Alarmantno! Više od 500.000 Srba u sektama!

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ako sekte, kojima je pristupila glavnina Srba, priznaju Trojstvo, onda bih se složio da nema nikakve veze.
Bez obzira priznavale sekte Trojstvo ili ne, pisanje o Trojstvu na ovoj temi je Off Topic. Tema glasi: "Alarmantno! Više od 500.000 Srba u sektama!". Dakle, postavaljač teme je akcentovao problem pristupanja raznim sektama među Srbima, ne izdvajajući posebno ni jednu sektu, niti njihove doktrine i ispovijedanje vjere, pa je rasprava o bilo kakvim dogmama na ovoj temi suvišna i nepotrebna.

Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Pa ako je istina da je ovoliki broj Srba zaista prisutan po raznoraznim sektama onda smo mi po meni s oprostenje vrlo tupav narod...teoretski ako svaka od tih sekti ima neki svoj pogled i princip rada koji se razlikuje od druge sekte ,onda je nemoguce da su svi u pravu ,a to vodi ka zakljucku da je to sve pogresno,medjutim imajuci na uvid cinjenice da iduci ulicom vidite da pop vozi porsea i ima kucu na tri sprata ,a vi pritome sabirate petoparci po dzep da bi ste kupili burek ,onda se dolazi do zakljucka da covek ne treba da krivi ni ove prve,jer se sve izgleda vrti oko pare i treba zauzetu poziciju neutralnog posmatraca i gledati kako ce se ovo zavrsiti...s ove tacke gledista ispada da su to neke dve grupe koje divljaju tamo,a mi treba izmedju da cinimo topovsko meso i svadjamo se zbog njih,e pa nece moci....Za mene je idealni pop sto bi rekli svetac onaj sto ide po svetu i zivi od danas do sutra u molitvi i postu i kad ga sretnete i ako vas kojim slucajem blagodari,e to je kao da vas je sunce obasjalo to je pop.....Kladim se da ih je na celom svetu trenutno manje od pet ,al to je moja procena...al zato sekte imamo na svako cose ,ko sto smo nekad imali kafane,izgleda da je to vaga,kafane ili sekte...hehe..
IMG_1668.JPG

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
То што су неки свештеници заблудели и полетели за материјалним благом, а запоставили Христа и јеванђеље, не значи да је православље такво. Нису сви свештеници такви и нису сви помодари. А секташи ће одмах навести примере лошег држања "попова", јер лакше је отићи и из секте пљувати, него борити се против материјализма, секташтва, разних антихришћанских и содомских покрета и добро финансираних групација. Прво сопственим примером, јер тако ће се заблудели посрамити и покајати, те онда слободним говором о хришћанству и јеретичким наукама.

Шта је требало апостол Павле да уради када је видео Галате који су постали јеретици, новотари, суботари и материјалисти? Да оснује нову цркву (секту)? Не, већ говори:

1. О неразумни Галати! Ко вас је опчинио да се не покоравате истини? Ви, којима пред очима беше написан Исус Христос, а сад се међу вама разапе.

Učlanjen(a)
12.02.2014
Poruka
207
pa to vam je dokaz da je pravoslavlje uzdrmano , narod sve manje poverenja ima , homoseksualaca u samom vrhu svestenstva i to se krilo godinama , kradja , mafija itd zato vas sve vise napustaju , Isus je rekao da ce se prava religija prepoznati po njihovim plodovima .Zato je stanje kod vas alarmantno:)

Matej 7:19,
Svako drvo koje ne donosi dobar plod siječe se i baca u vatru. 20 Dakle, prepoznat ćete ih po plodovima njihovim.
21 Neće svatko tko mi govori: ‘Gospodine, Gospodine’, ući u kraljevstvo nebesko, nego onaj tko vrši volju Oca mojega koji je na nebesima. 22 Mnogi će mi reći u onaj dan: ‘Gospodine, Gospodine, nismo li u tvoje ime proricali i u tvoje ime demone istjerivali i u tvoje ime mnoga silna djela činili?’ 23 Tada ću im kazati: Nikad vas nisam poznavao! Odlazite od mene, vi koji činite bezakonje!

Natrag