Isusov Bog po zemaljskom rodjenju je Bog Otac, kao sto je Otac svih ljudi koji se radjaju na zemlji.
Ovo je vec objasnjeno u prethodnim komentarima - da je Isusova poniznost u odnosu na Boga Oca uslovna, zbog okolnosti u kojima se nasao, odrekavsi se Bozanskog oblicja i preuzevsi ljudsko telo.
Iskljucivo u tom smislu Isusov Bog po zemaljskom rodjenju je Bog Otac, kao sto je Otac svih ljudi koji se radjaju na zemlji.
Јер ово да се мисли међу вама што је и у Христу Исусу,
Који, ако је и био у обличју Божијему, није се отимао да се испореди с Богом;
Него је понизио сам себе узевши обличје слуге, поставши као и други људи и на очи нађе се као човјек.
Понизио сам себе поставши послушан до саме смрти, а смрти крстове" ( Filibljanima 2. 5 - 12 )
"Koji pobedi učiniću ga stubom u crkvi Boga svog, i više neće izići napolje; i napisaću na njemu ime Boga svog, i ime novog Jerusalima, grada Boga mog, koji silazi s neba od Boga mog, i ime moje novo" ( otkrivenje 3. 12 )
Ovaj tekst kaze da ce Isus upisati na spasene ime Bozje i ime svoje novo.
Ovo ne znaci da ce Bog bukvalno napisati ime svoje na celima spasenih, jer Jevrejski izraz SHEM / ime - oznacava karakter, i prema tome to znaci da ce spaseni odsjajivati savrseni karakter Boga Oca, i karakter Isusov koji je on ocuvao dok je bio u zemaljskom telu.
Ti si napomenuo da Boga niko ne moze videti, a u bibliji upravo stoji da ce spaseni gledati lice Bozje, i direktno objasnjava ko je taj Bog cije lice ce spaseni gledati.
SPASENI CE GLEDATI BOGA:
"Благо онима који су чистога срца, јер ће Бога видјети" ( Matej 5. 8 )
GLEDACE ISUSA:
"Мир имајте и светињу са свима; без овога нико неће видјети Господа" ( Jevrejima 12. 14 )
"Тако и ви дакле имате сад жалост; али ћу вас опет видјети, и радоваће се срце ваше, и ваше радости неће нико узети од вас" ( Jovan 16. 22 )
SPASENI SU DECA ISUSA BOGA KOGA CE VIDETI KADA DODJE PO DRUGI PUT U SILI I SLAVI:
"Видите какву нам је љубав дао отац, да се дјеца Божија назовемо и будемо; зато свијет не познаје нас, јер њега не позна.
Љубазни! сад смо дјеца Божија, и још се не показа шта ћемо бити; него знамо да кад се покаже, бићемо као и он, јер ћемо га видјети као што јест.
И сваки који овај над има на њега, чисти се, као и он што је чист.
Сваки који чини гријех и безакоње чини: и гријех је безакоње.
И знате да се он јави да гријехе наше узме; и гријеха у њему нема.
Који год у њему стоји не гријеши; који год гријеши не видје га нити га позна.
Дјечице! нико да вас не вара: који правду твори праведник је, као што је он праведан;
Који твори гријех од ђавола је, јер ђаво гријеши од почетка. Зато се јави син Божиј да раскопа дјела ђавоља" ( 1 Jovanova 3. 1 - 8 )
SPASENI CE GLEDATI LICE BOZJE ( BOGA OCA I SINA KOJI CINE JEDNO ) I NJEGOVO IME BICE NA CELIMA NJIHOVIM ( KARAKTER BOGA OCA I SINA ):
"И показа ми чисту ријеку воде живота, бистру као кристал, која излажаше од пријестола Божијега, и јагњетова.
Насред улица његовијех и с обје стране ријеке дрво живота, које рађа дванаест родова дајући свакога мјесеца свој род; и лишће од дрвета бијаше за исцјељивање народима.
И више неће бити никакве проклетиње; и пријестол Божиј и јагњетов биће у њему; и слуге његове послуживаће га.
И гледаће лице његово, и име његово биће на челима њиховима" ( otkrivenje 22. 1 - 4 )
Za Apockez.
Ja shvatam zasto vi ne mozete da dodjete do istine, i sto je vase ucenje prepuno konfuzije, jer prekrajate bibliju i ne tumacite je u kontekstu.
Ovo sam vise puta ima prilike da uvidim u licnoj diskusiji sa Jehowinim svedocima koji su dolazili u moj dom.
Jedan mi je cak posle jedne duze diskusije u kojoj sam mu izneo biblijsko ucenje po osnovnim tackama na koje nije imao odgovor - ironicno priznao recima "O Dragane, to je tako tesko i zamrseno"
Ja sam mu sugerisao da to nije slucaj sa biblijskim tekstom i kod mene licno, vec kod ljudi koji sami dopuste stvaranje konfuzije u svom umu idelogijom koja im je ubacena sa strane, tada oni ne mogu da prepoznaju istinu.
Ja svakome zelim da bude slobodouman, i da mu rec Bozja bude jedino merilo.