Alarmantno! Više od 500.000 Srba u sektama!

Učlanjen(a)
29.08.2009
Poruka
20
Ako mogu da znam koje si verske zajednice clan?
Ne bih o tome sorry. Manje vise, nije vazno. Ni jedna od vecih denominacija.

@Adrian BG
Mislim da ne mozes LGBT da stavis pod pojam sekte (ni u tacnom ni u pogrdnom znacenju) jer veze sa verom nemaju.
Na zalost, neke protestantske struje prednjace u toleranciji i cak i odobravanju gej odnosa i brakova.
Svet se uvlaci u crkvu tj., umesto da se crkva distancira od lose prakse nevernika losa praksa nevernika postaje prihvacena u crkvi. Ali to nije samo u vezi homoseksualnosti. Neverstvo, flertovanje, kradja, pohlepa, alkoholizam i da nabrojim one na koje se manje strecamo - ogovaranje, necinjenje, sebicnost itd.
Mi imamo tendenciju da osudujemo "velike" grehe a da se koprcamo u ogovaranju recimo. A i za ogovaranje Bog ima veoma stroge reci.
Anyway, lgbt po meni nisu sekta i na zalost, medju vernicima, neke protestantske struje su te koji prednjace u toleranciji homoseksualne prakse. Primer Luteranske crkve u Finskoj. Nedavno sam procitao da se zbog toga 13000 Luterana ispisalo iz crkve.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Значи да Црква МОРА да се мења да би привукла или сачувала чланове ЛГБТ? Управо то и јесте поента. Сви морају "да се мењају" да би се они осећали комотно. А да нема никакве везе са религијом, то није тачно. Отворено су антихришћански расположени, сем ако се неко из цркве не бори за њихову ствар, а прати их окултизам и отворени сатанизам. Не иде сада да излажем целу тезу, све постоји доступно човеку данас. Ако је теби то нормално, ја разумем. И у Содому је било нормално, и пре потопа је било нормално. Данас је много ненормалног "нормално".

Да је у питању добро организована и финансирана секта, то више није тајна.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Значи да Црква МОРА да се мења да би привукла или сачувала чланове ЛГБТ? Управо то и јесте поента. Сви морају "да се мењају" да би се они осећали комотно. А да нема никакве везе са религијом, то није тачно. Отворено су антихришћански расположени, сем ако се неко из цркве не бори за њихову ствар, а прати их окултизам и отворени сатанизам. Не иде сада да излажем целу тезу, све постоји доступно човеку данас. Ако је теби то нормално, ја разумем. И у Содому је било нормално, и пре потопа је било нормално. Данас је много немормалног "нормално".

Да је у питању добро организована и финансирана секта, то више није тајна.

I to ''destruktivna sekta'' , eto i definicije te reci :)
Naravno da jesu sekta, unistavaju drustvo i sve moralne vrednosti, a ljude guraju u sodomizam i prave ih zivotinjama pa cak i gorima od njih..
A to jos nije nista, ici ce se i dalje od toga...

Učlanjen(a)
12.02.2014
Poruka
207
Критиковати и ругати се није исто. Родитељ критикује своје дете, не зато што му мисли лоше, већ супротно. Нити му се руга. Покушава укором да га сачува од лоших мисли и дела. Разлика је огромна. Као да ја почнем Јеховине сведоке да исмевам овде и да правим вицеве.

Довољно је што су их заробили да марљиво раде као пчеле, док се "изабрани" из Бруклина богате. Ја схватам у каквом су проблему и могу да пробам да критикујем, али ако видим да ту нема лека, препустим случај. Господ је учинио многа чуда и извукао многе из секти. Сами су људи увидели где се налазе и како се са њима манипулише. Господ им је одблокирао ум и зато имамо сведочанства многих који су робовали сектама.
Da li si ikada malo zavirio u svoju serpu sta se kuva , izgleda da nisi , pravis kritike iako nemas cinjenice , a ne govoris o vam iako si mozda ti jedan od njih koji se krije a na forumu se pravi i pravda kao da ste jedino vi cvece , naroda ste ojadili breee svi kukaju na vas , kojim se kolima vozite i po koliko stanova i vila imate,debelo naplacujete usluge narodu, a uz to i sex sa decom vam jos fali , , uvek na prva mesta volite bas kao sto Isus kaze o vama , ali nismo mi da sudimo i ja vas ostavljam Gospodu Isusu i Jehovi pa ce vas on suditi njegovom oku ne mozete izbeci .

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Da li si ikada malo zavirio u svoju serpu sta se kuva , izgleda da nisi , pravis kritike iako nemas cinjenice , a ne govoris o vam iako si mozda ti jedan od njih koji se krije a na forumu se pravi i pravda kao da ste jedino vi cvece , naroda ste ojadili breee svi kukaju na vas , kojim se kolima vozite i po koliko stanova i vila imate,debelo naplacujete usluge narodu, a uz to i sex sa decom vam jos fali , , uvek na prva mesta volite bas kao sto Isus kaze o vama , ali nismo mi da sudimo i ja vas ostavljam Gospodu Isusu i Jehovi pa ce vas on suditi njegovom oku ne mozete izbeci .

Sudice svima Bog.
A ako cemo o tome, ni vasem C.T.Russellu sex sa decom nije bio stran, zavrsio je na sudu zbog toga.
Sve se otkrilo kada je njegova zena ispricala sta je radio sa maloletnicama..
Osudjivan je tri puta..
A ako ne verujes, lako mozes proveriti u sudskoj arhivi..
Sem toga sudjeno mu je i zbog drugih raznih prevara, pa je tako recimo , farmerima za skupe novce prodavao ''cudotvorno žito'' koje je ''donosilo veci rod''.
Kada su seljaci shvatili da su prevareni, tuzili su ga sudu.
A na sudu je dokazano da je ''cudotvorno zito'' zapravo donosilo manji rod od prosecnog (The Brooklyn Daily Eagle, 1 November 1916).

Dakle iznosenje prljavog vesa ovde ne koristi nikome.
Ti izgleda stvarno hoces da te neko napadne iznoseci grehe tvojih iz Bruklina, a veruj mi ima mnogo sta da se pise.
A ja to izbegavam..
I sta mislis ti , da ce gresi pojedinaca u nekoj religiji dokazati da je ta religija ''neistinita''?
Sta ti mozes sto se tamo neki svestenik ne pridrzava Reci Isusa Hrista.

Ili hoces li da sudis i 'lekara sto je pacijent bolestan''?
Po toj logici mozes suditi i Isusa, a vas Jehovine Svedoke isto tako..
Koliko se vernika ne pridrzava ucenja koje vi propovedate?

Shvatas li ti, da je to zaludan posao, baviti se spletkama?
Sve sto ti mozes prigovoriti nama mozemo i mi vama!
Ili smo obe strane ''neistinite'' ili niko nije..
Sudeci nas osudjujes i sebe i jos mnogo vise..

Ja hocu o Bibliji da pricamo, jer tebe drugo nista nece uveriti.
Stvarno bi bilo dobro, da se ne bavis spletkama, vec da iz Biblije objasnis svoja verovanja..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
12.02.2014
Poruka
207
Sudice svima Bog.
A ako cemo o tome, ni vasem C.T.Russellu sex sa decom nije bio stran, zavrsio je na sudu zbog toga.
Sve se otkrilo kada je njegova zena ispricala sta je radio sa maloletnicama..
Osudjivan je tri puta..
A ako ne verujes, lako mozes proveriti u sudskoj arhivi..
Sem toga sudjeno mu je i zbog drugih raznih prevara, pa je tako recimo , farmerima za skupe novce prodavao ''cudotvorno žito'' koje je ''donosilo veci rod''.
Kada su seljaci shvatili da su prevareni, tuzili su ga sudu.
A na sudu je dokazano da je ''cudotvorno zito'' zapravo donosilo manji rod od prosecnog (The Brooklyn Daily Eagle, 1 November 1916).

Dakle iznosenje prljavog vesa ovde ne koristi nikome.
Ti izgleda stvarno hoces da te neko napadne iznoseci grehe tvojih iz Bruklina, a veruj mi ima mnogo sta da se pise.
A ja to izbegavam..
I sta mislis ti , da ce gresi pojedinaca u nekoj religiji dokazati da je ta religija ''neistinita''?
Sta ti mozes sto se tamo neki svestenik ne pridrzava Reci Isusa Hrista.

Ili hoces li da sudis i 'lekara sto je pacijent bolestan''?
Po toj logici mozes suditi i Isusa, a vas Jehovine Svedoke isto tako..
Koliko se vernika ne pridrzava ucenja koje vi propovedate?

Shvatas li ti, da je to zaludan posao, baviti se spletkama?
Sve sto ti mozes prigovoriti nama mozemo i mi vama!
Ili smo obe strane ''neistinite'' ili niko nije..
Sudeci nas osudjujes i sebe i jos mnogo vise..

Ja hocu o Bibliji da pricamo, jer tebe drugo nista nece uveriti.
Stvarno bi bilo dobro, da se ne bavis spletkama, vec da iz Biblije objasnis svoja verovanja..
Vladika-strahuje-da-ce-ga-ubiti-u-zatvoru

Vladika strahuje da će ga ubiti u zatvoru
Komentara 1
0

Poglavar Pravoslavne Ohridske arhiepiskopije vladika Jovan (Vraniškovski) strahuje da će biti likvidiran u skopskom zatvoru Idrizovo, gde je do sada proveo gotovo dve trećine od ukupne kazne od pet godina i pet meseci, na koliko je osuđen zbog pronevere 250.000 evra i pranja novca.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Kakve veze imaju vaši zadnji postovi sa temom? Vodite računa gdje šta pišete, da vam postovi ne bi bili brisani.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Kakve veze imaju vaši zadnji postovi sa temom? Vodite računa gdje šta pišete, da vam postovi ne bi bili brisani.

Sektaši naprosto imaju potrebu opravdati se pred drugima, a još više opravdati se samima sebi, zbog napuštanja Crkve. Niste se opravdali ako ste sjašili "s konja na magarca", zbog toga sektaši dokazuju kako je ono što su oni napustili zapravo "magareće krdo". Kako nemaju zdravom razumu prihvatljive niti teološke niti povijesne argumente, sektaši su prinuđeni posezati za izmišljotinama i irelevantnim činjenicama. Dakle, tri su stožerna elementa koja sektaša drže u njegovoj samoobmani. To su, opskurni guru sekte, potpune izmišljotine i irelevantne činjenice. Naširoko je i u ostalim temama govoreno o guruima i izmišljotinama, pa samo ukratko o irelevantnim činjenicama. Gornji primjer vladike Jovana jedan je od takvih. Kako činjenicom da je vladika i pronevjerio 250.000 Eura možete dokazivati ispravnost ili neispravnost vjerovanja Crkve? Kako te dvije stvari možete dovesti u vezu? Možete, ali samo u maloumlju sektaštva.

Učlanjen(a)
12.02.2014
Poruka
207
Sektaši naprosto imaju potrebu opravdati se pred drugima, a još više opravdati se samima sebi, zbog napuštanja Crkve. Niste se opravdali ako ste sjašili "s konja na magarca", zbog toga sektaši dokazuju kako je ono što su oni napustili zapravo "magareće krdo". Kako nemaju zdravom razumu prihvatljive niti teološke niti povijesne argumente, sektaši su prinuđeni posezati za izmišljotinama i irelevantnim činjenicama. Dakle, tri su stožerna elementa koja sektaša drže u njegovoj samoobmani. To su, opskurni guru sekte, potpune izmišljotine i irelevantne činjenice. Naširoko je i u ostalim temama govoreno o guruima i izmišljotinama, pa samo ukratko o irelevantnim činjenicama. Gornji primjer vladike Jovana jedan je od takvih. Kako činjenicom da je vladika i pronevjerio 250.000 Eura možete dokazivati ispravnost ili neispravnost vjerovanja Crkve? Kako te dvije stvari možete dovesti u vezu? Možete, ali samo u maloumlju sektaštva.

Ovaj sam naslov govori ne trebam ja reci nista koliko vas sve vise napustaju hoces li napraviti sve ove ljude magarcima a ti jedini pametnjakovic , to su vasi pravoslavci , ljudi traze i teze za pravom religijom a koje vi nazivate sektasima , nisu svi sekte , vase orgije sa decama krijete e to ne moze , vi ste gori od sekte !!! samo se krijete ali ne moze dugo, i onaj slucaj iz Bijeljinje
covek je naprosto puko nije imao kome da se zali obracao se na sva vrata i politicara i svestenstva ali uzalud sve je to povezano , cak i Samom vrhu vaseg svestenstva se obratio pokojnom Pavlu koji je sve znao ali je cutao pa i on ga je odbio da ne bi cula sira javnost o vasoj bruci , i sam taj covek koji je sluzio kao djakon zaboravio sam mu ime je rekao da vise nema poverenja u Pravoslavlje.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Ovaj sam naslov govori ne trebam ja reci nista koliko vas sve vise napustaju hoces li napraviti sve ove ljude magarcima a ti jedini pametnjakovic , to su vasi pravoslavci , ljudi traze i teze za pravom religijom a koje vi nazivate sektasima , nisu svi sekte , vase orgije sa decama krijete e to ne moze , vi ste gori od sekte !!! samo se krijete ali ne moze dugo, i onaj slucaj iz Bijeljinje
covek je naprosto puko nije imao kome da se zali obracao se na sva vrata i politicara i svestenstva ali uzalud sve je to povezano , cak i Samom vrhu vaseg svestenstva se obratio pokojnom Pavlu koji je sve znao ali je cutao pa i on ga je odbio da ne bi cula sira javnost o vasoj bruci , i sam taj covek koji je sluzio kao djakon zaboravio sam mu ime je rekao da vise nema poverenja u Pravoslavlje.

Ti nisi opovrgnuo baš ništa od onoga što sam ja napisao. Točno je da se u Crkvi mogu dogoditi i događaju se skandali raznih vrsta, ali sektaštvo i dalje ostaje ono što ono jeste. Dakle, opskurni guru sekte, izmišljotine sektaša i pravdanje samoobmanom. Zbog ovoga, neovisno o tome što se u Crkvi događa, u sektama je čovjeku propast zajamčena. Bijeg iz Crkve u sektu, iz bilo kojeg razloga, isto je kao kad bi netko zbog kvara na brodu u sred oceana skočio među morske pse.

Natrag