Alfa i Omega - Otac ili Sin?

Ko je Alfa i Omega?

• Jehova Bog Otac

Votes: 14 46,7%
  • Isus Hrist Sin Bozji

Votes: 9 30,0%
  • Sveti Duh

Votes: 1 3,3%
  • Trojstvo

Votes: 6 20,0%

• Total voters
    30
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne, upravo je suprotno, da su Jehovini svedoci u tvoj um ubacili program indoktrinacije - da ti u sustini ne mozes da prepoznas ono sto je u bibliji jasno otkriveno, jer je tvoj um zarobljen i uhvacen u kandje prevare.

To je cilj sotone, da duhovnom indoktrinacijom zaslepi covekov razum da postane neosetljiv i slep za istinu, i takav covek ce po stotinu puta postavljati ista pitanja, i ako mu je vec odgovoreno, on u tim odgovorima nece prepoznati istinu, jer je duhovno slep i neosetljiv za silu reci Bozje i osvedocenje Duhom Svetim koji zeli da ga uveri u istinu.

"Ako li je pak pokriveno jevanđelje naše u onima je pokriveno koji ginu,
U kojima bog sveta ovog oslepi razume nevernika, da im ne zasvetli videlo jevanđelja slave Hristove, koji je obličje Boga, koji se ne vidi" ( 2 Korincanima 4. 3 - 4 )

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ne, upravo je suprotno, da su Jehovini svedoci u tvoj um ubacili program indoktrinacije - da ti u sustini ne mozes da prepoznas ono sto je u bibliji jasno otkriveno, jer je tvoj um zarobljen i uhvacen u kandje prevare.

To je cilj sotone, da duhovnom indoktrinacijom zaslepi covekov razum da postane neosetljiv i slep za istinu, i takav covek ce po stotinu puta postavljati ista pitanja, i ako mu je vec odgovoreno, on u tim odgovorima nece prepoznati istinu, jer je duhovno slep i neosetljiv za silu reci Bozje i osvedocenje Duhom Svetim koji zeli da ga uveri u istinu.

"Ako li je pak pokriveno jevanđelje naše u onima je pokriveno koji ginu,
U kojima bog sveta ovog oslepi razume nevernika, da im ne zasvetli videlo jevanđelja slave Hristove, koji je obličje Boga, koji se ne vidi" ( 2 Korincanima 4. 3 - 4 )

Bravo tebi! ti nisi ni Jehovin Svedok nisi ni isprogramiran a niti si indoktriniran već vođen duhom proroštva, bravo.

Nego zašto nećeš da navedeš gde u tvoju Bibliju piše Bogo-čovek, Bog sa tri lica jedno telo jedan Bog ili da mi jednostavno navedeš stih i podvučeš u crveno gde u tvoju bibliju piše da je Bog Isus Alfa i Omega, zašto? Zato što izmišljaš možda?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja sve sto pisem - to nije proizvod mog subjektivnog misljenja, vec osvedocenja Duhom Svetim u svaku tacku istine koju objavljujem.

Posto trazis da podvucem tvrdnje da je Isus Alfa i Omega, evo dole prilazem uporedne tekstove pa prouci pazljivo.

BOG STAROGA ZAVETA KAZE ZA SEBE DA JE ON ALFA I OMEGA - PRVI I POSLEDNJI:

"Umuknite preda mnom, ostrva; i narodi neka se potkrijepe, neka pristupe, i tada neka reku: hajdemo da se sudimo.
Ko je podigao pravdu s istoka? ko je dozvao da ide za njim ustopice? ko joj je pokorio narode i dao joj vlast nad carevima i učinio te su kao prah maču njezinu i kao razvijana pljeva luku njezinu?
Pogna ih, prođe mirno putem, kojim ne bješe hodio nogama svojim.
Ko je uradio i učinio to? i zove naraštaje od iskona? JA, GOSPOD, PRVI I POSLJEDNJI, ja isti"
( Isaija 41. 1 4 )

"Јер се именују по светом граду, ослањају се на Бога Израиљева, којему је име Господ над војскама...
Чуј ме, Јакове и Израиљу, којега ја позвах: ја сам први, ја сам и пошљедњи" ( Isaija 48. 2 - 12 )

ISUS KAZE JOVANU DA JE ON ALFA I OMEGA PRVI I POSLEDNJI:

"Ja Jovan, koji sam i brat vaš i drug u nevolji, i u carstvu i trpljenju Isusa Hrista, bijah na ostrvu koje se zove Patam, za riječ Božiju i za svjedočanstvo Isusa Hrista.
Bijah u duhu u dan nedjeljni, i čuh za sobom glas veliki kao trube koje govoraše:
JA SAM ALFA I OMEGA, PRVI I POSLEDNJI.
I: što vidiš napiši u knjigu, i pošlji crkvama koje su u Aziji: u Efes, i u Smirnu, i u Pergam, i u Tijatir, i u Sard, i u Filadelfiju, i u Laodikiju.
I obazreh se da vidim glas koji govoraše sa mnom; i obazrevši se vidjeh sedam svijećnjaka zlatnijeh,
I usred sedam svijećnjaka KAO SINA COVECIJEGA obučena u dugačku haljinu, i opasana po prsima pojasom zlatnijem.
A glava njegova i kosa bijaše bijela kao bijela vuna, kao snijeg; i oči njegove kao plamen ognjeni;
I noge njegove kao mjed kad se rastopi u peći; i glas njegov kao huka voda mnogijeh;
I držaše u svojoj desnoj ruci sedam zvijezda, i iz usta njegovijeh izlažaše mač oštar s obje strane, i lice njegovo bijaše kao što sunce sija u sili svojoj.
I kad ga vidjeh, padoh k nogama njegovijem kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: ne boj se! JA SAM PRVI I POSLEDNJI"
( otkrivenje 1. 9 - 17 )

ISUS ALFA I OMEGA - KOJI JESTE I KOJI BESE I KOJI CE DOCI SVEDRZITELJ, DOCI CE PO DRUGI PUT I UGLEDACE GA SVAKO OKO I KOJI SU GA PROBOLI NA KRSTU:

"I od Isusa Hrista, koji je Svedok verni, i Prvenac iz mrtvih, i Knez nad carevima zemaljskim, koji nas ljubi, i umi nas od greha naših krvlju svojom;

I učini nas careve i sveštenike Bogu i Ocu svom; tome slava i država va vek veka. Amin.
Eno, ide s oblacima, i ugledaće Ga svako oko, i koji Ga probodoše; i zaplakaće za Njim sva kolena zemaljska. Da, zaista.
Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj"
( otkrivenje 1. 5 - 7 )

BOG U STAROM ZAVETU KAZE ZA SEBE DA CE POGLEDATI NA NJEGA KOJEGA PROBODOSE, I ZAPLAKACE ZA NJIM:

"И излићу на дом Давидов и на становнике Јерусалимске дух милости и молитава, и погледаће на мене којега прободоше; и плакаће за њим као за јединцем, и тужиће за њим као за првенцем" ( Zaharija 12. 10 )

И ево ћу доћи скоро, и плата моја са мном, да дам свакоме по дјелима његовијем.
Ја сам алфа и омега, почетак и свршетак, први пошљедњи" ( Otkrivenje 22. 12 - 13 )

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Pitanje iz gore pomenutog glasanja je besmisleno, jer je napravljena podela.

Alfa i Omega je Bog koji se otkriva u tri licnosti Bozanstva.
U bibliji u jednim tekstovima stoji da je to Bog ( sa naznakom da Bog sacinjava tri lica ), dok u drugima stoji da je to Isus, jer je on jedna od licnosti Bozanstva.
U tome se sagledava tumacenje u kontekstu, gde se ne izbacuje ni jedan deo pisma, a istina postaje vidljiva, u ovom slucaju - da su i Bog Otac i Gospod Isus, kao i Sveti Duh zajedno Alfa i Omega kao jedan Bog, sa uslovnim razlikama koje ih odvajaju zbog uloga koje obavljaju u planu spasenja.

Imaš li Biblijski stih gde je zapisano to u crveno? Nemaš ga izmišljaš dogmom i dezinformišeš neupućene.

Isus jeste ALFA I OMEGA - PRVI I POSLEDNJI, tekst iz Otkrivenja 1. 9 - 13 to jasno potvrdjuje, gde se glas obraca Jovanu i kaze da je on ALFA I OMEGA - PRVI I POSLEDNJI.
se, JA SAM PRVI I POSLEDNJI"
ISUS ALFA I OMEGA - PRVI I POSLEDNJI:

Izmišljaš i dezinformišeš neupućene, evo šta piše u Otkriveju 1,8-10, Bog i otac naš YHWH sam kaže, u Bibliji je zapisano od Apostola.

1:8 I am Alpha and Omega, the beginning and the ending, saith YHWH, which is, and which was, and which is to come, the Almighty.

1:9 I John, who also am your brother, and companion in tribulation, and in the kingdom and patience of Yahushua the Messiah, was in the isle that is called Patmos, for the word of YHWH, and for the testimony of Yahushua the Messiah.

1:10 I was in the Spirit on the day of YHWH, and heard behind me a great voice, as of a trumpet,

Ostali korisnici foruma ti citiraju Bibliju i navode šta tamo piše, još ti kažu da ti zbijaš ovde šale, a ja kažem da ti se uopšte ne šališ ti ozbiljno radiš da tvojom dezinformacijom da bi krivio istinu.

Za ozbiljne istraživače istine test.
Izbrojite koliko dezinformacija ste primetili o ovaj post, koji je započet sa "Biblija ne laže"
:

Biblija ne laze, jer ona jasno potvrdjuje da je Isus Bog stvortelj svega sto postoji.

KROZ ISUSA SVE STVORENO - ON JE BOG STVORITELJ

"Bog koji je nekada mnogo puta i različitim načinom govorio očevima preko proroka, govori i nama u posledak dana ovih preko sina
Kog postavi naslednika svemu, KROZ KOG I SVET STVORI" ( Jevrejima 1. 1 - 2 )

"Који нас избави од власти тамне, и премести нас у царство Сина љубави своје,
У коме имамо избављење крвљу Његовом и опроштење греха..
Јер кроз Њега би саздано све што је на небу и што је на земљи, што се види и што се не види, били престоли или господства или поглаварства,
или власти: SVE SE KROZA NJ I ZA NJ SAZDA.
И Он је пре свега, и све је у Њему" ( Kolosanima 1. 13 - 17 )

"А SINU пријестол је твој, BOZE, ва вијек вијека; палица је правде палица царства твога.
Омиљела ти је правда, и омрзао си на безакоње: тога ради помаза те, BOZE BOG TVOJ уљем радости већма од другова твојијех.
И опет: ти си, Господе, у почетку основао земљу, I NEBESA SU DJELO RUKU TVOJIJEH" ( Jevrejima 1. 8 - 12 )

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Isus jeste ALFA I OMEGA - PRVI I POSLEDNJI, tekst iz Otkrivenja 1. 9 - 13 to jasno potvrdjuje, gde se glas obraca Jovanu i kaze da je on ALFA I OMEGA - PRVI I POSLEDNJI.
Jovan se obazire da vidi ko mu je to govorio, i vidi Isusa u svetinji nad svetinjama, pada na noge, i Isus mu tada kaze "ne boj se, JA SAM PRVI I POSLEDNJI"

ISUS ALFA I OMEGA - PRVI I POSLEDNJI:

Laodikejac jel pravis razliku izmedju grckog teksta i prevodka DK?
Ako si barem malo uporan mozda ces pronaci u 8 stihy grcku rec alfa i omegu,ali ne i u 10 stihu jer je krivotvoren.
Zamolio bi te da lepo procitas grcki tekst i uvidis kolko gresis.
BYZ Revelation 1:8 Ἐγώ εἰμι τὸ Ἄλφα καὶ τὸ , λέγει κύριος ὁ θεός, ὁ ὢν καὶ ὁ ἦν καὶ ὁ ἐρχόμενος, ὁ παντοκράτωρ. (Rev 1:8 BYZ)
BYZ Revelation 1:9 Ἐγὼ Ἰωάννης, ὁ ἀδελφὸς ὑμῶν καὶ κοινωνὸς ἐν τῇ θλίψει καὶ βασιλείᾳ καὶ ὑπομονῇ ἐν χριστῷ Ἰησοῦ, ἐγενόμην ἐν τῇ νήσῳ τῇ καλουμένῃ Πάτμῳ, διὰ τὸν λόγον τοῦ θεοῦ καὶ διὰ τὴν μαρτυρίαν Ἰησοῦ χριστοῦ. (Rev 1:9 BYZ)
BYZ Revelation 1:10 Ἐγενόμην ἐν πνεύματι ἐν τῇ κυριακῇ ἡμέρᾳ· καὶ ἤκουσα φωνὴν ὀπίσω μου μεγάλην ὡς σάλπιγγος, (Rev 1:10 BYZ)
BYZ Revelation 1:11 λεγούσης, Ὃ βλέπεις γράψον εἰς βιβλίον, καὶ πέμψον ταῖς ἑπτὰ ἐκκλησίαις, εἰς Ἔφεσον, καὶ εἰς Σμύρναν, καὶ εἰς Πέργαμον, καὶ εἰς Θυάτειρα, καὶ εἰς Σάρδεις, καὶ εἰς Φιλαδέλφειαν, καὶ εἰς Λαοδίκειαν. (Rev 1:11 BYZ)
Dakle u 10 stihu otkrivenja nema ni traga od Alfa i Omega pa cak ni od Prvoga i Poslednjega!!!!
Zamolio bi te da mi kazes razlog tvoje tvrdnje za postojanje alfa i omega u 10 stihu?
Tacno je da ga je Vuk Karadzic ubacio u svoj prevod ,ali to ne postoji u grckom tekstu.
Nadam se da si dovoljno pismen i da nisi slep pa da mozes procitati sam ovaj stih i uvideti da si na pogresnom putu i da te ne lazem.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Na srecu, ljudi znaju da citaju, a veujem i da uporedjuju tekstove, a ja nisam dao samo deseti stih - vec i druge tekstove koji uporedjenjem pokazuju da su atibuti samog Boga primenjeni na Isusa, i da on na njih ima puno pravo kao Bog jednak Ocu.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Na srecu, ljudi znaju da citaju, a veujem i da uporedjuju tekstove, a ja nisam dao samo deseti stih - vec i druge tekstove koji uporedjenjem pokazuju da su atibuti samog Boga primenjeni na Isusa, i da on na njih ima puno pravo kao Bog jednak Ocu.

Opet izmišljaš
Gore sam naveo Otkrivenje 1,8-10 gde nepobitno piše da je YHWH Alfa i Omega, a pošto ne smeš da komentarišeš to što sam priložio evo sada te pitam pošto si reko da Biblija ne laže, da li ti sada to priznaš da je istina?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Moram da se ispravim.

U Grckom tekstu u 1 poglavlju otkrivenja 10 stih upravo stoji da Bog kaze za sebe da je on Alfa i Omega.

GRCKI PREVOD:

10 ἐπ’ αὐτὸν πᾶσαι αἱ φυλαὶ τῆς γῆς. ναί, ἀμήν. 8 ἐγώ εἰμι τὸ ἄλφα

DANICIC - KARADJIC:

10 Bejah u duhu u dan nedeljni, i čuh za sobom glas veliki kao trube koji govoraše: Ja sam Alfa i Omega, Prvi i Poslednji;

Takodje, i u 17 stihu u otkrivenja - Isus sam za sebe kaze da je on Alfa i Omega

GRCKI PREVOD

καὶ ὅτε εἶδον αὐτόν, ἔπεσα πρὸς τοὺς πόδας αὐτοῦ ὡς νεκρός· καὶ ἔθηκεν τὴν δεξιὰν αὐτοῦ ἐπ’ ἐμὲ λέγων, μὴ φοβοῦ· ἐγώ εἰμι ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος

OSTALI

Daničić-Karadžić (RDK):

17 I kad Ga videh, padoh k nogama Njegovim kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: Ne boj se, ja sam Prvi i Poslednji,

Ivan Šarić / Rev. Đ. Martinjak (RIŠ):

17 I kad Ka vidjeh, padoh k nogama njegovim kao mrtav. I metnu desnicu svoju na me govoreći: "Ne boj se, ja sam prvi i posljednji,

Dimitrije Stefanović (DS):

17 I kad ga videh, padoh k nogama njegovim kao mrtav. I metnu desnicu svoju na me i reče: Ne boj se! Ja sam Prvi i Poslednji

Lujo Bakotić (LB):

17 Kad ga videh padoh kao mrtav pred nogama njegovim. On metnu desnicu svoju na me, govoreći: Ne boj se, ja sam Prvi i Poslednji.

Dakle, tu nema nikakve lazi i prevare.

Poslednja izmena:
Natrag