Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
I ovo je posve netačno. Kako nešto može postati (nastati) mimo Božije volje? Ako bi to bilo tačno, onda Bog nema, niti je imao kontrolu nad onim što je stvorio, a to bi opet bilo neprihvatljivo sa stanovišta poimanja Boga kao apsoluta.
Tek ovo je netacno,kada o tome pise neko ko je apsloutno nepismen sa teoloskog stanovista.Pisano je mnogo puta do sada ali kao sto rekoh to je nepojmivoi neprihvatljivo teoloski neobrazovanim ljudima pa tako i tebi

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Pa, ovo je tvoja tvrdnja i tvoje shvatanje, a sam Bog zna kako si do toga shvatanja došao, - da pravoslavlje nije hrišćanka vjera. Znaš, čovjek može tvrditi šta god hoće i šta mu god padne na pamet, ali da bi njegova tvrdnja imala iole neku validnost, mora biti utemeljena na nekim činjenicama - naučnim ili teološkim. Tvoja tvrdnja nije utemeljena ni na čemu od ovoga, nego na proizvoljnom tumačenju Perovih riječi. U ranom hrišćanstvu nije bilo ni katolika ni pravoslavaca ni protestanata ni..., nego je postojalo samo hrišćanstvo. Danas hrišćanstvo predstavljaju upravo te religije i druge mnogobrojne hrišćanske sekte. Reći sada da te vjere ne predstavljaju hrišćanstvo, znači implicite reći da hrišćanstvo i ne postoji. Zato sam rekao da je to besmislica, kao što i jeste. Moguće da ti i misliš da hrišćanstvo više ne postoji, i da su ove religije koje ga danas prdstavljaju samo surogati hrišćanstva, o čemu bi se dalao raspravljati, ali to je druga priča. Danas ne postoji nikakvo "čisto" hrišćanstvo, izuzev u glavama nekih sektaških pripadnika, pa ako si ti jedan od njih, reci, da znamo sa kime pričamo.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
434
Je li, ko pusti ovoj "ujku" JFKDforever, ovde? U par reči toliko mržnje ovamo svi reaguju na benignije stvari.
Pitanje andjela i sotone je pitanje ljudske prirode.
Ništa drugo vam ne kaže priča o andjelim nego da u čoveku pstoje dobre strane i loše strane. podela na dobre i loše bogove je iz pradavnih vremena koja se reflektoravla u hrišćanstvo kao religiju koja u sebe prihvata i Zevsa i Hada... Pokušaj da se čitav sklop ranijih verovanja i božanstva sačuva i sve to nekako izniveliše i opstane u novoj veri.

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
Pa, ovo je tvoja tvrdnja i tvoje shvatanje, a sam Bog zna kako si do toga shvatanja došao, - da pravoslavlje nije hrišćanka vjera. Znaš, čovjek može tvrditi šta god hoće i šta mu god padne na pamet, ali da bi njegova tvrdnja imala iole neku validnost, mora biti utemeljena na nekim činjenicama - naučnim ili teološkim. Tvoja tvrdnja nije utemeljena ni na čemu od ovoga, nego na proizvoljnom tumačenju Perovih riječi. U ranom hrišćanstvu nije bilo ni katolika ni pravoslavaca ni protestanata ni..., nego je postojalo samo hrišćanstvo. Danas hrišćanstvo predstavljaju upravo te religije i druge mnogobrojne hrišćanske sekte. Reći sada da te vjere ne predstavljaju hrišćanstvo, znači implicite reći da hrišćanstvo i ne postoji. Zato sam rekao da je to besmislica, kao što i jeste. Moguće da ti i misliš da hrišćanstvo više ne postoji, i da su ove religije koje ga danas prdstavljaju samo surogati hrišćanstva, o čemu bi se dalao raspravljati, ali to je druga priča. Danas ne postoji nikakvo "čisto" hrišćanstvo, izuzev u glavama nekih sektaških pripadnika, pa ako si ti jedan od njih, reci, da znamo sa kime pričamo.
Kao sto rekoh nepismenom je tesko bilo sta objasnjavati,jer ti si nisi u "okovima dogme"i zato si vrsni poznavalac svega i svacega a u stvari nicega,sem kritizerskog nastupa i povrsnog poznavanja tematike niceg drugog tu nema

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Kao sto rekoh nepismenom je tesko bilo sta objasnjavati,jer ti si nisi u "okovima dogme"i zato si vrsni poznavalac svega i svacega a u stvari nicega,sem kritizerskog nastupa i povrsnog poznavanja tematike niceg drugog tu nema
Hej, pismeni! Nisam tebi odgovarao nego JKDforveru. Paranija je opaka stvar!

Član
Učlanjen(a)
27.03.2009
Poruka
530
Nije on nepismen, to je po Adventističkom njihovom iEkavskom ispravno, samo mi ne znamo.

Da napomenem kako ne bi došlo do zabune, ovo moje napisano se podrazumeva ako je Aleksije D. mislio na korisnika cobi63. yes3

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
434
Cobi63 poznat je kao aktivni učesnik jednog sajta o advetnistima. Ima tu sitnih začkoljica sa stanovišta subotara 8narpimer, kako se broje dani) kojima je on dao vidan doprinos. Pismenost je, ma kako čudno zvučalo, stvar dogovora i opredeljenja.

Natrag