Adventizam i Trojstvo [da li su rani adventisti verovali u Trojstvo?]

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ja rekoh šta verujem. Nije na meni da bilo koga ubeđujem ili osuđujem što po ovom pitanju veruje drugačije. Svako mora za sebe ovo razumeti.

Briga mene što ti vjeruješ. Ja sam reagirao na tvoju sotonsku podvalu da je nebitno za spasenje čovjeka je li Isus Bog ili nije. Nema ništa sotonskije od ovoga što ti činiš. Jer, ako je nebitno je li Isus Bog, onda to sugerira da je i nebitno klanjamo li se Isusu. Ako je nebitno, onda se Isusu ne treba ni klanjati, iako se kršćani Isusu kao svome Bogu klanjaju već dvije tisuće godina.

P.S. Sotono, odlazi od nas kršćana koji Krista priznajemo svojim Spasiteljem i Bogom.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ti si pitao ja odgovorio. Ostalo je tipično prepucavanje koje ti voliš. Nikakve tu religije nema osim tvoje želje za prepucavanjem.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ti si pitao ja odgovorio.

Uopće nisi odgovorio. Moje pitanje je bilo klanjaš li se Isusu Kristu?

To ne primenjuješ na svece. Iako nisu Bog ipak im se klanjaš.

Kršćani svece časte i trude se nasljedovati ih. Mi se samo Bogu klanjamo, Bogu Ocu, Sinu i Duhu Svetomu.

A u ovom slučaju se navodno "strogo" držiš druge zapovesti. Nisu li zapovesti po tvom shvatanju ukinute? Ni svestan nisi koliko si kontradiktoran sam sebi.

Ja se držim svih zapovijedi Novoga zavjeta, dakle držim se Kristova zakona. Isus je moj Bog i Spasitelj, baš onako kako je bio i za apostole.

A ovo pišu Isusovi sveti apostoli:

Iv 1,1,14: U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga i Riječ bijaše Bog. ... I Riječ tijelom postade i nastani se među nama i vidjesmo slavu njegovu - slavu koju ima kao Jedinorođenac od Oca - pun milosti i istine.

Ovako sam Isus deklarira tko je On: Iv 8,24: Uistinu, ako ne povjerujete da Ja jesam, umrijet ćete u grijesima svojim."

Ovako svjedoči sveti Toma nakon što se razuvjerio da Isus nije samo čovjek: Iv 20,28: Odgovori mu Toma: "Gospodin moj i Bog moj!

A ovakvo evanđelje je propovjedao sveti Pavao: Tit 2,12-13: pravedno i pobožno živimo u sadašnjem svijetu, iščekujući blaženu nadu i pojavak slave velikoga Boga i Spasitelja našega Isusa Krista.

A osim ovih gore nedvojbenih potvrda u novozavjetnom tekstu, i dvijetisućljetnog vjerovanja i naučavanja Kristove crkve, da je za kršćane još od apostolskih vremena Isus Krist pravi Bog, imamo neuništive i neoborive dokaze i u povijesnim tekstovima. :)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Kršćani svece časte i trude se nasljedovati ih.

Klanjati se pred slikama. Zašto je problem klanjati se Isusu iako nije Bog? Ako se klanjaš pred slikama i častiš ih. Isto to i na Isusa se može primeniti, po vašem rezenu i nije greh. Čak iako nije Bog. Nema potrebe da se "užasavaš" što se neko klanja nekome ko nije Bog.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ako se klanjaš pred slikama i častiš ih. Isto to i na Isusa se može primeniti, po vašem rezenu i nije greh. Čak iako nije Bog.

Mi kršćani se samo Bogu klanjamo. Bogu Ocu, Bogu Sinu i Bogu Duhu Svetomu. Zar si mutav pa ti treba ponavljati?

Nema potrebe da se "užasavaš" što se neko klanja nekome ko nije Bog.

Bog se užasava. Bog kaže da ćete u paklu završiti svi vi koji ne priznajete pravoga Boga i koji se ne klanjate pravome Bogu. Prosto k’o pasulj, ako je Isus pravi Bog a ti ga Bogom ne priznaješ, pakao ti ne gine.

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Slap veli, mi se klanjamo samo Bogu Ocu, Sinu, Sv. Duhu....

shutterstock_139935982.jpg

Natrag