Jedan" (ehad) - pluralna jednina. Za Jedan u kontekstu Boga se koristi uvek pluralna jednina. Istina, ona ne mora uvek značiti plural u bukvalnom smislu ali u kontekstu za Boga to znači
Netacno! Pitaj rabina, nikad ne znaci "plural"!
To je manipulacija tekstom, da bi se dokazalo nesto sto u tekstu ne postoji! Elohim se koristi i za ljude i za andjele i za Boga. I nijedan od njih nikada nije "mnozina"!
To dokazivanje "poreklom reci", ne mkze da se odrzi, objasnjavao sam ranije zasto!
Bog je u tekstu mnozina, jedino onda kada govori u pluralu, obraca se samom sebi! Ali isto to radi i covek dok razmilja, to sam vec objasnjavao!
Teolozi su otisli dalje od prostog teksta, pokusavajuci i recju i njenim poreklom da dokazu plural, ali se tom recju ne moze dokazivati mnozina!
Bog kaže "Mi"(hajde da načinimo) čoveka. Dakle, On jeste plural
Kazem, samo prostim tekstom se ovo moze dokazivati, kada govori u mnozini, ali nikako ne znacenjem reci - "elohim"!
I to sam objasnio, covek razgovara sam sa sobom, zato sto je u njemu vise osoba! Covek poseduje SVEST, PODSVEST I TELO! Svo Troje komuniciraju! Covek postavlja pitanja svojoj podsvesti (DUHU) i dobija odgovore od njega, takodje vrsi interakciju sa TELOM koje ima svoju volju. I zato se DUH protivi TELU, a telo se protivi duhu.
Covek je Trojstven, jednako kao i Bog!
Poslusaj malo rabine, nema tu nikakve mnozine, osim na nivou licnosti!
Dakle, ne radi se o "bicima" o nekim induviduama i razlicitim "bogovima"!
Vidiš Mire, da ja najbolje zastupam Božanski plural a mene optužujete da sam antitritarac
Mi ne zastupamo nikakav doslovan "plural", jer prema ucenju o Trojstvu u Bogu nema vise bogova! Bog je JEDNO BICE sa TRI LICA, kao sto je i covek! Plural je samo na nivou licnosti, sto je slucaj i kod coveka!
Shvati razliku!
Ti zastupas "vise bogova" u jednom Bogu, a mi zastupamo "vise licnosti" u jednom Bogu! Razlika je ogromna!
Sustina ucenja o Trojstvu ne dozvoljava "vise bogova u jednom"! Dakle, to jeste antitrinitizam!
Nego ja svo vreme vama ukazujem da koristite pogrešne argumente u odbrani Božijeg plurala kroz argument "Trojstva" što je pogrešno.
Ti pokazujes elementarno nepoznavanje nauke o Trojstvu. Niko od vas ne poznaje definiciju Trojstva. Po toj definiciji ne radi se o "razlicitim bicima" vec o "razlicitim licnostima"! Ne mozes imati vise bica u jednom bicu! Ovo je nonsens!
Nauka o Trojstvu:
"Црква верује у једнога Бога (у једну суштину), који је у трима савршеним ипостасима (трима савршеним лицима). Дакле, сва три лица - Отац, Син и Свети Дух - у Светој Тројици имају једну исту суштину"
Ne postoje u toj nauci nikakva "bica", postoje "razlicite licnosti u jednom bicu"!