Alfa i Omega - Otac ili Sin?

Ko je Alfa i Omega?

• Jehova Bog Otac

Votes: 14 46,7%
  • Isus Hrist Sin Bozji

Votes: 9 30,0%
  • Sveti Duh

Votes: 1 3,3%
  • Trojstvo

Votes: 6 20,0%

• Total voters
    30
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305

Skrati malo i daj mi samo tvoj najbolji stih sa kojim dokazuješ da imaš duh proroštva i govoriš istinu. Dakle priloži mi samo taj tvoj najbolji stih sa kojim dokazuješ da je svemogući večni Bog Isus Alfa i Omega, koliko puta treba da ti to sve jedno te isto tražim.
Razumeš li ti šta se od tebe očekuje da ovde napišeš i kažeš ili da ti odma ponavljam?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
U redu, evo dajem ti priliku da odgovoris na sledece.

Da li u ova prva dva teksta Bog Otac koga ti zoves JEHOWA kaze za sebe da je on ALFA I OMEGA - PRVI I POSLEDNJI?

BOG STAROGA ZAVETA KAZE ZA SEBE DA JE ON ALFA I OMEGA - PRVI I POSLEDNJI:

"Umuknite preda mnom, ostrva; i narodi neka se potkrijepe, neka pristupe, i tada neka reku: hajdemo da se sudimo.
Ko je podigao pravdu s istoka? ko je dozvao da ide za njim ustopice? ko joj je pokorio narode i dao joj vlast nad carevima i učinio te su kao prah maču njezinu i kao razvijana pljeva luku njezinu?
Pogna ih, prođe mirno putem, kojim ne bješe hodio nogama svojim.
Ko je uradio i učinio to? i zove naraštaje od iskona? JA, GOSPOD, PRVI I POSLJEDNJI, ja isti"
( Isaija 41. 1 4 )

"Јер се именују по светом граду, ослањају се на Бога Израиљева, којему је име Господ над војскама...
Чуј ме, Јакове и Израиљу, којега ја позвах: ја сам први, ја сам и пошљедњи"
( Isaija 48. 2 - 12 )

Drugo, da li u ovom sledecem tekstu Isus kaze za sebe da je on ALFA I OMEGA - PRVI I POSLEDNJI?

ISUS KAZE JOVANU DA JE ON ALFA I OMEGA PRVI I POSLEDNJI:

I obazreh se da vidim glas koji govoraše sa mnom; i obazrevši se vidjeh sedam svijećnjaka zlatnijeh, I usred sedam svijećnjaka KAO SINA COVECIJEGA obučena u dugačku haljinu, i opasana po prsima pojasom zlatnijem.
A glava njegova i kosa bijaše bijela kao bijela vuna, kao snijeg; i oči njegove kao plamen ognjeni;
I noge njegove kao mjed kad se rastopi u peći; i glas njegov kao huka voda mnogijeh;
I držaše u svojoj desnoj ruci sedam zvijezda, i iz usta njegovijeh izlažaše mač oštar s obje strane, i lice njegovo bijaše kao što sunce sija u sili svojoj.
I kad ga vidjeh, padoh k nogama njegovijem kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: ne boj se! JA SAM PRVI I POSLEDNJI"
( otkrivenje 1. 9 - 17 )

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
U redu, evo dajem ti priliku da odgovoris na sledece.

Da li u ova prva dva teksta Bog Otac koga ti zoves JEHOWA kaze za sebe da je on ALFA I OMEGA - PRVI I POSLEDNJI?

"Umuknite preda mnom, ostrva; i narodi neka se potkrijepe, neka pristupe, i tada neka reku: hajdemo da se sudimo.
Ko je podigao pravdu s istoka? ko je dozvao da ide za njim ustopice? ko joj je pokorio narode i dao joj vlast nad carevima i učinio te su kao prah maču njezinu i kao razvijana pljeva luku njezinu?
Ko je uradio i učinio to? i zove naraštaje od iskona? JA, GOSPOD, PRVI I POSLJEDNJI, ja isti"
( Isaija 41. 1 4 )

"Јер се именују по светом граду, ослањају се на Бога Израиљева, којему је име Господ над војскама...
Чуј ме, Јакове и Израиљу, којега ја позвах: ја сам први, ја сам и пошљедњи"
( Isaija 48. 2 - 12 )

Drugo, da li u ovom sledecem tekstu Isus kaze za sebe da je on ALFA I OMEGA - PRVI I POSLEDNJI?

I obazreh se da vidim glas koji govoraše sa mnom; i obazrevši se vidjeh sedam svijećnjaka zlatnijeh, I usred sedam svijećnjaka KAO SINA COVECIJEGA obučena u dugačku haljinu, i opasana po prsima pojasom zlatnijem.
A glava njegova i kosa bijaše bijela kao bijela vuna, kao snijeg; i oči njegove kao plamen ognjeni;
I noge njegove kao mjed kad se rastopi u peći; i glas njegov kao huka voda mnogijeh;
I držaše u svojoj desnoj ruci sedam zvijezda, i iz usta njegovijeh izlažaše mač oštar s obje strane, i lice njegovo bijaše kao što sunce sija u sili svojoj.
I kad ga vidjeh, padoh k nogama njegovijem kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: ne boj se! JA SAM PRVI I POSLEDNJI"
( otkrivenje 1. 9 - 17 )
Tvoje spamovanje me ne zanima niti se pridružujem tvom spamu da kvarim temu.
Ama nećeš ti meni tvoju jeres ovde postirati i da ti je ja demantujem, što bi ja to radio?

Ja tebi tražim stih sa kojim dokazivaš da si ti Hrišćanin i imaš istinu kad govoriš da je svemogući večni Bog Isus Alfa i Omega.
Stih mi daj!

Razueš li ti ša ja ovde pišem?

Kada ćeš odgovoriti na post i daš komentar na Biblijsko naučavanje po Otkrivenju glava 1?

http://serbianforum.org/threads/alfa-i-omega-otac-ili-sin.234163/page-25#post-1373338
Da li tebe interesuje ili zanima šta je istina ili ti i dalje bi da širiš tvoju jeres i bogohuliš?
Ti treba da dokažeš da imaš tri Boga a ne ja!

Navedi mi jedan stih koji nisi svatio da ti ga ja protumačim i onda mi kaži šta misliš, ali jedno po jedno i uredno, da bude jasno i glasno. Izvolte

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Znaci nemas odgovor na jednostavno pitanje, sto je jasno da si svestan da je to tako kako tu stoji, ali ne zelis da prihvatis radi ljubavi prema rganizaciji koja uci suprotno i protivno ucenju biblije, I spreman si da se odreknes istinite Bozje reci radi ljudskih dogmi.

Evo ponovo, odgovori na sledece.

( Isaija 41. 1 4 )

Чуј ме, Јакове и Израиљу, којега ја позвах: ја сам први, ја сам и пошљедњи" ( Isaija 48. 2 - 12 )

( otkrivenje 1. 9 - 17 )

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Neozbiljan si za bilo kakvu diskusiju! spamuješ temu samo da bi podržao tvoju jeres i Bogohulu.

Ponavljaš jereštinu i bogohuliš! širiš dezinformacije sa kojima odvraćaš neupućene od istinitog Boga i njegove istine.

Za tvoju informaciju.
Imaj na umu da je meni Bog staroga zaveta isti Bog i iz novog zaveta, nema dva Boga nego jedan. Jedan je YHWH, to je Biblisko načelo to je Apsostosko učenje i to je Gospoda našega Isusa Hristosa jevanđelje.

Ja sledim Isusa Hristosa a ti?

Tema je postala bezsmilena! ničim ne dokazuješ to što ovde govoriš, spamuješ je i skrećeš sa teme razgovora.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Glavni problem je nastao izbacivanjem Jehove,i zamenom sa Gospod i jos Gospod Isus,i onda zahvaljujuci tom izbacivanju ,mnogi misle da se radi samo o jednoj osobi,tacnije Gospod Isus Hrist.
Titula Alfa i Omega se koristi samo tri puta u otkrivenju,
OTKRIVENJE 1:8 ,potom 21:5-8 i 22:12-15.
Mozda najjasnije mesto gde se vidi da bas Jehova izgovara za sebe da je Alfa i Omega jeste otkrivenje 21:5-8
5 I reče Onaj što seđaše na prestolu: Evo sve novo tvorim. I reče mi: Napiši, jer su ove reči istinite i verne.
6 I reče mi: Svrši se. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak. Ja ću žednome dati iz izvora vode žive za badava.
7 Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin.
8 A strašljivima i nevernima i poganima i krvnicima, i kurvarima, i vračarima, i idolopoklonicima, i svima lažama, njima je deo u jezeru što gori ognjem i sumporom; koje je smrt druga.
Setimo se da na prestolu postoji fotelja sa desne strane za Isusa,nigde nema fotelja za svetog duha...

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ti nisi svestan sta pricas.

Tema je "ALFA I OMEGA OTAC ILI SIN"
I ja ti jednostavno postavljam pitanje u skladu sa temom - na koje ti odbijas da das odgovor jer se nalazis narodski receno "u nebranom grozdju" i ne zelis da priznas da je Isus Ala i Omega - jer on to sam kaze za sebe u ovom tekstu.
Ti ne zelis na ovo pitanje da odgovoris jer si svestan da tako pise, i zelis da ga izbegnes da se ne bi jasno videlo da organizacija Jehovinih svedoka gresi, jer uci da Isus nije Alfa i Omega - prvi i poslednji, a to u ovom tekstu jasno pise - da je to Isus - Bog staroga zaveta.

I dalje cekam odgovor.

Ko je uradio i učinio to? i zove naraštaje od iskona? JA, GOSPOD, PRVI I POSLJEDNJI, ja isti" ( Isaija 41. 1 4 )

Чуј ме, Јакове и Израиљу, којега ја позвах: ја сам први, ја сам и пошљедњи" ( Isaija 48. 2 - 12 )

I kad ga vidjeh, padoh k nogama njegovijem kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: ne boj se! JA SAM PRVI I POSLEDNJI" ( otkrivenje 1. 9 -

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Opet izmišljaš i kriviš istinu.

Hoću da vidim gde to piše, tačno po redosledu, da:

Isus kaže Jovanu
Da je "On" Isus, Alfa i omega

Prvi i poslednji je za drugu temu nije za ovu. Dakle! koliko puta sve istu dezinformaci pišeš? izvolte.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kada Bog ili Isus kazu PRVI I POSLEDNJI - to znaci Alfa i Omega, jer Alfa i Omega su prvo i poslednje slovo Grckog Alfabeta.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Алфа
Из Википедије, слободне енциклопедије
Алфа, грчки άλφα (велико слово Α, мало слово α) је прво слово грчког алфабета. У систему грчких цифара има вредност 1. Изведено је из феничанског слова Алеф Aleph. Слова која су настала из слова Алфа укључују латиничко A и ћириличко А.

Omega (grčki neutralni rod: Ωμέγα; veliko slovo Ω; malo slovo ω) je 24. i zadnje slovo grčkog alfabeta i ima brojčanu vrijednost od 800. Znak koji se dobiva kad se okrene Omega za 180 stupnjeva zove se Mho. Također se grčki Omega koristilo u ranijoj verziji ćirilice (Ѡ, ѡ).

---------------------------------------------------------------------------------------------

U bibliji vidimo da Bog u starom pa i novom zavetu kaze za sebe da je on Alfa i Omega - Prvi i polednji.

U sledecem prilozenom tekstu Isus kaze za sebe da je to on.

I kad ga vidjeh, padoh k nogama njegovijem kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: ne boj se! JA SAM PRVI I POSLEDNJI" ( otkrivenje 1. 9 -

Natrag