Alfa i Omega - Otac ili Sin?

Ko je Alfa i Omega?

• Jehova Bog Otac

Votes: 14 46,7%
  • Isus Hrist Sin Bozji

Votes: 9 30,0%
  • Sveti Duh

Votes: 1 3,3%
  • Trojstvo

Votes: 6 20,0%

• Total voters
    30
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Na pitanje se ne postavlja pitanje.

Odgovori na postavljeno pa ce mo diskutovati.

http://serbianforum.org/threads/jovan-1-1-objasnjenje.234165/page-22#post-1373680

Neozbiljan si! odgovoreno ti je a i Biblijski citati su ti dati Izaja 41 nego tebi Biblija ništa ne znači, tebi nije potreban JEDAN i JEDINI živi Bog jer imaš ih TRI, zato ponavljaš ko papagaj bogohulu ne bi slabe u veri odvlačio od Jedinog Boga (jer nisu TRI) i upropastio.

Vec sam napisao da ti hulis na Boga i od njega stvaras varalicu i sebicno bice i Boga koji nije vredan slave, i da je on u bibliji otkrio da je covekov spasitelj, a da sam nije ni prstom mrdnuo za ljudsko spasenje, vec je stvorio bice da odradi posao u njegovo ime, da pati i prezivljava bol - dok je on uzivao u blazenstvu raja...to je ono sto ti propagiras.
Meni takav Bog nije potreban.

Biblijsko ucenje je sasvim nesto drugo, da je sam Bog tvorac sisao da se zrtvuje za svoja stvorenja iz ljubavi prema covecanstvu koje je stvorio.
On sam je preuzeo ljudske grehe na sebe
, da svojim primerom pokaze da covek moze da zivi u potpunom skladu sa moralnim principima, i da ipak na kraju moze da se vrati u izgubljeni raj iz koga je isteran.

Ta misao da je sam tvorac Bog sisao da umre za svoja stvorenja - ima moc da ukroti dusu i dovede je u poniznost i pokajanje, i stvara u coveku neizmernu ljubav prema njemu kao Bogu i spasitelju, koji je vredan da ga slave sva stvorena bica kroz citavu vecnost.

U suprotnom po tvom ucenju i ucenju svedoka, Bog ne zasluzuje nikakvu hvalu i slavu, jer nije nista sam ucinio za ljudsko spasenje.

Razmisli o ovome.

Gde sam ja reako da je moj Bog sebičan, varalica i da nije vredan slave? nigde. To je samo tvoje licemerstvo kojem si vaspitan i poučen.
Bog se otkrio preko, posrestvom, kroz a u zadnje vreme i po jedinorodnom sinu, Bog se nije utelovio(Biblija to ne naučava) Bog se propoveda na razne načine i tako se objavio čoveku.
Ti kaza da tvoj Bog sa tri lica nije ni mrdrnu prstom za ljudsko spasenje! Ti kaza da je došao da ga svi vide, da je preživljavao muke i patio sve dok nije umro na krstu za vaše spasenje. Vidiš ti reče da takavi Bogovi (množine) trebaju.
Dok moj Bog nit se rađa nit pati, nit se muči, niti na krstu umire.

Ne! ne uči Biblija da je sam tvorac Bog sišao da umre za stvorenja, izmišljaš sa ciljem da upropastiš one koji ne znaju bolje.
Bog se ne slavi zato što je pretrpio muke patio ili prživljavao bol! Izmišljaš, Biblija to ne naučava tu jeres nego ti po tvojoj dogmi i indoktrinaciju bogohuliš.
Ni u tvojoj bibliji ne piše da se Bog (mnoštva jer nije jedan i jedini) žrtvovo za čovečanstvo koje je stvorio, nema istine u tvoju Teologiju, nit si zajednica sa Bogom i Hristov, odnosno nisi upoznao ni Boga a ni Isusa.
Nije Bog preuzeo ljudske grehe na sebe, izmišljaš prevare i bogohuliš. Takve informacije nema ni u toj tvojoj bibliji.

Klevećeš na istinitoga Boga i njegov narod u ovom slučaju JEHOVINE SVEDOKE, jer si pun mržnje i ne voliš istinu.
Bog jeste spasitelj čoveka i zaslužuje punu hvala i slavu, nego ti ne znaš ni šta učiš ni šta govoriš.
Bog je učinio mnogo za čovekovo spasenje, poslao je jedinorodnoga sina da ga objavi u slavi i istini. Svako ko uzveruje sina njegova, pokaje se i preobrati ima život večni.

A pošto si rekao da takav Bog tebi ne treba može se zaključiti da ti nemaš ništa ni sa Bogom ni sa Hristovim jevanđeljem.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Zahvaljujem na odgovoru kojim si potvrdio - da Bog koga ti propagiras nije prstom mrdnuo za covekovo spasenje, da nije ucinio nikakvu licnu zrtvu, vec da je stvorenje uradilo posao umesto njega.
U ovom trenutku dok ovo pisem - sam Bog mi svedoci svojim Duhom da ovo sto ti govoris, da je to velika jeres, i da Bog zali zbog toga sto iznosis, i ta tuga se prenosi i na mene u ovom trenutku.

Cini sto ti je volja, ali Bog se vrlo zalosti na ovaj nacin, minimiziranjem njegove licne zrtve koju je podneo za coveka.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Zahvaljujem na odgovoru kojim si potvrdio - da Bog koga ti propagiras nije prstom mrdnuo za covekovo spasenje, da nije ucinio nikakvu licnu zrtvu, vec da je stvorenje uradilo posao umesto njega.
U ovom trenutku dok ovo pisem - sam Bog mi svedoci svojim Duhom da ovo sto ti govoris, da je to velika jeres, i da Bog zali zbog toga sto iznosis, i ta tuga se prenosi i na mene u ovom trenutku.

Cini sto ti je volja, ali Bog se vrlo zalosti na ovaj nacin, minimiziranjem njegove licne zrtve koju je podneo za coveka.

Kaži mi koji Bog od mnoštva u jednini ti se javio i govorio da se zalosti zbog navodno moje jeresi kad tvrdim da:

Ni taj tvoj Bog "mnoštav u jednini" ne bi trebao da ima i početka i završetka, ne bi trebo ni da ti se ti tvoji Bogovi rađaju a ni da umiru! Ma ne bi trebali ni da se žrtvuju, muče i pate zbog čovekove bogohule. Al hajd to su neki posebni neki Bogovi pa neka ti bude.

Koji prizna da je Isus sin Božij, Bog u njemu stoji i on u Bogu.

Rimljanima 1,25oni što su Istinu - Boga zamijenili lažju, častili i štovali stvorenje umjesto Stvoritelja, koji je blagoslovljen u vjekove. Amen.

Pitam te:
Koga danas častiš i šta štivaš, kada istinu Božiju sk zamjenio lažju?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Bog u nebeskom oblicju je onaj koji nema ni pocetka ni kraja, ali je radi covekovog spasenja preuzeo ljudsko telo - odrekao se Bozanskog oblicja i postao bice podlozno protoku vremena, starenju i smrti, da bi covek mogao izaci iz vremena i postati vecan.

Ovo bi trebalo da pokrene coveka da razmislja - cega je nebo sve bilo spremno da se odrekne iz ljubavi prema coveku.

Ja ne likujem zbog ikakve pobede navodne lazi nad isrtinom, vec ovo govorim iz razloga da bi svi spoznali Bozji karakter u pravom svetlu..to je jedini cilj.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Bog u nebeskom oblicju je onaj koji nema ni pocetka ni kraja, ali je radi covekovog spasenja preuzeo ljudsko telo - odrekao se Bozanskog oblicja i postao bice podlozno protoku vremena, starenju i smrti, da bi covek mogao izaci iz vremena i postati vecan.

Ovo bi trebalo da pokrene coveka da razmislja - cega je nebo sve bilo spremno da se odrekne iz ljubavi prema coveku.

Ja ne likujem zbog ikakve pobede navodne lazi nad isrtinom, vec ovo govorim iz razloga da bi svi spoznali Bozji karakter u pravom svetlu..to je jedini cilj.

To je tvoja Teologija po indoktrinaciji, bolje rečeno "Bogogula", nigde ni u tvojoj bibliji ne piše da je neki Bog nebeski iz množine u jedninu uzeo (inkarnirao) u ljudsko obličje, radi čovekovog spasenja. To je izmišljotina! A ako nisi izmislio onda daj da vidimo na šta ti baziraš tvoju bogohulu, imaš Biblijski dokaz da mi dokažeš da si ti Hristov sledbenik ili nemaš?
Dakle Biblija nešto drugo naučava, ali tebe to nije briga jer ti imaš tvoju Teologiju, tebi kako si rekao ne treba taj Jedan i Jedini Biblijski Bog, e ako ti ne treba Biblija i po Bibliji onda potanko ovde da pojasniš koji je taj tvoj Bog množine iz jednie što se inkarnirao, bio mučen, pretrpio muke, ispaštao i umro na krstu. Izvolte.

Još čekam da mi odgovoriš na:

Da li priznaš da je Isus sin Božiji?
Koji prizna da je Isus sin Božij, Bog u njemu stoji i on u Bogu.

Koji su oni što su od istine pravili laž da bi častili i štovali stvorenje umjesto stvoritelja?
Rimljanima 1,25oni što su Istinu - Boga zamijenili lažju, častili i štovali stvorenje umjesto Stvoritelja, koji je blagoslovljen u vjekove. Amen.

Nisi mi odgovorion ni na:
Zašto Adventisti ne obožavaju svemogućeg večnog Boga Svetog Duha?

Čekam tvoj odgovor.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
"Umuknite preda mnom, ostrva; i narodi neka se potkrijepe, neka pristupe, i tada neka reku: hajdemo da se sudimo.
Ko je podigao pravdu s istoka? ko je dozvao da ide za njim ustopice? ko joj je pokorio narode i dao joj vlast nad carevima i učinio te su kao prah maču njezinu i kao razvijana pljeva luku njezinu?
Pogna ih, prođe mirno putem, kojim ne bješe hodio nogama svojim.
Ko je uradio i učinio to? i zove naraštaje od iskona? JA, GOSPOD, PRVI I POSLJEDNJI, ja isti"
( Isaija 41. 1 4 )

"Јер се именују по светом граду, ослањају се на Бога Израиљева, којему је име Господ над војскама...
Чуј ме, Јакове и Израиљу, којега ја позвах: ја сам први, ја сам и пошљедњи" ( Isaija 48. 2 - 12 )

Dakle, ako Bog starog zaveta kaze to za sebe, a Isus u novom zavetu da je to on, onda je Isus Bog staroga zaveta.

Treba da vidis i gde se sve koriste i ostale titule na koga i na koji nacin.
Titula Prvi i Poslednji se koristi i za Jehovu i za Isusa Hrista.,ali u razlicitom kontekstu.
Jehova Bog Otac je prvi i poslednji Bog,
Isus ,sin Bozji je prvi i poslednji kaoa je otac licno uskrsnuo u zivot.
Da li ti je to jasno?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
U zemaljskom oblicju Isus je Sin Bozji zbog okolnosti u kojima se nasao i uloge koju obavlja u planu spasenja coveka.

U neberskom oblicju Isus je Bog zajedno sa Ocem.

"Јер ово да се мисли међу вама шта је и у Христу Исусу,
Који, ако је и био у обличју Божијем, није се отимао да се упореди с Богом;
Него је понизио сам себе узевши обличје слуге, поставши као и други људи и на очи нађе се као човек.
Понизио сам себе поставши послушан до саме смрти, а смрти крстове" ( Filibljanima 2. 5 - 8 )

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
U zemaljskom oblicju Isus je Sin Bozji zbog okolnosti u kojima se nasao i uloge koju obavlja u planu spasenja coveka.

U neberskom oblicju Isus je Bog zajedno sa Ocem.

"Јер ово да се мисли међу вама шта је и у Христу Исусу,
Који, ако је и био у обличју Божијем, није се отимао да се упореди с Богом;
Него је понизио сам себе узевши обличје слуге, поставши као и други људи и на очи нађе се као човек.
Понизио сам себе поставши послушан до саме смрти, а смрти крстове" ( Filibljanima 2. 5 - 8 )
Kakve bre to veze ima sa titulom "prvi i possslednji"???

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
To nije titula, to je obelezje Boga, u starom zavetu Jhwh, u novom Isusa - sto dokazuje da je on Bog staroga zaveta Jhwh ili Elohim zajedno sa Ocem i Svetim Duhom.

Natrag