Adventizam i Trojstvo [da li su rani adventisti verovali u Trojstvo?]

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja nisam odbacio ni Boga Oca, ni Gospoda Isusa, ni Svetog Duha.

Pre bi se reklo da si ti.
A to sve više dokazuješ da si ih se odrekao i rečima i delima.

Tvoje tvrdnje da nisi ništa ne znače, jer te i reči same odaju.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ja nisam odbacio ni Boga Oca, ni Gospoda Isusa, ni Svetog Duha.

Odbacio si Boga Isusa. Nekoliko puta si to ponovio. Hvalio si se kako sada i ti ne vjeruješ više kao sadašnji adventist, koji vjeruju da je Krist Bog i koji vjeruju u Trojstvo, i da sada kao braća ti Kainos i Jovan koji su davno odbacili Krista Boga. Tražio si - dobio si. Sada si kao i oni - antikrist, protivnik Krista.

Tvoje tvrdnje da nisi ništa ne znače, jer te i reči same odaju.

Nebitne su moje tvrdnje. Nego se ti upitaj tko te vodio ovih tridesetak godina u Adventizmu, kad ti je prešutio da Isus nije Bog. Tek su te sada braća antikristi poučili da Isus nije Bog i da Bog nije Trojstvo. S kim si takav si.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
A ja živa iskustva sa Bogom imam.

Tko ti je taj 'bog'? Prema tvom priznanju, trideset godina taj ti 'bog' nešto prešućuje o Isusu i o Trojstvu, a ti tvrdiš kako s njim imaš "živo iskustvo". Nije li čudno? I da te braća antikristi, Kainos i Jovan, po prosvjetliše da Isus nije Bog, osta ti u neznanju. Iskreno, ja bih na tvom mjestu provjerio i ovu dvojicu antikrista. Da su ti braća jesu, ali....

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Naravno da mi Bog to nije otkrio direktno, jer to nije ni bitno za spasenje.

Biblija uči da je spasonosna vera u Isusa kao Mesiju spasitelja i posrednika u nebeskoj Svetinji, i prihvatanje njegove žrtve kao otkup za lične grehe, i posredništva kao sredstvo opravdanja.

A ti nikako da nam daš biblijski dokaz da trebamo da verujemo u Isusa kao Boga da bi bili spaseni.

Dok to ne učiniš - đabe je sav tvoj trud da nešto dokažeš.

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Naravno da mi Bog to nije otkrio direktno, jer to nije ni bitno za spasenje.

Biblija uči da je spasonosna vera u Isusa kao Mesiju spasitelja i posrednika u nebeskoj Svetinji, i prihvatanje njegove žrtve kao otkup za lične grehe, i posredništva kao sredstvo opravdanja.
Možeš li molim te pogledati ovaj video pod minutažom 1sat i 45 sekundi.Reci mi ,molim te, da li je to razumno što anti-trinitarci govore o Svetom Duhu? Evo postavila sam ti na tu minutažu ovdje:

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Znam ovog čoveka, ne lično.

On je bivši Adventista, i sada je postao protivnik.

On je Stvarnoslapov miljenik, jer radi isto što i on, i na isti način.

Ne veruj svašta što čuješ, već ispitaj kod samih trinitrijanaca.

Ja znam dvoje.

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Znam ovog čoveka, ne lično.

On je bivši Adventista, i sada je postao protivnik.

On je Stvarnoslapov miljenik, jer radi isto što i on, i na isti način.

Ne veruj svašta što čuješ, već ispitaj kod samih trinitrijanaca.

Ja znam dvoje.
Andrew je još uvijek član ASD crkve samo govori protiv abortusa.
Evo ovdje sam ti našla gdje kaže da je još uvijek član (postavila sam minutažu gdje govori o tome)
Da malo grublje govori to je istina, ni ja ga ne mogu baš slušati, ali to ne znači ništa. Bitne su činjenice.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tako je.
Bitne su činjenice.

On tu nešto iznosi od istine, jer Adventistička crkva danas pravi različite kompromise, i daleko od toga da je branim.

Ali je ni ne napadam.

A on ako je Adventista, a sumnjam da jeste jer ne bi javno blatio crkvu pred svetom, već bi se borio za njeno probuđenje unutar nje same.

Tako da on ne radi nikako Božje delo.

Izvini ali je tako.

Natrag