Alfa i Omega - Otac ili Sin?

Ko je Alfa i Omega?

• Jehova Bog Otac

Votes: 14 46,7%
  • Isus Hrist Sin Bozji

Votes: 9 30,0%
  • Sveti Duh

Votes: 1 3,3%
  • Trojstvo

Votes: 6 20,0%

• Total voters
    30
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Isus koji ce doci na oblacima nebeskim sa hiljadama andjela.

ISUS KAZE JOVANU DA JE ON ALFA I OMEGA PRVI I POSLEDNJI:

Otkrivenje 1,12Okrenuh se da vidim glas koji govoraše sa mnom. I okrenuvši se, vidjeh sedam zlatnih svijećnjaka,
Otkrivenje 1,13a posred svijećnjaka netko kao Sin Čovječji, odjeven u dugu haljinu, oko prsiju opasan zlatnim pojasom;
Otkrivenje 1,14glava mu i vlasi bijele poput bijele vune, poput snijega, a oči mu kao plamen ognjeni;
Otkrivenje 1,15noge mu nalik mjedi uglađenoj, kao u peći užarenoj, a glas mu kao šum voda mnogih;
Otkrivenje 1,16u desnici mu sedam zvijezda, iz usta mu izlazi mač dvosječan, oštar, a lice mu kao kad sunce sjaji u svoj svojoj snazi.
Otkrivenje 1,17Kad ga vidjeh, padoh mu k nogama kao mrtav. A on stavi na me desnicu govoreći: "NE BOJ SE! JA SAM PRVI I POSLEDNJI.

ISUS ALFA I OMEGA - KOJI JESTE I KOJI BESE I KOJI CE DOCI SVEDRZITELJ, DOCI CE PO DRUGI PUT I UGLEDACE GA SVAKO OKO I KOJI SU GA PROBOLI NA KRSTU:

"I od Isusa Hrista, koji je Svedok verni, i Prvenac iz mrtvih, i Knez nad carevima zemaljskim, koji nas ljubi, i umi nas od greha naših krvlju svojom;
I učini nas careve i sveštenike Bogu i Ocu svom; tome slava i država va vek veka. Amin.
Eno, ide s oblacima, i ugledaće Ga svako oko, i koji Ga probodoše; i zaplakaće za Njim sva kolena zemaljska. Da, zaista.
Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj" ( otkrivenje 1. 5 - 7 )

BOG U STAROM ZAVETU KAZE ZA SEBE DA CE POGLEDATI NA NJEGA KOJEGA PROBODOSE, I ZAPLAKACE ZA NJIM:

"И излићу на дом Давидов и на становнике Јерусалимске дух милости и молитава, и погледаће на мене којега прободоше; и плакаће за њим као за јединцем, и тужиће за њим као за првенцем" ( Zaharija 12. 10 )

Dakle, iz ovog uporedjenja je jasno da je Isus Bog staroga zaveta koji je Alfa i Omega - prvi i poslednji, svedrzitelj, koji ce uskoro doci sa neba sa hiljadama andjela, i da ce u tom trenutku zaplakati za njim i oni koji su ga proboli.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Nemoj da spamuješ temu!

Lepo sam te pito dal znaš

Koji je to taj Bog, odnosno kako mu je ime koji je Alfa i Omega?

A kad si već napomenuo Zaharija 12,10 evo pročitaj pa mi obijasni o čemu se tu radi.

12:10 And I will pour upon the house of David, and upon the inhabitants of Jerusalem, the spirit of favour and of supplications: and they shall look upon me whom they have pierced, and they shall mourn for him, as one mourneth for his only son, and she will be in bitterness for him, as one that is in bitterness for his firstborn.

Zaharija 12,10A na dom Davidov i na Jeruzalemce izlit ću duh milosni i molitveni. I gledat će na onoga koga su proboli; naricat će nad njim kao nad jedincem, gorko ga oplakivati kao prvenca.

Zapamti sada nas ne zanima ko je prvi a niti ko je poslednji. Sada hoćemo da vidimo ko je Alfa i Omega. Ili što je za ovu temu najbitnije, a to je ko je Alfa i Omega, da li je Bog Isus ili neki drugi Bog.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Neozbiljan si.
Tekst ti sam kaze - to je Isus, vecni Bog zajedno sa Ocem.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Neozbiljan si.
Tekst ti sam kaze - to je Isus, vecni Bog zajedno sa Ocem.

Ne spamuj tako lepu temu! Lepo sam te pitao dal znaš, ako znaš kaži mi ako ne znaš pitaj me da ti ja kažem šta piše u tvoju bibliju.
Drugo
Reci mi za koga si glasao da je Alfa i Omega?

Ako si ozbiljan onda priloži mi ovde taj text koji kaže da je Isus večni Bog zajedno sa još nekim Bogom.
Koji je taj drugi Bog sa kojim je Bog Isus zajedno večni Bog?

Daj i taj stih da vidimo gde to piše.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Poznajes bibliju, uporedi sve stihove koji govore o tome, ne slusaj organizaciju vec Boga.

Pozdrav

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Poznajes bibliju, uporedi sve stihove koji govore o tome, ne slusaj organizaciju vec Boga.

Pozdrav

Nisi mi odgovorio za šta si glasao? Nisi mi dao stih kojim podržiš to što ovde govoriš "Da je Isus večni Bog sa još jednim Bogovm. Kad izmišljaš onda sigurno da nećeš ni odgovoriti.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pitanje iz gore pomenutog glasanja je besmisleno, jer je napravljena podela.

Alfa i Omega je Bog koji se otkriva u tri licnosti Bozanstva.
U bibliji u jednim tekstovima stoji da je to Bog ( sa naznakom da Bog sacinjava tri lica ), dok u drugima stoji da je to Isus, jer je on jedna od licnosti Bozanstva.
U tome se sagledava tumacenje u kontekstu, gde se ne izbacuje ni jedan deo pisma, a istina postaje vidljiva, u ovom slucaju - da su i Bog Otac i Gospod Isus, kao i Sveti Duh zajedno Alfa i Omega kao jedan Bog, sa uslovnim razlikama koje ih odvajaju zbog uloga koje obavljaju u planu spasenja.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Pitanje iz gore pomenutog glasanja je besmisleno, jer je napravljena podela.

Alfa i Omega je Bog koji se otkriva u tri licnosti Bozanstva.
U bibliji u jednim tekstovima stoji da je to Bog ( sa naznakom da Bog sacinjava tri lica ), dok u drugima stoji da je to Isus, jer je on jedna od licnosti Bozanstva.
U tome se sagledava tumacenje u kontekstu, gde se ne izbacuje ni jedan deo pisma, a istina postaje vidljiva, u ovom slucaju - da su i Bog Otac i Gospod Isus, kao i Sveti Duh zajedno Alfa i Omega kao jedan Bog, sa uslovnim razlikama koje ih odvajaju zbog uloga koje obavljaju u planu spasenja.

Gde je to u tvojoj bibliji zapisano da Alfa i Omega je Bog koji se otkriva u tri ličnosti božanstava, gde to piše?
Ja kažem da si ti neozbiljan i ponavljaš ljudsku filozofiju a da nemaš ni jedan biblijski dokaz za to.

U bibliji u jednim tekstovima stoji da je to Bog ( sa naznakom da Bog sacinjava tri lica )

Evo ja čekam da mi ti navedeš sve te tekstove iz tvoje biblije gde stoji da jednog Boga sačinjavaju tri lica.

Dal zamišljaš Boga ovako

57908403_ThreeFacedTrinity.jpg

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ne tri lica jednog tela, vec tri tela jednog Boga - tri licnosti.

Evo uporednih tekstova koje sam postavio na drugoj temi koji to potvrdjuju.

http://serbianforum.org/threads/ja-jesam.504661/page-2#post-1370179

Pa ti si napisao da su Tri Božanska lica jel tako?

Šta nisu više tri Božanska lica sad su tri tela jednog Boga- Tri ličnosti.

Pojasni mi šta znači kad kažeš TRI LIČNOSTI? a i navedi primere iz tvoje biblije koju ti čitaš gde piše Jedan Bog-Tri ličnosti tek da proverim jer ti voliš da izmišljaš.

Natrag