Alarmantno! Više od 500.000 Srba u sektama!

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Jok ja, nisi ni ti...

"Subotari" ili Adventisti, bio...Za početak da ti navedem, oćeš da ti kažem gde im je crkva u Nišu? Na kojoj raskrsnici? Da ti pobrojim neke pripadnike te verske zajednice ili crkve, kako ti kažeš....

I ništa ja ne tvrdim i ne čitaj kako se tebi sviđa nego kako piše, a piše da to što je neko registrovan kao verska zajednica samo po sebi ne znači da nema elemente sektaštva kao što i preduzeća registrovana u APR ne znači da rade po slovu zakona... To piše...

Svrstati stotine verskih zajednica u sekte i poistovetiti ih je zaostalost, glupost i neobavestenost.

Drugo, Crkva koju je Gospod Isus Hristos organizovao, Apostolaska crkva bila je sekta u Judajizmu.

Pravoslavna crkva koja je mnogo manja od Katolicke, je isto tako sekta.
Celo Hriscanstvo je sekta, zato sto je mnogo manje od celog covecanstva.
Meni je drago sto pripadam Serkti koju je Hristos osnovao, radije nego da pripadam otpalom Vavilonu.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
A šta si očekivao?
"Dilovanje droge" je krivično delo, i sasvim je izvesno da policija zna za tog lika i pre nego što si ga ti prijavio. Recimo da je pitanje vremena kad će da "padne". Tema se odnosi na destruktivno delovanje verskih sekti, po Lukiću. Mislio sam na dokaze koji ukazuju na to destruktivno delovanje.yes3

Pa dokazao si da su sektasi svi koji druge osudjuju, da bi sebe uzdigli.
Slazem se da se tema odnosi na one koji su destruktivni, a prvi medju njima je autor teksta Lukic i svi njegovi istomisljenici.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Kao prvo, kome i zašto sve ovo pišeš?

A što se tiče pitanja "Jesu li Adventisti sedmog dana sekta", najbolje pokazuje slijedeći slučaj. Sredinom 20. stoljeća adventisti su izdali rad pod nazivom "Questions on Doctrine" (Pitanje doktrine), koji je nastao uglavnom iz razloga kako Walter Martin, pripremajući knjigu "Kingdom of the Cults", adventiste sedmog dana ne bi svrstao u sekte (kultove). Koliko je to od adventista bilo iskreno i koliko je to zaista bio samo mimikrijski čin adventista sedmog dana, najbolje pokazuje razvoj događaja i sve što će slijediti do dana današnjega. Pitanje Trojstva i stav adventista sedmog dana o Trojstvu najizrazitije je isticao dvojbu.

Postovanje Slape,

Proslo je dosta vremena odkako smo ovde diskutovali.

Kad si naveo knjigu Questions on Doctrin, zasto nisi nave stranicu iz koje si navodno uzeo te izjave?

Spomenuo si Trojstvo. Istina je da prvi adventisti nisu imali odredjeno verovanje, pogotovo oni koji su dosli is Katolicke crkve, doneli su i neka svoja krivoverja, zato su do potpuinog zaznanja dosli dugogodisnji proucavanjem Biblije. I evo kako adventisti veruju u Trojstvo:

Božanstvo

Postoji jedan Bog:Otac, Sin i Sveti Duh, zajednica tri lica iste večnosti. Bog je besmrtan, svemoćan, sveznajuć, iznad svega i svuda prisutan. On je beskonačan i prevazilazi moć ljudskog shvatanja, ali ipak poznat preko otkrivanja o Sebi. On je večno dostojan da Ga sva stvorenja poštuju, obožavaju i da Mu služe.

Bog Otac
Bog večni Otac je tvorac, Vrelo, Održavalac i Vladar celokupnog stvaranja. On je pravedan i svet, milostiv i pun milosrđa, spor na gnev i obilan nepokolebljivom ljubavlju i vernošću. Osobine i sila koje su se pokazali u Sinu i Svetom Duhu takođe su otkrivenje Oca.

Bog Sin
Bog večni Sin ovaploćen je u Isusu Hristu. Kroz Njega je sve stvoreno, Božji karakter je otkriven, izvršeno spasenje ljudskog roda i sud svetu. Za svu večnost živi Bog postao je i čovek Isus Hristos. Začet je Svetim Duhom i rodila ga Ga je devojka Marija. Živeo je i iskusio iskušenja kao ljudsko biće, ali je savršenim primerom pokazao Božju pravednost i ljubav. Svojim čudima On je otkrio božansku silu i umro na krstu za naše grehe i umesto nas, vaskrsnuo je iz mrtvih i vazneo se na Nebo da u nebeskoj svetinji vrši službu za nas. Doći će opet u slavi da konačno oslobodi svoj narod i obnovi sve tvari.

Bog Sveti Duh
Bog večni Duh bio je aktivan sa Ocem i Sinom prilikom stvaranja, utelovljenja i otkupljenja. On je nadahnjivao pisce Svetog Pisma. On je ispunjavao Hristov život silom. On privlači i ubeđuje ljudska bića. a one koji se odazovu, obnavlja i preobražava u Božji lik. Poslat od Oca i Sina da bude stalno sa Njegovom decom, On daje duhovne darove Crkvi, opunomoćuje je da svedoči za Hrista, i u skladu sa Svetim pismom, uvodi je u svaku istinu.

Slape, imas li ikakvu primedbu na verovanje Adventista u Tri Lica Bozanstva?

Za sve one koji zele da provere kako Advetisti veruju u Tri Lica Bozanstva, upravo je izasla iz stampe knjige Tri Lica Bozanstva. Moze te je poruciti od izdavacke kuce Perporod Beograd ili u bilo kojoj Adventistickoj crkvi.

Sve najbolje

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Ono što su vjerovali Ellen White i pioniri, imali ste u svojim vjerovanjima dok su oni bili živi. Ima li išta logičnije od ovoga. Reci mi sada, zašto onda Trojstvo kakvo danas imate u svojim vjerovanjima niste uvrstili u vjerovanja još za života Ellen White?

Slape, vidi se da nisi citao spsise Elene Vajt, jer da jesi znao bi sta ona govori o Tri Lica Bozantva.

Medjjutim, posto je ovo tema o sektama, mozes li nam nesto reci o sektama u Katolickoj crkvi?
Ako pocnes od pocetka ima ces pune ruke posla, jer su mnoge verske zajednice izasle iz Kartolicke crkve i vi ih nazivate sektama.

Bilo bi korosno za sve nas da nam objasnis
slucaj Arhibiskupa Lefebvre.
Zog cega se on odvojio od Vatikana? Kako je nazvao svoju zajednicu?
Znam da je on umro, a sta je sa tom njegovom zajednicom?
Znam da je rukopolozio 4 biskupa i mnogo svestenika. Sta je sa njima danas, kome pripadaju?

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Samo se zavaravaš. Da ih ti sam jedan milijun odvučeš u svoju sektu opet nećeš umiriti vlastitu savjest. Sektaši ne odvlače druge u sektu zato što je u sekti krasno, dapače, nego zbog toga da unesreće i druge kad su već sebe unesrećili. I to je začarani krug, nikada neće moći umiriti savjest. Jednom sektaš, uvijek sektaš. Mogu sektaši mijenjati sekte, ali samo Božjim zahvatom i Božjom milošću vraćaju se u Crkvu.

Spale, iz tvojih pogrtesnih izjava smo se jasno vidi koliku mrznju pokazujes prema hriscanima koji misle, proucavaju Bibliju i zive drugacije od tebe. Kad bi imao imalo ljubavi, cak i prema onima koji grese, za tebe bi bilo mnogo bolje, jer mrznja nema nicega zajednickoga sa Hristom.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Ja ne znam koliko je točna brojka od 500.000, ne znam to ni za Hrvate, ali rekao bih nešto drugo što je ovdje interesantno pa i važno. "Katolike", a vrijedi to i za "pravoslavne", koji pristupaju raznim sektama u najvećem broju slučajeva iz Crkve "otjera" njihovo neznanje i o Crkvi i o onome što Crkva vjeruje i ispovjeda. S druge strane, u sektama kojima pristupe neznanje ih u njima zadržava. Nitko tko pristupa adventistima pojma nema da je rodilište adventizma jedna antibiblijska praksa određivanja datuma Isusova dolaska na zemlju. Nitko od njih pojma nema da je Ellen White najobičnija plagijatorica koja je "u ime Boga" objavila da je Bog 22.10.1844. odbacio sav pokvareni svijet.
Slape, dokle ces iznositi neistine i lazi o drugima.
Kazi ovde vernim ljudima sta ste vi Katolici radili za vrem srednjeg veka?
Kolko hiljada postenih ljudi ste spalili na lomacama?
Koliko hiljada ljudi je umrlo u zatvorima koji su bili pod upravom tvoje crkve?

Zasto nam ne govoris o tim razlozima zbog kojih su posteni hriscani bili primorani da pobegnu iz tvoje crkve?

Reci na zbog cega se nedavno Lefevbre odvojio od Vatikan i izjavio da voli ostati u istini, bez pape, nego sa papom ici pogresnim putem?

Vidis kako si proziran. Lako je druge osudjivati, a prikrivati vlastite promasalje.

Poslednja izmena:
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Ne uce Mire, i to sam znas, i posledica toga je i duhovno, i moralno propadanje nacije.

Sve sto znaju, to je - da svestenici drze bezivotne liturgije, i obrede koji nemaju neki odredjeni smisao, i tu se sve zavrsava.

Stvarno da čovek ne poveruje kolika je mržnja u tvom srcu prema Pravoslavcima ,i Katolicima.
Sada si nas sam osvedočijo da u tebi ne prebiva božja ljubav , nego te obuzeo sotona ,zato idi u bilo koju crkvu ,i moli se ,puno se moli , možda ti Bog oprosti ,Evo tuću ti stavit neke žive linkove ijako je zabranjeno , moli se puno se moli , dati Bog zlo iz srca i duše istera
Nekati Bog pomogne ,i neka tise smiluje

http://adventisti.hr/tag/molitva/

http://www.adventisti.net/projekti/deset-dana-molitve/

http://www.adventisti.us/vase-molitve/

http://www.pravoslavniroditelj.org/tag/molitva-za-decu/?pismo=lat

http://orthodoxhr.blogspot.hr/2013/02/kratki-obrasci-pravoslavne-molitve-i.html

https://vjeronauk.net/?page_id=49

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Antonija, o kakvoj navodnoj mrznji u meni govoris.

Moji komentari su upravo bili prozeti najvecom ljubavlju i zalaganjem za spasenje ljudi na ovim prostorima.
To moze da vidi svako ko cista uma i srca procita moj poslednji komentar, ili dva.

Ti nazivas mrznjom moju osudu onih koji su duzni da se staraju za spasenje naroda - a to su crkvene vodje, koji uistinu nista ne cine u tom pogledu, i zasluzuju da im se uputi otvoreni javni ukor zbog takve ravnodusnosti i licemerja, koje ispoljavaju prema sopstvenoj naciji.

Ti time sto mene osudjujes za navodnu mrznju, pokazujes da ih u tome otvoreno podrzavas.

To znaci - da upravo ti moja Antonija nemas ljubavi u srcu za svoj narod, jer ljubav pokrece da se borimo za ljude i njihovo spasenje, a ti mene osudjujes za navodnu mrznju - jer se ja upravo borim za spasenje ljudi, i osudjujem svaku neaktivnost, i licemerje u tom pogledu.

Prema tome - ti si potpuno pogresila u svojoj proceni, jer ja nisam ispoljio ni mrvicu mrznje prema ikome, vec sam osudio licemerje i neaktivnost onih koji sebe smatraju duhovnim vodjama, jer oni unistavaju ljude, i citave nacije, jer ne osudjuju greh i ne zigosu moralni haos u drustvu, i ne nude mu spasonosnu istinu, vec se ponasaju lezerno i ravnodusno prema njihovom spasenju.

Sta bi rekla o Hristu koji je farisejima svoga vremena koji su se nazivali duhovnim ocima nacije izrekao da su "Licemeri, porodi zmijini, okreceni grobovi, kurve, koji suuzeli kljuc od znanja, i oni ne ulaze, niti pustaju one koji bi hteli da udju..itd"

Da li mislis da je Hristos tim recima ima mrznju prema celoj Jevrejskoj naciji, i prema njima Farisejima kojima je uputio ove reci?

U tom smislu, tvoj sud o mojim pobudama iz kojih sam napisao poslednje komentare - potpuno je pogresan, jer u meni mrznje prema nikome nema, i ja sve cinim iz ljubavi, i zalaganja za spasenje drugih.

Pozdrav, i tebi i Miretu, koji ocigledno podrzava ovakve tvoje neistinite ispade, i zelim vam svako dobro.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Antonija, o kakvoj navodnoj mranji u meni govoris.

Moji komentari su upravo bili prozeti najvecom ljubavlju i zalaganjem za spasenje ljudi na ovim prostorima.
To moze da vidi svako ko cista uma i srca procita moj poslednji komentar, ili dva.

A šta oni kada kritikuju onda nije mržnja.

Natrag