O kakvoj ti mržnji čovječe pričaš.....mogao sam ovdje postaviti milione članaka što sve čini RKC u svijetu, svaki dan naletim na zla djela biskupa i svećenika, a ti si decenijama najveći mrzitelj adv. crkve što dokazuješ otvaranjem miliona tema o istoj i EGW.....
To otvaranje tema ne sluzi nicemu! Kao da se takmicite ko ce vise zla pokazati kod drugih.. Fariseji u Hristovo vreme su bili jos gori! Hristos im je govorio da su "okreceni grobovi", ali takodje je rekao i ovo - "sve sto vam kazu fariseji drzite i tvorite". Dakle nisu zla dela dokaz pogresne dogme! I kada to navodite niste pobedili!
Mire ti vjeruj kako želiš.....nije to nikakav dualizam, to su dva različita bića - Bog i Sin Božji..
Kainose, dualizam znaci imati "dva boga"!
Ako su to "dva razlicita bica" koja vi obozavate zasebno to je dualizam. To znaci da krsite 1. Bozju zapvest koja kaze - NEMOJ IMATI DRUGIH BOGOVA UZA ME!
Nasuprot tome, Trojstvo ne uci da postoje "dva razlicita bica" vec postoji "jedno bice" koje u sebi sadrzi tri licnosti. Tako nema vise Bogova!
Primer ti je i covek koji poseduje DUH DUSU I TELO. On je Trojstven, i to su tri licnosti, ako zelis mogu ti objasniti, ali kako vidim tebe ovo ne interesuje..
i dosta....mi vjerujemo da si ti u krivu i ti vjeruješ da smo mi u krivu i nema više rasprave...
Eto, vidis kako te ne interesuje.. A sto onda postavljas pitanja kada ne zelis dobiti odgovor? Samo bi da ubedis drugoga, dok sebi ne dozvoljavas promenu misljenja..
...ti vjeruj u antropomorfizam koliko želiš.....
Antrpomorfizam je u bibliji. A odnosi nebeskih bica se opisuju zemaljskim primerima i usporedbama, koje nisu doslovne. Nijedna od ovih usporedbi ne tezi da dokaze "nacin necijeg nastanka", vec "odnos"!
Upadate u nonsens zeleci ove tekstove da shvatite doslovno kao da oni opisuju "nacin nastanka"! Oni ne opisuju nacin nastanka, vec "odnos nebeskih bica" jednih prema drugima i prema ljudima! Zato Isus opisuje Boga kao vinogradara, briznog Oca, Isus je pastir, mladozenja, kralj, a Bog sudija, crkva je nevesta itd..
Kada bi uzeli sve ove promere doslovno upali bi u razne probleme!
A to bi nas dovelo i do shvatanja da Isus nije stvorio andjele! Npr Pavle kaze:
"I UVODECI PRVORODJENOGA U SVET, GOVORI - DA MU SE POKLONE SVI ANDJELI BOZJI"
---> Zasto bi Bog andjelima naredjivao da se klanjaju Isusu, ako oni vec znaju da je Isus Bog i da ih je on stvorio?
Znaci pri bukvalnom tumacenju, i izvodjenju porekla iz ovih stihova, ispada da je Isus stvoren nakon postanka andjela a ne pre njih! Eto, Bog zapoveda andjelima da mu se klanjaju!
Takodje kaze:
"JA CU MU BITI OTAC A ON CE MI BITI SIN!" - Kome govori ovo, ako ne andjelima?
Znaci, pri bukvalnom tumacenju i izvodjenju porekla iz ovih stihova, ispada da je Isus stvoren nakon stvaranja andjela, i da on nije njihov stvoritelj!
A ovo je nonsens!
Dakle, ti primeri nisu doslovni! To su antropomprfizmi! A ja sam mislio da si ti zavrsio teologiju i da znas ovo..
Veruj ti sta god zelis! Ali zasto me pitas, ako ne zelis da saslusas i ne interesuje te, i ne zelis da promenis misljenje?