Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Ja sam lepo vas dvojcu pito i to više puta ali ni jedan ni drugi niste se udostojili da mi ko čovek odgovorite:
Jedan Hristov sledbenik koliko Bogova treba da ima?
Može biti da ćete mi sada odgovoriti?
Ovo si napisao sa svescu da t je vec odgovoreno, ali namerno govoris kao da nije.
Sam si sebi dao odgovor na ovo pitanje tekstom koji si postavio:
"Благословен је народ коме је Елохим Јахве: и народ, кога on изабра за
своје наследство"
Dakle, Bog koji se u pocetku otkrio ljudima kao "Elohim" izraz koji oznacava mnozinu - govori o sebi u mnozini koja pretstavlja jednog Boga Jhwh, i svim drugim imenima kojima Bog otkriva svoj karakter.
Odgovor na tvoje pitanje je - da Hriscanin treba da ima jednog Boga koji se otkriva ljudima razlicitim imenima od kojih je jedno Jhwh, a u kome su tri licnosti - Ota, Sin i Sveti Duh, u pocetku otkriveni kao Elohim - mnozina.
Ti za razliku od toga ti nisi odgovorio na pitanje koje smo ti ja i Mire postavili vise puta - Koliko Bogova imaju Jehowini svedoci kada kazu da postoji Bog sa velikim B i bog sa malim b?
Mozda ces sad odgovoriti.
Tri - Bog Otac, Sin i Sveti Duh.
Šta TRI?
Imaš koji validni dokaz za to što ovde pišeš ili samo pričaš pripovetke za malu decu, pa ko ti veruje upropasti se?
A gde je tvoj dokaz?
''mali bog Isus'' i ''Veliki Bog Jehova'' i da su to dva odvojena boga?
Gde je dokaz da moze biti vise ''bogova'' od jednog?
Gde je dokaz da su ''andjeli bogovi''?
Gde je dokaz da su ''ljudi bogovi''?
Gde je dokaz da smo ''ti ja i Laodikeja bogovi''?
I veoma zanimljivo pitanje, ako jesmo ''bogovi'' , zasto svi ne bi pristupili 'New-Age' pokretu, ako po tvom ucenju ljudi mogu biti unapredjeni u ''bogove''?
Pokazi mi biblijom, pa da se preorijentisem i unapredim u mnogobostvo ko i ti?
Kakvu vlast imate ti i Laodikejac pa da budete Bogovi?
Kakvu moć imaš ti a kakvu moć ima Laodikejac pa da budete Bogovi?
Ko je vas postavio za šta i kada pa da budete Bogovi?
Jesam li ja vama reko ko je Elohim, koliko Elohima ima a i šta znači biti Elohim, jesam li?
Nad koga bi to kao ti i Laodikejac da budete Bogovi, A?
Da li ste možda zgodni i lepi pa da vas neko idolizira kao Bogove, ha.
Ili će vama "KvintSeptimijeFlorencije" dati sve to i prozvaćete se Trojstvo?
Nije Bog što ti bogohulnik misliš da je Bog! idi edukuj se pa onda dođi ovde da mi govoriš koliko Bogova imaš, koji su to tvoji Bogovi i kako se tvoji Bogovi nazivaju.
Pogotovo da mi pojsniš kako si sabiraš te tvoje Bogove a da im zbir uvek bude jedan.
Mene edukuje Bozja rec , a tebe edukuje ''dictonary recnik'' o tome ko je ''Bog''.
Ja znam biblijsku definiciju reci ''Bog''.
A ti biblijom svoje tvrdnje ne mozes dokazati niti potkrepiti. Mozes samo da pricas u krug kao sto i radis!
Dakle gde je tvoj dokaz?
''mali bog Isus'' i ''Veliki Bog Jehova''?
Gde je dokaz da moze biti vise ''bogova'' od jednog u bibliji?
Gde je dokaz da su ''andjeli bogovi''?
Gde je dokaz da su ''ljudi bogovi''?
To su tvoje tvrdnje a ne moje.
Svakom iskazujete cast, jednom manje, a drugom vise!
Ali obojicu nazivate Bogom!
Ne bogohulim ja nego ti. Mi kazemo da je jedan Bog, i on se sastoji iz tri licnosti. JEDAN!
A ti ucis da ih ima dva!
Jedan je veci, a drugi je manji.
Jedan je Svemoguci, a drugi je unapredjen u Boga . Kao da stvoreno bice moze biti unapredjeno u Boga.
Kao da zivotinju unapredis u coveka.