Član
- Učlanjen(a)
- 06.06.2010
- Poruka
- 320
Provericemo tvoje navode u kojima kazes da iznosim neistine replicirajuci na tvoj predhodi komentar.Ovako, domicus: Veliko je pitanje ko ovdje čini ružne stvari?! Ja bih zaista činio ružne stvari kada bi bilo tačno ovo što si napisao i što sam ja boldovao. Takav način donošenje suda o nekome, nije svojstven intelektualcu, nego običnom mahalskom manipulantu. Dati proizvoljnu i uz to netačnu ocjenu o nekome, pa na osnovu te ocjene donositi sud o njemu, nije ništa drugo do vrlo prizemna manipulacija i vrlo ružna stvar!
Nikada, nigdje, ni na ovom Forumu niti na bilo kojem drugom, nisam rekao o vjernicima ništa ni slično onome što mi ti podmećeš. I ne samo da nisam rekao, nego tako ne mislim. Normalni vjernici su za mene normalni ljudi u svemu. Međutim, vjernik koji napiše ovako nešto. " ...Dakle, u tamosnjem teokratskom drustvu rob je neko ko nije u stanju da brine o sebi.", ne govori o vjeri, nego potcjenjuje zdrav razum druguh ljudi, plasirajući tvrdnje koje nemaju veze sa tim razumom, a ni sa stvarnošu koju želi predstviti.
1.
2. U tvojoj replici si sam sebe demantovao ( procitati boldirano )Jurivaka je napisao(la):Vjerovati je jedna stvar, ali toliko zastraniti pod uticajem vjere i gogme, da jedne krajnje nehumane društverne odnose pretpostavljaš odnosima u kojima postoji jednakost među ljudima, zakonima zagarantovana prava i slobode, zaista je nepojmljivo i zdravom razumu neshvatljivo.
Veoma tesko pitanje Jurivaka Daj da pokusamo da ga resimoJurivaka je napisao(la):Koji to ljudi, osim bolesnih, nisu u stanju da se brinu o sebi?
Kada covek radi protiv svog zdravlja ( fizickog i mentalnog ),odnosno ne brine o sebi, svojoj porodici, ljudima oko sebe, prirodnoj sredini u kojoj je nastanjen, mi ga zovemo neodgovornim.
Problem je mnogo veci ako se makar malo zamislis Jurivaka. Detetu od 10 godina neces dati da upravlja porodicom, kucom. Ono ne moze da placa komunalije, odrzava imetak, brani ga od unutrasnjih i spoljnjih faktora koji tu porodicu na bilo koji nacin moze da i ugrozi.
Zasto ? Zato sto nema dovoljnu svest, znanje, iskustvo ( ne retko i zelju ) da se odgovorno ponese po tom pitanju. Dao sam plastican primer.
Dakle, lopovi, pijanice, narkomani, kurvari, kockari, ubice, neradnici-probisveti nisu u stanju da se brinu kako o sebi - tako i o svojoj porodici, okolini, drustvu. Ako neko pokusa svesno ili nesvesno da sebi oduzme zivot, da li je pod budnim nadzorom ljudi ? Odgovor bi trebao da bude DA.
99% stvari koje covek DANAS radi - radi protiv sebe! Ubija se.
Umire kako fizicki, tako i mentalno, odnosno duhovno. Sta to govori o danasnjem coveku ? Da li je sposoban da vodi svoj zivot samostalno ? Moj stav je da takvim ljudima pod hitno treba staratelj. E takvi ljudi su u teokratskom drushtvu bili neslobodni. To je onaj soj koji u camcu gde smo nas 20-oro busi rupu ispod svog sedishta. Ako ga ne sprecis - svi cemo potonuti. Danas je politicki prihvatljivo reci " ostavimo ga, nejgovo ustavno pravo je da na "svom" sedishtu radi sta hoce" Ako camac potone... pa... prirodno je, desava se ... Neozbiljno je Jurivaka osudjivati teokratski sistem koji je preventivno stvari sek'o u korenu, odnosno brinuo o svakom pojedincu drushtva a i sam se slazes (na kraju teksta) da je ovo uredjenje ...uh uh.
Jurivaka je napisao(la):Kada napadnem ovakav stav i kažem da se kosi sa zdravim razumom, ti mi spočitavaš da napadam sve vjernike i da ih smatram nerazumnim!? To implicite govori o tebi da se ti poistovjećuješ sa svim vjernicima i da smatraš da svi razmišljaju na tvoj način?!
Da vidimo sta sam ja to napisao :
Nadam se da je jasno ko sad iskrivljuje rec i misaoDomicus je napisao(la):Sve sto predje tu "granicu" je za tebe prelazak granice razuma. Dakle, mi koji znamo i verujemo u Bozije postojanje smo ludi, neskolovani i veoma "bajkovite" individue koje su u stvari personifikacija zla, kako u coveku tako i na ovoj zemaljskoj kugli.
Ako sam napisao MI nisam napisao SVI!
Nisam JA idejni tvorac teokratije.
Nisam JA pisao Bibliju.
Nemam samo JA ovakav stav po ovom pitanju. ( ima jos poboznih ljudi koji misle kao ja a ima i onih koji ne misle tako ) Nema topica gde ne sukobljavam stavove i misljenja sa drugim poboznim ljudima na raznorazne teoloske teme. Prema tome, napisati da JA mislim da SVI pobozni ljudi imaju identican stav po svim teoloskim i istorijskim pitanjima je zaista smeshna i infantilna prijatelju.
Daj da sve ovo u sitna crevca razlozimo.
Razum - Wikipedija
Nerazumnost je dakle opozit od toga. Dakle, ti si izjavio za moje istomisljenike i mene da smo nesposobni da logicki rasudjujemo.
Covek koji gubi (ili je izgubio)dodir sa stvarnoscu, realnoscu moze da potpadne samo u kategorizaciju umno poremecenog. :vorred:
I da ovaj deo zavrsim sa tvojim recima pa neka forumasi uporede gore napisane navode sa tvojim ponovno citiranim izjavama :
Jurivaka o cinjenicama :
Jurivaka o intelektualcima i mahalskim manipulantima :Jurivaka je napisao(la):Ovako, domicus: Veliko je pitanje ko ovdje čini ružne stvari?! Ja bih zaista činio ružne stvari kada bi bilo tačno ovo što si napisao i što sam ja boldovao.
................................................................................................................Jurivaka je napisao(la):Takav način donošenje suda o nekome, nije svojstven intelektualcu, nego običnom mahalskom manipulantu. Dati proizvoljnu i uz to netačnu ocjenu o nekome, pa na osnovu te ocjene donositi sud o njemu, nije ništa drugo do vrlo prizemna manipulacija i vrlo ružna stvar!
Drustvena entropija Jurivaka a ne RED. Ovo sto si napisao o "uredjenosti najviseg reda" gubi svaki smisao ako samo ukljucimo TV. Ne moramo ni na ulicu da izadjemo. wacko2Jurivaka je napisao(la):No, da te samo ne napadam. Ono što si napisao o današnjoj demokratiji i društvenim odnosima, ja potpisujem. U tome se slažem sa tobom u potpunosti. Međutim, ti si dao solidnu analizu one gore strane medalje, a postoji i ona bolja. Današnja demokratija, za koju sam i sâm nekoliko puta rekao da je lakrdijaška, te zakonima zaštićena prava i slobode ljudi, ipak su, i pored svih zloupotreba i manipulacija, civilizacijske tekovine najvišeg reda. Treba kritički govoriti o tim tekovinama, ali je van svake pameti pretpostavljati teokratiju demokratiji.
Toliko o tome.