Adventizam i Trojstvo [da li su rani adventisti verovali u Trojstvo?]

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa jel Marija Bog

Ne, Marija nije Bog. Kristova crkva Blaženu Djevicu Mariju, Kristovu majku, časti, ne klanja joj se.

KKC (Katekizam Katoličke crkve) 971: "Svi će me naraštaji zvati blaženom" (Lk 1,48). "Pobožnost Crkve prema Blaženoj Djevici svojstvena je krsćanskom kultu". Crkva opravdano posebnim štovanjem časti Blaženu Djevicu. Doista, već od najstarijih vremena Blažena se Djevica časti pod nazivom `Bogorodica', pod zaštitu koje se vjernici molitvom utječu u svim pogiblima i potrebama. To štovanje iako je sasvim osobito, ipak se bitno razlikuje od poklonstvenog štovanja koje se iskazuje utjelovljenoj Rijeci jednako kao Ocu i Duhu Svetomu.

I sada ti meni reci, kako to ja koji se klanjam Isusu, iako kažem da nije Bog, grešim, a ti se klanjaš takođe onome ko nije Bog a ne grešiš?

Nebitno je što ja kažem. Bog kaže da ti pakao ne gine, ako se klanjaš onome tko Bog nije.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nego, nemoj se pozivati na taj argument. Neprikladno je za tebe samog.

Možeš moj stav kritikovati na drugi način. Samo nemoj na ovaj.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
I sada ti meni reci, kako to ja koji se klanjam Isusu, iako kažem da nije Bog, grešim, a ti se klanjaš takođe onome ko nije Bog a ne grešiš?

Nebitno je što ja kažem. Bog kaže da ti pakao ne gine, ako se klanjaš onome tko Bog nije.

Pitaj te ljude da li se klanjaju Bogu ili kipu Marije.....to je čisti idolopoklonizam

Idolopoklonizam je kada ljudi, kao vi EGWisti, više cjenite izmet Ellen White nego Isusa i njegove apostole. Evo ovako:

Izjave i tvrdnje nekih naših propovednika, u njihovim nastojanjima da dokažu da je Sveti Duh individua kao Bog Otac i Hrist, večni Sin, me zbunjuju, a ponekad i
rastužuju.
{Pismo, V. K. Vajta H.V. Karu, 30. April, 1935}

Laodikeja, ovo je pisao treci sin EGW i to 1935 godine....

A ovo pišu Isusovi sveti apostoli:

Ovako sveti Ivan na samom početku svoga evanđelja svjedoči: Iv 1,1,14: U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga i Riječ bijaše Bog. ... I Riječ tijelom postade i nastani se među nama i vidjesmo slavu njegovu - slavu koju ima kao Jedinorođenac od Oca - pun milosti i istine.

Ovako sam Isus deklarira tko je On: Iv 8,24: Uistinu, ako ne povjerujete da Ja jesam, umrijet ćete u grijesima svojim."

Ovako svjedoči sveti Toma nakon što se razuvjerio da Isus nije samo čovjek: Iv 20,28: Odgovori mu Toma: "Gospodin moj i Bog moj!

A ovakvo evanđelje je propovjedao sveti Pavao: Tit 2,12-13: pravedno i pobožno živimo u sadašnjem svijetu, iščekujući blaženu nadu i pojavak slave velikoga Boga i Spasitelja našega Isusa Krista.
—————————-

Još jednom se uvjerite da adventistima sedmog dana (EGWistima) baš ništa ne znači ono što piše u Svetom pismu. Baš ništa im ne znači ni što je rekao sam Isus, niti im što znači što su rekli Isusovi apostoli, pročitajte još jednom četiri gornja novozavjetna citata. Ali zato božanskim smatraju baš sve što ima bilo kakve veze s Elle White. Evo gore Kainos zaklinje Laodikeju koji vjeruje u Trojstvo otprilike ovako - Ali, Laodikeja, sin Ellen White odbacuje Trojstvo.

P.S.
Ovo je strašno. Sve sam uvjereniji da većina adventista, kao Kainos ovdje, više drže do “izmeta Ellen White” nego do Isusovih riječi i riječi Isusovih apostola.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Bog kaže da ti pakao ne gine, ako se klanjaš onome tko Bog nije.
shutterstock_139935982.jpg

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

KKC (Katekizam Katoličke crkve) 971: "Svi će me naraštaji zvati blaženom" (Lk 1,48). "Pobožnost Crkve prema Blaženoj Djevici svojstvena je krsćanskom kultu". Crkva opravdano posebnim štovanjem časti Blaženu Djevicu. Doista, već od najstarijih vremena Blažena se Djevica časti pod nazivom `Bogorodica', pod zaštitu koje se vjernici molitvom utječu u svim pogiblima i potrebama. To štovanje iako je sasvim osobito, ipak se bitno razlikuje od poklonstvenog štovanja koje se iskazuje utjelovljenoj Rijeci jednako kao Ocu i Duhu Svetomu.

Ali, ženi se klanjate vi subotari, jer je uvjet da budete kršteni u crkvi adventista sedmog dana ispovijed vjere u Ellen White i u njene spise. :)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465

Ne pomaže ni katehizam jer si sam rekao da ko se klanja bilo kome osim Bogu, tvoje reči, ide u pakao. A ovde vidimo da se klanjaju a ne 'časte'.

No, svakako loš je argument. Rekoh ti, neki bolji argument nađi jer ovo se okreće protiv tebe samoga.

Natrag