Alarmantno! Više od 500.000 Srba u sektama!

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Православље никако не може бити уздрмано, без обзира што сви виде проблеме код оних који би световно да живе, а у Царство небеско да уђу. И у Старом завету видимо да је Цркву чинило мало верних и верујућих који су успевали да врате народ Богу или су бивали погубљени. У данашње време је и очекивано да Цркву чини веома мало верних хришћана, јер тако и Господ рече да ће бити. Причам о целокупном хришћанском свету, не само о православљу.

А то што одређене "верске заједнице" (по новом) имају задатак да иду и пљују, то није до мене. Ни апостол Павле није пљувао и ругао се паганима, већ је проповедао јеванђеље. Похвалио је религиозност и побожност пагана, иако су обожавали лажна божанства. У нечему што је погрешно, он је видео нешто што је похвално, те им је тако побожнима проповедао јеванђеље. Неки су се ругали Васкрсењу, неки су хтели да слушају. Али добри Павле се није подругивао онима који не прихватише. У проповедању јеванђеља нема места за цинизам и лицемерство. Ни сам Господ није вређао и ругао се фарисејима и грешницима. Онима који су се кајали је дао безграничну милост и опроштај, а ругачима и лицемерима је запретио, назвао их синовима ђавола.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Pa ono je već uzdrmano, jer se ne drži Biblije, a odlazak pola miliona ljudi to i dokazuje.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Православље никако не може бити уздрмано, без обзира што сви виде проблеме код оних који би световно да живе, а у Царство небеско да уђу. И у Старом завету видимо да је Цркву чинило мало верних и верујућих који су успевали да врате народ Богу или су бивали погубљени. У данашње време је и очекивано да Цркву чини веома мало верних хришћана, јер тако и Господ рече да ће бити. Причам о целокупном хришћанском свету, не само о православљу.

А то што одређене "верске заједнице" (по новом) имају задатак да иду и пљују, то није до мене. Ни апостол Павле није пљувао и ругао се паганима, већ је проповедао јеванђеље. Похвалио је религиозност и побожност пагана, иако су обожавали лажна божанства. У нечему што је погрешно, он је видео нешто што је похвално, те им је тако побожнима проповедао јеванђеље. Неки су се ругали Васкрсењу, неки су хтели да слушају. Али добри Павле се није подругивао онима који не прихватише. У проповедању јеванђеља нема места за цинизам и лицемерство. Ни сам Господ није вређао и ругао се фарисејима и грешницима. Онима који су се кајали је дао безграничну милост и опроштај, а ругачима и лицемерима је запретио, назвао их синовима ђавола.

Ovo si veoma lepo rekao, Apostol Pavle je cak pohvalio pagane sto su pobozni.
A sta se radi ovde?
Pravoslavne i Katolike optuzuju da su pagani.
Iako svi verujemo u Hrista, optuzujemo i rugamo se cak i sopstvenoj braci..
Ja licno kada sam prvi put dosao na ovaj sajt, zapitao sam se ''kakvi su ovi pagani'' - mislim po ruznim recima i izrazavanju koje sam tu zatekao.
Ali hvala Bogu, video sam da ima i onih drugih zaista poboznih ljudi..

Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Nije bitno ko,koga ,gde i kako naziva ,bitno je odreagovati kako treba u trenutku kada bude trebalo,ja znam neke ljude koji postavljaju pitanja kao mala deca ,ali kada se u zivotu desi neka stvarna potreba za necim oni su prvi i jedini na koje se covek moze osloniti,secam se kad su nas onomad bombardovali dusmani ja sam otiso da se osisam i krenuo sam odmah sa pozivom da se javim u jedinicu,al uz put sam imao sta da vidim,razne koji da su mogli natovarili bi na kola i celu kucu i tako beze...ko zna gde...znaci najbitnije je odreagovati u trenutku potrebe,a forum naravno sluzi za trening.....sto se tice samih ovih sekti to je zaista kompleksno pitanje ,iskreno govoreci trebalo bi to odraditi planski,odnosno evo sta sam mislio....skupi se odredjena grupa ljudi i podele se zadaci...u svaku sektu se posalje po jedan do dva coveka i odredi se rok trajanja zadatka ,recimo godinu dana ....ovo moz da bude smesno ,al ja to tako vidim...znaci posle godinu dana svi clanovi grupe se sastaju i raportiraju ,materijalom,fotografijama i sl ,sta su zapravo teznje tih sekti i onda se donosi zakljucak...znaci ovo predstavlja operaciju u malom i ne verujem da je iko ovde prisutan na forumu uradio tako nesto...vecina zakljucaka donosi se na osnovu nekih tamo prica ...u redu i to donekle drzi vodu .ali ruku na srce da bi se ovo do zadnje stavke ,bez greske razradilo morala bi "D"rzava da ulozi svoje resurse...ako shfatate sta sam hteo reci....opet kazem ovo moze izgledati smesno ali ko zna sta je pozadina svih tih udruzenja i religija pod znakom pitanja ,ciji se rezultati zanju tek posle nekoliko desetina ili stotina godina....znaci ovome treba pristupiti krajnje ozbiljno...ako nekog ovo asocira na film balkanski spijun recimo ,moze i to ,ali se tad bar znalo ko kosi ,a ko vodu nosi....
Ako se posle zavrsene istrage ustanovi da je to recimo neka grupa zezanata koja to radi samo zbog novca,onda ih namerno i pustis da rade ,dok je ovcica bice i strizaca,medjutim ako je kojim slucajem to neka grupa sa agresivnim namerama ,onda zna se....mada da se mnogo ne lazemo i filozofiramo to se radi ipak za pare ,a kad bude muka i nevolja tu ce tacno da vidite ko je ko....
240px-Polyxena_Neoptolemus.jpg

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nije bitno ko,koga ,gde i kako naziva ,bitno je odreagovati kako treba u trenutku kada bude trebalo,ja znam neke ljude koji postavljaju pitanja kao mala deca ,ali kada se u zivotu desi neka stvarna potreba za necim oni su prvi i jedini na koje se covek moze osloniti,secam se kad su nas onomad bombardovali dusmani ja sam otiso da se osisam i krenuo sam odmah sa pozivom da se javim u jedinicu,al uz put sam imao sta da vidim,razne koji da su mogli natovarili bi na kola i celu kucu i tako beze...ko zna gde...znaci najbitnije je odreagovati u trenutku potrebe,a forum naravno sluzi za trening.....sto se tice samih ovih sekti to je zaista kompleksno pitanje ,iskreno govoreci trebalo bi to odraditi planski,odnosno evo sta sam mislio....skupi se odredjena grupa ljudi i podele se zadaci...u svaku sektu se posalje po jedan do dva coveka i odredi se rok trajanja zadatka ,recimo godinu dana ....ovo moz da bude smesno ,al ja to tako vidim...znaci posle godinu dana svi clanovi grupe se sastaju i raportiraju ,materijalom,fotografijama i sl ,sta su zapravo teznje tih sekti i onda se donosi zakljucak...znaci ovo predstavlja operaciju u malom i ne verujem da je iko ovde prisutan na forumu uradio tako nesto...vecina zakljucaka donosi se na osnovu nekih tamo prica ...u redu i to donekle drzi vodu .ali ruku na srce da bi se ovo do zadnje stavke ,bez greske razradilo morala bi "D"rzava da ulozi svoje resurse...ako shfatate sta sam hteo reci....opet kazem ovo moze izgledati smesno ali ko zna sta je pozadina svih tih udruzenja i religija pod znakom pitanja ,ciji se rezultati zanju tek posle nekoliko desetina ili stotina godina....znaci ovome treba pristupiti krajnje ozbiljno...ako nekog ovo asocira na film balkanski spijun recimo ,moze i to ,ali se tad bar znalo ko kosi ,a ko vodu nosi....
Ako se posle zavrsene istrage ustanovi da je to recimo neka grupa zezanata koja to radi samo zbog novca,onda ih namerno i pustis da rade ,dok je ovcica bice i strizaca,medjutim ako je kojim slucajem to neka grupa sa agresivnim namerama ,onda zna se....mada da se mnogo ne lazemo i filozofiramo to se radi ipak za pare ,a kad bude muka i nevolja tu ce tacno da vidite ko je ko....
240px-Polyxena_Neoptolemus.jpg

Nema potrebe za tim operacijama tipa 'balkanski spijun'.
Bio video, infiltrirao se, naucio, izasao i hvala Bogu provalio sistem :)
Nemate cega da se bojite :)
Sem od ovih satanistickih..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Cekaj malo ja bas nisam cest u ovom delu i ovo sam napisao ajde onako,al vidim da si me citirao pola table zbog dva smeska za uzdravlje bez ikakvih argumenata kako trebam da spavkam mirno ,kao da se ovo recimo desava u Indoneziji ili u recimo Siera Leone,a ne ovde odmah iza zida,ako imas neki uvid u sve ovo jel mozes da podelis,za mene su te sekte oduvek bile misterija ,a kad god procitam neki clanak o njima zavrsava se sa nekoliko stotina zrtava na izuzetno domisljate nacine sa misomorom u ustima i gledanjem u mesec....E sad mene zanima da se nisi ti prerano izclanio otuda ,bas u trenutku kad ste trebali da se kupate u taj zajednicki bazen ,pa si se uplasio hocu reci u koliko si tih kolektiva bio i koliki vremenski period i sta znaci to provalio sam ih ..haha,al se nemojte plasiti sem ovih satanistickih...jel moze ovo malo blize da se objasnis....?

Učlanjen(a)
12.02.2014
Poruka
207

А то што одређене "верске заједнице" (по новом) имају задатак да иду и пљују, то није до мене. Ни апостол Павле није пљувао и ругао се паганима, већ је проповедао јеванђеље. ]
pa nije on bio bas toliko savrsen imao je i on svojih mana , DelaAp.17
16 Dok ih je Pavao čekao u Ateni, uznemirio se vidjevši da je grad pun idola. 17 I raspravljao je u sinagogi sa Židovima i drugima koji su štovali Boga, a i na trgu svaki dan s onima koji bi se ondje zatekli.inace mu ne odvratili
18 A neki od epikurejskih i stoičkih filozofa počeli su mu proturječiti. Jedni su govorili: “Što to ovaj brbljavac želi reći?
DelaAp.
A Pavao je upravio pogled u Sudbeno vijeće i rekao: “Ljudi, braćo, ja potpuno čiste savjesti živim pred Bogom sve do dana današnjega.” 2 Nato je veliki svećenik Ananija naredio onima koji su stajali pored njega da ga udare po ustima. 3 Tada mu je Pavao rekao: “Bog će udariti tebe, okrečeni zide! Kako možeš sjediti ovdje i suditi mi po Zakonu, a sam prestupaš Zakon zapovijedajući da me udaraju?”

Ни сам Господ није вређао и ругао се фарисејима и грешницима.
pa ni ovde nisi u pravu Isus je bas kritizirao farizeje kako to nisi znao

Matej
Matej 23:
Teško vama, slijepi vođe, koji kažete: ‘Ako se tko zaklinje hramom, to nije ništa, ali ako se tko zaklinje hramskim zlatom, obavezan je ispuniti zakletvu.’ 17 Budale i slijepci! Pa što je veće, zlato ili hram koji je posvetio zlato? 18 I još kažete: ‘Ako se tko zaklinje žrtvenikom, to nije ništa, ali ako se tko zaklinje darom na njemu, obavezan je ispuniti zakletvu.’ 19 Slijepci! Pa što je veće, dar ili žrtvenik koji posvećuje dar? 20 Tko se, dakle, zaklinje žrtvenikom, zaklinje se njime i svime što je na njemu. 21 Tko se zaklinje hramom, zaklinje se njime i onim koji prebiva u njemu. 22 Tko se zaklinje nebom, zaklinje se prijestoljem Božjim i onim koji sjedi na njemu.
23 Teško vama, pismoznanci i farizeji, licemjeri, jer dajete desetinu od metvice, kopra i kumina, a zanemarili ste ono što je važnije u Zakonu: pravdu, milosrđe i vjernost! Ono prvo je trebalo činiti, a ovo se drugo nije smjelo zanemariti. 24 Slijepi vođe, koji cijedite piće da ne biste progutali komarca, a gutate devu!
25 Teško vama, pismoznanci i farizeji, licemjeri, jer čistite čašu i zdjelu izvana, a iznutra su pune grabeža i neumjerenosti! 26 Slijepi farizeju, najprije očisti čašu i zdjelu iznutra, da i izvana bude čista.
27 Teško vama, pismoznanci i farizeji, licemjeri, jer sličite okrečenim grobovima, koji izvana izgledaju lijepo, a unutra su puni mrtvačkih kostiju i svakakve nečistoće! 28 Tako i vi izvana ljudima izgledate pravedni, a iznutra ste puni licemjerja i bezakonja.
29 Teško vama, pismoznanci i farizeji, licemjeri, jer gradite grobnice prorocima i ukrašavate grobove pravednicima 30 i govorite: ‘Da smo mi živjeli u danima praotaca svojih, ne bismo s njima sudjelovali u prolijevanju krvi proročke.’ 31 Tako sami protiv sebe svjedočite da ste sinovi onih koji su ubijali proroke. 32 Dopunite, dakle, mjeru grijeha praotaca svojih!

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Критиковати и ругати се није исто. Родитељ критикује своје дете, не зато што му мисли лоше, већ супротно. Нити му се руга. Покушава укором да га сачува од лоших мисли и дела. Разлика је огромна. Као да ја почнем Јеховине сведоке да исмевам овде и да правим вицеве.

Довољно је што су их заробили да марљиво раде као пчеле, док се "изабрани" из Бруклина богате. Ја схватам у каквом су проблему и могу да пробам да критикујем, али ако видим да ту нема лека, препустим случај. Господ је учинио многа чуда и извукао многе из секти. Сами су људи увидели где се налазе и како се са њима манипулише. Господ им је одблокирао ум и зато имамо сведочанства многих који су робовали сектама.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Cekaj malo ja bas nisam cest u ovom delu i ovo sam napisao ajde onako,al vidim da si me citirao pola table zbog dva smeska za uzdravlje bez ikakvih argumenata kako trebam da spavkam mirno ,kao da se ovo recimo desava u Indoneziji ili u recimo Siera Leone,a ne ovde odmah iza zida,ako imas neki uvid u sve ovo jel mozes da podelis,za mene su te sekte oduvek bile misterija ,a kad god procitam neki clanak o njima zavrsava se sa nekoliko stotina zrtava na izuzetno domisljate nacine sa misomorom u ustima i gledanjem u mesec....E sad mene zanima da se nisi ti prerano izclanio otuda ,bas u trenutku kad ste trebali da se kupate u taj zajednicki bazen ,pa si se uplasio hocu reci u koliko si tih kolektiva bio i koliki vremenski period i sta znaci to provalio sam ih ..haha,al se nemojte plasiti sem ovih satanistickih...jel moze ovo malo blize da se objasnis....?

Mislio sam da nisu potrebni argumenti , vec nudim svoje licno iskustvo. U vezi prve dve..
A sto se tice ostalih nabrojanih 'sekti' nijedna od njih nije kako se strucno naziva ''destruktivna'':

-Jehovini Svedoci
-Adventisti

-Baptisti
-Nazareni
-Evangelisti
-Mormoni

Dakle ja bih o ovim dvema koje su meni poznate.
U prvoj proveo godinu dana, dok druga mi je poznata gotovo 17 godina.

Jehovini Svedoci:
Pokusace da te uvuku u sektu vec pri prvom kontaktu, njihove aktivnosti se sastoje u tome da navescuju ''Bozje Kraljevstvo'' i ''Hristovu nevidljivu prisutnost koja je pocela 1914. godine''.
Poznati su kao misionari ''od vrata do vrata''.
Sistematski analiziraju Bibliju putem publikacija namenjenih za tu svrhu, izvlacenjem stihova iz konteksta i pokusajem njihovog spajanja da bi se dobilo ucenje koje je u skladu sa njihovom vec utvrdjenom dogmom.
Prosecnom verniku koji ne poznaje svoju veru na prvi pogled ovo deluje ubedljivo, pa napusta svoju veru i prelazi u Jehovine Svedoke.
J.S. je zabranjeno druzenje, posecivanje i citanje literature drugih crkava.
Razlog za to je da kada bi vernici to cinili, ubrzo bi uvideli prevare i manipulacije njihovog vodjstva iz Bruklina koje ih vara i ispira im mozak.
Kriju svoju pravu istoriju, jer su vise puta ''proricali datume kraja sveta'' pa se nista nije desilo.
Takodje odredjivanje kljucnog datuma 1914. godine (koja je i danas deo te njihove teologije), nije podrzano Biblijom, vec je za njeno izracunavanje posluzila ''piramidologija'' njihovog osnivaca C.T. Russella..
Kada osoba uvidi ovu prevaru i napusti sektu, ostalim clanovima se zabranjuje kontakt sa doticnom, jer je ona sada ''otpadnik'' , pa je zabranjena cak i komunikacija sa ''clanovima njene porodice koji su ostali u sekti''.
Tako osoba koja napusti sektu ''ostaje sama na svetu'' a to se koristi kao metod zastrasivanja da bi ljudi ''ostali u sekti''.
Dakle, sekta nije toliko destruktivna, nije je nemoguce napustiti, ali je psiholoski pogubna po one koji zele napolje - a ne mogu izaci zbog clanova porodice koji su jos uvek tamo a lojalni su sekti, pa bi sa njima izgubili svaki kontakt.
Zato ostaju u sekti, dok ne izvuku svoju porodicu..
Dakle niko ti nece strpati misomora, ali je sekta dosta zatvorenog tipa i pokusava da zadrzi clanove :)
Ubistva, maltretiranja i slicnoga tamo nema, kao sto slusas u vestima(to su gluposti)..
Mozes slobodno otici na njihove sastanke, prici ce ti dragi i nasmejani ljudi isprogramirani da pricaju o Bibliji,jednosavno ih ignorises ili im pokazes da nisu u pravu..

Adventisti:
Zacetnik tog pokreta je Viljem Miler, koji je izracunavanjem Biblijskih prorocanstava dosao do zakljucka da ce se kraj sveta desiti 1844. godine. Kada se nista nije desilo pomerili su datum za god. dana. nakon toga Miler priznaje da je pogresio, dok vernici koji su iz tog pokreta proizasli pokusavajuci da opravdaju ovaj ''promasaj'' prorocanstvo tumace u smislu da je ''Isus od 1844. usao u nebesku svetinju nad svetinjama i tamo zapoceo posrednicku sluzbu''.
Ovaj drugi pokret koji proizilazi iz Milerovog pokreta osniva Elen Wajt(jedan od osnivaca).
Elen Wajt se kod Adventista smatra prorokom, a njeni tekstovi i knjige se visoko vrednuju i smatraju nadahnutim.
Adventisti su od svih tkz. ''sekti'' najbolje organizovani.
Imaju svoje skole, izdavacke kuce, crkvene gradjevine, bolnice , koledze, muzicke skole, televizijske studije, radie itd..
Utisak koji se stice prilikom posete njihovoj zajednici je da je to prava crkva u rangu Katolicke ili bilo koje druge protestantske.
Dakle oni sto se tice oranizovanosti nikako ne zaostaju i ne mogu se nazvati sektom.
Ono sto adventiste izdvaja od drugih je ''svetkovanje subote'' ,za koje su zakljucili da je biblijski opravdano.
To je i cilj njihovog propovedanja, ''objaviti ljudima istinu o suboti'' i o ''Hristovom drugom dolasku'' - za koji danas nemaju datum, kao sto su ga onomad imali, vec je to njihovo ucenje sada u skladu sa Katolicima i Pravoslavcima.
No da ne pricam o njihovim verovanjima ovde..
Ako pod recju ''sekta'' smatramo nesto ''destruktivno'', oni se nikako tako ne mogu nazvati, vec su pre ''crkvena organizacija''.
Nikoga ne ''napadaju'' ne idu ''od kuce do kuce'' kao J.S. vec propovedaju u svojoj crkvi,putem televizijskog i radijskog programa, pa su ljudi pozvani da ih posete.
Lako se napusta ova crkva, dovoljno je ne odlaziti na sastanke, i niko te nece uznemiravati niti zvati da pita sto ne dolazis.
Nema kontrole vernika u tom smislu, niti ''pokusaji zadrzavanja u sekti'' kao kod Jehovinih Svedoka.

Dakle ovo je ukratko o ovim dvema , kako ih nazivaju ''sektama'' koje sam ja hvala Bogu istrazio pa znam da ono sto se u medijima prica, je paranoja i neistina o oba dve ove ''zajednice''.
A sto se tice ostalih koje sam naveo, isto tako ni jedna od nabrojanih gore, se ne moze nazvati ''sekta'', ako pod tim terminom smatramo nesto ''destuktivno''.
Izraz ''sekta'' se danas upravo tako koristi, ''da oznaci nesto destruktivno, sto utice na drzavu ili pojedinca''.
Jedino su jehovini Svedoci ovde malo ''poblematicni'' , jel imaju neke ''sektaske'' i ''kultne'' odlike, ali ja ih ipak ne bi svrstao u kategoriju ''destruktivnih''.
Destruktivno je nesto drugo, a to su ''stanisticke sekte'' u kojima sumnjam da je iko od nas bio i izasao ziv, zato se i nazivaju ''sekte'', dok ove druge koje sam gore nabrojao to nisu..

*Ako neko drugi ima iskustva sa ostalim gore nabrojanim ''sektama'' ili je njihov clan, mogao bi ovde da kaze o tome blize nego sto sam ja, posto se ovim ostalim tkz ''sektama'' nisam dublje bavio sem par poseta koje sam obavio u njihovim zajednicama i informativnim citanjem njihove literature..
Jos uvek nisam ovde video ni upoznao ni jednog Baptistu a zeleo bi da malo prodiskutujemo..

Poslednja izmena:
Natrag