Član
- Učlanjen(a)
- 03.10.2010
- Poruka
- 1.305
Hvala na postavci koju si dao, a iz koje se takodje moze zakljuciti da se Bog otkriva kao jedina u kome su vise licnosti.
"Потом рече Бог ( ELOHIM ): да начинимо човјека по својему обличју, као што смо ми, који ће бити господар од риба морских и од птица небеских и од стоке и од цијеле земље и од свијех животиња што се мичу по земљи.
И створи Бог човјека по обличју својему, по обличју Божијему створи га; мушко и женско створи их" ( 1 Mojsijeva 1. 26 - 27 )
Ako izraz Bog podrazumeva jednu licnost, zasto onda Bog kaze u mnozini "DA NACINIMO PO SVOJEMU OBLICJU KAO STO SMO MI"?
Zasto ne stoji "DA NACINIM"?
Takodje zasto u nastavku stoji "И створи Бог човјека по обличју својему, по обличју Божијему створи га; мушко и женско створи их"?
Zasto ne stoji "I stvorise Bogovi човјека по обличју својему, по обличју Бogova створиse га; мушко и женско створse их"
Dakle, ovde upravo vidimo da Bog pretstavlja sebe kao jedninu u mnozini izrazima: RECE BOG - jednina, DA NACINIMO PO SVOJEMU OBLICJU KAO STO SMO MI - otkrivanje jednine u mnozini, i na kraju I STVORI BOG COVEKA PO OBLICJU SVOJEMU, PO OBLICJU BOZJEM STVORI GA - jednina.
Ovo je vezano i za tekst iz 1 knjige Mojsijeve 11. 6 - 8 u vezi gradjenja Vavilonske kule, gde se Bog takodje otkriva kao jednina u mnozini - vise licnosti koje cine jednog Boga.
А Господ сиђе да види град и кулу, што зидаху синови човечији.
И рече Господ: Гле, народ један, и један језик у свих, и то почеше радити, и неће им сметати ништа да не ураде шта су наумили.
Хајде да сиђемо, и да им пометемо језик, да не разумеју један другог шта говоре.
Тако их Господ расу оданде по свој земљи, те не сазидаше град.
Зато се прозва Вавилон, јер онде помете Господ језик целе земље, и оданде их расу Господ по свој земљи" ( 1 Mojsijeva 11. 5 - 9 )
Kad ti treba jedan onda ti je Bog jedan, kad ti treba dva onda su dva a po potrebi onda može sve pa i Seta Trojca. Tvoji Bogovi mnoštva u jednini sve mogu, i da se rađaju i da se muče pa čak i da umru zato što je to "Presveto Trojstvo" navodno temelj miliona hrišćana a i jevanđelje Hristova, tako?. Samo jedno ti tvoji Bogovi mnoštva ne mogu biti! Ne mogu biti numerično "JEDAN pa ni JEDINI" živi Bog.
Samo još mi nisi odgovorio zašto Adventizam ne obožava svevišnjeg večnog Boga Svetog Duha kao i ostale Bogovi iz množine u jedninu?