Adventizam i Trojstvo [da li su rani adventisti verovali u Trojstvo?]

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Učenje o tri ličnosti jednake po prirodi je biblijsko učenje.

To veriju Adventisti, kao i ja.

Lažeš. Adventisti vjeruju u Trojstvo, a ti ne vjeruješ u Trojstvo. Evo dokaza iz tvojih usta:

Izraz "trojstvo" nije biblijski.

Evo pa neka svako proveri za sebe.

-----------------------------------------------

Koja su osnovna verovanja Hrišćanske Adventističke Crkve?

1. Sveto pismo
Sveto pismo, Starog i Novog zaveta je pisana Božija reč data božanskim nadahnućem preko svetih Božijih ljudi koji su govorili i pisali onako kako ih je pokretao Sveti Duh. U ovoj Reči Bog je poverio čoveku znanje potrebno za spasenje. Sveto pismo je nepogrešivo otkrivenje Njegove volje. Ono je merilo karaktera, ogled iskustva, autoritativni tumač doktrina i pouzdana zabeleška o Božijim delima u istoriji.

(2. Petrova 1,20.21; 2. Timotiju 3,16.17; Psalam 119,105; Priče 30,5.6; Isaija 8,20; Jovan 17,17; 1. Solunjanima 2,13; Jevrejima 4,12)

2. Trojstvo
Postoji jedan Bog: Otac, Sin i Sveti Duh, jedinstvo tri lica iste večnosti. Bog je besmrtan, svemoćan, sveznajući, iznad svega i svuda prisutan. On je beskonačan i prevazilazi moć ljudskog shvatanja, ali ipak poznat preko svojih otkrivenja o Sebi. On je večno dostojan da Ga sva stvorenja poštuju, obožavaju i da Mu služe.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Izvadio si samo jednu reč iz moje izjave.

Ja sam napisao da taj izraz ne postoji u bibliji, ali da nije ni pogrešan.

Evo moje izjave:

""Izraz "trojstvo" nije biblijski.

Ali nije ni pogrešno, ali ga treba izbegavati.

Verujem u tri Božanske ličnosti koje su jednake po prirodi""

Dakle, ti lažeš.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Izvadio si samo jednu reč iz moje izjave.

Isus je Bog ili Isus nije Bog. Razlika samo u dva slova, ni čitava riječ.

Ja sam napisao da taj izraz ne postoji u bibliji, ali da nije ni pogrešan.

Evo moje izjave:

""Izraz "trojstvo" nije biblijski.

Ali nije ni pogrešno, ali ga treba izbegavati.

Verujem u tri Božanske ličnosti koje su jednake po prirodi""

Dakle, ti lažeš.

Ne ide, ne ide. Muljaš. Dođi ti još jednom, ali nauči nešto u međuvremenu.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne treba Stvarnoslap.

Imam bibliju, i Duha Svetoga.

Ako on smatra da mi nešto hvali u veri, on će me u to i osvedočiti.

Za sada mi ništa ne treba, osim jačeg i sveobuhvatnijeg duhovnog rada na sebi u posvećenju

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne treba Stvarnoslap.

Imam bibliju, i Duha Svetoga.

Da sam ja na tvom mjestu ja bih dobro propitao tog tvog “šaptača“ koji tebe uvjerava da j Duh Sveti. Pitaj ga, na primjer, ovako - kakav si ti ‘Duh Sveti‘ kada si mi 30 godina prešućivao da Bog nije Trojstvo, pa ja to na koncu saznam od svoje dvojice braće antikrista, Kainosa i Jovana?

Ako on smatra da mi nešto hvali u veri, on će me u to i osvedočiti.

Vidjesmo da tebe osvjedočavaju tvoja braća antikristi, koji su odbacili Isusa Boga, pa ga i ti odbaci po njihovu nagovoru.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Da, ali u tvojim košmarnim snovima.

Uostalom, zašto se ti uopće pravdaš meni ili bilo kome drugome ovdje. Reci otvoreno da je tvoje pravo i Boga odbaciti, i Krista odbaciti. I da si ti ovih dana to i učinio, odbacio Boga Isusa Krista i tako se pridružio svojoj braći Kainosu i Jovanu.

P.S. Ipak je više vjerovati 'pionirima' nego Bogu.

P.S.S. Suprotno EGWistima (subotarima) mi kršćani imamo potpuno suprotan duh, držimo se ovoga: Dj 4,19: Ali im Petar i Ivan odgovoriše: "Sudite je li pred Bogom pravo slušati radije vas nego Boga.

Natrag