Alarmantno! Više od 500.000 Srba u sektama!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Dok sam ziveo na istocnoj strani drzava, tamo je leti bilo slicno kao kod nas, a sada sam na zapadnoj strani i ovde je suva klima, retko kada ima kise, ali mnogo toplija nego u New Yorku.
Ovde nema mnogo komaraca kao u Vojvodini, pa nema ni potrebe da zaprasuju.

Mesecima nisam bio na forumu, jer sam bio veoma zauzet, ali cini mi se da se broju ucesnika mnogo smanjio.

Pozdrav brate
Jeste smanjio se broj ucesnika.
Voleo bih da si vise tu, ja ovde nemam sa kim da pricam na lep nacin, ja mislim da se o veri ne raspravlja niti se obara, vec iznesemo svaki svoj stav, pa ili jeste ili nije, i to je to. Valjda se treba postovati tudje glediste. Ne treba da vodimo borbu, i da nekog prisiljavamo, ako Bog necije srce prepozna, sam ce ga dovesti do istine, ili da ovde procita.

To mnogi ne shvataju, pa onda zatrpavaju..

Da, i pojavili su se komarci koji prenose krokodilsku bolest kod nas :) , pa se treba paziti..

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Antonijadz, hvala na lepom komplimentu, nisam ja uzalud zapazio i rekao da si ti zaista dobra i plemenita osoba i imas pravo krscansko ponasanje.Kad bi svi bili kao ti i Mire, ovde bi vladao mnogo bolji duh u diskusiji.

I ja kad citam komentare koji predju na licna obracunavanja, pitam se, zar ne bismo mi hirscani trebali makar malo vise voditi racun o svom ponasanju i svojim izjavama.

Sve najbolje

I ja gresim i kazem sto ne treba nekad, ali tako ne sme da bude, kajem se zbog toga.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Antonija, o kakvoj navodnoj mrznji u meni govoris.

Moji komentari su upravo bili prozeti najvecom ljubavlju i zalaganjem za spasenje ljudi na ovim prostorima.
To moze da vidi svako ko cista uma i srca procita moj poslednji komentar, ili dva.

Ti nazivas mrznjom moju osudu onih koji su duzni da se staraju za spasenje naroda - a to su crkvene vodje, koji uistinu nista ne cine u tom pogledu, i zasluzuju da im se uputi otvoreni javni ukor zbog takve ravnodusnosti i licemerja, koje ispoljavaju prema sopstvenoj naciji.

Ti time sto mene osudjujes za navodnu mrznju, pokazujes da ih u tome otvoreno podrzavas.

To znaci - da upravo ti moja Antonija nemas ljubavi u srcu za svoj narod, jer ljubav pokrece da se borimo za ljude i njihovo spasenje, a ti mene osudjujes za navodnu mrznju - jer se ja upravo borim za spasenje ljudi, i osudjujem svaku neaktivnost, i licemerje u tom pogledu.

Prema tome - ti si potpuno pogresila u svojoj proceni, jer ja nisam ispoljio ni mrvicu mrznje prema ikome, vec sam osudio licemerje i neaktivnost onih koji sebe smatraju duhovnim vodjama, jer oni unistavaju ljude, i citave nacije, jer ne osudjuju greh i ne zigosu moralni haos u drustvu, i ne nude mu spasonosnu istinu, vec se ponasaju lezerno i ravnodusno prema njihovom spasenju.

Sta bi rekla o Hristu koji je farisejima svoga vremena koji su se nazivali duhovnim ocima nacije izrekao da su "Licemeri, porodi zmijini, okreceni grobovi, kurve, koji suuzeli kljuc od znanja, i oni ne ulaze, niti pustaju one koji bi hteli da udju..itd"

Da li mislis da je Hristos tim recima ima mrznju prema celoj Jevrejskoj naciji, i prema njima Farisejima kojima je uputio ove reci?

U tom smislu, tvoj sud o mojim pobudama iz kojih sam napisao poslednje komentare - potpuno je pogresan, jer u meni mrznje prema nikome nema, i ja sve cinim iz ljubavi, i zalaganja za spasenje drugih.

Pozdrav, i tebi i Miretu, koji ocigledno podrzava ovakve tvoje neistinite ispade, i zelim vam svako dobro.

Antonija, o kakvoj navodnoj mrznji u meni govoris.

Moji komentari su upravo bili prozeti najvecom ljubavlju i zalaganjem za spasenje ljudi na ovim prostorima.
To moze da vidi svako ko cista uma i srca procita moj poslednji komentar, ili dva.

Ti nazivas mrznjom moju osudu onih koji su duzni da se staraju za spasenje naroda - a to su crkvene vodje, koji uistinu nista ne cine u tom pogledu, i zasluzuju da im se uputi otvoreni javni ukor zbog takve ravnodusnosti i licemerja, koje ispoljavaju prema sopstvenoj naciji.

Ti time sto mene osudjujes za navodnu mrznju, pokazujes da ih u tome otvoreno podrzavas.

To znaci - da upravo ti moja Antonija nemas ljubavi u srcu za svoj narod, jer ljubav pokrece da se borimo za ljude i njihovo spasenje, a ti mene osudjujes za navodnu mrznju - jer se ja upravo borim za spasenje ljudi, i osudjujem svaku neaktivnost, i licemerje u tom pogledu.

Prema tome - ti si potpuno pogresila u svojoj proceni, jer ja nisam ispoljio ni mrvicu mrznje prema ikome, vec sam osudio licemerje i neaktivnost onih koji sebe smatraju duhovnim vodjama, jer oni unistavaju ljude, i citave nacije, jer ne osudjuju greh i ne zigosu moralni haos u drustvu, i ne nude mu spasonosnu istinu, vec se ponasaju lezerno i ravnodusno prema njihovom spasenju.

Sta bi rekla o Hristu koji je farisejima svoga vremena koji su se nazivali duhovnim ocima nacije izrekao da su "Licemeri, porodi zmijini, okreceni grobovi, kurve, koji suuzeli kljuc od znanja, i oni ne ulaze, niti pustaju one koji bi hteli da udju..itd"

Da li mislis da je Hristos tim recima ima mrznju prema celoj Jevrejskoj naciji, i prema njima Farisejima kojima je uputio ove reci?

U tom smislu, tvoj sud o mojim pobudama iz kojih sam napisao poslednje komentare - potpuno je pogresan, jer u meni mrznje prema nikome nema, i ja sve cinim iz ljubavi, i zalaganja za spasenje drugih.

Pozdrav, i tebi i Miretu, koji ocigledno podrzava ovakve tvoje neistinite ispade, i zelim vam svako dobro.

Ja nisam nigde navela dasi ti loš čovjek , naprotiv pošten si i drag . Moraš staviti ruku na srce i priznati da svakom prilikom omaložavaš PRAVOSLAVNU i KATOLIČKU crkvu , a svoju dižeš u nebesa i propagiraš daje samo spasenje u njoj . Dobro je MIRE rekao trebali biste se reklamirati na televiziji , a ne ovde .
Jase divim tvojoj vjeri i crkvi koju poštuješ i pohađaš ,
ali se isto čudim čovjeku poštenu kao štosi ti , da ima takve ispade prema drugim crkvama , jer svaka crkva čija god bila ako prepovjeda Krista je prava Božja kuća . Totije i rekla Božja proročnica ,i Božja sluškinja vaša JELENA .
Ako samte snečim uvredila oprosti , jer jasam samo stala u odbranu svoe VJERE

Ljep pozdrav od Antonije

images.jpg 18813509_832347896923749_2435391879305680858_n-860x450_c.jpg

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Antonija, ja na osnovu biblije čvrsto verujem - da je istina jedna, i da je Božja crkva jedna, što znači - da druge nisu Božje, jer Bog nema stotinu istina diametralno različitih koje otkriva čoveku, jer kad bi tako bilo - sam Bog bi bio kontradiktoran sebi, jer jednoj crkvi otkriva jrdno, a potom drugoj nešto drugo.
Takođe verujem i znam, da postoje iskreni ljudi u svim crkvama, koji nemaju puninu poznanja, i svetlosti istine.

Nije Ellen White nigde napisala "da je svaka crkva Božja kuća" već upravo - da je Adventni narod poseban na ovoj yemlji, i jedina prava Božja crkva.

Ja ne omalovažavam nikoga, već govorim istinu da bi drugi uvideli da su na krivim putevima, i kritikujem one koji ne čine ništa da bi ljude poveli putem spasenja, i koji ih vode u smrt.

Ovo su vrlo ozbiljne stvari, i u skladu sa tvojom fotografijom broda - moramo se zapitati "ko stoji na kormilu našeg broda vere - da li Hristos, ili naš brod luta sam morem ovoga sveta, bez kormilara, sa opasnošću da se razbije o stene, ili potone u morske dubine.

U tom smislu - crkva je Hristova u koliko sledi Hristov put.

Sve ostale su brodovi bez kormilara, moderno nazvani - brodovi utvare, ili lutajući holanđani.

Želim ti - da Isus postane kormilar i vođ tvog života.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
„Mi svi možemo da budemo zajedno istog uma i saglasni sa samom crkvom; ako će ona bilo šta opisati kao crno, što našim očima izgleda kao bijelo mi bi trebali na isti način da vidimo crno“.

(Ignacio Lojola, Pravila za razmišljanje sa Crkvom, Duhovne Vježbe, II)

Evo još jednog dokaza zašto sve više ljudi napušta RKC kao i PC.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Verske grupe registrovane u Srbiji

1. Crkva Isusa Hrista svetaca poslednjih dana (Mormonska crkva)
2. Prahrišćanska zajednica „Univerzalni život”
3. Zapadnopravoslavna crkva (ranije Starokatolička crkva)
4. Ošo Radžniš
5. Red mistične ruže - Ordo rosae misticae
6. Sathdža Sai Baba
8. Univerzitetski krstaški rat za Hrista
9. Ordo Templi Orientis - Red orijentalnih templara Gnostička katolička crkva - Sveti gral
10. Internacionalna škola zlatnog ružinog krsta (rozenkrojceri)
11. Unifikaciona crkva
12. Bela gnostička crkva - Ega
13. Hristova duhovna crkva - Pentekosti
14. Savez baptističkih crkava
15. Hristova crkva Malo krštenje
16. Zajednica sedmog dana adventista Reformni pokret
17. Savez za transcendentalnu meditaciju Srbije - TM
18. Reformski pokret adventista Sedmi dan
19. Slovačka evangelistička crkva
20. Hristova crkva jevanđeoske braće
21. Jehovini svedoci
22. Vaišnavska verska zajednica Veda (Hare Krišna)
23. Hristova crkva
24. Novoapostolska crkva
25. Sai centar za univerzalni duhovni centar i obrazovanje
26. Društvo za očuvanje drevne kulture i tradicije Tibet - Džokčen
27. Protestantska verska zajednica
28. Nazareni
29. Slobodna crkva
30. Udruženje za izučavanje i primenu puta potpune duhovne samorealizacije sistemom Praksa istrajne molitve
31. Crkva božja
32. Hrišćanska adventistička crkva
33. Božija deca
34. Reč života
35. Međunarodna Hristova crkva
36. Sukio Mahikari
37. Crkva skupštine božije
38. Šri Činmoj
39. Anglikanska crkva Svete Meri
.----------------------------------

Izvor Manastir Lepavina

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527

Iz ovoga priloga procitao sam sledece:

Srbijom hara više od 150 sekti, od satanističkih do hinduističkih, a primarni cilj su im oni koji su najranjiviji - deca

BEOGRAD - U Srbiji 200.000 ljudi učestvuje u radu neke sekte! Od 20 najmasovnijih sekti koje deluju po celom svetu, njih 15 je preko svojih filijala i predstavnika prisutno i kod nas.

- Prvo zakolju psa ili mačku, a zatim njihovom krvlju poprskaju pecivo, najčešće žu-žu. Zatim u iskopanoj raki groba za sutrašnju sahranu pročitaju „Očenaš” naopačke. Onda se naduvaju, napiju, i tako proslave prijem novog člana - opisao nam je crnu misu satanističkih sekti Dimitrije Pastuović, potpredsednik Udruženja za zaštitu građana sekti i mentalne manipulacije „Bedem”.

- Ove mise se završe tako što novog člana ostave da prespava u iskopanom grobu.

Satanine vojvode

Udruženje „Bedem” je od 2002, kada je osnovano, angažovalo na stotine roditelja dece koja su dospela u kandže neke od sekti, čiji se broj u poslednjih nekoliko godina u Srbiji drastično povećao. Prema nezvaničnim podacima, u Srbiji ima više od 150 sekti, pod čijim je uticajem oko 200.000 ljudi.

Odgovor: Ja mislim da je autor ovoga teksta bolestan!

Staviti naslov da ima 150 sekti u Srbiji pa pisati o besmislicama je obicna glupost.
Ne moze se navesti broj "sekti" pa ih svrstati sve u sataniste.
Drugo dosta sam proucavao i o satanistima, pa nisma nasao nigde da bas cine takve gluiposti kao sto ovaj ovde opisuje. Atuor bi pod hitno trebao da potrazi psihijatra.

Satanisticke sekte jesu stetne, ali nisu svi satanisti.

Hristova Crkva bila je sekta u Judajizmu pa njene vodje nisu klale kerove i macke niti su ikoga stavljali u prazne grobnice. Zato mislim da je bolesno stavljati sve sekte u isti kos.

Poslednja izmena:
Natrag