Adventizam i Trojstvo [da li su rani adventisti verovali u Trojstvo?]

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Crkva nigde ne uci da postoje "tri bica"!

Subotarska sekta je anticrkva. Uzmi to u obzir i vidjet ćeš kako se sve slaže u izjavama subotara.

Ti dakle ne razumes sustinu teologije o Trojstvu, niko od vas, pa zato upadate u ovakve dileme, skloni ste da budete prevareni!

A kako bi i razumjeli kad su im roditelji, pioniri adventizma sedmog dana ovako vjerovali i naučavali:

Brate White: Želio bih da slijedeća pitanja proslijedite bratu Loughborough-u da ih pojasni.

Pitanje 1.: Koji je ozbiljan prigovor nauku o Trojstvu?

W. W. Giles, Toledo, Ohio.

Odgovor Loughborough-a: Postoji mnoštvo primjedbi koje bismo mogli iznijeti, ali s obzirom na ograničenost našeg prostora, svest ćemo ih na slijedeće tri:

1. U suprotnosti je sa zdravim razumom.
2. U suprotnosti je sa Svetim Pismom.
3. Izvor mu je u poganstvu i legendama.

Vidiš Mire, da ja najbolje zastupam Božanski plural a mene optužujete da sam antitritarac(da Boga shvatam kao Jehovin svedok ili musliman) .

Još više bogohuliš od Jehoviniih svjedoka i muslimana. Evo još jednom:

I sada ti meni reci, kako to ja koji se klanjam Isusu, iako kažem da nije Bog, grešim, …?

Mt 4,10: Tada mu reče Isus: »Odlazi, Sotono! Ta pisano je: Gospodinu, Bogu svom se klanjaj i njemu jedinom služi!”

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ti huliš na Boga, kada suprotno onome što On kaže ti tvrdiš da čovek može videti Boga(Jahve) dok Bog kaže ne može.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
"ne može čovek mene videti i ostati živ." 2. Mojsijeva 33,20

"Boga niko nije video nikada", Jovan 1,18

Ne može, Boro.

Točno. Ali tako je bilo sve dok Boga, Jedinorođenac - Bog - koji je u krilu Očevu, nije obznanio. - isti stih, Iv 1,18. :) Zato Isus i kaže: Tko je vidio mene, vidio je i Oca. Ali problem vas subotara je u tome što vi više vjerujete sinu, i magarici, Ellen White nego Isusu i njegovim apostolima.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Točno. Ali tako je bilo sve dok Boga, Jedinorođenac - Bog - koji je u krilu Očevu, nije obznanio.

Ni posle Boro.

"Boga niko ne vide nikada", 1. Jovanova 4,12

Jovan ovde piše nakon Isusovog dolaska na zemlju. Nikad znači nikada a ne do određenog trenutka. Evo Jovan ovde govori iz perspektive svog vremena, nakon Hrista, i kaže NIKAD.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Iv 14,9: Tko je vidio mene, vidio je i Oca.

Svako ko je bar dva puta bar pročitao tekst zna da Isus govori o karakteru Oca-Božijem karakteru.

A zatim kaže:

"..ako imamo ljubav među sobom, Bog u nama stoji", 1. Jovanova 4,12

Boga ljudi vide u nama jedino na taj način. Kroz Njegov karakter. Vidiš, "Bog u nama"..pa ne fizički i bukvalno, već kroz karakter.

Tako i Isus je pokazao Oca.

Ali fizički ne jer Pismo se ne može pokavriti a ono govori:

ne može čovek mene videti i ostati živ." 2. Mojsijeva 33,20

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Ali vidješe ljudi Bogočovjeka. Isusa Krista koji je i Bog i čovjek. I svjedoče Isusovi apostoli da je tako:

Iv 1,1,14: U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga i Riječ bijaše Bog. ... I Riječ tijelom postade i nastani se među nama i vidjesmo slavu njegovu - slavu koju ima kao Jedinorođenac od Oca - pun milosti i istine.

Iv 20,28: Odgovori mu Toma: "Gospodin moj i Bog moj!

Tit 2,12-13: pravedno i pobožno živimo u sadašnjem svijetu, iščekujući blaženu nadu i pojavak slave velikoga Boga i Spasitelja našega Isusa Krista.

Natrag