Adventizam i Trojstvo [da li su rani adventisti verovali u Trojstvo?]

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Andrew je još uvijek član ASD crkve samo govori protiv abortusa.
Evo ovdje sam ti našla gdje kaže da je još uvijek član (postavila sam minutažu gdje govori o tome)
Da malo grublje govori to je istina, ni ja ga ne mogu baš slušati, ali to ne znači ništa. Bitne su činjenice.
Odgovor od mog kolege iz Amerike na njegov video, citiram:

"Mislim da je jako aroganatan, svaki argument koji je čuo od nas je izvrnuo i ignorisao ono što smo mu zaista rekli. A citat je falisifikovan. Nije pobjavljen nigde u njenim publikacijama u vreme dok je bila živa, nego godinama nakon što je umrla neko izjavljuje da je prisustvovao negde gde je ona navodno u govoru to rekla.
I onda treba da ignorišemo hiljade izjava u zvaničnim publikacijama, gde kaže jasno i glasno da je Bog Otac Hristu i da je Hrist Božji SIn."

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Odgovor od mog kolege iz Amerike na njegov video, citiram:

"Mislim da je jako aroganatan, svaki argument koji je čuo od nas je izvrnuo i ignorisao ono što smo mu zaista rekli. A citat je falisifikovan. Nije pobjavljen nigde u njenim publikacijama u vreme dok je bila živa, nego godinama nakon što je umrla neko izjavljuje da je prisustvovao negde gde je ona navodno u govoru to rekla.
I onda treba da ignorišemo hiljade izjava u zvaničnim publikacijama, gde kaže jasno i glasno da je Bog Otac Hristu i da je Hrist Božji SIn."

Ovo su pravi subotari i u ovome se najbolje vidi sva njihova mizerija. Njima je nebitno što sveti Ivan kaže da je Riječ Bog i da ta Riječ tijelom postade u Isusu Kristu. Nebitno je subotarima što sam Isus opominje da će umrijeti u grijesima svojim svi koji ne povjeruju da je on Bog. Nebitno je subotarima da su ga Židovi na koncu, zajedno s Rimljanima, ubili jer se predstavljao Bogom. Nebitno je subotarima što sveti Toma ispovjeda svoju vjeru da je Isus Bog, a Ivan to bilježi u svome evanđelju. Nebitno je subotarima što sveti Pavao Isusa naziva Velikim Bogom i Soasiteljem. Nebitno je subotarima što najautentičniji vanbiblijski tekstovi svjedoče da je Isus Bog. Naime, na samom početku 2. stoljeća (između 105 i 110) Plinije Mlađi, po zadatku progona kršćana, ispituje ih o njihovoj vjeri i pismom izvještava o tome cara Trajana, gdje navodi kako su mu "pravi kršćani kazali i tvrdili da oni slave Krista kao svoga Boga". Dakle, sva ova svjedočenja o Isusu Kristu subotarima su potpuno nebitna. Njima je jedino važno što je o Isusu govorila Ellen White. Jer, kako je rekla Ellen White, tako mora biti.

P.S. Šizofrenija!

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Problem je što ste ignorirali kako jezivo insinuirate da svi koji vjeruju da je Duh Sveti zasebna ličnost vjeruju u Lucifera ida je to sotonski, što je ovaj čovjek Andrews i dokazao na minutaži videa 1h i 45 sekundi da radite upravo to.
Zanimljivo je kako tvoj prijatelj iz Amerike prvo mora lupati po nečijem karakteru, to je ta taktika žuti mrav. Obična i već patetična manipulacija kad nema argumenata što ćeš nego uništavati nečiji karakter, dopušteno je i preuveličavati i lagati jer u tom trenutku više nisu bitne srcu vam tako drage Božje zapovjedi već cilj opravdava sredstvo. Drugo je onako na kraju možda priznati da je čovjek grublji ili arogantniji na svoju nesreću jer bolje prolaze ljigavci, ali ne na taj način kako je tvoj kolega iz Amerike započeo rečenicu. Kakvih ljudi ima u vašem antitrini. kampu, najmanji je problem arogantnost, ima takvih lupeža i vukova u ovčjem runu koji vrebaju u želji da ukradu, zakolju i unište kako je pisano u Bibliji. Da imate taj Kristov duh o kojem su vam puna usta on bi djelovao na vas i vašu savjest i rađe bi se pokrili ušima i razmislili prije nešto kažete i kome kažete i kako se ponašate. Vjerujem da i u vašem kampu ima dobrih ljudi ali to su valjda neki ponizni ljudi koji ne vedre i oblače po internetu i nije im na pameti da ikakvo zlo rade drugima. Da li vi ikad vidite sebe i vaš karakter, a mislite da ste bolji od drugih, zaista moderni farizeji današnjice, jadno i tužno.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
1 Korinćanima 8, 4b, 5-6 , i da nema drugoga Boga osim jedinoga. Jer ako i ima koji se bogovi zovu, ili na nebu ili na zemlji, kao što ima mnogo bogova i mnogo gospoda: Ali mi imamo samo jednoga Boga Oca, od kojega je sve, i mi u njemu, i jednoga Gospoda Isusa Krista, kroz kojega je sve, i mi kroza nj.

Nema drugog BOGA OSIM JEDNOG" Izraz za Boga u tom stihu je "THEOS" = vrhovno BOŽANSTVO, Prema Svetom pismu postoji samo JEDNO BOŽANSTVO

Čak i ako postoje druga takozvana božanstva, ovaj tekst kaže, ali za nas postoji samo JEDNO BOŽANSTVO.

Ovo Božanstvo, sastoji se od Oca, od kojih su sve stvari i Isusa Krista, koji je dobio titulu jednog "KURIOSA" (što znači JEDAN Bog, vrhovni u autoritetu)
Dakle, ako postoji SAMO JEDNO BOŽANSTVO-- slijedi da su i Krist i Bog Otac od tog JEDINOG BOŽANSTVA.
Poricati to znači poricati Kristovo božanstvo.

Izraz dan Kristu u tom stihu je JEDAN GOSPODIN - ili "KURIOS" ovaj se izraz više puta koristi u NOVOM ZAVJETU kako bi se odnosio ne samo na Krista, već i na Boga Oca.
Ako je Krist »JEDAN KURIOS« kako piše u 1 Kor., o kome Isus govori kad kaže, Marko 12.29, 30:
A Isus odgovori mu: prva je zapovijest od sviju: čuj Izrailju, Gospod je Bog naš Gospod jedini;
I ljubi Gospoda svojega Boga svijem srcem svojijem i svom dušom svojom i svijem umom svojijem i svom snagom svojom. Ovo je prva zapovijest.
"KURIOS" (Gospodin), naš (Bog)"THEOS" je JEDAN "KURIOS" Gospodin. I ljubi "KURIOS" svojega "THEOS" svijem srcem svojijem i svom dušom svojom i svijem umom svojijem i svom snagom svojom. Ovo je prva zapovijest

Ako postoji SAMO JEDAN »KURIOS«, a to je Krist, kao što je navedeno u 1 Kor 8,6,
primjenjuje li Isus u Marku 12,30 ŠEMU na sebe?

Tada reče njemu Isus: idi od mene, sotono; jer stoji napisano: Gospodu ("KURIOS) Bogu ("THEOS") svojemu poklanjaj se i njemu jedino služi. Matej 4,10

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
1 Korinćanima 8, 4b, 5-6 , i da nema drugoga Boga osim jedinoga. Jer ako i ima koji se bogovi zovu, ili na nebu ili na zemlji, kao što ima mnogo bogova i mnogo gospoda: Ali mi imamo samo jednoga Boga Oca, od kojega je sve, i mi u njemu, i jednoga Gospoda Isusa Krista, kroz kojega je sve, i mi kroza nj.

Nema drugog BOGA OSIM JEDNOG" Izraz za Boga u tom stihu je "THEOS" = vrhovno BOŽANSTVO, Prema Svetom pismu postoji samo JEDNO BOŽANSTVO

Čak i ako postoje druga takozvana božanstva, ovaj tekst kaže, ali za nas postoji samo JEDNO BOŽANSTVO.

Ovo Božanstvo, sastoji se od Oca, od kojih su sve stvari i Isusa Krista, koji je dobio titulu jednog "KURIOSA" (što znači JEDAN Bog, vrhovni u autoritetu)
Dakle, ako postoji SAMO JEDNO BOŽANSTVO-- slijedi da su i Krist i Bog Otac od tog JEDINOG BOŽANSTVA.
Poricati to znači poricati Kristovo božanstvo.

Izraz dan Kristu u tom stihu je JEDAN GOSPODIN - ili "KURIOS" ovaj se izraz više puta koristi u NOVOM ZAVJETU kako bi se odnosio ne samo na Krista, već i na Boga Oca.
Ako je Krist »JEDAN KURIOS« kako piše u 1 Kor., o kome Isus govori kad kaže, Marko 12.29, 30:
A Isus odgovori mu: prva je zapovijest od sviju: čuj Izrailju, Gospod je Bog naš Gospod jedini;
I ljubi Gospoda svojega Boga svijem srcem svojijem i svom dušom svojom i svijem umom svojijem i svom snagom svojom. Ovo je prva zapovijest.
"KURIOS" (Gospodin), naš (Bog)"THEOS" je JEDAN "KURIOS" Gospodin. I ljubi "KURIOS" svojega "THEOS" svijem srcem svojijem i svom dušom svojom i svijem umom svojijem i svom snagom svojom. Ovo je prva zapovijest

Ako postoji SAMO JEDAN »KURIOS«, a to je Krist, kao što je navedeno u 1 Kor 8,6,
primjenjuje li Isus u Marku 12,30 ŠEMU na sebe?

Tada reče njemu Isus: idi od mene, sotono; jer stoji napisano: Gospodu ("KURIOS) Bogu ("THEOS") svojemu poklanjaj se i njemu jedino služi. Matej 4,10

Nećeš postići željeni efekt, jer se adventistima gade novozavjetni tekstovi. A posebno su gadljivi na tekstove svetog apostola Pavla, jer on svjedoči da je tjedna subota sjena, za kršćane neobvezujuća.

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Nećeš postići željeni efekt, jer se adventistima gade novozavjetni tekstovi. A posebno su gadljivi na tekstove svetog apostola Pavla, jer on svjedoči da je tjedna subota sjena, za kršćane neobvezujuća.
Znam, ali smatram da mogu i smijem kao i svi drugi ljudi izraziti vlastiti stav.
Ponekad se pitam da li ti anti-trinitarci kad sve kršćansko nazovu Babilonom i demonskim društvo traže u drugim opcijama npr. new age-u ili slično? Inače ne optužujem ih, ne znam da li je to tako, već se samo pitam da li je to neki slijed događaja...
Znam samo za jednog kršćanina koji je tako počeo pa je postao na kraju musliman, čitala sam njegov blog jednom davno.

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Jesu stisli, slap dere po EGW, a bez imena po antitrinitarcima. Ne može ona ni jednom, a da ih ne spomene. Taj stih Boga Oca, od kojega je sve, i mi u njemu, i jednoga Gospoda Isusa Krista. Veli da imamo jednog Boga, i to kojeg, Oca - jedno biće i jednog Gospoda Isusa Krista - znači dva bića. Ne stavaljati u tekst onoga čega nema. Stih je tako jasan - pa taj stih je himna antitrinitarska.

38.jpg

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Vidjeti ćeš jednog dana Kainose da nije važno toliko vjerovanje koliko to da li si radio zlo drugima i ti tvoji pajdaši, vi ništa samostalno ne učite, vi samo slušate svoje lažne učitelj koji vam škakljaju uši. Zato ste i uvjereni da nema veze kako se ponašate da ste vi ostatak Filadelfija zbog svog kvazi točnog vjerovanja, to je apsurd, vi nema straha od Boga baš nikakvog. Tvoja proročica je rekla da se treba uzdignuti Isusovo Božanstvo pred kraj vremena u Velikoj Borbi. Budući da si se pohvalio da si Bosanac bolje da si kupio svojoj ženici prsten i zlatni lanac, nego da si financirao knjigu iz koje ste mnogo stvari izbacili i prekrojili je, kao da ja to samo znam, znaju to ASD teolozi i neki anti-trinitarci koji se nisu usudili tako nešto napraviti jer znaju da će se sve provjeravati. Ljubazno te molim da mi se više ne obraćaš niti ću se ja tebi, ovo nije tvoj forum i svatko može izraziti svoj stav u što vjeruje. Ako ti smeta ignoriraj, rekla je tvoja proročica da je ponekad šutnja zlato malo to primijenite i na sebe, to je vaša proročica ne tuđa. Ja barem pokazujem nešto iz Biblije.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Pionir adventizma Steven Haskell
U odjeljku "Pitanja za proučavanje" njegove knjige The Story of the Seer of Patmos nalazimo ove riječi u pitanju broj 17: Imenujte tri bića koja se ujedinjuju u slanju blagoslova crkvi"?
IMG_1826-768x1024.jpg

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Pionir adventizma Steven Haskell odlomak iz njegove knjige "Priča o Proroku Danielu izdanje iz 1905., str. 132
"Spasitelj se uzdigao na nebo, ostavljajući svoje učenike same, ali ne same, jer " gle, dva su čovjeka stajala uz njih u bijeloj odjeći." Dok je nebo zvonilo pjesmama dobrodošlice Božjem sinu koji se vratio, dva anđela su stajala na zemlji kako bi utješila usamljene. Jedan od njih bio je Gabriel, Kristov anđeo. Od svih nebeskih anđela nitko nije bio bliskije povezan s čovjekom nego Gabrijel. Ipak, Ivanu, koji je pao pred njim kako bi štovao, rekao je: " Vidi da to ne činiš ; jer ja sam tvoj prijatelj sluga." Gabrijel je bio samo anđeo, potpomognut istom snagom koja je podržavala Ivana, i ni na trenutak ne bi dopustio da Ivan bude prevaren MISLEĆI DA JE DIO VELIKOG TROJSTVA NEBESKOG I DOSTOJAN ŠTOVANJA ČOVJEČANSTVA "

ScreenShot2021-11-29at8.05.06AM-808x1024.png

Natrag