Znaci nemas odgovor na jednostavno pitanje, sto je jasno da si svestan da je to tako kako tu stoji, ali ne zelis da prihvatis radi ljubavi prema rganizaciji koja uci suprotno i protivno ucenju biblije, I spreman si da se odreknes istinite Bozje reci radi ljudskih dogmi.
Evo ponovo, odgovori na sledece.
Da li u ova prva dva teksta Bog Otac koga ti zoves JEHOWA kaze za sebe da je on ALFA I OMEGA - PRVI I POSLEDNJI?
BOG STAROGA ZAVETA KAZE ZA SEBE DA JE ON ALFA I OMEGA - PRVI I POSLEDNJI:
"Umuknite preda mnom, ostrva; i narodi neka se potkrijepe, neka pristupe, i tada neka reku: hajdemo da se sudimo.
Ko je podigao pravdu s istoka? ko je dozvao da ide za njim ustopice? ko joj je pokorio narode i dao joj vlast nad carevima i učinio te su kao prah maču njezinu i kao razvijana pljeva luku njezinu?
Pogna ih, prođe mirno putem, kojim ne bješe hodio nogama svojim.
Ko je uradio i učinio to? i zove naraštaje od iskona? JA, GOSPOD, PRVI I POSLJEDNJI, ja isti" ( Isaija 41. 1 4 )
"Јер се именују по светом граду, ослањају се на Бога Израиљева, којему је име Господ над војскама...
Чуј ме, Јакове и Израиљу, којега ја позвах: ја сам први, ја сам и пошљедњи" ( Isaija 48. 2 - 12 )
Drugo, da li u ovom sledecem tekstu Isus kaze za sebe da je on ALFA I OMEGA - PRVI I POSLEDNJI?
ISUS KAZE JOVANU DA JE ON ALFA I OMEGA PRVI I POSLEDNJI:
I obazreh se da vidim glas koji govoraše sa mnom; i obazrevši se vidjeh sedam svijećnjaka zlatnijeh, I usred sedam svijećnjaka KAO SINA COVECIJEGA obučena u dugačku haljinu, i opasana po prsima pojasom zlatnijem.
A glava njegova i kosa bijaše bijela kao bijela vuna, kao snijeg; i oči njegove kao plamen ognjeni;
I noge njegove kao mjed kad se rastopi u peći; i glas njegov kao huka voda mnogijeh;
I držaše u svojoj desnoj ruci sedam zvijezda, i iz usta njegovijeh izlažaše mač oštar s obje strane, i lice njegovo bijaše kao što sunce sija u sili svojoj.
I kad ga vidjeh, padoh k nogama njegovijem kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: ne boj se! JA SAM PRVI I POSLEDNJI" ( otkrivenje 1. 9 - 17 )