???
Neću se miješati u ovu temu, osim što mi se čini da
bezimenu bez razloga optužuješ.
Ona je postavljala valjane argumente.
Ako misliš da ti autori nisu valjani, onda se treba provjeriti
jednako kao što i tvoje/vaše dokaze treba provjeriti.
Evo ti da vidiš kako ona radi, postavi ovu sliku od pionira Kotrela i onda kad čovjek čita izgleda da on tu podržava trojstvo
A evo cijelog citata, pa vidi o čemu se radi - pogledaj datum na slici članka i mog članka pa ćeš vidjeti da se radi o 6 julu 1869, časopis Review and Herald
“Ljudi odlaze u krajnosti u raspravi o doktrini trojstva. Neki su Hrista načinili čovekom koji je imao svoj početak kada je rođen u Vitlejemu; drugi nisu bili zadovoljni onim čime ga Sveto pismo tako jasno otkriva, prepostojećim Božjim Sinom, ali su ga načinili Bogom i Ocem samom sebi. Ja bih savetovao sve koji vole našeg Gospoda i Spasitelja Isusa Hrista, da veruju u sve što Biblija kaže o Njemu, i ništa više.
Razumemo da termin trojstvo znači uniju tri osobe, ne pozicije, u jednom Bogu; tako da su Otac, Sin i Sveti Duh, najmanje troje, a najviše jedno. Da je jedna osoba tri osobe, a da su tri osobe jedna osoba, je doktrina za koju tvrdimo da je kontradiktorna zdravom razumu. Božje biće i atributi su iznad i preko svega što smisao i razum mogu dokučiti, ali im verujem: Ali doktrina kojoj se ja protivim je kontradiktorna, da, tim rečima, samom razumu i smislu koji je Bog sam implementirao u nas. U takvu doktrinu nas On ne poziva da verujemo... Ali naš Gospod nam je načinio apsurdnom ideju da jedna osoba treba biti tri osobe, a da tri osobe trebaju biti jedna; i u Svojoj otrkivenoj reči nikada nas nije pozvao da u to verujemo. Ovo naši prijatelji drže objektivnim... Držati trojstvo nije toliko dokaz zle namere kao opijenost tim vinom kojim su se svi narodi opili.
Činjenica da je ovo jedna od vodećih doktrina, ako ne i glavna, kojom je rimski biskup doveden na poziciju pape, ne govori mnogo u prilog tome. Ovo bi trebalo da navede ljude da sami to istraže; kao kada demonski duhovi čine čuda da bi zagovarali besmrtnost duše. Da nisam posumnjao u to ranije, sada bih to istražio do srži, po toj reči kojom nas moderni spiritizam pričinjava ništavnima... Otkrivenje prevazilazi naše kapacitete, ali ni u kom slučaju nije kontradiktorno zdravom razumu. Bog nije tvrdio, kao što pape jesu, da može načiniti pravdu od nepravde, niti nam je rekao, posle lekcije iz računanja, da nema razlike između prostih i složenih brojeva. Verujmo svemu što je otkrio i ne dodajmo tome ništa. {
R. F. Kotrel, Rivju i Herald, 6. Juli, 1869}
Pa eto Isabeleta, vidi ko je u pravu, a sa prekrojavanjem knjige još je gore, jer se može usporediti original na engleskom i prijevodom moga kolege - sve crno na bijelo.