Izvinjavam se sto nisam mogao ranije da odgovorim na post. Sad sam tu, pa mozemo nastaviti
Domicus, ovo je stvarno sramotno i krajnje licjemerno što si napisao u postu No.26. Pitaš nekoga u kom svijetu živimo, a ti rezonuješ kao da živiš u robovlasnokom društvu! Shvataš li šta ti braniš i šta zastupaš? Ti bi da se vratimo u robovlasničko društveno uređenje?
U svojem pisaniju ne nadjoh trunke neistine, "moralni alarm" odnosno savest mi upravo nalaze da odgovorim na zablude pojedinaca, ne osetih stid i ako sam nekoliko puta iscitavao gorepomenuti post. Zao mi je sto u debatu ovog tipa ulazite nespremni.
Ako je 100Dinara sebi dao za zadatak kritiku "moralnosti" Bozijih zakona datih preko Mojsija, siguran sam da je trebao to malo bolje da izuci. Nije problem da dam neke reference ako je iskreno zainteresovan za ovu tematiku.
Ukratko, treba uzeti u obzir da se konkretno radi o teokratskom zakonu. Biblijski koncept "neslobodnog" coveka i njegovo tretiranje u slobodnom drustvu nije nesto sto se ne da razumeti. Prema tome, eto, ohrabrujem te da malo proucis tu tematiku. Siguran sam da ce ti onda Tora biti mnogo mnogo jasnija.
Ne Jurivaka, upravo sam protivnik robovlasnickog drustva.
Vjerovati je jedna stvar, ali toliko zastraniti pod uticajem vjere i gogme, da jedne krajnje nehumane društverne odnose pretpostavljaš odnosima u kojima postoji jednakost među ljudima, zakonima zagarantovana prava i slobode, zaista je nepojmljivo i zdravom razumu neshvatljivo.
1. Ti kao urednik ove teme RELIGIJA cinis mnogo ruzne stvari Jurivaka. Kao ateista ( postujem zaista) ti sagledavas sve ove teme sa kulturolosko-istorijsko-sociolosko-filozofskog aspekta. ( I u tom delu se ne slazemo oko dosta stvari ali tu ne vidim problem. Slazem se da svako ima svoj stav om delu, i naravno respect za sve sto se tice toga)
Sve sto predje tu "granicu" je za tebe prelazak granice razuma. Dakle, mi koji znamo i verujemo u Bozije postojanje smo ludi, neskolovani i veoma "bajkovite" individue koje su u stvari personifikacija zla, kako u coveku tako i na ovoj zemaljskoj kugli. Iskreno zalim zbog tvog stava.
2. E sad malo o "zakonom zagarantovanim ljudskim pravima i slobodama"
Posto si dugo na ovom delu foruma, siguran sam da si zapamtio nesto vezano za Biblijski koncept.
Pocecu sa 1. Bozijom zapovesti ( odnosno jednim delom objave )
"Ja sam Gospod Bog tvoj,
koji sam te izveo iz zemlje misirske, iz doma ropskog"
Egipat, ili zemlja robova. Faraon i svi ostali robovi. Dodushe, delishe se malo u delu privilegija koje su uzivali sluzeci njemu ali i dalje krajnje neslobodni.
Ustrojena po piramidalnom sistemu kojom je vladala kognitivna elita.
Boziji koncept u teokratskom sistemu nije piramidalni vec linearni. Svi su sinovi i kceri Boziji. "nacinicu od vas narod svestenicki" - dakle znanje za sve a ne za povlascenu elitu.
Vratimo se na danasnjicu.
Demokratske slobode... kad mi to neko kaze, obavezno se setim onog vica kad je raja pitala Hodzu, "cenjeni, sta je to demokratija?" - Nakon dugog razmisljanja on istupi i kaze im :" Demokratija je kad se ja popnem na vrh minareta i pocenm da pisham po vama a vi isto tako imate pravo da odozdo pisate po meni ( gore ) " smile3
Ko ovim svetom vlada a ko su robovi ?
Demokratsko drustvo ( kao i autokratsko.. mala je razlika ) je uspostavljena od strane najokorelijih kriminalaca i ubica. Ako se slozimo da novac upravlja svetom a znamo da sve te tokove kontrolise strasno mala manjina ( 3-5%), lako je sabrati 2 i 2 :vorred:
Ajde da vidimo jednim prostim primerom kako se lako prelazi sa materijalnog na duhovno.
Covek siromasan duhom tezi da to kompenzira materijalnim. Zelim malo bolji auto, kucu itd. Licni biznis, razvija se lepo. Sad ima kucu i kola ali zeli bolji auto i bolju kucu, dakle prohtevi rastu...
Sad ima 50 automobila u garazi, na desetine kuca, bezbroj zena ali... ne, nije zadovoljan... Poslovne ambicije vise nemaju za prioritet sticanej materijalnog, taj sto ima zna da je taj novac jedno veliko NISTA. Sad zeli uticaj i moc. Zeli da "vlada". Zasto ? Pa... zato sto je umislio da Bog moze biti i onaj nesavrshen. Misli da je spreman i dostojan "zadatka" Ja znam jednog iz Biblije koji je isto zeleo. Znam gde je sad i prepoznajem njegovu metodologiju i metodiku.:diablo:
Jevreji su "u zemlji robova" imali samo 18 minuta da jedu. Zamisli kakva je to "brza hrana" bila. Za 18 min. umesi i pojedi hleb. Podseca me na ovu nasu voljenu "junk food'.
Danas ljudi i ako
imaju STA da jedu,
nemaju KAD da jedu, zato sto rade i muz i zena po 2 posla ne bi li imala da se prehrane i obuku.
Mi tako "slobodni" onda damo nasu decu tim istim za koje i radimo da ih "cuvaju i vaspitavaju" Indokrinacija od kolevke... TV, obdaniste, osnovno i srednje "obrazovanje" i na kraju visoke skole kad covek d
obije diplomu da je u potpunosti proshao drill za sluzbu u onoj istoj piramidalno ustrojenoj vladavini kognitivne elite.
Ajde da vidimo kako lepo i pametno nasu decu uce : --->
UZAS Koji Nam Dolazi
Dalje, tu su ONI da ti pokazu i nauce sta ti to sve treba u zivotu i cemu meterijalnom treba da tezis. Sve ispod toga (posle silnih godina ispiranaj mozga) te nece zadovoljiti.
Zelis da "zivis malo bolje" ? Moze naravno. Dacemo vam kredit!
Ekonomija ovog sistema je upravo robovlasnicka ekonomija u kojoj covek nista ne poseduje. Kuce,stanovi, zemljiste, automobili i ostalo nije njegovo jer je sve to "kupio na dug", pozajmljivajuci od banke, i na to mora da plati POREZ.
Sam cin placanja poreza dokazuje da to sto on misli da poseduje, nije njegovo vec demokratskog robovlasnika, a njemu je sve to samo dato na koriscenje.
To ce moci da koristi sve dok bude placao porez i
dok bude bio lojalan robovlasniku.
Sve sto imamo, nije nase! Ni deca nisu nasa
Potpuni rob sistema nema nista. Sve sto misli da ima, moze mu se oduzeti u svakom trenutku.
Dovoljno je da se zameri sistemu, da malo digne glavu, glas, pa da ga mediji proglase za drzavnog neprijatelja i teroristu, a pravosudni sistem ce uvek odraditi svoj prljavi posao. Posto nemas nista, i u potpunosti si zavisan od sistema, prihvatices sve zakone koje ti nametnu. Dalje... hmm...
Gde je pravda i istina ? Ko ima ekskluzivno pravo na te dve stvari ?
Zdravstvo, shkolstvo, pravosudje, komunalne sluzbe, bezbednosne sluzbe... funkiconishe ? U korist su "slobodnih" , rade za dobrobit coveka ?
AKo zivimo u istom svetu Jurivaka, odgovor ce ti biti kao i moj, dakle NE!
Ajde da vidimo kako danas vladari (koji ne postoje) kontrolishu svoje robove ( koji isto ne postoje)...
Evo sistem obrazovanja i mediji npr.
Nadam se da smo do sad apsolvirali da su
nasi gospodari ( koji ne postoje za pojedine koji ne vide- ili ne zele da vide)
najveci kriminalci i ubice.
E ti isti koji su istanovili "zakone" nesmetano promovishu sirenje laznih informacija i pruzaju apsolutnu zastitu tim istim koji plasiraju lazi.
"profesionalni lazovi" ili novinari, zasticeni su kao beli medvedi u tako uredjenim drustvima. Upravo su ti novinari prva linija fronta vodecim svetskim kriminalcima. Ono sto su nekada bile placene ubice danas su novinari koji svojim lazima mogu da ubiju skoro svakog coveka.
Kompromitovati nevinog coveka i oduzeti mu dostojanstvo ravno je cinu ubistva. Covek bez dostojanstva vise nije covek
Novinski naslovi i udarna "naucna" otkrica uzvikuju :
- "istrazivanaj pokazuju da su homoseksualci bolji roditelji od heteroseksualaca (bracnog para mushko-zensko) "
- " Konzumiranje marihuane i drugih droga u manjim kolicinama je blagotvorno i zdravo!"
- "Vodeci svetski umovi su koristili neke vrste droga koja ih je dovela do uspeha!"
- "studenti koji cesce menjaju sexualne partnere manje su podlozni stresu"
- " religiozni roditelji sa mnogo dece, mnogo cesce zlostavljaju svoju decu " itd itd...
Seti se prijatelju moj ateistickog stava, dela one fine pesme " seljace, goljo, ti si prah na podu, tegi i vuci i u jarmu skapaj"
A mozda je primerenija ovoj drustvenoj metastazi (izvinjavam se -
drustvenom uredjenju u kojem su zakonom zagarantovana sva prava i slobode) i ova "
Ave, Caesar, morituri te salutant!!!"