A meni se uopste ne svidja tvoj predlog metoda koji podseca na predratnu Nemacku. Ili ti se mozda svidjaju ti metodi? Pitam se eto. Sta je sledece? Zatvaranje u geto onih koje ne razumes i o kojima ti LAZU BATO preko medija?
Nisi se ti samo zahvalio nego si predlozio Mire000-u da je prerano izasao iz "sekti".
Kao sto sam rekao, izmanipulisan si ali ne od sekti. Programiran ti je um da razmisljas na jedan uzak nacin ali ne od Jehovinih svedoka. Dokaz tome je ovo sto si napisao i molim te da mi to objasnis
. Objasni mi o programu eto moje destruktivne opasne po drustvo sekte koja sluzi za podrivanje drzave. Objasni mi i o aktivnosti moje sekte u vezi gej brakova i pedofilije. Konkretno si izneo, konkretno i dokazi da nisi izmanipulisan i paranoican.
Mozda mi usput i objasnis kako to mi gasimo svetla pa ko koga dohvati u mraku. Eto gde god da se denem optuzen sam za to.
@mire000
Za retko koju grupu, tj., ni za jednu sem JS, cu se sloziti da stvarno nesto ne stima. Ne volim da pricam lose o grupama jer sam licno doziveo, decenijama koliko najbljutavijih lazi pluta okolo ne samo od baba na pijaci nego i javno od nazovi strucnjaka, kojima ljudi onda veruju jer bi trebalo da budu autoritet a u stvari su najveci hohstapleri.
Medjutim, za JS se slazem ovo u vezi toga da im nesto klikne u glavi i jednostavno se iskljuci moc kritickog razmisljanja.
Ali to nema veze sa hipnozom niti bilo kakvim padanjem u trans niti sa njihovim ciljanjem na labilne.
Jednostavno, imaju jak program ucenja i motivacije koji su doveli do savrsenstva tokom godina.
Sam program ucenja je dobar (manje grupe, mentori itd). Kroz taj program svaki JS zaista nauci teologiju svoje zajednice i postane visoko motivisan da iskreno tako i zivi. Zamisli da tako nesto uspete u PC (pretpostavljam da si pravoslavac)?
Problem je naravno sadrzaj (ne veruju u Trojstvo), sto je deo tog programa izolacija od porodice i od svega sto nije JS. Prirodno se desi da posle nekog vremena, kada um nije izlozen izazovima, izgube sposobnost da vide bilo sta drugo sem Kulu Strazaru. Nema to veze dakle sa hipnozom i transom, ima veze da su uceni izolaciji i onda izolacija ucini svoje.
A da su opasni po drustvo, apsolutno nisu. Oni se i ne mogu svrstati u hriscansku grupaciju jer u najosnovije hriscanske doktrine ne veruju. I to je sve. Njima je lepo i na tome bi trebalo da se zadrzi i da ih se ostavi na miru. Oni su lojalni gradjani, posteni radnici, verni supruznici. Govorim o onome sto se snazno uci i sto im je cilj. Nece sluziti vojsku ali ce sluziti u civilnom kapacitetu.
@Adrian BG
U svakoj grupi imas iskrene i folirante.
To sto si na nekog naleteo da nije iskren ne znaci da ostali nisu iskreni. To sto ja naletim na pravoslavce/katolike koji se krste sve u 16 a odma posle toga opsuju i komentarisu zenske zadnjice ne znaci da su svi foliranti. niti to sto sam protestant znaci da mislim da su svi protestanti iskreni.
Btw., Adventiste slabo poznajem ali koliko ih znam veze sa New Age-om nemaju. Pod uticajem New Age-a su grupe koje propovedaju Pozitivizam & Prosperitet a Adventisti to nisu.
Znam sta su farizeju u NZ, na sta konkretno mislis kada kazes da su "programirani" na farizejstvo?
Sto se tice destruktivnosti, kad se to vec tako olako mlati okolo sa time.
Koliko procentualno u teskom kriminalu, korupciji, podrivanju drzavnih institucija ucestvuju clanovi ovih "destruktivnih po drustvo opasnih sekti" a koliko iz ovih "zvanicnih" crkvi? Koliko "pravoslavaca" ima medju navijacima koji ce da se kunu u pravoslavlje a izmedju dve zakletve da diluju drogu?
Odgovor je jasan. Da li iz toga mogu izvuci zakljucak da je recimo pravoslavna crkva opasna po drustvo? Ne. Kad bi vecina pravoslavaca zaista bila iskrena u svojoj deklarativnoj veri, kriminala ne bi bilo a politicari bi bili posteni.
Samo hocu da vam ukazem na gresku u razmisljanju. Ne mozete tako pausalno lupati o sto sa informacijama sa pijace i proglasavati nekog opasnim po drustvo. Sledece sto se javlja jeste fasisticki refleks koji sam gore iskritikovao.
Uostalom, svaka verska zajednica je prilikom preregistracije (sto je bilo protivustavno ali ajd) morala da prilozi plan i program rada, finansiranja i verovanja.