Alfa i Omega - Otac ili Sin?

Ko je Alfa i Omega?

• Jehova Bog Otac

Votes: 14 46,7%
  • Isus Hrist Sin Bozji

Votes: 9 30,0%
  • Sveti Duh

Votes: 1 3,3%
  • Trojstvo

Votes: 6 20,0%

• Total voters
    30
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne znam o kakvom dodavanju govoris, pogledaj Grcki tekst koji sam postavio gde pise Ala i Omega.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Onda ti nemas pojma sta pises.Pogledaj sta si napisao (mozda si slucajno pogresio?)
10 ἐπ’ αὐτὸν πᾶσαι αἱ φυλαὶ τῆς γῆς. ναί, ἀμήν. 8 ἐγώ εἰμι τὸ ἄλφα

Tekst na grckom za 10 stih jeste ovaj
BYZ Revelation 1:10 Ἐγενόμην ἐν πνεύματι ἐν τῇ κυριακῇ ἡμέρᾳ· καὶ ἤκουσα φωνὴν ὀπίσω μου μεγάλην ὡς σάλπιγγος, (Rev 1:10 BYZ)
Nema nigde ni alfe ni omega ni prvi ni poslednji!!!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Neko ipak kalkulise - dodaje i oduzima.
Ja licno taj problem nemam, a neka svako na osnovu konteksta biblije zakljuci sta je istina.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ti si taj koji dodaje i kalkulise.
Pogledaj lepo sta si napisao u svom zadnjem postu od 1001 red.
ja sam ga samo podebljao i zacrveneo brojeve stihova koje nisi uklonio.
Ovo je tvoj stih koji si ubacio a ispod isti stih koji sam ja oznacio mojim boldovanjem i bojenjem .

U 10 stihu otkrivenja prve glave nigde ne postoji ni alfa ni omega nit prvi nit poslednji!!!

BYZ Revelation 1:10 Ἐγενόμην ἐν πνεύματι ἐν τῇ κυριακῇ ἡμέρᾳ· καὶ ἤκουσα φωνὴν ὀπίσω μου μεγάλην ὡς σάλπιγγος, (Rev 1:10 BYZ)

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ti si taj koji dodaje i kalkulise.
Pogledaj lepo sta si napisao u svom zadnjem postu od 1001 red.
ja sam ga samo podebljao i zacrveneo brojeve stihova koje nisi uklonio.
Ovo je tvoj stih koji si ubacio a ispod isti stih koji sam ja oznacio mojim boldovanjem i bojenjem .

U 10 stihu otkrivenja prve glave nigde ne postoji ni alfa ni omega nit prvi nit poslednji!!!

Za Laodikeju
Tri dana vremena da se smisliš i navedeš tvoj bajbolji stih sa dokazom da je svemogući, večni Bog Isus Alfa i Omega.
E sada vidimo da si naveo neke problematične stihove a kako svi vidiom Zaokret se ne slaže sa tobom već tvrdi da dodavaš, oduzimaš i falsifukuješ, kriviš istinu da odbraniš dogmu kojom si indoktrinisan.

Laodikeja sad napiši i meni taj tvoj najbolji stih jer ja sam ti to tražio da ga zajedno prostudiramo i izvučemo zaključak
Ko je Alfa i Omega?
Naveščeš mi i tu tvoju bibliju sa kojom dokazivaš tvoju dogmatiku, tako? Da svi ovde vidimo o čemu se radi.

Jedno pitanje za tebe. Eto tu ima i četri glasa kako je Trojstvo Alfa i Omega a meni ne bi bilo čudno da ti nisi jedan od tih koji tako veruje.

Hajd izvoli, i zapamti da je temi naslov Ko je Alfa i Omega? a ne ko je
BEFORE-most
first

Kako piše u In Interlinear, svataš o čemu treba da pričamo po otvorenoj temi? ili da ti odma ponovim uz dodatna obijašnjenja.

Tvoj brat u veri, mire000 vidim da nije dao svoj komentar kao doprinos ovoj temi, ne svatam zašto nije i on priložio njegov dokaz da je svemogući većni Bog Isus Alfa i Omega, verovatno njemu nije stalo do istine ili njega istina i ne zanima.

Hajd izvoli.

Tvoja interpretacija je sledeća:
Sagledavanjem celog konteksta jasno se vidi da je Bog koji govori Jovanu u 10 i 11 stihu sam Gospod Isus Hristos.
To znamo iz cinjenice da je Jovan prvo cuo reci koje mu Bog izgovara u 10 i 11 stihu - da je on Alfa i Omega - Prvi i Poslednji, a potom se Jovan obazire da vidi ko mu je to govorio, i od 12 do 17 stiha vidi Isusa u svetinji nad svetinjama, pada na njegove noge, a Isus stavlja ruku na njega i kaze mu da je on Alfa i Omega - Prvi i Poslednji.
( otkrivenje 1. 9 - 17 )

Po čemu si ti zaključio da je svemogući večni Bog Isus taj što izgovara?

Evo i moj prilog pa ga komentariši.
1:8 I am Alpha and Omega, the beginning and the ending, saith YHWH, which is, and which was, and which is to come, the Almighty.

1:9 I John, who also am your brother, and companion in tribulation, and in the kingdom and patience of Yahushua the Messiah, was in the isle that is called Patmos, for the word of YHWH, and for the testimony of Yahushua the Messiah.

1:10 I was in the Spirit on the day of YHWH, and heard behind me a great voice, as of a trumpet,

1:11 Saying, I am Alpha and Omega, the first and the last: and, What thou seest, write in a book, and send it unto the seven assemblies which are in Asia; unto Ephesus, and unto Smyrna, and unto Pergamos, and unto Thyatira, and unto Sardis, and unto Philadelphia, and unto Laodicea.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Vec su prilozeni dokazi u vidu uporednih tekstova, koji nedvosmisleno potvrdjuju ko je Alfa I Omega - Prvi I Poslednji.

Samo treba posteno uporediti ove tekstove jer istina po ovom pitanj je jasno vidljiva.

Ispod svakog teksta ili vise njih - se nalazi objasnjenje radi lakseg razumevanja.

BOG STAROGA ZAVETA KAZE ZA SEBE DA JE ON ALFA I OMEGA - PRVI I POSLEDNJI:

"Umuknite preda mnom, ostrva; i narodi neka se potkrijepe, neka pristupe, i tada neka reku: hajdemo da se sudimo.
Ko je podigao pravdu s istoka? ko je dozvao da ide za njim ustopice? ko joj je pokorio narode i dao joj vlast nad carevima i učinio te su kao prah maču njezinu i kao razvijana pljeva luku njezinu?
Pogna ih, prođe mirno putem, kojim ne bješe hodio nogama svojim.
Ko je uradio i učinio to? i zove naraštaje od iskona? JA, GOSPOD, PRVI I POSLJEDNJI, ja isti"
( Isaija 41. 1 4 )

"Јер се именују по светом граду, ослањају се на Бога Израиљева, којему је име Господ над војскама...
Чуј ме, Јакове и Израиљу, којега ја позвах: ја сам први, ја сам и пошљедњи"
( Isaija 48. 2 - 12 )

Ova prva dva teksta govore o starozavetnom Bogu koji za sebe kaze da je on ALFA I OMEGA - PRVI I POSLEDNJI.

---------------------------------------------------------------

ISUS KAZE JOVANU DA JE ON ALFA I OMEGA PRVI I POSLEDNJI:

"Ja Jovan, koji sam i brat vaš i drug u nevolji, i u carstvu i trpljenju Isusa Hrista, bijah na ostrvu koje se zove Patam, za riječ Božiju i za svjedočanstvo Isusa Hrista.
Bijah u duhu u dan nedjeljni, i čuh za sobom glas veliki kao trube koje govoraše: JA SAM ALFA I OMEGA, PRVI I POSLEDNJI.

I: što vidiš napiši u knjigu, i pošlji crkvama koje su u Aziji: u Efes, i u Smirnu, i u Pergam, i u Tijatir, i u Sard, i u Filadelfiju, i u Laodikiju.
I obazreh se da vidim glas koji govoraše sa mnom; i obazrevši se vidjeh sedam svijećnjaka zlatnijeh, I usred sedam svijećnjaka KAO SINA COVECIJEGA obučena u dugačku haljinu, i opasana po prsima pojasom zlatnijem.

A glava njegova i kosa bijaše bijela kao bijela vuna, kao snijeg; i oči njegove kao plamen ognjeni;
I noge njegove kao mjed kad se rastopi u peći; i glas njegov kao huka voda mnogijeh;
I držaše u svojoj desnoj ruci sedam zvijezda, i iz usta njegovijeh izlažaše mač oštar s obje strane, i lice njegovo bijaše kao što sunce sija u sili svojoj.
I kad ga vidjeh, padoh k nogama njegovijem kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: ne boj se! JA SAM PRVI I POSLEDNJI"
( otkrivenje 1. 9 - 17 )

Drugi prilozeni tekst govori da je Jovan cuo glas nekoga koji mu se obratio i reka da je on ALFA I OMEGA.
Jovan se tada obazire da vidi ko je taj koji mu govori, i vidi Isusa u svetinji nad svetinjama koji mu kaze da je on ALFA I OMEGA - PRVI I POSLEDNJI.

--------------------------------------------------------------

BOG U STAROM ZAVETU KAZE ZA SEBE DA CE POGLEDATI NA NJEGA KOJEGA PROBODOSE, I ZAPLAKACE ZA NJIM:

"И излићу на дом Давидов и на становнике Јерусалимске дух милости и молитава, и погледаће на мене којега прободоше; и плакаће за њим као за јединцем, и тужиће за њим као за првенцем" ( Zaharija 12. 10 )

Treci tekst govori o starozavetnom Bogu i odnosi se na prorocanstvo kjoje govori da ce niega kao Boga pogledati oni koji su ga proboli, i da ce tada zaplakarti za njim kao za prvencem ( izraz koji se odnosi na Isusa koji je prvenac ).

----------------------------------------------------------

ISUS ALFA I OMEGA - KOJI JESTE I KOJI BESE I KOJI CE DOCI SVEDRZITELJ, DOCI CE PO DRUGI PUT I UGLEDACE GA SVAKO OKO I KOJI SU GA PROBOLI NA KRSTU:

"I od Isusa Hrista, koji je Svedok verni, i Prvenac iz mrtvih, i Knez nad carevima zemaljskim, koji nas ljubi, i umi nas od greha naših krvlju svojom;
I učini nas careve i sveštenike Bogu i Ocu svom; tome slava i država va vek veka. Amin.
Eno, ide s oblacima, i ugledaće Ga svako oko, i koji Ga probodoše; i zaplakaće za Njim sva kolena zemaljska. Da, zaista.

Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj" ( otkrivenje 1. 5 - 7 )

И ево ћу доћи скоро, и плата моја са мном, да дам свакоме по дјелима његовијем.
Ја сам алфа и омега, почетак и свршетак, први пошљедњи" ( Otkrivenje 22. 12 - 13 )

"И тада ће се показати знак сина човјечијега на небу; и тада ће проплакати сва племена на земљи; и угледаће сина човјечијега гдје иде на облацима небескима са силом и славом великом" ( Matej 24. 30 )

I na kraju - ova tri prilozena teksta objasnjavaju predjasnji, i kazu da je Bog koga su proboli i za kojim ce zaplakati kao za prvencem - sam Gospod Isus Hristos, koji je Alfa i Omega Svedrzitelj, koji ce skoro doci na oblacima nebeskim sa silom I slavom nebeskom.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Vec su prilozeni dokazi u vidu uporednih tekstova, koji nedvosmisleno potvrdjuju ko je Alfa I Omega - Prvi I Poslednji.

ISUS KAZE JOVANU DA JE ON ALFA I OMEGA PRVI I POSLEDNJI:

Drugi prilozeni tekst govori da je Jovan cuo glas nekoga koji mu se obratio i reka da je on ALFA I OMEGA.
Jovan se tada obazire da vidi ko je taj koji mu govori, i vidi Isusa u svetinji nad svetinjama koji mu kaze da je on ALFA I OMEGA - PRVI I POSLEDNJI.

Neozbiljno kao po običaju!

Jesam li ja tebi dao tri dana kako bi ti priložio taj tvoj najbolji stih gde podržva tvoju teologiju da je svemogući večni Bog Isus Alfa i Omega, tako?

Imaš li taj stih ili nemaš? i ne treba da skrećeš temi razgovor na BEFORE-most
first
Svi mi znamo ko je "Početak Božijeg stvaranja" pa tako i prvi kao Prvorodni pre svega.

Drži se teme i daj mi taj tvoj najbolji stih po kome gradiš tvoju veru da je svemogući večni Bog Isus Alfa i Omega i da osim njega nemaš drugo Boga koji je Alfa i Omega jer ako imaš još jednog ili dva da bude Trojstvo u svemu isti onda to nije po Bibliji, a sve nas ovde zanima šta Biblija kaže a ne šta izmišlja Flavije ili Konstantin. Mi smo Hristovi sledbenici a ne Flavijevi pa ni Konstantinovi jel tako?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ako ti kontekst ovog prilozenog nije dovoljan, onda si u velikom problemu.
Ali to je tvoja licna stvar koju moras da resis sa sobom i sa Bogom, i da doneses odluku koga ces slusati - vecnu rec Bozju ili svoje subjektivne predrasude, a u tome ti moze pomoci samo Bog i Bozansko prosvetljenje Svetim Duhom, samo iznosenje istine od strane coveka u tom pogledu nema nekog velikog efekta.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ako ti kontekst ovog prilozenog nije dovoljan, onda si u velikom problemu.
Ali to je tvoja licna stvar koju moras da resis sa sobom i sa Bogom, i da doneses odluku koga ces slusati - vecnu rec Bozju ili svoje subjektivne predrasude, a u tome ti moze pomoci samo Bog i Bozansko prosvetljenje Svetim Duhom, samo iznosenje istine od strane coveka u tom pogledu nema nekog velikog efekta.

Ne spamuj temu, nisam ja tema razgovora.

Ne bi trebalo da se baviš mojom ličnošću, već da mi odgovoriš koji je taj tvoj najači stih sa kojim dokazivaš tvoju teologiju da je svemogući većni Bog Isus Alfa i Omega.

A ako nemaš odgovor ili si ostao bez komentara za ovu temu, otvori si jednu temu o meni pa tamo pokaži šta znaš.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj" ( otkrivenje 1. 5 - 7 )

Evo ti Otkrivenje
Revelation 1

1:1 The Revelation of Yahushua the Messiah, which YHWH gave unto him, to shew unto his servants things which must shortly come to pass; and he sent and signified it by his angel unto his servant John:

1:2 Who bare record of the word of YHWH, and of the testimony of Yahushua the Messiah, and of all things that he saw.

1:3 Blessed is he that readeth, and they that hear the words of this prophecy, and keep those things which are written therein: for the time is at hand.

1:4 John to the seven assemblies which are in Asia: Favour be unto you, and peace, from him which is, and which was, and which is to come; and from the seven Spirits which are before his throne;

1:5 And from Yahushua the Messiah, who is the faithful witness, and the first begotten of the dead, and the prince of the kings of the earth. Unto him that loved us, and washed us from our sins in his own blood,

1:6 And hath made us kings and priests unto his Elohim and Father; to him be glory and dominion for ever and ever. amein.

1:7 Behold, he cometh with clouds; and every eye shall see him, and they also which pierced him: and all kindreds of the earth shall wail because of him. Even so, amein.

1:8 I am Alpha and Omega, the beginning and the ending, saith YHWH, which is, and which was, and which is to come, the Almighty.

1:9 I John, who also am your brother, and companion in tribulation, and in the kingdom and patience of Yahushua the Messiah, was in the isle that is called Patmos, for the word of YHWH, and for the testimony of Yahushua the Messiah.

1:10 I was in the Spirit on the day of YHWH, and heard behind me a great voice, as of a trumpet,

1:11 Saying, I am Alpha and Omega, the first and the last: and, What thou seest, write in a book, and send it unto the seven assemblies which are in Asia; unto Ephesus, and unto Smyrna, and unto Pergamos, and unto Thyatira, and unto Sardis, and unto Philadelphia, and unto Laodicea.

1:12 And I turned to see the voice that spake with me. And being turned, I saw seven golden candlesticks;

1:13 And in the midst of the seven candlesticks one like unto the Son of man, clothed with a garment down to the foot, and girt about the paps with a golden girdle.

1:14 His head and his hairs were white like wool, as white as snow; and his eyes were as a flame of fire;

1:15 And his feet like unto fine brass, as if they burned in a furnace; and his voice as the sound of many waters.

1:16 And he had in his right hand seven stars: and out of his mouth went a sharp twoedged sword: and his countenance was as the sun shineth in his strength.

1:17 And when I saw him, I fell at his feet as dead. And he laid his right hand upon me, saying unto me, Fear not; I am the first and the last:

1:18 I am he that liveth, and was dead; and, behold, I am alive for evermore, amein; and have the keys of hell and of death.

1:19 Write the things which thou hast seen, and the things which are, and the things which shall be hereafter;

1:20 The mystery of the seven stars which thou sawest in my right hand, and the seven golden candlesticks. The seven stars are the angels of the seven assemblies: and the seven candlesticks which thou sawest are the seven assemblies.

Gde ti vidiš da tu piše da je Isus

Svemoguć
Večni
Bog
Da je Alfa i Omega?
Izmišljaš! dok ja tebi odgovaram na tvoje bogohuljenje sa Biblijskim stihovima koje prilažem kao dokaz za tvoju Bogo hulu.

Nije li te stid i sramota što izmišljaš sa namerom da odvratiš neupućene od istine? kakav si ti Hristov sledbenik kada u tebi nema istine.

Natrag