da u tekstu Propovednika 9:6 stoji rec ''NIKAD vise nece imati udela ni u cemu .. pod suncem'' - i ne nudis nam izvorni tekst?

5.) Zasto nisi objasnio zbog cega se u Propovedniku 9:6 tvrdi ''NITI IM IMA PLATE'' - sto se suproti Hriscanskom verovanju da ce mrtvima "BITI PLACENO PO DELIMA"???

6.) Zasto na kraju svega, ti okreces pricu optuzujuci mene da sam ja neiskren i da namerno lazem?

Izvini, ja u takvoj diskusiji, gde se ignorisu pitanja i svesno prelazi preko dokaza, te optuzuje sagovornik da laze, ne zelim ucestvovati..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
4.) Zasto porices cinjenicu da u tekstu Propovednika 9:6 stoji rec ''NIKAD vise nece imati udela ni u cemu .. pod suncem'' - i ne nudis nam izvorni tekst?

i neće imati do uskrsa.

5.) Zasto nisi objasnio zbog cega se u Propovedniku 9:6 tvrdi ''NITI IM IMA PLATE'' - sto se suproti Hriscanskom verovanju da ce mrtvima "BITI PLACENO PO DELIMA"???

objašnjeno gore.
Mitarstva se ne uce na fakultetu, tako da jesu gluposti..

Šta je to bitno crkva ih uči.

I većina ljudi vjeruje u to.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Samo jedno pitanje:

Gde je bio Adam pre nego sto je stvoren u rajskom vrtu, odnosno - da li je postojao pre njegovog stvaranja?

Hvala.

I jos nesto, gornja dva videa koji je Taramana postavio su ucenja nju Ejdja, a i elementi u tim videima su okultno ezoterijske prirode, poput sledeceg koji se pojavljuje u jednom od tih videa, a predstavlja prikriveni Pentagram u simbolu Autorealizovanog (Samoosvešćenog, Savršenog) Čoveka.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Stihovi koji dokazuju da je duša smrtna.

Djela apostolska 3,23 Djela apostolska 27,22

5. Mojsijeva 20,16 Isus Navin 2,13 Isus Navin 10,30 Isus Navin 10,32 Isus Navin 10,35 Isus Navin 10,40

1. Carevima 15,29 Isaija 53,12 Jezekilj 18,4 Jezekilj 18,20

Natrag