Alfa i Omega - Otac ili Sin?

Ko je Alfa i Omega?

• Jehova Bog Otac

Votes: 14 46,7%
  • Isus Hrist Sin Bozji

Votes: 9 30,0%
  • Sveti Duh

Votes: 1 3,3%
  • Trojstvo

Votes: 6 20,0%

• Total voters
    30
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Hvala na postavci koju si dao, a iz koje se takodje moze zakljuciti da se Bog otkriva kao jedina u kome su vise licnosti.

"Потом рече Бог ( ELOHIM ): да начинимо човјека по својему обличју, као што смо ми, који ће бити господар од риба морских и од птица небеских и од стоке и од цијеле земље и од свијех животиња што се мичу по земљи.
И створи Бог човјека по обличју својему, по обличју Божијему створи га; мушко и женско створи их" ( 1 Mojsijeva 1. 26 - 27 )

Ako izraz Bog podrazumeva jednu licnost, zasto onda Bog kaze u mnozini "DA NACINIMO PO SVOJEMU OBLICJU KAO STO SMO MI"?
Zasto ne stoji "DA NACINIM"?

Takodje zasto u nastavku stoji "И створи Бог човјека по обличју својему, по обличју Божијему створи га; мушко и женско створи их"?

Zasto ne stoji "I stvorise Bogovi човјека по обличју својему, по обличју Бogova створиse га; мушко и женско створse их"

Dakle, ovde upravo vidimo da Bog pretstavlja sebe kao jedninu u mnozini izrazima: RECE BOG - jednina, DA NACINIMO PO SVOJEMU OBLICJU KAO STO SMO MI - otkrivanje jednine u mnozini, i na kraju I STVORI BOG COVEKA PO OBLICJU SVOJEMU, PO OBLICJU BOZJEM STVORI GA - jednina.

Ovo je vezano i za tekst iz 1 knjige Mojsijeve 11. 6 - 8 u vezi gradjenja Vavilonske kule, gde se Bog takodje otkriva kao jednina u mnozini - vise licnosti koje cine jednog Boga.

А Господ сиђе да види град и кулу, што зидаху синови човечији.
И рече Господ: Гле, народ један, и један језик у свих, и то почеше радити, и неће им сметати ништа да не ураде шта су наумили.

Хајде да сиђемо, и да им пометемо језик, да не разумеју један другог шта говоре.
Тако их Господ расу оданде по свој земљи, те не сазидаше град.
Зато се прозва Вавилон, јер онде помете Господ језик целе земље, и оданде их расу Господ по свој земљи" ( 1 Mojsijeva 11. 5 - 9 )

Kad ti treba jedan onda ti je Bog jedan, kad ti treba dva onda su dva a po potrebi onda može sve pa i Seta Trojca. Tvoji Bogovi mnoštva u jednini sve mogu, i da se rađaju i da se muče pa čak i da umru zato što je to "Presveto Trojstvo" navodno temelj miliona hrišćana a i jevanđelje Hristova, tako?. Samo jedno ti tvoji Bogovi mnoštva ne mogu biti! Ne mogu biti numerično "JEDAN pa ni JEDINI" živi Bog.
Samo još mi nisi odgovorio zašto Adventizam ne obožava svevišnjeg večnog Boga Svetog Duha kao i ostale Bogovi iz množine u jedninu?

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Pravi Bog nikada ne umire ni na koji nacin,a Isus je umro...,a Otac Bog ga je vaskrsnuo iz mrtvih.
To je ogromna razlika.

Nadalje i sam kontekst govori da je Isus Hrist prvi i poslednji koga je licno Bog vaskrsnuo.Sve ostale koji budu vaskrsavali,bice vaskrsnuti preko Isusa Hrista.

Točno Isus je umro . Točno . Otac Bog ga je vaskrsnuo iz mrtvih. Točno
Kada je Isus umro , napustijo ga je Duh ,to jest Duh Jahvin. Onda je Bog uskrsnuo Isusovo tjelo , i ponovo sišao u tjelo i postali su opet jedno . Neznam dali grešim , ali ja tako verujem.

Ovo sam kopirala od Laodikele , Laodikeja izvini , ovaj stih potvrđuje moje mišljenje .

U otkrivenju 1. 8 sam Gospod Bog se obratio Jovanu govoreci mu da je on Alfa i Omega - prvi i poslednji.

Tada se Jovan od 12 do 18 stiha obazire da vidi koje taj Gospod i Bog koji mu je to rekao, i vidi Gospoda Isusa u svetinji nad svetinjama koji mu kaze "Ne boj se -JA SAM Alfa i Omega - prvi i poslednji"

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Za primer je videti da jednostavni ljudi shvataju tako jednostavne biblijske istine, a nazovi mudri ne mogu videti jer im ljudska mudrost zaslepi oci.

Ja sam tebe nešto drugo pito, vidi ovde:

Samo jedno ti tvoji Bogovi mnoštva ne mogu biti! Ne mogu biti numerično "JEDAN pa ni JEDINI" živi Bog.

Čekam tvoj odgovor.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
BOG JEDAN U KOME JE VISE:

"Potom reče BOG: da NACINIMO čovjeka po svojemu obličju, kao što smo MI, koji će biti gospodar od riba morskih i od ptica nebeskih i od stoke i od cijele zemlje i od svijeh životinja što se miču po zemlji.
I stvori BOG čovjeka po obličju svojemu, po obličju BOZIJEMU stvori ga; muško i žensko stvori ih" ( 1 Mojsijeva 1. 26 - 27 )

ISUS BOG OTAC:

Kad biste mene znali onda biste znali i Oca mog; i odsele poznajete Ga, i videste Ga.
Reče Mu Filip: Gospode! Pokaži nam Oca i biće nam dosta.
Isus mu reče: Toliko sam vreme s vama i nisi me poznao, Filipe? Koji vide mene, vide Oca; pa kako ti govoriš: Pokaži nam Oca?" ( Jovan 14. 7 - 9 )

ISUS I OTAC SU JEDNO:

“Ja i Otac jedno smo' ( Jovan 10. 30 )

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305

"Potom reče BOG: da NACINIMO čovjeka po svojemu obličju, kao što smo MI, koji će biti gospodar od riba morskih i od ptica nebeskih i od stoke i od cijele zemlje i od svijeh životinja što se miču po zemlji.
I stvori BOG čovjeka po obličju svojemu, po obličju BOZIJEMU stvori ga; muško i žensko stvori ih" ( 1 Mojsijeva 1. 26 - 27 )

ISUS BOG OTAC:

Kad biste mene znali onda biste znali i Oca mog; i odsele poznajete Ga, i videste Ga.
Isus mu reče: Toliko sam vreme s vama i nisi me poznao, Filipe? Koji vide mene, vide Oca; pa kako ti govoriš: Pokaži nam Oca?" ( Jovan 14. 7 - 9 )

ISUS I OTAC SU JEDNO:

Ako ne smeš da ko čovek daš propoved o tom Adventističkom učenju ne bi trebo ni da spamuješ temu.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305

ISUS BOG OTAC:

ISUS I OTAC SU JEDNO:

Kažeš da je čovek stvoren po obličju mnoštva božanstava (Tri ličnosti) množine u jednini. Da li to znači da je čovek Trojedna ličnost sa Tri lica?
O čemu ti govoriš, izjasni se.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kažeš da je čovek stvoren po obličju mnoštva božanstava (Tri ličnosti) množine u jednini. Da li to znači da je čovek Trojedna ličnost sa Tri lica?
O čemu ti govoriš, izjasni se.

I na ovo je vec dat odgovor.

Kada Bog ovde kaze "DA NACINIMO PO SVOJEMU OBLICJU KAO STO SMO MI" tu se misli koliko na samu spoljasnjost i ekstremitete koji su obelezje svih ljudskih bica, toliko i na moc razuma, slobodne volje i vladanja, stvaralacku kreativnost, osecaja za lepo..itd, sto su obelezja i samih licnosti Bozanstava.

Covek nije stvoren kao trostruko bice, vec poseduje gore navedena obelezja koja poseduju sve tri licnosti zajedno.

I jos nesto, Bog nije jedno telo sa tri glave, vec tri odvojena tela - tri samosvesne fizicki zasebne licnosti.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
I na ovo je vec dat odgovor.

Kada Bog ovde kaze "DA NACINIMO PO SVOJEMU OBLICJU KAO STO SMO MI" tu se misli koliko na samu spoljasnjost i ekstremitete koji su obelezje svih ljudskih bica, toliko i na moc razuma, slobodne volje i vladanja, stvaralacku kreativnost, osecaja za lepo..itd, sto su obelezja i samih licnosti Bozanstava.

Znam ali ja ti osporavam bogohulu pa sam te lepo pitao:

[/QUOTE]Kažeš da je čovek stvoren po obličju mnoštva božanstava (Tri ličnosti) množine u jednini. Da li to znači da je čovek Trojedna ličnost sa Tri lica?
O čemu ti govoriš, izjasni se.[/QUOTE]

Da pojasnim pitanja dodatnim informacijama

Pošto ti je Bog Trolični Trobog! da li su i ljudi po obličju Troličnog Troboga "Trolični"?

Pošto ti je Bog mnoštvo u množini! da li to znači da su i ljudi po obličju mnoštva u jednini "mnoštvo u jednini"

Pošto ti je Bog sklop, skup od Tri božanstva u svemu ravni, isti i jednaki! da li su i ljudi stvoreni po njihovom obličju (Presvete Trojce) sklop ili skup tri osobe sa tri lica?

Po Bibliji YHWH je Bog i Otac naš, YHWH je jedan YHWH, da li Adventizam sledi ovu Hristovu misao?

Natrag