Hriscani ne veruju u "tri Bozanska bica", jer bi to znacilo da postoje "3 boga". Hriscani veruju u "jedno Bozansko bice" koje ima "tri licnosti" u sebi! U tome je razlika izmedju vas i nas..
Ja sam bas objasnio gore zasto je po pismu ovo najvaznije pitanje! Ako ti verujes u neka "tri bica" ti krsis 1. Bozju zapovest koja kaze "nemoj imati drugih bogova osim mene"! Medjutim ako verujes u "jedno bice", onda nema problema.
Ali ti verujes kako si sam opisao u "tri bica"!
Mozda ovo i nije pitanje spasenja u direktnom smislu, ali svakako onaj koji ne zna ko je njegov Bog prema prvoj zapovesti, taj nema licni odnos sa njim, jer da ima, on bi znao ko je njegov Bog!
Kao sto je Isus rekao Samaricanki:
"Vi ne znate cemu se molite, ali mi znamo, jer spasenje je od judeja!"
Samaricani su se molili, i bili verni, ali zbog pogresne predstave o Bogu, nisu imali licni odnos sa njim!
Tako i vi, jeste verni, molite se, ali ne znate cemu se molite! Dakle, vi ste u rangu samaricanina ili muslimana, za koje Bog ne kaze da ce ih osuditi, ali takodje oni nemaju licni odnos sa Bogom, iako misle da imaju..
Znaci Isus nije Bog? Sada si to rekao..
Spoljasnji cin klanjanja, ne znaci nista! Vi ste formalisti pa gledate samo na spoljasnji cin, a Bog na srce! Zapovest se ne odnosi na cin, vec na srce! Ako neko klekne ispred nekog predmeta ili ga poljubi, vi to odmah karakterisete kao obozavanje! To je formalizam! Ne znaci da je neki predmet za nekoga Bog, samo zato sto je kleknuo ispred njega ili ga poljubio! Bitno je kako osoba dozivljava taj predmet!
Jevreji se takodje klanjaju, cak ljube zid placa u jerusalimu, pa to ne znaci da su idolopoklonici, ili da krse Bozju zapovest!
Koliko god izvrtali u nameri da optuzite katolike, ne mozete optuziti jednog obicnog jevrejina za idolopkolonstvo! --->
Svetujem vam, da prestanite da izmisljate i lazno optuzujete katolike, ispadate smesni!
Besmislice! Nijedan pravi katolik nikada nece reci da je kip bozanstvo!
Prekrsaj zapovesti nije spoljasnji cin, vec je prekrsaj u srcu! Mozes ti i hiljadu puta poljubiti kip, ali ako ga ne smatras Bogom, ti nisi sagresio!
Navescu ti primer iz svakodnevnog zivota:
Zena drzi sliku unuka u novcaniku, i s vremena na vreme je poljubi! Da li je ta zena "idolopoklonik"?
Po vasem rezonu, jeste! Ali po Bozjem zakonu nije, jer nije ucinila greh u srcu!
Kad smo vec kod toga, da li je ovim ljudima slika bozanstvo? ---->
Dakle, ne pisite budalastine!
Ako vas nesto sablaznjava, vi nemojte to raditi! Ali nemojte ni ljude koji to cine lazno optuzivati da su idolopoklonoci, kada oni to uopste nisu!