Adventizam i Trojstvo [da li su rani adventisti verovali u Trojstvo?]

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Naravno, vjeruj što te volja. Kad mogu sotonisti možeš i ti.

Nego, reci ti meni kako bi objasnio da ste sva četvorica EGWista ovdje odbacili Spasitelja i Boga Isusa Krista?
tebi je objašnjeno sto puta i opet pitaš kako vjerujemo po pitanju Isusa.....nego zašto su katolici pobili na zvuk zvona hugenote - poštene i vjerne ljude, prvo u Parizu i onda mjesecima u drugim gradovima?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
tebi je objašnjeno sto puta i opet pitaš kako vjerujemo po pitanju Isusa.....nego zašto su katolici pobili na zvuk zvona hugenote - poštene i vjerne ljude, prvo u Parizu i onda mjesecima u drugim gradovima?

Opet čitaš lažove.

Nikada nisi objasnio zašto ste sva četvorica EGWista ovdje odbacili Spasitelja i Boga Isusa Krista. Može li u pet-šest rečenica tvoje mišljenje o ovome.

P.S. Činjenica je da je Ellen White odbacivala Trojstvo, ali ona je jednako tako bila bogohulnica, plagijatorica, lažljivica i alkoholičarka, pa nije baš bila “žena kojoj je vjerovati”.

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Ja vjerujem da je Isus Spasitelj i Bog.....neka sada odgovore tripo, Laodikeja i Jovan.....

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
U onom smislu je Sv. Duh Bog, ako su Otac i Sin personifikacija istog......znači kad u djelima se veli Sv. Duh reče odvojite mi Pavla i Barnabu za djelo koje sam im pripravio, znači govori sam Isus...u tom smislu.....

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ja vjerujem da je Isus Spasitelj i Bog.....neka sada odgovore tripo, Laodikeja i Jovan.....

A je li Duh Sveti Bog?

U onom smislu je Sv. Duh Bog, ako su Otac i Sin personifikacija istog......znači kad u djelima se veli Sv. Duh reče odvojite mi Pavla i Barnabu za djelo koje sam im pripravio, znači govori sam Isus...u tom smislu.....

Tako dakle. Bog Duh Sveti ti je zapravo Bog Isus Krist. Dva Boga imaš, Oca i Sina.

Objasni sada kako su dva Boga jedan.... 2x1=1 ....mystery of Duality ..... žalosno što koristiš najpoznatiju židovsku forumulu Čuj Izraele naš Bog je jedan za trojstvo....nemoj da ti se Hebreji smiju.....

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
A je li Duh Sveti Bog?

Tako dakle. Bog Duh Sveti ti je zapravo Bog Isus Krist. Dva Boga imaš, Oca i Sina.

Objasni sada kako su dva Boga jedan.... 2x1=1 ....mystery of Duality ..... žalosno što koristiš najpoznatiju židovsku forumulu Čuj Izraele naš Bog je jedan za trojstvo....nemojte da vam se Hebreji smiju.....
Nisi skužio ....kao što čovjek ima svog duha, tako i Bog ima svoj duh - moj duh nije druga neka osoba.....ja svojim duhom mogu biti negdje (na Karibima), ali tijelom sam u učionici.....dok je Bog svojim duhom prisutan svuda....i kada čuješ glas, to nije glas treće božanske osobe, nego sam Bog progovara.....znači njegov duh je dio njegovog bića.....a neka treća osoba koja lebdi bez obličja i forme, kao neki zrak.....jer nigdje ne vidimo duha da sjedi na prijestolju niti ga je neko od proroka vidio u vizijama....niti nalazimo stih da mu se molimo....

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nisi skužio ....

Jesam, skužio sam. Ti nemaš tri nego dva Boga. Duh Sveti nije Bog, a Otac i Sin su ti Bogovi.

Objasni sada kako su dva Boga jedan.... 2x1=1 ....mystery of Duality ..... žalosno što koristiš najpoznatiju židovsku forumulu Čuj Izraele naš Bog je jedan za trojstvo....nemojte da vam se Hebreji smiju.....

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
O kakvoj ti mržnji čovječe pričaš.....mogao sam ovdje postaviti milione članaka što sve čini RKC u svijetu, svaki dan naletim na zla djela biskupa i svećenika, a ti si decenijama najveći mrzitelj adv. crkve što dokazuješ otvaranjem miliona tema o istoj i EGW.....

To otvaranje tema ne sluzi nicemu! Kao da se takmicite ko ce vise zla pokazati kod drugih.. Fariseji u Hristovo vreme su bili jos gori! Hristos im je govorio da su "okreceni grobovi", ali takodje je rekao i ovo - "sve sto vam kazu fariseji drzite i tvorite". Dakle nisu zla dela dokaz pogresne dogme! I kada to navodite niste pobedili!

Mire ti vjeruj kako želiš.....nije to nikakav dualizam, to su dva različita bića - Bog i Sin Božji..

Kainose, dualizam znaci imati "dva boga"!
Ako su to "dva razlicita bica" koja vi obozavate zasebno to je dualizam. To znaci da krsite 1. Bozju zapvest koja kaze - NEMOJ IMATI DRUGIH BOGOVA UZA ME!

Nasuprot tome, Trojstvo ne uci da postoje "dva razlicita bica" vec postoji "jedno bice" koje u sebi sadrzi tri licnosti. Tako nema vise Bogova!

Primer ti je i covek koji poseduje DUH DUSU I TELO. On je Trojstven, i to su tri licnosti, ako zelis mogu ti objasniti, ali kako vidim tebe ovo ne interesuje..

i dosta....mi vjerujemo da si ti u krivu i ti vjeruješ da smo mi u krivu i nema više rasprave...

Eto, vidis kako te ne interesuje.. A sto onda postavljas pitanja kada ne zelis dobiti odgovor? Samo bi da ubedis drugoga, dok sebi ne dozvoljavas promenu misljenja..

...ti vjeruj u antropomorfizam koliko želiš.....

Antrpomorfizam je u bibliji. A odnosi nebeskih bica se opisuju zemaljskim primerima i usporedbama, koje nisu doslovne. Nijedna od ovih usporedbi ne tezi da dokaze "nacin necijeg nastanka", vec "odnos"!

Upadate u nonsens zeleci ove tekstove da shvatite doslovno kao da oni opisuju "nacin nastanka"! Oni ne opisuju nacin nastanka, vec "odnos nebeskih bica" jednih prema drugima i prema ljudima! Zato Isus opisuje Boga kao vinogradara, briznog Oca, Isus je pastir, mladozenja, kralj, a Bog sudija, crkva je nevesta itd..

Kada bi uzeli sve ove promere doslovno upali bi u razne probleme!

A to bi nas dovelo i do shvatanja da Isus nije stvorio andjele! Npr Pavle kaze:

"I UVODECI PRVORODJENOGA U SVET, GOVORI - DA MU SE POKLONE SVI ANDJELI BOZJI"

---> Zasto bi Bog andjelima naredjivao da se klanjaju Isusu, ako oni vec znaju da je Isus Bog i da ih je on stvorio?

Znaci pri bukvalnom tumacenju, i izvodjenju porekla iz ovih stihova, ispada da je Isus stvoren nakon postanka andjela a ne pre njih! Eto, Bog zapoveda andjelima da mu se klanjaju!

Takodje kaze:

"JA CU MU BITI OTAC A ON CE MI BITI SIN!" - Kome govori ovo, ako ne andjelima?

Znaci, pri bukvalnom tumacenju i izvodjenju porekla iz ovih stihova, ispada da je Isus stvoren nakon stvaranja andjela, i da on nije njihov stvoritelj!

A ovo je nonsens!

Dakle, ti primeri nisu doslovni! To su antropomprfizmi! A ja sam mislio da si ti zavrsio teologiju i da znas ovo..

Veruj ti sta god zelis! Ali zasto me pitas, ako ne zelis da saslusas i ne interesuje te, i ne zelis da promenis misljenje?

Natrag