1 Korinćanima 8, 4b, 5-6 , i da nema drugoga Boga osim jedinoga. Jer ako i ima koji se bogovi zovu, ili na nebu ili na zemlji, kao što ima mnogo bogova i mnogo gospoda: Ali mi imamo samo jednoga Boga Oca, od kojega je sve, i mi u njemu, i jednoga Gospoda Isusa Krista, kroz kojega je sve, i mi kroza nj.
Nema drugog BOGA OSIM JEDNOG" Izraz za Boga u tom stihu je "THEOS" = vrhovno BOŽANSTVO, Prema Svetom pismu postoji samo JEDNO BOŽANSTVO
Čak i ako postoje druga takozvana božanstva, ovaj tekst kaže, ali za nas postoji samo JEDNO BOŽANSTVO.
Ovo Božanstvo, sastoji se od Oca, od kojih su sve stvari i Isusa Krista, koji je dobio titulu jednog "KURIOSA" (što znači JEDAN Bog, vrhovni u autoritetu)
Dakle, ako postoji SAMO JEDNO BOŽANSTVO-- slijedi da su i Krist i Bog Otac od tog JEDINOG BOŽANSTVA.
Poricati to znači poricati Kristovo božanstvo.
Izraz dan Kristu u tom stihu je JEDAN GOSPODIN - ili "KURIOS" ovaj se izraz više puta koristi u NOVOM ZAVJETU kako bi se odnosio ne samo na Krista, već i na Boga Oca.
Ako je Krist »JEDAN KURIOS« kako piše u 1 Kor., o kome Isus govori kad kaže, Marko 12.29, 30:
A Isus odgovori mu: prva je zapovijest od sviju: čuj Izrailju, Gospod je Bog naš Gospod jedini;
I ljubi Gospoda svojega Boga svijem srcem svojijem i svom dušom svojom i svijem umom svojijem i svom snagom svojom. Ovo je prva zapovijest.
"KURIOS" (Gospodin), naš (Bog)"THEOS" je JEDAN "KURIOS" Gospodin. I ljubi "KURIOS" svojega "THEOS" svijem srcem svojijem i svom dušom svojom i svijem umom svojijem i svom snagom svojom. Ovo je prva zapovijest
Ako postoji SAMO JEDAN »KURIOS«, a to je Krist, kao što je navedeno u 1 Kor 8,6,
primjenjuje li Isus u Marku 12,30 ŠEMU na sebe?
Tada reče njemu Isus: idi od mene, sotono; jer stoji napisano: Gospodu ("KURIOS) Bogu ("THEOS") svojemu poklanjaj se i njemu jedino služi. Matej 4,10