Moje licno misljenje je da bez Hrista nema spasa tj. ateisti se ne mogu spasiti makar nikad ni jedan jedini ovozemaljski greh ne ucinili, pored najveceg greha sto cine, odnosno ne priznanja Boga. Vera nije besmislica, verom dobijamo zivot vecni, ali ne samo verom vec zivljenjem onako kako je zapisano da treba. Opet kazem to je neko moje misljenje i ne mogu da kazem da je ispravno i da ne daj Boze kazem da tako Gospod odredjuje, jer ja nisam savrsen.
To da si napravio temu iz razloga da si hteo da cujes misljenje verujucih je malo glupo, jer se zna odgovor verujucih, zasto bi inace verovali. Prema tome tema je "farisejska"-licemerna, ali nije problem. Kao sto sam ti vec vise puta rekao na ovom forumu me nista ne moze iznenaditi, pa tako ni (ne)kultura urednika i njihovo podsmevanje narucito Pravoslavnim. A zanimljivo je to da u podforumu ima ovoliko ateista... Verujuci imaju svoje misljenje. Svako ko iole bistrom glavom razmisli i jos procita sveto pismo bice mu jasno sve, prvo vise od pola ce shvatiti sam, a onaj ostatak, citanjem Svetog pisma, dovodi na mesto. Tada covek slozi sve kockice i ne treba mu mudrovanje da bi shvatio zasto se ratuje, zasto ima bolesnih, zasto deca umiru, zasto ima gladnih i zednih, zasto je neko bogat, a neko siromasan, zasto nevini stradaju, zasto postoje lepi i ruzni, zasto se desavaju nepogode, zasto neko ima vise, a neko manje srece, zasto neko mlad umire, zasto postoji mrznja, zasto se vi pitate sta ce sa vama biti posle smrti, zasto...
Najveci vas i nas, problem i problem celog sveta je upravo to sto ljudi ne veruju i zato sto ima onih koji veruju, a kao i da ne veruju.