Alarmantno! Više od 500.000 Srba u sektama!

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Tebi Evanđelja i nisu Evanđelja, po tvom vlastitom priznanju, nego samo korisne informacije. A tvojim pajdašima s kojima s kojima čekaš crvenu junici Isus je kopile. Što je onda tebi mjera i tko je onda tebi Spasitelj.

Gde je kraj tvojim lažima i podmetanjima?
Znam da je zmija LUKAVA mimo sve ali da porod njen može bezgranično lagati to nisam tako razumeo do sad.
Izvadio si jedan red iz teksta u temi Tomino jevanđelje gde sam ja BRANIO i POSTAVIO taj apokrif a ti i još jedan jezuita ste bili protiv i pitali šta će taj apokrif tu jer u sebi sadrži SUBOTU.
Ja sam tad izjavio da su tu mnoge korisne Isusove poruke na čega ste vi rekli da to za vas NIJE JEVANĐELJE i pitali mene znam li šta je jevanđelje našta sam vam odgovorio da taj apokrif nije poruka jevanđelja ali sadrži korisne informacije.

Iz te teme sa foruma Kainosovog si izvadio tu reč i ubacio je ovde u sasvim drugu temu kombinujući i praveći od mojih reči na više foruma mix kakav tebi paše jer je tvoj posao prljav a za cilj ima pokušati svakog protestanta i onog o nije poglavicin đak i poklonik ismejati a lukavstvom i laskanjem pridobiti na prevaru Pravoslavce.
Toliko je to providno i toliko ti je posao prljav da više nisam siguran da li uopšte sa čovekom razgovaram.

Nije te stid to za Isusa govoriti?
Kad pročitaš Jezekilja i čuješ kako će Hram biti podignut i onda pročitaš Mojsija i vidiš kako se Hram otvara i posvećuje shvatićeš koliko ništa neznaš jer je tebi zemlja i dalje ploča koju slon na leđima nosi.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Gde je kraj tvojim lažima i podmetanjima?
Znam da je zmija LUKAVA mimo sve ali da porod njen može bezgranično lagati to nisam tako razumeo do sad.
Izvadio si jedan red iz teksta u temi Tomino jevanđelje gde sam ja BRANIO i POSTAVIO taj apokrif a ti i još jedan jezuita ste bili protiv i pitali šta će taj apokrif tu jer u sebi sadrži SUBOTU.

Ništa ja nisam izvadio. Uostalom, imam ja čitav taj tekst i čim uhvatim vremena svi ćemo ga vidjeti ovdje. Zar ti hoćeš reći da ono što izjaviš na jednoj temi više ne vrijedi u drugoj temi!?!?!? To je isto kao da ja u jednoj temi izjavim da sam katolik, a onda u drugoj temi napadnem onoga tko me okarakterizira katolikom, jer ja to u toj drugoj temi nisam izjavio!?!?!?

A bio još jedan jezuit!? :roll::roll::roll: Bio je jedan protestant, Laviću.

Ja sam tad izjavio da su tu mnoge korisne Isusove poruke na čega ste vi rekli da to za vas NIJE JEVANĐELJE i pitali mene znam li šta je jevanđelje našta sam vam odgovorio da taj apokrif nije poruka jevanđelja ali sadrži korisne informacije.

Da ne bismo muljali i ljude dovodili u zabludu ni ti ni ja, ja ću naći i citirati što si ti točno napisao. Zar nije pošteno?

Iz te teme sa foruma Kainosovog si izvadio tu reč i ubacio je ovde u sasvim drugu temu kombinujući i praveći od mojih reči na više foruma mix kakav tebi paše jer je tvoj posao prljav a za cilj ima pokušati svakog protestanta i onog o nije poglavicin đak i poklonik ismejati a lukavstvom i laskanjem pridobiti na prevaru Pravoslavce.
Toliko je to providno i toliko ti je posao prljav da više nisam siguran da li uopšte sa čovekom razgovaram.

Kada bih se ja na deset foruma pojavio, stajao bih iza svega što sam izjavio na jednom od njih. Ti nisi takav, OK. Ti bi najrađe da ljudi uopće ne znaju što si sve pisao.

Nije te stid to za Isusa govoriti?
Kad pročitaš Jezekilja i čuješ kako će Hram biti podignut i onda pročitaš Mojsija i vidiš kako se Hram otvara i posvećuje shvatićeš koliko ništa neznaš jer je tebi zemlja i dalje ploča koju slon na leđima nosi.

Sada bi ti htio mene prikazati fundamentalistom. Ipak si ti fundamentalist, i neka ostane tako.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Dobro, sad malo o temi. Zna li neko, odnosno, ima li pouzdan podatak koliko je blizu istine ovaj podatak iz naslova teme - da je pola miliona Srba u raznim sektama?

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Dobro, sad malo o temi. Zna li neko, odnosno, ima li pouzdan podatak koliko je blizu istine ovaj podatak iz naslova teme - da je pola miliona Srba u raznim sektama?

To je pre nekoliko god, postavljeno i nije teško uzeti i sabrati svaku versku zajednicu i znati zbir svih protestanata. Sem protestanata tu su i Js i još neke satanističe organizacije.Jednostavnije bi bilo pitati Pravoslavni vrh koliko imaju Pravoslavnih koji su tamo kršteni i dolaze na službe i znalo bi se koliko ima njih a koliko papinih.

Da ne bismo muljali i ljude dovodili u zabludu ni ti ni ja, ja ću naći i citirati što si ti točno napisao. Zar nije pošteno?

Od tebe nikad ništa pošteno nije stiglo dosad.
A ti uzmi temu Tomino jevanđelje i redom postove kopiraj i onda će biti pošteno i jasno ko laže kad tvrdi da ja ne priznajem jevanđelja i da sam branio čak i apokrif.
Uvek ti obećavaš i uvek isto činiš.

Sada bi ti htio mene prikazati fundamentalistom. Ipak si ti fundamentalist, i neka ostane tako.

Ne mogu ja tebe vernikom tj fundamentalistom prikazati kad to nisi.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
12.02.2014
Poruka
207
To je pre nekoliko god, postavljeno i nije teško uzeti i sabrati svaku versku zajednicu i znati zbir svih protestanata. Sem protestanata tu su i Js i još neke satanističe organizacije.Jednostavnije bi bilo pitati Pravoslavni vrh koliko imaju Pravoslavnih koji su tamo kršteni i dolaze na službe i znalo bi se koliko ima njih a koliko papinih.
To od njih nikada neces dobiti odgovor , zar da se brukaju da im opada pravoslavje idi bre , i kod papinih isti slucaj :beee::warning:

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Ja ne znam koliko je točna brojka od 500.000, ne znam to ni za Hrvate, ali rekao bih nešto drugo što je ovdje interesantno pa i važno. "Katolike", a vrijedi to i za "pravoslavne", koji pristupaju raznim sektama u najvećem broju slučajeva iz Crkve "otjera" njihovo neznanje i o Crkvi i o onome što Crkva vjeruje i ispovjeda. S druge strane, u sektama kojima pristupe neznanje ih u njima zadržava. Nitko tko pristupa adventistima pojma nema da je rodilište adventizma jedna antibiblijska praksa određivanja datuma Isusova dolaska na zemlju. Nitko od njih pojma nema da je Ellen White najobičnija plagijatorica koja je "u ime Boga" objavila da je Bog 22.10.1844. odbacio sav pokvareni svijet. Nitko tko pristupa Jehovinim svjedocima pojma nema da su oni nastali tako što su bili nezadovoljni da su se adventisti "malo opametili" pa prestali računati datume Isusova dolaska, a njima se baš to svidjelo. Slične priče su i sa drugim sektama. A što se događa kada do nekog sektaša dođu na ovaj ili onaj način informacije o osnivačima tih sekti i praksi tih sekti? Najčešće je kasno za bilo što. Um sektaša je već toliko "prepariran" da on naprosto ne može realno to niti sagledati niti prihvatiti. Nije slučajno da sekte spise svojih utemeljitelja stavljaju u isti nivo sa Svetim Pismom. Kao što se Sveto Pismo ne smije dovoditi u pitanje, tako se jednako u pitanje ne smije dovoditi autoritet utemeljitelja sekti i autoritet njihovih spisa. Čitajte ovdje na forumu i uvjerit ćete se da stvari stoje upravo ovako.

Učlanjen(a)
12.02.2014
Poruka
207
Ja ne znam koliko je točna brojka od 500.000, ne znam to ni za Hrvate, ali rekao bih nešto drugo što je ovdje interesantno pa i važno. "Katolike", a vrijedi to i za "pravoslavne", koji pristupaju raznim sektama u najvećem broju slučajeva iz Crkve "otjera" njihovo neznanje i o Crkvi i o onome što Crkva vjeruje i ispovjeda. S druge strane, u sektama kojima pristupe neznanje ih u njima zadržava. Nitko tko pristupa adventistima pojma nema da je rodilište adventizma jedna antibiblijska praksa određivanja datuma Isusova dolaska na zemlju. Nitko od njih pojma nema da je Ellen White najobičnija plagijatorica koja je "u ime Boga" objavila da je Bog 22.10.1844. odbacio sav pokvareni svijet. Nitko tko pristupa Jehovinim svjedocima pojma nema da su oni nastali tako što su bili nezadovoljni da su se adventisti "malo opametili" pa prestali računati datume Isusova dolaska, a njima se baš to svidjelo. Slične priče su i sa drugim sektama. A što se događa kada do nekog sektaša dođu na ovaj ili onaj način informacije o osnivačima tih sekti i praksi tih sekti? Najčešće je kasno za bilo što. Um sektaša je već toliko "prepariran" da on naprosto ne može realno to niti sagledati niti prihvatiti. Nije slučajno da sekte spise svojih utemeljitelja stavljaju u isti nivo sa Svetim Pismom. Kao što se Sveto Pismo ne smije dovoditi u pitanje, tako se jednako u pitanje ne smije dovoditi autoritet utemeljitelja sekti i autoritet njihovih spisa. Čitajte ovdje na forumu i uvjerit ćete se da stvari stoje upravo ovako.
uopste nije tema na koju si trebao da odgovoris , i uvek skreces jedino sto znas ruzis da bacas ljagu po drugima a vi ste sve cvece i jako postujete svete spise , govori podatak koliko ste bili upleteni u politiku i ratove , ako bas hoces da skrenemo sa teme ali ja ne bi jer uvek dobijamo mi opomene da skrecemo temu a vama se tolerise, zato ne izazivaj , klanjaj se tvojim kipovima , kao prvo to nisi izbrisao iz glave , i da li postujes i druge stvari iz Pisma ,izvadi gredu iz tvojeg oka pa ond trn drugome

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464

U dobroj mjeri bih se složio sa tobom, naročito sa onim prvim razlogom koji si naveo - da "vjernici" napuštaju matičnu crkvu, jer imaju površno znanje, ili ga nemaju nikako, ni o crkvi ni o vjeri kojoj pripadaju. Rekao bih da kod takvih postoji neka vrasta ravnodušnosti, odnosno manjak aktivnosti u pogledu upražnjavanja vjere, pa samim tim izostaje i znanje o vjeri. S druge strane, kada pristupe nekoj sekti, odnosno, nekoj drugoj vjeri, (da se pripadnici netradicionalnih crkava ne uvrijede, jer izraz sekta, po mom poimanju, nema nikakvo pežorativno značenje), za njih je to novost u svakom smislu, a poznato je da se ljudi drugačije ponašaju kada se nađu u novoj sredini - aktivniji su, radoznaliji i nastoje se prilagoditi novim okolnostima, pa im je otuda sve interesantnije i "bolje", nego u staroj sredini.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
uopste nije tema na koju si trebao da odgovoris , i uvek skreces jedino sto znas ruzis da bacas ljagu po drugima a vi ste sve cvece i jako postujete svete spise , govori podatak koliko ste bili upleteni u politiku i ratove , ako bas hoces da skrenemo sa teme ali ja ne bi jer uvek dobijamo mi opomene da skrecemo temu a vama se tolerise, zato ne izazivaj , klanjaj se tvojim kipovima , kao prvo to nisi izbrisao iz glave , i da li postujes i druge stvari iz Pisma ,izvadi gredu iz tvojeg oka pa ond trn drugome

Ako je i približno točan podatak o 500.000 Srba u sektama, onda je meni interesentnije i važnije pitanje što je tomu uzrok, nego sama brojka. Zbog toga se nikako ne bih s tobom složio da pišem nešto izvan teme, dapače.

Sve ove druge primjedbe koje navodiš, nerazumjevanje Svetog Pisma, idolopoklonstvo, politika i ratovi, samo su dokaz moje teze da sektaši nisu ni prije razumijeli što Crkva vjeruje i ispovjeda, niti su poznavali povijest Crkve. Naravno da dolaskom u neku sektu to neće ni naučiti, pa upravo su ih na temelju njihova neznanja o ovim pitanjima i vrbovali i pridobili u sektu. I ne samo da neće to naučiti, nego će ih u sektama na ovim pitanjima još više indoktrinirati.

S druge strane, kada pristupe nekoj sekti, odnosno, nekoj drugoj vjeri, (da se pripadnici netradicionalnih crkava ne uvrijede, jer izraz sekta, po mom poimanju, nema nikakvo pežorativno značenje), za njih je to novost u svakom smislu, a poznato je da se ljudi drugačije ponašaju kada se nađu u novoj sredini - aktivniji su, radoznaliji i nastoje se prilagoditi novim okolnostima, pa im je otuda sve interesantnije i "bolje", nego u staroj sredini.

Ova "promjena na bolje" nije samo posljedica čovjekove promjene sredine. Sam proces i postupak vrbovanja ljudi većina sekti je razradila do detalja, to svjedoče svi koji su "progledali". "Bombardiranje pažnjom i ljubavlju" je taktika koju prakticiraju sve sekte. Zajednica koja vas pokušava pridobiti mora vam ličiti na "raj na zemlji". Sve se mora učiniti da slučajno ne saznate bilo koju anomaliju o njima. Ako se to nikako ne može sakriti, onda se to čak pokuša preokrenuti u kontraargument. Naivnim ljudima kažu kako sve to dolazi sa raznih "pljuvačkih sajtova", jer "pokvareni svijet" napada najviše ono što je Božje. Naravno, skrivat će na sve moguće načine da "pokvareni svijet" najviše napada upravo Crkvu iz koje oni dolaze. Kako sam već ranije rekao, nakon što se ljudima um "preparira" mogu oni i na vjetrometinu činjenica, njima činjenice više ništa ne znače.

Učlanjen(a)
12.02.2014
Poruka
207
U dobroj mjeri bih se složio sa tobom, naročito sa onim prvim razlogom koji si naveo - da "vjernici" napuštaju matičnu crkvu, jer imaju površno znanje, ili ga nemaju nikako, ni o crkvi ni o vjeri kojoj pripadaju.
Stvar je u tome sto u crkvene vodje ih vode na pogresan put , a o istini i kraljevstvu bozije nikada i ne govore jer i sami ne znaju , naklapaju neke price ili otpevaju ljudima neke pesme koje ljudi i sami ne razumeju , a i kada ih nesto pitas oni ti odgovore nije to sinko za tebe , samo slusaj sta ti se kaze i bice dobro, koliko samo intervjua je bilo sa svestenicima , pa onaj voditelj mu jasno kaze da ga ne razume i da uopste nije dao odgovorr na jnegovo pitanje, i on opet priva u pesmicama i o nekim izmisljenim svecima naci cu taj vide ako zatreba , e u tome je stvar , narod nije glup narod zeli pravu istinu , a ne nekakav pakao kojima zaplasuju narod , ne daju nikakv moral kao sto stoji u svetim pisima , po njihovom je radi sta hoces bog ce ti oprostiti , mozes se vencati i sa drvo ako hoces , homoseksualcima dozvoljeno da se vencaju i td, i ako strogo zabranjuje pismo takve stvari , a ako neko umre pa cak i dete ne umeju odgovoriti nego Bog je tako hteo , govorim i za KATOLICkU I PRAVOSLAVNU CRKVU nemaju jednostavno odgovor ljudima , i jedna i druga strana takodje blagosilja svoje vojnike za rat , da li to Isus trazi ??? , na cijoj je on strani ??? i mnogo toga ne moze ovde stati zato napustaju jer nemaju pravu istinu . i nemaju od koga cuti.

Natrag