- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
Na kraju krajeva, Biblija je jasna, da Boga niko ne može videti. To je poenta. Sve što je vidljiva pojava ne može biti Bog.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Ti stavljaš moj citat gdje sin od EGW objašnjava o Duhu Svetoma, a citiraš Bibliju po pitanju Isusa Krista.....bolje prvo pročitaj o čemu govori citat pa onda komentiraj....ovako sad moraš tražiti citate da je Sv. Duh posebna treća osoba Bog Sveti Duh.....oprosti što sam ti dao još posla, ali sam si kriv što ne gledašNebitno je što ja kažem. Bog kaže da ti pakao ne gine, ako se klanjaš onome tko Bog nije.
Idolopoklonizam je kada ljudi, kao vi EGWisti, više cjenite izmet Ellen White nego Isusa i njegove apostole. Evo ovako:
A ovo pišu Isusovi sveti apostoli:
Ovako sveti Ivan na samom početku svoga evanđelja svjedoči: Iv 1,1,14: U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga i Riječ bijaše Bog. ... I Riječ tijelom postade i nastani se među nama i vidjesmo slavu njegovu - slavu koju ima kao Jedinorođenac od Oca - pun milosti i istine.
Ovako sam Isus deklarira tko je On: Iv 8,24: Uistinu, ako ne povjerujete da Ja jesam, umrijet ćete u grijesima svojim."
Ovako svjedoči sveti Toma nakon što se razuvjerio da Isus nije samo čovjek: Iv 20,28: Odgovori mu Toma: "Gospodin moj i Bog moj!
A ovakvo evanđelje je propovjedao sveti Pavao: Tit 2,12-13: pravedno i pobožno živimo u sadašnjem svijetu, iščekujući blaženu nadu i pojavak slave velikoga Boga i Spasitelja našega Isusa Krista.
—————————-
Još jednom se uvjerite da adventistima sedmog dana (EGWistima) baš ništa ne znači ono što piše u Svetom pismu. Baš ništa im ne znači ni što je rekao sam Isus, niti im što znači što su rekli Isusovi apostoli, pročitajte još jednom četiri gornja novozavjetna citata. Ali zato božanskim smatraju baš sve što ima bilo kakve veze s Elle White. Evo gore Kainos zaklinje Laodikeju koji vjeruje u Trojstvo otprilike ovako - Ali, Laodikeja, sin Ellen White odbacuje Trojstvo.
P.S. Ovo je strašno. Sve sam uvjereniji da većina adventista, kao Kainos ovdje, više drže do “izmeta Ellen White” nego do Isusovih riječi i riječi Isusovih apostola.
Na kraju krajeva, Biblija je jasna, da Boga niko ne može videti. To je poenta. Sve što je vidljiva pojava ne može biti Bog.
Ti stavljaš moj citat gdje sin od EGW objašnjava o Duhu Svetoma, a citiraš Bibliju po pitanju Isusa Krista.....
Rekao sam pogrešno, sin od EGW tu ne objašnjava o Isusovom božanstvu.......probaj ponovoPakao ti ne gine, ako Isus nije Bog a ti reče da mu se klanjaš.
Tako je. I zato te pitam ponovo - zašto ti više vjeruješ i više cijeniš sina, nevjestu, pa i izmet Ellen White, nego Isusa i Isusove apostole?
Rekao sam pogrešno, sin od EGW tu ne objašnjava o Isusovom božanstvu.......probaj ponovo
I sada ti meni reci, kako to ja koji se klanjam Isusu, iako kažem da nije Bog, grešim, …?
Ja verujem u tri Božanska bića
ali kako nije pitanje spasenja u onom direktnom smislu, ostavljeno je da pojedinac postepeno sam promiče u ovo pitanje, i bez obzira na zablude po ovom pitanju koje mogu proisteći, nikoga ono neće lišiti spasenja niti mu ga dati po sebi.
nije pitanje spasenja u onom direktnom smislu
Isto to i na Isusa se može primeniti, po vašem rezenu i nije greh. Čak iako nije Bog. Nema potrebe da se "užasavaš" što se neko klanja nekome ko nije Bog.
Slap veli, mi se klanjamo samo Bogu Ocu, Sinu, Sv. Duhu....
Pitaj te ljude da li se klanjaju Bogu ili kipu Marije.....to je čisti idolopoklonizam
I sada ti meni reci, kako to ja koji se klanjam Isusu, iako kažem da nije Bog, grešim, a ti se klanjaš takođe onome ko nije Bog a ne grešiš?
Ja ne shvatam, kako se ti mozes moliti Hristu, a poricati ga kao Boga? Zar mu se mozes moliti kao obicnom coveku, koji te molitvama zastupa kod Boga? Svakako da je to moguce, ali to nije ono sto nas uci pismo! Ne uci nas da mu se molimo kao obicnom coveku ili andjelu, kao nekom svecu, vec nas uci da ga obozavamo kao Boga koji je ravan Jahvi!
Izjave i tvrdnje nekih naših propovednika, u njihovim nastojanjima da dokažu da je Sveti Duh individua kao Bog Otac i Hrist, večni Sin, me zbunjuju, a ponekad i rastužuju.
{Pismo, V. K. Vajta H.V. Karu, 30. April, 1935}
Laodikeja, ovo je pisao treci sin EGW i to 1935 godine....
Hriscani ne veruju u "tri Bozanska bica", jer bi to znacilo da postoje "3 boga".
Znaci Isus nije Bog? Sada si to rekao..