Simi sry, ali sada ispada da samo oni koji veruju u Hrista mogu očekivati odlazak na to fino mesto.
Ta tvrdnja mi je nagnala na logičnu asocijaciju. Iskreno bez namera vređanja jer je možda ovo poređenje malo neumesno ali šta to tvrde Jehovini svedoci. Nešto slično ali je broj spašenih mnogo manji. Ipak šta se onda dešava sa dve trećine čovečanstva koji nisu nikada ni čuli za Isusa Hrista.:dntknw:
Po mom mišljenju to nije u redu sorry
Izvinjavam se sto tek sad odgovaram. Odgovor ces naci u Svetom pismu, a od mene ukratko ima i za njih spasenje, ali pod uslovom da do njih nije stigla rec Bozija.
Dodato posle 31 minuta:
--------------------------------------------------------------------------
Vidis Jurivaka, ti ne verujes u raj, pitas se koje je misljenje verujucih o necemu sto ne postoji sa tvoje tacke gledista i onda trazis da ti neko to objasni, a da pritom ne koristi temelj svog verovanja, odnosno Sveto Pismo. Sveta knjiga kod Pravoslavnih je Sveto pismo i svaki odgovor koji ti trazis mozes naci u njemu. Ja verujem u ono kako je napisano, jer sam se uverio i znam da je to istina. I sasvim je normalno da kada tebi dajem odgovor dacu ti ga iz Svetog pisma. Sad ces ti reci da ja onda ne mislim svojom glavom vec samo prenosim napisano. Evo ga odmah i odgovor. Ja sam mislio, "kopao", trazio i nasao i shvatio da je to istina i sustina sto je napisano u Svetom pismu. Sad tebi je pokazan pravi put kao i meni da li ces ti ici njime ili ti se svideo neki drugi je tvoja stvar, imao si izbor, ti si sam izabrao, ali ni ti nisi osudjen odmah na pakao (pod uslovom da si izabrao neki drugi put koji ne vodi do cilja), vec imas sansu da se vratis na pravi put sve dok se staza ne zavrsi. E sad razlika izmedju puteva je sledeca
ravi put je startu i prvih par metara posut trnjem i on zna da bude veoma bolan, ali posle tih nekoliko metara on je posut laticama od ruza sa najlepsom pesmom, drugi put je susta suprotnost, on je prvih par metara posut laticama od ruza, mirisljav i ne moras da brines gde ces stati, ali zato posle tog dela nastaju muke, bolovi, jauci i krici. Sad ateisti nisu dovoljno jaki i snazni da trpe, pa cesto zele nasladu odmah na pocetku, a gorko ostavljaju za kraj zbog toga im je posle gorka cela vecnost, dok verujucih prvo iskuse gorcinu, a potom nasladu i zbog toga im je slatko celu vecnost. Sad tvoje pitanje je da li neko moze da izbegne gorcinu, odnosno da mu bude slatko i na pocetku i na kraju, ja ti odgovorm NE, jer, ako si prvo izabrao pogresan put ti ispocetka uzivas, ali onog trenutka kada shvatis da si pogresio, pokajes se i pozelis da se vratis na pravi put, zelja ce ti biti istog momenta ispunjena samo sto te nece postaviti na sredinu onog drugog puta nego na pocetak. Nadam se da ces razumeti ovu metaforu.
p.s. Na oba puta, na onom pocetku gde se pije prva casa, postoji pecat koji te direktno vodi na deo puta vecnog bola, smrada, jauka i muka, potrudi se da ga izbegnes inace su ti sve nade izbrisane.