Aпологетика - докази за постојање божије

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Učlanjen(a)
06.06.2010
Poruka
320
Ovako, domicus: Veliko je pitanje ko ovdje čini ružne stvari?! Ja bih zaista činio ružne stvari kada bi bilo tačno ovo što si napisao i što sam ja boldovao. Takav način donošenje suda o nekome, nije svojstven intelektualcu, nego običnom mahalskom manipulantu. Dati proizvoljnu i uz to netačnu ocjenu o nekome, pa na osnovu te ocjene donositi sud o njemu, nije ništa drugo do vrlo prizemna manipulacija i vrlo ružna stvar!
Nikada, nigdje, ni na ovom Forumu niti na bilo kojem drugom, nisam rekao o vjernicima ništa ni slično onome što mi ti podmećeš. I ne samo da nisam rekao, nego tako ne mislim. Normalni vjernici su za mene normalni ljudi u svemu. Međutim, vjernik koji napiše ovako nešto. " ...Dakle, u tamosnjem teokratskom drustvu rob je neko ko nije u stanju da brine o sebi.", ne govori o vjeri, nego potcjenjuje zdrav razum druguh ljudi, plasirajući tvrdnje koje nemaju veze sa tim razumom, a ni sa stvarnošu koju želi predstviti.
Provericemo tvoje navode u kojima kazes da iznosim neistine replicirajuci na tvoj predhodi komentar.
1.
Jurivaka je napisao(la):
Vjerovati je jedna stvar, ali toliko zastraniti pod uticajem vjere i gogme, da jedne krajnje nehumane društverne odnose pretpostavljaš odnosima u kojima postoji jednakost među ljudima, zakonima zagarantovana prava i slobode, zaista je nepojmljivo i zdravom razumu neshvatljivo.
2. U tvojoj replici si sam sebe demantovao ( procitati boldirano )

Jurivaka je napisao(la):
Koji to ljudi, osim bolesnih, nisu u stanju da se brinu o sebi?
Veoma tesko pitanje Jurivaka :) Daj da pokusamo da ga resimo :)
Kada covek radi protiv svog zdravlja ( fizickog i mentalnog ),odnosno ne brine o sebi, svojoj porodici, ljudima oko sebe, prirodnoj sredini u kojoj je nastanjen, mi ga zovemo neodgovornim.
Problem je mnogo veci ako se makar malo zamislis Jurivaka. Detetu od 10 godina neces dati da upravlja porodicom, kucom. Ono ne moze da placa komunalije, odrzava imetak, brani ga od unutrasnjih i spoljnjih faktora koji tu porodicu na bilo koji nacin moze da i ugrozi.
Zasto ? Zato sto nema dovoljnu svest, znanje, iskustvo ( ne retko i zelju ) da se odgovorno ponese po tom pitanju. Dao sam plastican primer.
Dakle, lopovi, pijanice, narkomani, kurvari, kockari, ubice, neradnici-probisveti nisu u stanju da se brinu kako o sebi - tako i o svojoj porodici, okolini, drustvu. Ako neko pokusa svesno ili nesvesno da sebi oduzme zivot, da li je pod budnim nadzorom ljudi ? Odgovor bi trebao da bude DA.
99% stvari koje covek DANAS radi - radi protiv sebe! Ubija se.

Umire kako fizicki, tako i mentalno, odnosno duhovno. Sta to govori o danasnjem coveku ? Da li je sposoban da vodi svoj zivot samostalno ? Moj stav je da takvim ljudima pod hitno treba staratelj. E takvi ljudi su u teokratskom drushtvu bili neslobodni. To je onaj soj koji u camcu gde smo nas 20-oro busi rupu ispod svog sedishta. Ako ga ne sprecis - svi cemo potonuti. Danas je politicki prihvatljivo reci " ostavimo ga, nejgovo ustavno pravo je da na "svom" sedishtu radi sta hoce" Ako camac potone... pa... prirodno je, desava se ... :) Neozbiljno je Jurivaka osudjivati teokratski sistem koji je preventivno stvari sek'o u korenu, odnosno brinuo o svakom pojedincu drushtva a i sam se slazes (na kraju teksta) da je ovo uredjenje ...uh uh.
Jurivaka je napisao(la):
Kada napadnem ovakav stav i kažem da se kosi sa zdravim razumom, ti mi spočitavaš da napadam sve vjernike i da ih smatram nerazumnim!? To implicite govori o tebi da se ti poistovjećuješ sa svim vjernicima i da smatraš da svi razmišljaju na tvoj način?!

Da vidimo sta sam ja to napisao :
Domicus je napisao(la):
Sve sto predje tu "granicu" je za tebe prelazak granice razuma. Dakle, mi koji znamo i verujemo u Bozije postojanje smo ludi, neskolovani i veoma "bajkovite" individue koje su u stvari personifikacija zla, kako u coveku tako i na ovoj zemaljskoj kugli.
Nadam se da je jasno ko sad iskrivljuje rec i misao :)
Ako sam napisao MI nisam napisao SVI!
Nisam JA idejni tvorac teokratije.
Nisam JA pisao Bibliju.
Nemam samo JA ovakav stav po ovom pitanju. ( ima jos poboznih ljudi koji misle kao ja a ima i onih koji ne misle tako ) Nema topica gde ne sukobljavam stavove i misljenja sa drugim poboznim ljudima na raznorazne teoloske teme. Prema tome, napisati da JA mislim da SVI pobozni ljudi imaju identican stav po svim teoloskim i istorijskim pitanjima je zaista smeshna i infantilna prijatelju.
Daj da sve ovo u sitna crevca razlozimo.
Razum - Wikipedija
Nerazumnost je dakle opozit od toga. Dakle, ti si izjavio za moje istomisljenike i mene da smo nesposobni da logicki rasudjujemo.
Covek koji gubi (ili je izgubio)dodir sa stvarnoscu, realnoscu moze da potpadne samo u kategorizaciju umno poremecenog. :vorred:
I da ovaj deo zavrsim sa tvojim recima pa neka forumasi uporede gore napisane navode sa tvojim ponovno citiranim izjavama :
Jurivaka o cinjenicama :
Jurivaka je napisao(la):
Ovako, domicus: Veliko je pitanje ko ovdje čini ružne stvari?! Ja bih zaista činio ružne stvari kada bi bilo tačno ovo što si napisao i što sam ja boldovao.
Jurivaka o intelektualcima i mahalskim manipulantima :
Jurivaka je napisao(la):
Takav način donošenje suda o nekome, nije svojstven intelektualcu, nego običnom mahalskom manipulantu. Dati proizvoljnu i uz to netačnu ocjenu o nekome, pa na osnovu te ocjene donositi sud o njemu, nije ništa drugo do vrlo prizemna manipulacija i vrlo ružna stvar!
................................................................................................................

Jurivaka je napisao(la):
No, da te samo ne napadam. Ono što si napisao o današnjoj demokratiji i društvenim odnosima, ja potpisujem. U tome se slažem sa tobom u potpunosti. Međutim, ti si dao solidnu analizu one gore strane medalje, a postoji i ona bolja. Današnja demokratija, za koju sam i sâm nekoliko puta rekao da je lakrdijaška, te zakonima zaštićena prava i slobode ljudi, ipak su, i pored svih zloupotreba i manipulacija, civilizacijske tekovine najvišeg reda. Treba kritički govoriti o tim tekovinama, ali je van svake pameti pretpostavljati teokratiju demokratiji.
Drustvena entropija Jurivaka a ne RED. Ovo sto si napisao o "uredjenosti najviseg reda" gubi svaki smisao ako samo ukljucimo TV. Ne moramo ni na ulicu da izadjemo. wacko2
Toliko o tome.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Provericemo tvoje navode u kojima kazes da iznosim neistine replicirajuci na tvoj predhodi komentar.
1.
2. U tvojoj replici si sam sebe demantovao ( procitati boldirano )
Ovo je samo dokaz da sam bio u pravu kada sam konstatovao da ti sebe poistovjećuješ sa svim vjernicima. Imaš zaista veliki problem!

Veoma tesko pitanje Jurivaka :) Daj da pokusamo da ga resimo :)
Kada covek radi protiv svog zdravlja ( fizickog i mentalnog ),odnosno ne brine o sebi, svojoj porodici, ljudima oko sebe, prirodnoj sredini u kojoj je nastanjen, mi ga zovemo neodgovornim.
Problem je mnogo veci ako se makar malo zamislis Jurivaka. Detetu od 10 godina neces dati da upravlja porodicom, kucom. Ono ne moze da placa komunalije, odrzava imetak, brani ga od unutrasnjih i spoljnjih faktora koji tu porodicu na bilo koji nacin moze da i ugrozi.
Zasto ? Zato sto nema dovoljnu svest, znanje, iskustvo ( ne retko i zelju ) da se odgovorno ponese po tom pitanju. Dao sam plastican primer.
Dakle, lopovi, pijanice, narkomani, kurvari, kockari, ubice, neradnici-probisveti nisu u stanju da se brinu kako o sebi - tako i o svojoj porodici, okolini, drustvu. Ako neko pokusa svesno ili nesvesno da sebi oduzme zivot, da li je pod budnim nadzorom ljudi ? Odgovor bi trebao da bude DA.
Nemam volje polemisati sa ovakvim nebuloznim i isforsiranim stavovima. Reći ću samo dvije-tri rečenice. Svi ovi koje si nabrojao - lopovi, pijanice, narkomani, kurvari, kockari, ubice, neradnici-probisveti..., znaju se itekako brinuti o sebi! Treba li ta vrsta ljudi biti pod nečijim nadzorom? Možda i treba, ali nikako ne trebaju biti robovi! Reče ti u prethodnom postu da su u teokratiji robovali oni koji se ne znaju brinuti o sebi. U ovom postu među takve ubrajaš i djecu???????????? No, komment!
99% stvari koje covek DANAS radi - radi protiv sebe! Ubija se.
Po tvojoj logici, sve ih treba pretvoriti u robove, zar ne?
Jurivaka osudjivati teokratski sistem koji je preventivno stvari sek'o u korenu, odnosno brinuo o svakom pojedincu drushtva a i sam se slazes (na kraju teksta) da je ovo uredjenje ...uh uh.
Jeste, brinuo je o ljudima na taj način što je od njih pravio robove!

Nemam samo JA ovakav stav po ovom pitanju. ( ima jos poboznih ljudi koji misle kao ja a ima i onih koji ne misle tako )
Ja sam kritikovao tvoj stav! A, kao što sam već konstatovao, tvoj je problem što ti sve vjerujuće poistovjećuješ sa sobom.

Drustvena entropija Jurivaka a ne RED. Ovo sto si napisao o "uredjenosti najviseg reda" gubi svaki smisao ako samo ukljucimo TV. Ne moramo ni na ulicu da izadjemo. wacko2
Ništa neobično što si moj pojam red izvukao iz konteksta i dao mu sasvim drugo značenje. Pojam uređenosti nisam ni pomenuo.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.06.2010
Poruka
320
Ko pise ove postove ? ti ili ti neko josh koristi pass ? Na odredjene topic-e dajesh smislene i zrele odgovore a ovo sad je veoma smeshno i neozbiljno.
Decu sam uzeo kao PLASTICAN PRIMER nekoga ko nije zreo, odgovoran, i nema svest o tome sta je dobro za njih. Nisam napisao da su "robovi"!
Lopovi, pijanice, narkomani, kurvari, kockari, ubice, neradnici-probisveti.. itd NISU u stanju da se "brinu" o sebi i oni su nezdravo tkivo drustva koje zahteva paznju, monitoring, lecenje i potpunu rehabilitaciju. Prepustanje TAKVIH sebi samima je upravo glavna boljka ovog drustva. Nagrizaju i kvare ostatak zdravog tkiva!

Rekao sam da ima dosta poboznih ljudi koji imaju isti stav po tom pitanju kao i JA. Dakle, po 3. put ti pisem - nisam SEBE i moje istomisljenike podveo pod "SVI VERUJUCI". Zasto bi bio moj ili bilo ciji problem sto sebe smatram jednim od onih koji veruju u Biblijski koncept u celosti ? Kakav ti je ovo komentar ? :)

Da se vratim na ono "robovi". Neslobodni ljudi su svojim izborom u teokratiji neslobodni a ne da sad neko ode u Afriku, sakupi i dovede 5000 ljudi da im robuju. Daj vrati text malo u nazad i procitaj. Detinjasto je sve ovo sto pises. Kazi bre lepo " ej meni je nelogicno ovo teokratsko ustrojstvo i zakoni...kako? zasto? neka mi neko objasni..." a ne ovo sto ti radis...

Mojsijeve knjige nisu nebuloze! Opet vredjash one koji postuju i citaju Toru! Koga i sta ti to branish Jurivaka ? Prekini vishe da vredjash ljude na ovom forumu.

Ne zanimaju me zaista tvoj saznajni chinilac i racio uopste.Da bi uredjivao i komentarisao na teoloske teme moras nesto i znati o tome. Umesto da ovde imas ulogu nekog ko ce pojasniti i koncizirati teme,stavove i komentare korisnika, odnosno ucesnika ovog podforuma ti si se izgleda specijalizovao u nekog "urednika" provokatorsko-"minerskog" tipa.
Zar ne primecujesh da si svakim postom sve zbunjeniji i zbunjeniji? postovi ne prilice nicemu.
Veoma si netolerantan u debatnom smislu i u nedostatku cinjenica i znanja na ovu temu ti pribegavash neistinama i uvredama. Ima bre ovde mnogo "jacih" ateista od tebe pa ipak ne zapene i ne brzaju sa komentarima o necijem mentalnom sklopu vec stalozeno i prijateljski ucestvuju u debati. Dokazao sam u gornjem postu koliko si zbunjen covek.
Tvoje neistine i uvrede :
1. Domicus kaze da sam ja uvredio SVE vernike ( to nikad nisam rekao - uvredio si mene i one koji imamo identican stav po ovom pitanju)
2. Domicus i ljudi koji se sa njim slazu oko tumacenja mojsijevih knjiga i teokratije su nerazumni. (dokazao u predhodnom postu da si TI taj koji izvrce reci i vredja)
3.
Jurivaka je napisao(la):
Domicus je napisao(la):
Drustvena entropija Jurivaka a ne RED. Ovo sto si napisao o "uredjenosti najviseg reda" gubi svaki smisao ako samo ukljucimo TV. Ne moramo ni na ulicu da izadjemo.
Ništa neobično što si moj pojam red izvukao iz konteksta i dao mu sasvim drugo značenje. Pojam uređenosti nisam ni pomenuo.
Ja sam pogresno protumacio tvoje
civilizacijske tekovine najvišeg reda
i dao mu sasvim drugo znacenje ? Znaci....strasno...
Dragi forumasi, kome do sad nije bilo jasno, nadam se da mu je sad kristalno jasno kojim se sve metodama sluzi nas dragi urednik :(

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Samo ću ti ovo reći, ne radi tebe nego radi drugih koji ovo čitaju. Ti ili ne razumiješ, ili iz nekog razloga namjerno izvrćeš moje misli. BTW, ono što sam rekao razumjelo bi i malo dijete. Dakle, ne radi se o nerazumjevanju nego namjernom izvrtanju. E, to je ružno, druže..., ako si već pominjao ružno ponašanje. Nisam rekao da je tvoj problem zato što vjeruješ, to je smišljena insinuacija, nego je tvoj problem što sve vjerujuće poistovjećuješ sa sobom. Ako ne shvataš razliku, opet je to tvoj problem.
civilizacijske tekovine najvišeg reda
Da bi drugima bilo jasno. Ovdje se ne misli ni kakav red i poredak, nego na nivo, vrjedonosni stepen.

Kažeš da su moji komentari sve smješniji. Pa, logično je to. Čovjek ne može biti ozbiljan diskutujući sa nekim ko se danas zalaže za teokratsko društveno uređenje. Dobo da sam i ovoliko ozbiljan!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.06.2010
Poruka
320
Samo ću ti ovo reći, ne radi tebe nego radi drugih koji ovo čitaju. Ti ili ne razumiješ, ili iz nekog razloga namjerno izvrćeš moje misli. BTW, ono što sam rekao razumjelo bi i malo dijete. Dakle, ne radi se o nerazumjevanju nego namjernom izvrtanju. E, to je ružno, druže..., ako si već pominjao ružno ponašanje. Nisam rekao da je tvoj problem zato što vjeruješ, to je smišljena insinuacija, nego je tvoj problem što sve vjerujuće poistovjećuješ sa sobom. Ako ne shvataš razliku, opet je to tvoj problem.

Da bi drugima bilo jasno. Ovdje se ne misli ni kakav red i poredak, nego na nivo, vrjedonosni stepen.

Kažeš da su moji komentari sve smješniji. Pa, logično je to. Čovjek ne može biti ozbiljan diskutujući sa nekim ko se danas zalaže za teokratsko društveno uređenje. Dobo da sam i ovoliko ozbiljan!
Obrni-okreni na kraju nista ne rece od gore navedenog ali ae...
PS: Ja nisam ovde da propagiram teokratiju vec sam objasnjavao "nehumanizam" u Tori gospodinu 100Donara. To sto je su pojedini skocili ko oprljeni na moje pisanije je njihov problem a ne moj :)
Toliko o tome :)

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Obrtao ti i okretao koliko hoćeš, ali ne možeš očekivati da ljudi koji razmišljaju svojom glavom ne reaguju na tvoje nebulozne tvrdnje o humanosti teokratije. To jednostavno vrijeđa zdrav razum.

Član
Učlanjen(a)
06.06.2010
Poruka
320
Obrtao ti i okretao koliko hoćeš, ali ne možeš očekivati da ljudi koji razmišljaju svojom glavom ne reaguju na tvoje nebulozne tvrdnje o humanosti teokratije. To jednostavno vrijeđa zdrav razum.
Opet ti o Dr. Jurivaka o nezdravom i nerazumnom ? Daj preispitaj se molim te. Marksisisticko-lenjinisticko ustrojeni covece.
Zar ti da mi skreces paznju o covekoljublju i slobodama ?
Na kom si ti to kursu humanizma naucio pa na teoloskim temama tako fino uredjujes?
Darvinovom ? Marksovom ? Hitlerovom ? Staljinovom ?
Pardon, ipak je neosisani argentinac, gospodin (pardon DRUG) Ernesto izgleda najvise uticao na tvoje poimanje slobode, pravde i jednakosti :) Ipak se on kretao u krugu zdravorazumnih ljudi :)

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
A ti poseegnu za Hitlerom, Staljinom, Če-om... Eto tvog nivoa rasprave. Kada nema argumenata imaju podmetačine! Interesantno, da je to karakteristika vas koji Boga "vučete za noge"! Pokušavate, kad nemate drugih argumenata, diskvalifikovati sagovornika lijepeći mu etikete zločinaca i diktatora. Tužno!

Dabome da takvima kao što si ti treba skrenuti pažnju na činjenicu da moral i humanost postoje i van svetih knjiga i da su postojali prije nego su se te svete knjige i pojavile. Šta više, one nisu izmislile pojmove o tome, nego su samo preuzele ono što su ljudi odavno utvrdili kao norme, bez koji niti jedna zajednice ne bi mogla funkcionisati.
A onaj neošišani (valjda si to mislio napisati) argentinac koga sa toliko podrugljivosti pominješ, trebao bi i za tebe da predstavlja ikonu, ili modernog Isusa Krista, kada je u pitanju pravda i sloboda čovjeka. No jasno je da se ti ne zalažeš za ljudske slobode za koje se on zalagao, nego za one u kojima će čovjek slobodno birati između ropstva jedne ili druge vrste!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.06.2010
Poruka
320
A ti poseegnu za Hitlerom, Staljinom, Če-om... Eto tvog nivoa rasprave. Kada nema argumenata imaju podmetačine! Interesantno, da je to karakteristika vas koji Boga "vučete za noge"!
Da bome da takvima kao što si ti treba skrenuti pažnju na činjenicu da moral i humanost postoje i van svetih knjiga i da su postojali prije nego su se te svete knjige i pojavile. Šta više, one nisu izmislile pojmove o tome, nego su samo preuzele ono što su ljudi odavno utvrdili kao norme, bez koji niti jedna zajednice ne bi mogla funkcionisati.
A onaj neošišani (valjda si to mislio napisati) argentinac koga sa toliko podrugljivosti pominješ, trebao bi i za tebe da predstavlja ikonu, ili modernog Isusa Krista, kada je u pitanju pravda i sloboda čovjeka. No jasno je da se ti ne zalažeš za ljudske slobode za koje se on zalagao, nego za one u kojima će čovjek slobodno birati između ropstva jedne ili druge vrste!

U mojoj replici ja tebe i tebi slicne nisam nazivao nenormalnim i nerazumnim vec pokusavam da sagledam racionalno odakle "duva vetar", ko su i koje su tvoje ideoloske ikone. Ka cijim principima stremis i zasto uvek kad se spomene Bog i moral ti i tebi slicni tako silovito brecnete kao da vas neko zaracem u oko dira...
Sto se tice argumenata u debati - dokazao si ko si i sta si :) Ovo sto ti pokusavas da meni nametnes vec ljudi nazvase u psihologiji kao projekcija. Podmetacina, laz, poruga i josh raznorazni metodoloski instrumenti su glavno orudje upravo kapitalista i komunista. Obe struje zele tudje za sebe. Pojam slobode koriste samo kao shminku ne bi li sto bolje zamaskirali to antiljudsko-egocentristicko i nadasve ruzno i zlo lice.
Jurivaka, satansko-evolucionisticka doktrina ciji si ti dogugodisnjim indokriniranjem rob ti ne da za pravo da meni i meni slicnima pises i delis savete o moralu i slobodi. To u sta se ti kunes je izmislilo "rase" , "oslobodilo" je coveka od apsolutnih moralnih nacela data od strane Tvorca i dalo je tom jadnom coveku opsti relativizam, gde ce kao tako jadan i gresan sebe uvek pokusati opravdati pred samim sobom, odnosno savescu.
Bilo kako bilo Jurivaka, moram te jos jednom zamoliti da porazmislis o svom debatnom ucescu. Vidi, u bilo kojoj forumskoj raspravi, ja mogu da napadnem neciju ideju i da pokusam da je oborim ali ne i coveka. Da li to razumesh ?
Dakle, ja sam u ratu protiv ideologije koje zagovaras a ne protiv tebe kao nekog koji misli da je na pravoj strani. Cinjenicama cu napadati to vase ( po meni ) zlo ali tebe i tebi slicne necu okarakterisati kao nerazumne ( citaj ludake ). Ti si taj koji u nedostatku elementarnih cinjenica pribegavas ustaljenom sablonu tvojih tutora a ona glasi " ne bakci se temom, napadni i pokusaj da diskreditujes onoga s'druge strane".
Zanimljivo mi je i to da sad Ce-a uporedjujesh sa Isusom :) E o tome ti ja govorim. Moralni relativitet. On je za tebe NOVI ISUS. Spasitelj !
E vidish, ono sto je u tvojim ocima spasitelj, za mene je najobicniji radikalni komunista - dakle ekstremista. Borio se protiv zla i ubijanja tako sto je cinio zlo i sto je ubijao! Borio se protiv apsolutizma da bi narod dobio DRUGOG apsolutistu ! Procvetala KUBA!
Koliko je sve to detinje majkoo moja... Borba protiv kapitalizma ( gori kuca ) komunizmom ( dici cu hidroelektranu u vazduh, nasip ce popustiti, voda ce jurnuti i ugasicemo pozar u kuci) :) Vatre nikad vise nece biti ( naravno da pod vodom ne moze da dodje do pozara) :D
Moral i postenje ... drugarice i drugovi... toliko o tome...

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Bilo kako bilo Jurivaka, moram te jos jednom zamoliti da porazmislis o svom debatnom ucescu. Vidi, u bilo kojoj forumskoj raspravi, ja mogu da napadnem neciju ideju i da pokusam da je oborim ali ne i coveka. Da li to razumesh ?
Aha, razumijem! Zato mi spočitavaš Hitlera i Staljina! Gledaj, čovječe, kakvu si potrebu osjetio da mi to spočitavaš, znaš li kakvu ja ideologiju zastupam? Fašizam? Komunizam? Naravno da ne znaš, ali ti je to potrebno kao diskvalifikacija. I zašto uopšte u ovoj raspravi potežeš pitanje ideologija? Ovdje nije riječ o tome, nego o božijem postojanju.
Dakle, ja sam u ratu protiv ideologije koje zagovaras a ne protiv tebe kao nekog koji misli da je na pravoj strani. Cinjenicama cu napadati to vase ( po meni ) zlo ali tebe i tebi slicne necu okarakterisati kao nerazumne ( citaj ludake ).
O čemu mi ovdje raspravljamo, o ideologijama ili o "humanosti" teokratije? Daj, rasčisti sa tim! I, ne podmeći. Da li si u stanju osloboditi se te navike? Nikoga ja nisam nazvao ludakom, niti koga vrijeđam, kako si naveo u prošlim postovima. Ako sam rekao da se neka miso kosi sa zdravim razumom, to nikako ne znači da sam ti rekao da si ludak. Svi, ama baš svi ljudi u životu imaju i čine nerazumne postupke, pa može li se onda, po tvojoj analogiji, reći da su svi ljudi ludi?! E to je, vidiš, smiješno.
Ti si taj koji u nedostatku elementarnih cinjenica pribegavas ustaljenom sablonu tvojih tutora a ona glasi " ne bakci se temom, napadni i pokusaj da diskreditujes onoga s'druge strane".
Ja kažem da si ti taj, a ti kažeš da sam ja. Ocijeniće oni koji ovo budu čitali.
Zanimljivo mi je i to da sad Ce-a uporedjujesh sa Isusom :) E o tome ti ja govorim. Moralni relativitet. On je za tebe NOVI ISUS. Spasitelj !
E vidish, ono sto je u tvojim ocima spasitelj, za mene je najobicniji radikalni komunista - dakle ekstremista. Borio se protiv zla i ubijanja tako sto je cinio zlo i sto je ubijao! Borio se protiv apsolutizma da bi narod dobio DRUGOG apsolutistu !
Ne razmišljaš mnogo. Zar isto to i Bog nije činio? Ubijao, morio, palio, davio..., dakle, činio zlo, da bi spriječio zlo! Zar to ne stoji dokumentovano u Bibliji? A ono što u ovoj komparaciji ide u prilog Če-u, jeste da je on bio običan čovjek, a za tebe jedno jeretičko pitanje: zar svemoćni Bog nije mogao spriječiti zlo, a da ga sam ne čini?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag