Ti si pitao ja odgovorio.
Uopće nisi odgovorio. Moje pitanje je bilo klanjaš li se Isusu Kristu?
To ne primenjuješ na svece. Iako nisu Bog ipak im se klanjaš.
Kršćani svece časte i trude se nasljedovati ih. Mi se samo Bogu klanjamo, Bogu Ocu, Sinu i Duhu Svetomu.
A u ovom slučaju se navodno "strogo" držiš druge zapovesti. Nisu li zapovesti po tvom shvatanju ukinute? Ni svestan nisi koliko si kontradiktoran sam sebi.
Ja se držim svih zapovijedi Novoga zavjeta, dakle držim se Kristova zakona. Isus je moj Bog i Spasitelj, baš onako kako je bio i za apostole.
A ovo pišu Isusovi sveti apostoli:
Iv 1,1,14:
U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga i Riječ bijaše Bog. ... I Riječ tijelom postade i nastani se među nama i vidjesmo slavu njegovu - slavu koju ima kao Jedinorođenac od Oca - pun milosti i istine.
Ovako sam Isus deklarira tko je On: Iv 8,24:
Uistinu, ako ne povjerujete da Ja jesam, umrijet ćete u grijesima svojim."
Ovako svjedoči sveti Toma nakon što se razuvjerio da Isus nije samo čovjek: Iv 20,28:
Odgovori mu Toma: "Gospodin moj i Bog moj!
A ovakvo evanđelje je propovjedao sveti Pavao: Tit 2,12-13:
pravedno i pobožno živimo u sadašnjem svijetu, iščekujući blaženu nadu i pojavak slave velikoga Boga i Spasitelja našega Isusa Krista.
A osim ovih gore nedvojbenih potvrda u novozavjetnom tekstu, i dvijetisućljetnog vjerovanja i naučavanja Kristove crkve, da je za kršćane još od apostolskih vremena Isus Krist pravi Bog, imamo neuništive i neoborive dokaze
i u povijesnim tekstovima.