Alfa i Omega - Otac ili Sin?

Ko je Alfa i Omega?

• Jehova Bog Otac

Votes: 14 46,7%
  • Isus Hrist Sin Bozji

Votes: 9 30,0%
  • Sveti Duh

Votes: 1 3,3%
  • Trojstvo

Votes: 6 20,0%

• Total voters
    30
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Vec sam prilozio gde se Bog kao jednina otkriva u vise licnosti koje diskutuju medjusobno, ali ti kazes da ja time spamujem temu.
Ako je tako, i ako otvoreno namerno ne zelis da prihvatis tebiblijske dokaze, onda nemoj vise da zahtevas da ti se odgovori na pitana na koja je vec dat odgovor - to je neozbiljno i podlo sa tvoje strane, i time samo stamotis JS, i prikazujes ih u vrlo negativnom svetlu.

O tekstovima koji nedvosmisleno govore da je Isus Bog da i ne govorim, jer su ti mnogo puta prilozeni.

Jedan Bog sa više ličnosti koji diskutuju međusobno, koja konfuzija! ako ih ima više i diskutuju međusobom zašto nisu TRI BOGA? zašto nije svaa osoba samo po sebi Bog? zašto nije svaka ličnost individualni Bog?

Ja kada ne znam onda pitam, a pitanje je sledeće:

Po čijoj je logici da je Bog jedan samo onda kada su Tri božanke individue u sklopu ili u skupu? Ako su samo dve božanske ličnosti u sklopu ili skupu ni onda nije jedan ceo Bog, kako to? Pojasni kojim rezonovanjem su Adventisti došli do ovog rezultata. Pazi takve informacije nisi dobio iz tvoje Biblije jer je znam in-out od korica do korica i mene nećeš prevariti tvojim dezinformacijama.

Nikoga ja ne sramotim, prvo i prvo da zaboraviš opsesiju sa JS, ja samo svedočim da ima jedan i jedini BOG YHWH ili JEHOVA i tu se završava priča tvog klevetanja Jehovinih svedoka. Naravno ako ti to možeš da svatiš ako ne pojasniće ti drugi tu tvoju zabludu. Dakle ostavi JS po strani osim ako ih baš toliko mrziš da ne možeš ni jedan dan a da ih ne olajavaš.
Sve se više i više glibiš tvojim vođstvom Svetoga Duha, nisi to primetio? Nisi primetio da ti svi korisnici foruma zameraju što mnogo dezinformacije ovde iznosiš koje ničim nisu u stanju da potkrepiš, koliko puta treba tebi da se to kaže da bi i ti svatio?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja sam vec prilozio grcki tekst gde to pise.

Nema nikakve nesigurnosti kod Adventista, vec upravo suprotno, i to govorim iz licnog iskustva sa Jehowinim svedocima, gde su mnogi u diskusiji sa mnom ostali u nekoj vrsti nedomice, i odlzaili vidno razocarani.
Jedan mi je cak priznao recima "O Dragane, to je tako tesko" na sta sam mu ja odgovorio da to nije u mom slucaju, vec da je sve kristalno jasno.
U drugom slucju - jedan je napomenuo "da je njihovo ucenje mrtvo bez pomoci "Kule Strazara" koja im sluzi da nadomesti ili pojasni Jehowinu rec.

Dakle, tu je sve jasno, ko se sluzi iskljucivo biblijom, a ko dogmom organizacije.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ja sam vec prilozio grcki tekst gde to pise.

Nema nikakve nesigurnosti kod Adventista, vec upravo suprotno, i to govorim iz licnog iskustva sa Jehowinim svedocima, gde su mnogi u diskusiji sa mnom ostali u nekoj vrsti nedomice, i odlaili vidno razocarani.
Jedan mi je cak priznao recima "O Dragane, to je tako tesko" na sta sam mu ja odgovorio da to nije u mom slucaju, vec da je sve jasno.
U drugom slucju - jedan je napomenuo "da je njihovo ucenje mrtvo bez pomoci Kule Strazara" koja im sluzi da nadomesti ili pojasni Jehowinu rec.

Dakle, tu je sve jasno, ko se sluzi iskljucivo biblijom, a ko dogmom organizacije.

Dakle ti si naveo Grčki tekst gde navodno Biblija uči da jedan Hristov sledbenik treba da ima više Bogova.

Da li sam ja tebe dobro razumeo?

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ne, nego gde pise da je Isus Alfa i Omega isto kao i Otac.

Ovako piše:
Izaja 46,9 Pamtite što je bilo od starine; jer sam ja Bog, i nema drugoga Boga, i niko nije kao ja,

Zato ja sledim Biblijsko učenje i Gospoda našega Isusa Hristosa, a Biblija i jevanđelje Hristovo se ne kontraditira, pismo se ne može kvariti. Mada usrdno radite na tome.

Dok ti slediš tvoga učitelja, vidiš da imate isto učenje kojim omalovažavate, ismejavate i rugate se Bogu.
Izaija 14,14Uzaći ću u visine oblačne, bit ću jednak Višnjemu.`

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Kroz cijelo Otkrivenje
imamo DVIJE Osobe oko kojih se odigrava cijela radnja.

Prva Osoba je Jedini Boga Otac Jahve ,
Koji se stalno spominje kao Bog,
a Druga Osoba je Božji Sin Isus Krist - Nebogo .

Nikada se Isus ne spominje kao BOG ISUS!
NEMA toga!
----------------

TO raščlanjenje potencira i prvi stih Otkrivenja:

Otkrivenje 1,1

Otkrivenje Isusa Krista : njemu ga dade Bog
-------------------------------------------------- ---

Isus ne zna budućnost - jer nije Bog.
Zato Isusu Otkrivenje DAJE Bog Otac Jahve.

Stoga - Isus niti nije A & O.
Jer - Samo je BOG = A & O.

--------------------------------------------------
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,

Drugi stih jasno kaže da Isus NIJE Logos!

Otkrivenje 1,2

koji posvjedoči za LOGOS Božju
i

za svjedočanstvo Isusa Krista

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Isus nije Logos.
A Logos je Bog.

Opširnije u specijalki - Logos
http://serbianforum.org/threads/logos.499423/page-3 # post -1.377.715

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nikada se Isus ne spominje kao BOG ISUS!
NEMA toga!

ISUS BOG OTAC:

"Kad biste mene znali onda biste znali i Oca mog; i odsele poznajete Ga, i videste Ga

Reče Mu Filip: Gospode! Pokaži nam Oca i biće nam dosta.
Isus mu reče: Toliko sam vreme s vama i nisi me poznao, Filipe? Koji vide mene, vide Oca; pa kako ti govoriš: Pokaži nam Oca?" ( jevandjelje po Jovanu 14. 7 - 9 )

"И послије осам дана опет бијаху ученици његови унутра, и Тома с њима. Дође Исус кад бијаху врата затворена, и стаде међу њима и рече: мир вам.
Потом рече Томи: пружи прст свој амо и виђи руке моје; и пружи руку своју и метни у ребра моја, и не буди невјеран него вјеран.
И одговори Тома и рече му: Господ мој и Бог мој.

Исус му рече: пошто ме видје вјеровао си; благо онима који не видјеше и вјероваше" ( jevandjelje po Jovanu 20. 26 - 29 )

Isus nije Logos.
A Logos je Bog.

ISUS LOGOS - REC BOZJA:

"И видјех небо отворено, и гле, коњ бијел, и који сјеђаше на њему зове се вјеран и истинит, и суди по правди и војује.
А очи су му као пламен огњени, и на глави његовој круне многе, и имаше име написано, којега нико не зна до он сам.
И бјеше обучен у хаљину црвену од крви, и име се његово зове: ријеч Божија.

И војске небеске иђаху за њим на коњима бијелијем, обучене у свилу бијелу и чисту" ( otkrivenje 19. 11 - 14 )

ISUS LOGOS - REC SVEDOCI ZAJEDNO SA OCEM I SVETIM DUHOM:

"Jer je troje što svedoči na nebu: Otac, Reč, i Sveti Duh; i ovo je troje jedno" ( 1 poslanica Jovanova 5. 7 )

ISUS LOGOS - REC BOZJA ( dokaz uporednim tekstovima klikom na link ):

http://serbianforum.org/threads/logos.499423/page-3#post-1377715

ISUS KAZE JOVANU DA JE ON ALFA I OMEGA PRVI I POSLEDNJI:

"Ja Jovan, koji sam i brat vaš i drug u nevolji, i u carstvu i trpljenju Isusa Hrista, bijah na ostrvu koje se zove Patam, za riječ Božiju i za svjedočanstvo Isusa Hrista.
Bijah u duhu u dan nedjeljni, i čuh za sobom glas veliki kao trube koje govoraše:
JA SAM ALFA I OMEGA, PRVI I POSLEDNJI.
I: što vidiš napiši u knjigu, i pošlji crkvama koje su u Aziji: u Efes, i u Smirnu, i u Pergam, i u Tijatir, i u Sard, i u Filadelfiju, i u Laodikiju.
I obazreh se da vidim glas koji govoraše sa mnom; i obazrevši se vidjeh sedam svijećnjaka zlatnijeh, I usred sedam svijećnjaka KAO SINA COVECIJEGA obučena u dugačku haljinu, i opasana po prsima pojasom zlatnijem.

A glava njegova i kosa bijaše bijela kao bijela vuna, kao snijeg; i oči njegove kao plamen ognjeni;
I noge njegove kao mjed kad se rastopi u peći; i glas njegov kao huka voda mnogijeh;
I držaše u svojoj desnoj ruci sedam zvijezda, i iz usta njegovijeh izlažaše mač oštar s obje strane, i lice njegovo bijaše kao što sunce sija u sili svojoj.
I kad ga vidjeh, padoh k nogama njegovijem kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: ne boj se! JA SAM PRVI I POSLEDNJI"
( otkrivenje 1. 9 - 17 )

ISUS KOJI CE DOCI NA OBLACIMA NEBESKIM JE ALFA I OMEGA SVEDRZITELJ:

"I od Isusa Hrista, koji je Svedok verni, i Prvenac iz mrtvih, i Knez
nad carevima zemaljskim, koji nas ljubi, i umi nas od greha naših
krvlju svojom;
I učini nas careve i sveštenike Bogu i Ocu svom; tome slava i država
va vek veka. Amin.
Eno, ide s oblacima, i ugledaće Ga svako oko, i koji Ga probodoše; i

zaplakaće za Njim sva kolena zemaljska. Da, zaista.
Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i
koji beše, i koji će doći, Svedržitelj" ( otkrivenje 1. 5 - 7 )

"И тада ће се показати знак сина човјечијега на небу; и тада ће
проплакати сва племена на земљи; и угледаће сина човјечијега гдје иде
на облацима небескима са силом и славом великом"
( Matej 24. 30 )

-------------------------------------------------------

Apocketz, znak koji je uocljiv na videu koji si postavio - ne oznacava navodno lazno trojstvo, vec simbol 666 poznatiji kao Triskele.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ne, nego gde pise da je Isus Alfa i Omega isto kao i Otac.

Zašto se rugaš Bogu?

God the Father

The Supreme Deity of the universe is God. He is the Almighty, the Creator and Sustainer of the Heavens, the earth and all things therein (Gen. 1.1; Neh. 9:6; Ps. 124:8; Isa. 40:26,28; 44:24; Acts 14:15; 17:24,25; Rev. 14:7). He alone is immortal (1Tim. 6:16). He is our God and Father and the God and Father of Jesus Christ (Jn. 20:17). He is the Most High God (Gen. 14:18; Num. 24:16; Deut. 32:8; Mk. 5:7) and the One True God (Jn. 17:3; 1Jn. 5:20).

Jesus the Son of God

Jesus is the first begotten (prototokos) of the creation (Col. 1:15) hence the beginning (arche) of the creation of God (Rev. 3:14). He is the onlyborn (monogene) Son of God (Mat. 3:17; Jn. 1:18; 1Jn. 4:9), conceived of the Holy Spirit and born to the virgin, Mariam incorrectly called Mary in English (Lk. 1:26-35). He is the Christ or Messiah (Mat. 16:16; Jn. 1:41), sent from God to be our Saviour and Redeemer (Mat. 14:33; Jn. 8:42; Eph. 1:7; Tit. 2:14).

Idemo dalje
Revelation 1:8 explains this reference as applying to God who Revelation 1:6 says is the God and Father of Christ.

Revelation 1:8 "I am the Alpha and the Omega," says the Lord God, who is and who was and who is to come, the Almighty. (RSV)

We see again the KJV using the Receptus deletes the words ho theos or The God and uses only kurios or Lord. The text then carries the entirely different and fraudulent intent of both texts referring to Christ when Alpha and Omega are distinctly vested in the Lord God and Father of Christ and not applied to Christ at all from the beginning. This has much to do with the theology as it was developed from the Greek philosophical and Trinitarian concerns we see here. It was a deliberate attempt at concealing the true nature of the position of Christ in relation to his God and elevating him in the false structure of the Trinity.

Ne treba biti mnogo pametan da se svati zašto Adventizmu Alfa i Omega je Isus Hristos, evo ja sam iz prve to svatio.

Šta si napisao ovde? Nisi napisao da Adventisti nemaju drugog Boga u novom zavetu do Isusa? Jesi, baš si to napisao. E a koji stih govori o Gospodu KIRIOS (Isus) da je Alfa i Omega, pa zna se, Novi zavet gde Adventisti nemaju drugoga Boga osim KIRIOSA Isusa.

[/QUOTE]Smatram da u ovom smislu, Jehowini svedoci i oni koji podrzavaju tvrdnju Jehowinih svedoka da je JHWH izbaceno iz biblije - nisu posteni, jer ako je u starom zavetu pandan za JHWH bio izraz ADONAI - Gospod, a u novom zavetu KIRIOS - Gospod, koji se odnosi na Isusa, tada je po toj logici sam Isus starozavetni Bog koga Jevreji oslovljavaju sa ADONAI, a u novom zavetu on je preveden sa KIRIOS - Gospod, i odnosi se na Isusa.[/QUOTE]

Šta ti ne vidiš ili ne razumeš šta ovde pišeš, kako to?

Opet te pitam isto pitanje:
Da li je Otac sin i da li je Sin Otac?

Tek da vidimo ko je YHWH i koliko YHWH Adventisti naučavaju da ima? da li dva ili Tri ali TRI u jedan.

Apocketz, znak koji je uocljiv na videu koji si postavio - ne oznacava navodno lazno trojstvo, vec simbol 666 poznatiji kao Triskele.

Naravno da je tako! kad ti tako kažeš, kako da bude drugačije, ti sve znaš samo ne znaš koliko Bogova imaš u TRO jednog Boga?

Ne znaš ni Biblija koliko YHWH kaže da ima, ali tebi je važno da znaš napisati:

Elohimi mnoštva u jednini! Tri Elohima sa tri različita lica i posebne osobe a svak svoju ulogu ili funkciju ima.

Još uvek strpljivo čekam da mi pojasniš ko je tebi kao Adventisti zabranio da obožavaš Svevišnjeg večnog Boga Svetog Duha kao što obožavaš i klanjaš se drugom Elohimu mnoštva iz množine u jedninu Svemogućeg večnog Boga Sina.

A kad je reč o simbolu Trojstva, odnosno Tro jednog Boga (Tri u jedan) priloži mi i tu ilustraciju da vidim šta ti obožavaš.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ovako piše:
Izaja 46,9 Pamtite što je bilo od starine; jer sam ja Bog, i nema drugoga Boga, i niko nije kao ja,

Pitao sam te jednom, i pitam te opet, posto mi nisi dao odgovor.
Prema ovom stihu nema ''Boga'' sem Jehove!
Niti se neko drugi tako moze nazvati!
Koji je onda vama ''Bog'' Isus?
Jel on ''mali bog'' a ''Jehova Veliki Bog''?
Koliko vi to ''Bogova imate''?
Jel vama biblija politeisticka knjiga?

Ajde dokazi mi biblijom da se:
''andjeli'' , ''ljudi'' i ''sotona'' takodje nazivaju ''bogovi''.
Pokazao sam ti vec da to nije istina, ali ti si izignorisao i preskocio, inace to radis redovno, kada ti neko nedvosmisleno da jasan dokaz i obori tvoju nauku, ti preskocis i pravis se slep...

Natrag