Alarmantno! Više od 500.000 Srba u sektama!

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Те секте нису деструктивне по околину, али по припаднике је веома. Програмирање ума је ве ома лоша ствар. Ни Кундалини јога наводно није деструктивна, чак наизглед делује добра за тело, али је чист сатанизам. Није уопште страно данас да се уместо молитве практикује медитација. То ништа ни необично, с обзиром да Њу ејџ прожима све.

Joga.JPG joga Isus.JPG

Дакле, веома је деструктивно за душу оног који постане део тога.

Učlanjen(a)
29.08.2009
Poruka
20
fasisticko povracanje proisteklo iz paranoje i naivnosti tj., sklonosti uticaju manipulacije mas-medija i nedostatka sposobnosti kritickog razmisljanja
(Ok, ovo gore nije tvoj citat nego moj doživljaj tvog teksta. Ako je protiv pravila ispravicu.)

Evo ja sam sektas. Opasan sam i destruktivan. Kuvam neduzne u podrumu. Ako se druzis samnom i prezivis kuvanje, po Telegrafu ces najverovatnije zavrsiti tako sto ces u pocetku biti veoma sretan ali posle nekog vremena postati depresivan i izvrsiti samoubistvo.
Ceo zivot sam u protestantskoj verskoj zajednici. Ovo sto ti predlazes, mislis da se to nije radilo? Sta si ti sad neki fasisticki genije inovator? Radio je to vec i Hitler druze. Pa postojao je (mozda i sada) odsek u policiji koji se bavio upravo time. Za neke smo i saznali ko su a pravili se kao jedni od nas.
E a najveca fora je sto su mogli jedino da cuju da Isus Hrist spasava i da treba da mu budu poslusni. Da deca treba da slusaju roditelje, radnici da posteno rade, drzava da se slusa. Cak ni spominjali pravoslavlje, katolike, politiku. Jednostavno, propovedali Sveto Pismo. Pomagali izbeglice, hranili gladne, kupovali opremu za bolnice. Sve bez uslova. Vecina muskaraca su bili i na bosanskom i na hrvatskom i na kosovskom ratistu, neki tesko ranjeni.
A sta smo stalno dobijali za uzvrat? Mi lojalni gradjani drzave u kojoj živimo, sa jedinom mišlju da budemo poslusni Bogu i korisni društvu - dobijali smo da nam uleti majmun sa pistoljem i sve nas postroji uza zid, doziveli smo batine, razbijene prozore, retrovizore, isarane fasade sa uvredama itd. A sve to zbog budale i zlonamernika koji na televizji i novinama opisuju satanisticka delovanja i onda ga pripisuju verskim zajednicama - sektama po njima. U brrr strava u ulici brestova. Cim narod cuje rec sekta vade se vile i krece u lov. Mozda je to komsija a? Nazivali nas CIA placenicima i izdajnicima. TO je tek bilo popularno. "Strucnjaci" a u stvari najgori sljam i talog drustva, koji potpaljuju naivne kao sto si ti da pocnu da rasmisljaju kao fasisti te da svaki koji nam razbija glave misle da sluze Bogu i drustvu.
A u stvari sluze samo tome da narod razmislja o nekom drugome a ne o onome koji ih stvarno pljacka i unistava. To je klasicna praksa lopova koji vice drzte lopova a naivni krenu da trce. Manipulatori koji vicu drzte manipulatore. Dosle jel devedesete i drzavi je trebao krivac. A gde ce drzava da okrivi samu sebe. Trebao im je unutrasnji neprijatelj.
I eto kad covek misli da su 90te prosle pojavi se sunce postenog novinarstva, Telegraf sa naslovom o sektama, okaci sliku satanistickog rituala, opise njihovu praksu i ladno nabroji verske zajednice...
Ja ne kazem da si ti fasista, ali tvoj nacin razmisljanja krece se u dobrom pravcu... Da jesi izmanipulisan, jesi, ali ne od "sekti".

P.S. Alo bre ljudi, znate vi koja je to cifra 500000 ljudi???? O budalastine....

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Те секте нису деструктивне по околину, али по припаднике је веома. Програмирање ума је ве ома лоша ствар. Ни Кундалини јога наводно није деструктивна, чак наизглед делује добра за тело, али је чист сатанизам. Није уопште страно данас да се уместо молитве практикује медитација. То ништа ни необично, с обзиром да Њу ејџ прожима све.

Дакле, веома је деструктивно за душу оног који постане део тога.

Ovo je jako tesko dokazati za Hriscanske zajednice.
Pa cu ja reci iz sopstvenog saznanja:

Postoji progamiranje uma, recimo kod Jehovinih Svedoka na odredjenom nivou ono deluje, sto mi nije tada promaklo, ljudi misle da je to osecaj srece i ispunjenosti, Bozanski uticaj, a u stvari je rec o programu.
Secam se kada sam iz radoznalosti prvo prihvatio ''biblijski studij'' pa onda je pocelo to programiranje i silovanje uma.
Ono se vrsi tako da ''programirani - programira ucenika , na osnovu knjige'' to je veoma inovativno i lukavo smisljeno, nema grurua, a kontrola pojedinaca se ostvaruje -tako sto nikada nisi sam, nego te tvoj ucitelj proverava i prati, a ti njega isto pratis, idete zajedno u sluzbu i sl. pa je nemoguce izaci iz programa.. Moguca je i smohipnoza preko te knjige..
Zatim se vrsi pouka u ''teokratskoj skoli propovedanja'' o metodama programiranja ljudi i primenjivanju istih(opet iz knjige)..

Pojedinci koji u tome ucestvuju i koji ''prenose program'' nisu toga svesni(oni misle da je to Bozja rec), jer su i oni sami programirani.
Program se razbija samo kod onih koji nisu podlozni hipnozi, koji su jaki psihicki ili koji pristupaju sa oprezom..
Ili se nesto desi pa program pukne..
Zato su im ciljna grupa razocarane, labilne i psihicki rastrojene osobe, jer se njima najlakse manipulise i trajno usadjuje program.
Primer je Malecki..

Problem je , sto je ovo jako tesko ili gotovo nemoguce dokazati eksperimentalno(niti kod nas ima ovlascenih i strucnih za ovakvu proveru), moze se samo iskustveno doziveti..
Gde se njihovim blagim govorom i naucenim gestovima zapada u trans hipnoze , a osoba se otvara za sugestije..
Veoma slicno nekim kultovima koji rade isti metod..

Zato vidimo i ovde na forumu , da recimo Piramida, ponavlja jedno isto.
Da to nije program ne bi on vrteo jedno isto kao pokvarena ploca.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Pojedinci koji u tome ucestvuju i koji ''prenose program'' nisu toga svesni(oni misle da je to Bozja rec), jer su i oni sami programirani.
Program se razbija samo kod onih koji nisu podlozni hipnozi, koji su jaki psihicki ili koji pristupaju sa oprezom..
Ili se nesto desi pa program pukne..
Zato su im ciljna grupa razocarane, labilne i psihicki rastrojene osobe, jer se njima najlakse manipulise i trajno usadjuje program.

Апсолутно! Ми не можемо разбити тај програм, јер то је духовни ниво који само Дух Божији може да промени. Рекао бих хакује, али то би било нетачно, јер тај дух који заводи (програмира) заправо хакује. Дух Божији ослобађа. То може да се деси у милисекунди, једним христоликим чином или речју Божијом. У таквој милисекунди сам ја лично увидео адвентистички програм. Не кажем да ту нема искрених хришћана, али огроман проценат је програмиран на Њу ејџ философију или фарисејство. На жалост нисам био део те заједнице или у контакту, само сам наивно веровао да су заиста једини у овом тренутку искрени на основу оног што сам читао.

Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
(Ok, ovo gore nije tvoj citat nego moj doživljaj tvog teksta. Ako je protiv pravila ispravicu.)
Uopste mi se ne svidja ovo tvoje falsifikovanje tudjih postova i jos njihova analiza kao da sam to ja rekao....al ako smatras da je to po programu tvoje grupe onda raspali,osim toga na moje pitanje je savim kulturno vec odgovorio covek i zahvalio sam mu se .....Inace sve te aktivnosti,te vase sekte ,gejski brakovi,pedofilija su ukratko po meni neka vrsta stranog podrivanja ove drzave i sprovode se planski ,odnosno lobi je veoma jak,dovoljno je preko noci upumpati nekoliko miliona dolara u odredjen program pa ce ljudi prodavati i rodjenu rodbinu tamo nekome....Osvrni se i pogledaj kolke su sume i livade okolo,koliko prirodnih bogatstava imamo i nadji sebe u nekoj normalnoj aktivnosti,koja ce da ti ispuni zivot i ucini te srecnim....

Učlanjen(a)
29.08.2009
Poruka
20
A meni se uopste ne svidja tvoj predlog metoda koji podseca na predratnu Nemacku. Ili ti se mozda svidjaju ti metodi? Pitam se eto. Sta je sledece? Zatvaranje u geto onih koje ne razumes i o kojima ti LAZU BATO preko medija?
Nisi se ti samo zahvalio nego si predlozio Mire000-u da je prerano izasao iz "sekti".
Kao sto sam rekao, izmanipulisan si ali ne od sekti. Programiran ti je um da razmisljas na jedan uzak nacin ali ne od Jehovinih svedoka. Dokaz tome je ovo sto si napisao i molim te da mi to objasnis. Objasni mi o programu eto moje destruktivne opasne po drustvo sekte koja sluzi za podrivanje drzave. Objasni mi i o aktivnosti moje sekte u vezi gej brakova i pedofilije. Konkretno si izneo, konkretno i dokazi da nisi izmanipulisan i paranoican.
Mozda mi usput i objasnis kako to mi gasimo svetla pa ko koga dohvati u mraku. Eto gde god da se denem optuzen sam za to.

@mire000
Za retko koju grupu, tj., ni za jednu sem JS, cu se sloziti da stvarno nesto ne stima. Ne volim da pricam lose o grupama jer sam licno doziveo, decenijama koliko najbljutavijih lazi pluta okolo ne samo od baba na pijaci nego i javno od nazovi strucnjaka, kojima ljudi onda veruju jer bi trebalo da budu autoritet a u stvari su najveci hohstapleri.
Medjutim, za JS se slazem ovo u vezi toga da im nesto klikne u glavi i jednostavno se iskljuci moc kritickog razmisljanja.
Ali to nema veze sa hipnozom niti bilo kakvim padanjem u trans niti sa njihovim ciljanjem na labilne.
Jednostavno, imaju jak program ucenja i motivacije koji su doveli do savrsenstva tokom godina.
Sam program ucenja je dobar (manje grupe, mentori itd). Kroz taj program svaki JS zaista nauci teologiju svoje zajednice i postane visoko motivisan da iskreno tako i zivi. Zamisli da tako nesto uspete u PC (pretpostavljam da si pravoslavac)?
Problem je naravno sadrzaj (ne veruju u Trojstvo), sto je deo tog programa izolacija od porodice i od svega sto nije JS. Prirodno se desi da posle nekog vremena, kada um nije izlozen izazovima, izgube sposobnost da vide bilo sta drugo sem Kulu Strazaru. Nema to veze dakle sa hipnozom i transom, ima veze da su uceni izolaciji i onda izolacija ucini svoje.
A da su opasni po drustvo, apsolutno nisu. Oni se i ne mogu svrstati u hriscansku grupaciju jer u najosnovije hriscanske doktrine ne veruju. I to je sve. Njima je lepo i na tome bi trebalo da se zadrzi i da ih se ostavi na miru. Oni su lojalni gradjani, posteni radnici, verni supruznici. Govorim o onome sto se snazno uci i sto im je cilj. Nece sluziti vojsku ali ce sluziti u civilnom kapacitetu.

@Adrian BG
U svakoj grupi imas iskrene i folirante.
To sto si na nekog naleteo da nije iskren ne znaci da ostali nisu iskreni. To sto ja naletim na pravoslavce/katolike koji se krste sve u 16 a odma posle toga opsuju i komentarisu zenske zadnjice ne znaci da su svi foliranti. niti to sto sam protestant znaci da mislim da su svi protestanti iskreni.
Btw., Adventiste slabo poznajem ali koliko ih znam veze sa New Age-om nemaju. Pod uticajem New Age-a su grupe koje propovedaju Pozitivizam & Prosperitet a Adventisti to nisu.
Znam sta su farizeju u NZ, na sta konkretno mislis kada kazes da su "programirani" na farizejstvo?

Sto se tice destruktivnosti, kad se to vec tako olako mlati okolo sa time.
Koliko procentualno u teskom kriminalu, korupciji, podrivanju drzavnih institucija ucestvuju clanovi ovih "destruktivnih po drustvo opasnih sekti" a koliko iz ovih "zvanicnih" crkvi? Koliko "pravoslavaca" ima medju navijacima koji ce da se kunu u pravoslavlje a izmedju dve zakletve da diluju drogu?
Odgovor je jasan. Da li iz toga mogu izvuci zakljucak da je recimo pravoslavna crkva opasna po drustvo? Ne. Kad bi vecina pravoslavaca zaista bila iskrena u svojoj deklarativnoj veri, kriminala ne bi bilo a politicari bi bili posteni.
Samo hocu da vam ukazem na gresku u razmisljanju. Ne mozete tako pausalno lupati o sto sa informacijama sa pijace i proglasavati nekog opasnim po drustvo. Sledece sto se javlja jeste fasisticki refleks koji sam gore iskritikovao.
Uostalom, svaka verska zajednica je prilikom preregistracije (sto je bilo protivustavno ali ajd) morala da prilozi plan i program rada, finansiranja i verovanja.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Kladim se da ti uopste nisi clan nikakve sekte ,vec jednostavno neka vrsta filmskog kriticara,jer ne verujem da bi ovi tokom vrbovanja upotrebili ovakav agresivan nastup,uvek su to bila neka umiljavanja tipa "ciko uzmite nasu brosuru" i sl i sa njima kad pricas kao da su u nekom blagom transu ,sa pogledom iznad brda,nekoj vrsti sna ,al znas sta posto vidim da i ja i ti nemamo pojma o ovome ,bolje cu ja da ostanem publika u ovoj temi i ostavim prostora ljudima sa normalnim pristupom da se izjasne,a tebi se izvinjavam i molim te da ne repetiras ovo ,da ne zauzimamo mesto ostalima...

Učlanjen(a)
29.08.2009
Poruka
20
Pa sad :) znas kako je na forumima, molba za no reply je najmanje uslisana.

Zar nisi rekao da su ti sekte misterija i trazio od Mire000 objasnjenje? Kako onda znas kako sekte vrbuju i kako gledaju u daljinu dok vrbuju? Vidis kako si usemljen da razmisljas na jedan uzak nacin i sada ne mozes ni da pojmis da sam je pripadnik "sekte" nego sam neko ko glumi sektasa jer ti se ne uklapam u modlu.
Uostalom, ja ni ne pokusavam da te vrbujem. Meni je sasvim ok i postujem da ti budes ono sto jesi (pogotovo ako nisi vernik samo za Bozic i slavu, nego i u svakodnevnom zivotu) i da postujes ono sto ja jesam i da se niko ne huska na nas.
Da, u pravu si. Ja nisam clan sekte. Ja sam clan protestantske verske zajednice. Zluradi i neuki su nas cesto nazivali/nazivaju sektasima. Neki su samo izmanipulisani i uplaseni, a neki svesno plasiraju lazi.
Protestanata btw., u svetu, od istoka do zapada i severa i juga ima oko 600-800 miliona raznih grupacija. Sto nominalnih sto iskrenih (uostalom, nista tu bolje ne stojimo od katolika i pravoslavaca).

Glede tog izvinjenja, ako je iskreno i ako to znaci da povlacis da je moja "sekta" destruktivna po drzavu svojim promovisanjem gej brakova i pedofilije, onda ga rado prihvatam i zavrsili smo temu i sto se mene tice smo ok.
Ako ne onda bih i dalje insistirao da obrazlozis tvoju tvrdnju koju si javno izneo.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pa sad :) znas kako je na forumima, molba za no reply je najmanje uslisana.

Zar nisi rekao da su ti sekte misterija i trazio od Mire000 objasnjenje? Kako onda znas kako sekte vrbuju i kako gledaju u daljinu dok vrbuju? Vidis kako si usemljen da razmisljas na jedan uzak nacin i sada ne mozes ni da pojmis da sam je pripadnik "sekte" nego sam neko ko glumi sektasa jer ti se ne uklapam u modlu.
Uostalom, ja ni ne pokusavam da te vrbujem. Meni je sasvim ok i postujem da ti budes ono sto jesi (pogotovo ako nisi vernik samo za Bozic i slavu, nego i u svakodnevnom zivotu) i da postujes ono sto ja jesam i da se niko ne huska na nas.
Da, u pravu si. Ja nisam clan sekte. Ja sam clan protestantske verske zajednice. Zluradi i neuki su nas cesto nazivali/nazivaju sektasima. Neki su samo izmanipulisani i uplaseni, a neki svesno plasiraju lazi.
Protestanata btw., u svetu, od istoka do zapada i severa i juga ima oko 600-800 miliona raznih grupacija. Sto nominalnih sto iskrenih (uostalom, nista tu bolje ne stojimo od katolika i pravoslavaca).

Glede tog izvinjenja, ako je iskreno i ako to znaci da povlacis da je moja "sekta" destruktivna po drzavu svojim promovisanjem gej brakova i pedofilije, onda ga rado prihvatam i zavrsili smo temu i sto se mene tice smo ok.
Ako ne onda bih i dalje insistirao da obrazlozis tvoju tvrdnju koju si javno izneo.

Ako mogu da znam koje si verske zajednice clan?
Sto se tice tvojih prethodnih komentara, ja se slazem sa tobom da od nabrojanih sekti(kako ih mi nazivamo) ,jedino J.S. imaju program. To ne tvrdim napamet, nego kao onaj koji je taj program i iskusio.
Kod Adventista nisam iskusio nista slicno..
Da se razumemo , nije to nista strasno, sem sto si u blagom transu, u nekoj vrsti polusna..
Imas potrebu da se blago smesis, ravnodusan si na neke stvari, osecas se superiorno i sl..
Tvrdim dakle da nije nista opasno..

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Једна од најутицајнијих секти коју промовишу и финансирају моћници са запада, а владе малих и мање развијених земаља на силу морају да прихвате, је такозвана ЛГБТ (лезбо, геј, би и транс сексуална "оријентација", тачније изопачење). Ко год данас на западу изусти нешто, чак и случајно, постаје мета државе и помахнитале масе изопачених људи који све убеђују да су нормални. Код нас је то још увек на почетку, тек се инсталира, тако да још не знамо праву меру хегемоније. Видели смо само најаву када је била некаква парада, када је толика полицијска сила била ангажована.

Људи су данас потпуно индиферентни, незаинтеросовани за Бога, боре се у очају да сакупе неки динар и брзо потроше (потрошачка култура), да ова секта полако шири своје пипке кроз закон и праксу. Неко би рекао да то није религијско питање, али управо је супротно. Свако ко свесно иде против Бога, зна да греши и глуми некакву срећу, али агресивно исмејава и вређа Бога и вернике.

Са аспекта јудео-хришћанства, говоримо о содомији која је веома забележена у Библији. Јер тако су људи и раније постали толерантни на зла изопачења, да су малтене сви били и учесници. То видимо и данас. Већина која није део те гадости, бива ућуткана законом антихришћанских (тзв. секуларних) држава. У тој групацији видимо заступљеност хиндуистичког, окултног и отворено сатанистичког. Чак постоје свештеници који имају мужеве (ваљда) и говоре да је то Богом благословено.

Natrag