Arheologija i istorija potvrđuju Bibliju

Član
Učlanjen(a)
24.09.2010
Poruka
544
evoluisti meni duguju mnoge odgovore i to najjednostavnije recimo
Kako je sve nastalo nema jednostavnijeg pitanja oni nemaju odgovor
Kako je sve nastalo sta je uzrok tome jer evoluisti kazu da je sve realno gde je tu relnost

Teoretičari evolucije mogu da daju odgovore na to kako je nastao život a ne i kako je "sve nastalo". Kvantna fizika odgovara na ovo pitanje. Potražiću neke radove na ovu temu pa ti dostaviti ako te interesuje.

Samo zato što ti ne znaš da postoji odgovor i na to pitanje, ne znači da on zaista ne postoji. Moderna nauka, u prvom redu fizika, daleko je dogurala sa objašnjavanjem kako je nastala materija i "sve" ostalo.

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Teoretičari evolucije mogu da daju odgovore na to kako je nastao život a ne i kako je "sve nastalo". Kvantna fizika odgovara na ovo pitanje. Potražiću neke radove na ovu temu pa ti dostaviti ako te interesuje.

Samo zato što ti ne znaš da postoji odgovor i na to pitanje, ne znači da on zaista ne postoji. Moderna nauka, u prvom redu fizika, daleko je dogurala sa objašnjavanjem kako je nastala materija i "sve" ostalo.

Naravno da postoji odgovor Bog
dali vi odgovor ili ne on nece biti realan a dati ga necete jer cete time omalovaziti celu instituciju niste vi sve odgovore dali mnoge dokaze sakrili

Član
Učlanjen(a)
24.09.2010
Poruka
544
Naravno da postoji odgovor Bog
dali vi odgovor ili ne on nece biti realan a dati ga necete jer cete time omalovaziti celu instituciju niste vi sve odgovore dali mnoge dokaze sakrili

Jeste, imam pun ormar skrivenih dokaza:):)

Nego, zaista, šta toliko imaš protiv naučnika? Naučnici, umesto da slepo veruju jednoj knjizi, proveravaju svet oko nas i na osnovu činjenica donose zaključke. Da nije bilo naučnika, sada bi tebi za bolesti propisivali molitvu, a ne lekove. A da kojim slučajem pokažeš neke simptome mentalnih problema (bilo koje vrste), terapija bi ti bila bušenje lobanje, egzorcizam ili mučenje.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Dali bi ja mogao da tebe ubedim da postanes pravoslavac?
Ne
tako da cak Jurivaki i bilo kome drugome se javi Bog u snu da ne kazem pojavi ispred ociju oni bi opet nasli izgovor
i objasnili sve
evoluisti meni duguju mnoge odgovore i to najjednostavnije recimo
Kako je sve nastalo nema jednostavnijeg pitanja oni nemaju odgovor
Kako je sve nastalo sta je uzrok tome jer evoluisti kazu da je sve realno gde je tu relnost
gde je svemiru pocetak a gde kraj i sta je posle i posle a svaciji razum pa cak i Jurivakin mora da shvati da svet nije realan jer je realno da sve ima pocetak i kraj a svemir?
gde je ralnost da sve nastane a da tome uzrok jeste sila
pa bre ljudi zapitajte se jeste li Bolesni ateisti su nista drugo nego neverujuci fanatici kod verujucih fanatika je situacija da veruju slepo bez razmisljanja ista je situacija kod neverujucih fanatika ateista
protiv deista nemam nista pametni ljudi koji veliki naucnik nije bio deista?
Muči te pitanje kraja i početka? Gdje je početak svega? Pa to pitanje tangira i nauku i svakoga čovjeka pojedinačno: ko smo, šta smo, odakle smo? Razlika je samo u tome, između teista i ateista, što prvi "imaju odgovor" na to vječno pitanje, a drugi ga traže. Tebe ne muči pitanje početka ili nastanka, jer vjeruješ da je sve stvorio Bog. Ni u primisli ne možeš prihvatiti mogućnost da "nešto" može nastati i iz haosa. A može. Da ti nevedem jedan primjer. Kada se rastopljeno olovo saspe u hladnu vodu, nastaju fantastične figure. Ako milion puta naspeš rastopljeno olovo u vodu, nastaće milion figura i ni jedna neće biti ista. E, jedan moj drug u djetinjstvu se tako igrao, sipajući rastopljeno olovo u vodu. U jednom takvom pokušaju, dobio je figuru, koja je, kada se u nju dune, svirala kao pištaljka! Šta ti ovo govori?

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Jeste, imam pun ormar skrivenih dokaza:):)

Nego, zaista, šta toliko imaš protiv naučnika? Naučnici, umesto da slepo veruju jednoj knjizi, proveravaju svet oko nas i na osnovu činjenica donose zaključke. Da nije bilo naučnika, sada bi tebi za bolesti propisivali molitvu, a ne lekove. A da kojim slučajem pokažeš neke simptome mentalnih problema (bilo koje vrste), terapija bi ti bila bušenje lobanje, egzorcizam ili mučenje.

Ja nisam pominjao sve naucnike vec evolucioniste jer je vecina naucnika bila pripadala deistima a ne ateistima
ne mislim na tebe vec celokupne evolucioniste

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Muči te pitanje kraja i početka? Gdje je početak svega? Pa to pitanje tangira i nauku i svakoga čovjeka pojedinačno: ko smo, šta smo, odakle smo? Razlika je samo u tome, između teista i ateista, što prvi "imaju odgovor" na to vječno pitanje, a drugi ga traže. Tebe ne muči pitanje početka ili nastanka, jer vjeruješ da je sve stvorio Bog. Ni u primisli ne možeš prihvatiti mogućnost da "nešto" može nastati i iz haosa. A može. Da ti nevedem jedan primjer. Kada se rastopljeno olovo saspe u hladnu vodu, nastaju fantastične figure. Ako milion puta naspeš rastopljeno olovo u vodu, nastaće milion figura i ni jedna neće biti ista. E, jedan moj drug u djetinjstvu se tako igrao, sipajući rastopljeno olovo u vodu. U jednom takvom pokušaju, dobio je figuru, koja je, kada se u nju dune, svirala kao pištaljka! Šta ti ovo govori?

Bog je rekao trazi i dace ti se
nemam nista protiv istazivanja naprotiv zelim da se Biblija potvrdi a time sto sve vise istrazujemo dolazimo do dokaza o postojanju vise sile
Ko je stavio rastopljeno olovo?
samo je uskocilo u vodu i rastopilo se?
sam si dao primer ti si recimo Bog koji stavlja rastopljeno olovo u vodu i pravi nesto
tako je i svet nastao

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Bravo Tumbe
najzad i ja da se slozim s tobom u necemu.
Nista nije moglo nastati samo od sebe.

Jure
haos o kome pricas i prolivanje rastopljenog olova u kalupe nije jedno te isto.
Neko je morao da rastopi olovo(tvoj drugar)
neko je morao da napravi kalup(tvoj drugar)
Ne radi se o haosu
da se olovo samo zagrejalo ,rastopilo,pa zatim samo na odredjeno mesto i u odredjeno vreme curilo....
Mogao si mozda naci neki bolji primer,ovaj je veoma los.Nadam se da se slazes.Mozes ti mnogo bolje
;)

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Bravo Tumbe
najzad i ja da se slozim s tobom u necemu.
Nista nije moglo nastati samo od sebe.

Jure
haos o kome pricas i prolivanje rastopljenog olova u kalupe nije jedno te isto.
Neko je morao da rastopi olovo(tvoj drugar)
neko je morao da napravi kalup(tvoj drugar)
Ne radi se o haosu
da se olovo samo zagrejalo ,rastopilo,pa zatim samo na odredjeno mesto i u odredjeno vreme curilo....
Mogao si mozda naci neki bolji primer,ovaj je veoma los.Nadam se da se slazes.Mozes ti mnogo bolje
;)

osim toga tu je ulogu imala i sila gravitacije a bez sile nicega a verujem da u ovom videu koji jos nisam pogledao ne postoji objasnjenje kako je sve nastalo a da mu uzrok nije nista univerzum iz nicega se stvorio to cak i biblija kaze iz nicega odjednom sa par recenica
Znate li zasto je Bog recju stvorio svet?
on je mogao i da ne govori mogao je pogledom
ima mnogo razloga zasto je on ovo ucinio recju
1.Da bismo shvatili vaznost njegove reci kad nam bude davao zakone
2.da bi bilo zapisano sto je cinio a ne zaboravljeno jer da je cutao nista nebi bilo ni Biblije ni vere
3.Rec je Bog ucinio mocnom i ljudi recju mogu da unistavaju i prave Kletva(ima dokumentarac)
Blagoslov,molitva,komunikacija sve reci

Natrag