Adventizam i Trojstvo [da li su rani adventisti verovali u Trojstvo?]

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
to što iznosiš je laž, da sam ga ja odvukao u đavliju jazbinu...ispričaj se....

Ako je tako, ja se tebi ispričavam. Netko drugi ga je onda odvukao u đavliju jazbinu.

Nego, reci ti meni, kako se sada vi "antibogoisusijanci" deklarirate po sektaškoj pripadnosti? Adventisti niste i adventistima se ne možete zvati jer ste odbacili Trojstvo i Boga Sina. Što ćete sada?

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Ja i dalje idem u adv. crkvu, gdje - to nije važno....drugi su izašli sami iz crkve ili su isključeni zbog ovog vjerovanja....znači ako smatraš da ovo nije pitanje spasenja jer drugi adventisti to ne razumiju i ako drugim vjernicima ne dosađuješ s tom doktrinom i dalje možeš ići u crkvu...znam da je to čudno za tebe, ali eto funkcionira....

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ja i dalje idem u adv. crkvu, gdje - to nije važno....drugi su izašli sami iz crkve ili su isključeni zbog ovog vjerovanja....

Tvrdio si da adventist nije onaj tko ne vjeruju da je Bog Trojstvo, kako to deklarira 'crkva' adventista sedmog svojim vjerovanjima br. 2, 3, 4 i 5. Prema tome, licemjeran si ako se sada nazivaš adventistom i nakon što si odbacio vjerovanje u Trojstvo.

znači ako smatraš da ovo nije pitanje spasenja jer drugi adventisti to ne razumiju i ako drugim vjernicima ne dosađuješ s tom doktrinom i dalje možeš ići u crkvu...znam da je to čudno za tebe, ali eto funkcionira....

Ovo jest pitanje spasenja. Ovo je pitanje klanjamo li se pravom Bogu. Ako se ne klanjamo pravom Bogu, kršimo 1. Božju zapovijed, a kršenjem ove zapovijedi ne može se u kraljevstvo Božje.

Evo crtam.

1. Ako je Isus pravi Bog, kao što su to i Bog Otac i Bog Duh Sveti, onda se ja, koji tako vjerujem, "klanjam pravom Bogu", i uz moje prihvaćanje Božje volje vezano za sve drugo, onda se mogu radosno nadati kraljevstvu Božjem. Ali ti, koji ne ispovjedaš ovu vjeru u Boga Sina, i (ili) u Boga Duha Svetoga, ne iskazuješ klanjanje pravom Bogu, kršiš dakle prvu Božju zapovijed. A takav u kraljevstvo Božje ne možeš.

2. Ako Isus nije pravi Bog, kao što su to i Bog Otac i(ili) Bog Duh Sveti, onda se ja "klanjam krivom Bogu", kršim 1. Božju zapovijed, i što god drugo učinio, takav ne mogu u kraljevstvo Božje. Ali ti, koji u ovom slučaju ispravno ispovjedaš da Isus nije pravi Bog, kako je to Otac pravi Bog, iskazuješ klanjanje pravom Bogu, i možeš se nadati kraljevstvu Božjem.
-----------------------

Zaključak: Naša vjera o tome je li Isus pravi Bog ili Isus nije pravi Bog, je krucijalna za naše spasenje, ili za našu propast. Dakle, 'mantra' koju i ti ponavljaš, kako je to nebitno za spasenje ljudi, dolazi od onoga tko se trudi da što više ljudi završi u paklu, dakle, dolazi od oca Laži - đavla.

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Isus je bio kušan slape....što bi se desilo da je Isus sagriješio a dio je trojstva? Pošto je dio trojstva, vječni Bog on ne bi mogao umrijeti i kao takav jedini bi od trojstva i dalje živio, a bio grešan? Jedino ako je Isus rođen u vječnosti, i da je sagriješio, umro bi i nestao, a jedini Bog Otac bi i dalje funkcionirao? Je li tako?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Isus je bio kušan slape....što bi se desilo da je Isus sagriješio a dio je trojstva? Pošto je dio trojstva, vječni Bog on ne bi mogao umrijeti i kao takav jedini bi od trojstva i dalje živio, a bio grešan? Jedino ako je Isus rođen u vječnosti, i da je sagriješio, umro bi i nestao, a jedini Bog Otac bi i dalje funkcionirao? Je li tako?

Naravno da nije tako. Ja o ovome uopće ne mislim kao ti, a ako tebe interesira da razmrsiš ovo u što si sam svoj um zarobio, onda to traži u nauku apostola i Kristove crkve. Povesti se u ovome za 'čobanom' i orgijašom Jamesom White-om, i njemu sličnima, zaista može samo bolestan čovjek.

P.S. Gore sam ti najprostijom logikom dokazao da je za čovjekovo spasenje krucijalno važno što vjerujemo o Ocu, Sinu i Duhu Svetome, ali to tebi opet ništa ne znači. I umjesto da se sam duboko zamisliš o ovome, jer je očito da si u krivu, ti bi meni postavljao vaše "EGWističko-arijanske pitalice". Nije to za ozbiljne

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Babilonska kula

Post 11,7-9: Hajde da siđemo i jezik im pobrkamo, da jedan drugome govora ne razumije. Tako ih Jahve rasu odande po svoj zemlji te ne sazidaše grada. Stoga mu je ime Babel, jer je ondje Jahve pobrkao govor svima u onom kraju i odande ih je Jahve raspršio po svoj zemlji.

Pogledajmo kako sve do dana današnjega ljudi grade Babele, Babilonske kule, ali i kako Bog svima takvima govor pobrče, tako da jedni druge ne razumiju.

Svaki član ljudske porodice, osim Adama, je imao roditelje, i svaki je imao početak svojih dana; …. Što se tiče Sina Božjeg, i on je isključen jer je imao svog Oca Boga i on je imao u nekoj tački u večnosti svoj početak

25 Razloga Zasto Ne treba Verovati u Trojstvo ili Trojedinog Boga!

……l

23. Zato sto najpouzdanija prorocka rec nema ni jedan citat koji spominje Bog Sin, Bog Sv. Duh. Trojedini Bog, Trinity, Isus nije sin, Isus samo igra ulogu sina

Isus jeste Bog, ali ne vecni nestvoreni, vec je stvoren ili iznjedren iz samog bica Boga.

već je Isus samo Čovek i Satana samo stvoreno biće. Oni su "bog" u položaju.

Imajte na umu, sva četvorica gore citiranih, Kainos, tripo, Laodikeja i Jovan, jesu sljedbenici i klanjatelji Ellen White i sva četvorica deklariraju se “adventistima sedmog dana”, dakle, članovima ‘crkve’ adventista sedmog dana. A sada im ponovo pročitajte izjave o nešem Bogu i Spasitelju Isusu Kristu. Kao da su živjeli na četiri različita planeta. Očito je, i ovoj četvorici sam Bog je jezik pobrkamo, tako da jedan drugome govora ne razumije.

Zaključak: ‘Crkva’ adventista sedmog dana = Babilonska kula

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ja i dalje idem u adv. crkvu, gdje - to nije važno....drugi su izašli sami iz crkve ili su isključeni zbog ovog vjerovanja....znači ako smatraš da ovo nije pitanje spasenja jer drugi adventisti to ne razumiju i ako drugim vjernicima ne dosađuješ s tom doktrinom i dalje možeš ići u crkvu...znam da je to čudno za tebe, ali eto funkcionira....

Problem je sto ovo jeste pitanje spasenja, jer se kosi sa 1. Bozjom zapovescu - NEMOJ IMATI DRUGIH BOGOVA OSIM MENE! Vi imate dva Boga, malog Isusa i velikog Jahvu, a oni ne cine jednog Boga. Jer nisu jedno bice! To sto vi govorite da su oni isti po prirodi to nije jedinstvo, to je dualizam.

Takodje prica da je Bog "iznedrio Isusa" ali je nekako Isus "oduvek postojao" je nonsens, jer onaj koji nastaje radjanjem nije postojao u nekom trenutku, a onaj koji "radja" je morao ranije biti SAM! Znaci, ako je Otac bio sam, onda Isus nije isto bice sa Jahvom.

Dakle, vi imate "DVA BOGA" pored Jahvea vi imate "malog boga" Isusa, kao i Jehovini Svedoci.

Isus je bio kušan slape....što bi se desilo da je Isus sagriješio a dio je trojstva?

Isus je imao dve prirode na zemlji, Bozansku i ljudsku! Nista se ne bi desilo, osim sto ljudi ne bi mogli biti spaseni. Bog bi ostao Bog a covek covek!... Ovo je hipoteticko pitanje kojim se pokusava zabuniti ljude..

Pošto je dio trojstva, vječni Bog on ne bi mogao umrijeti i kao takav jedini bi od trojstva i dalje živio, a bio grešan?

Netacno, umrla bi samo Isusova ljudska priroda a Bozanska bi zivela!

I covek je Trojstvo jer poseduje DUH DUSU I TELO. I covek ima Bozansko u sebi (poseduje DUH) kao i Isus! I covek razgovara sam sa sobom i sa svojim mislima kao i Isus sto razgovara sam sa sobom a vi mislite da on prica sa Ocem. Ne! On prica sa sobom!

Ne razumete ljudsku prirodu, pa ne razumete ni Bozju prirodu dok je bio na zemlji. Bog je na svoju sliku stvorio coveka (i covek je Trojstvo), i tako Isus nije bio nikakav "hibrid", vec najobicniji covek kao i svi mi!
Jedino ako je Isus rođen u vječnosti, i da je sagriješio, umro bi i nestao, a jedini Bog Otac bi i dalje funkcionirao? Je li tako?

I bas ovo sto si ti sada izjavio pokazuje da vi verujete da "postoji trenutak kada Isus nije postojao"! I bas ovo dokazuje da ISUS NIJE ISTO BICE SA JAHVOM!

Ako on nije isto bice sa Ocem, vi krsite prvu zapovest: NEMOJ IMATI DRUGIH BOGOVA UZA ME! Jer vi u tom slucaju imate DUALIZAM - tj. dva Boga medjusobno odvojena - MALOG BOGA ISUSA I VELIKOG BOGA JAHVU!

Prema bibliji ovo je jeres, jer nema vise Bogova! Postoji samo jedan Bog - JAHVE!

Dakle, vi ne da niste adventisti, vi niste ni Hriscani, jer delite verovanje sa Jehovinim Svedocima da je "ISUS STVOREN" a samo to pokusavate da vesto prikrijete filozofijom!

Brate ti si u velikoj zabludi! Ovo ucenje je spoj Jehovizma i Adventizma (novokomponovani), sto nikada nije bio stav vase crkve, vec su neki tako verovali u pocetku, a kasnije dosli do pravilnog shvatanja, pa je crkva prihvatila da je Bog Trojstvo, a koje ste vi ucenje sada odbacili!

EGW takodje nikada nije podrzala ovu pricu, vec je bila u neodredjena, to se vidi iz njenih spisa, pa onda neki tekstovi kao da naginju tome da je Isus stvoren (rodjen), izgleda kao da ona negira Trojstvo, ali je ona samo bila nesigurna, sto vi koristite. Kasnije je i ona ispravljala svoje spise, ili je to radio James White za nju, da ne bi ljude zbunili..

Na ovome se zasniva cela vasa izmisljotina, pomesana sa ucenjem Jehovinih Svedoka, jer bivsi JS. su ovu pricu i pokenuli kod vas. Vi imate vukove u redovima!

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Svetac dana - Sveti Aleksandar Aleksandrijski

Sveti Aleksandar
, čiji spomendan danas slavimo, umro je 18. travnja 328. godine, kao jedna od najznačajnijih osoba crkvene povijesti u obrani prave vjere, u vrijeme kada je arijanska hereza poharala mnoga kršćanska područja i narode.

U Aleksandrovo vrijeme, početkom 4. stoljeća, u aleksandrijskoj crkvi razvila se kristološka rasprava. Glavni protagonist bio je svećenik Arije, koji je bio vrlo popularan među narodom. Arijev je nauk govorio da je Isus, iako u svojoj suštini savršen, bio tek Očevo stvorenje te kao takav podređen Ocu. Arije nije prihvaćao da bi Otac i Sin bili istobitni, već je tvrdio da je Isus sličnobitan Ocu.

Aleksandar Aleksandrijski i Atanazije Aleksandrijski tvrdili su da je Sin istobitan Ocu, te da nije stvoren, nego da je od vječnosti rođen od oca.

Zbog toga je 321. Aleksandar sazvao sinodu na kojemu je osuđen Arijev nauk, a Arije je ekskomuniciran iz Crkve. Međutim, to nije zaustavilo širenje Arijeva nauka.

Glavno pitanje na I. općem saboru u Niceji, održanom 325. godine, bilo je ima li Sin istu ili sličnu bit s Bogom Ocem.Aleksandar je zastupao mišljenje da su Sin i Otac istobitni (kao što se danas moli i vjeruje u Apostolskom vjerovanju), dok su Arijevi pobornici zastupali mišljenje da je Sin podređen Ocu. Sabor je premoćno podržao Aleksandrovo stajalište, samo su dva glasa bila protiv. Plod ove rasprave je i Nicejsko vjerovanje.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Aleksandar Aleksandrijski i Atanazije Aleksandrijski tvrdili su da je Sin istobitan Ocu, te da nije stvoren, nego da je od vječnosti rođen od oca.

Oni su ovo pogresno razumeli i izvrnuli. Uzeli su to "rodjen" - doslovno. Tako da njima Isus nije "stvoren" vec "rodjen", sto ne menja bitno stvari, jer u oba slucaja ISUS IMA POCETAK!

Ako Isus ima pocetak a Otac nema, i ako Isusa obozavamo kao Boga, zajedno sa Jahvom, tada smo DUALISTI! Imamo DVA BOGA!

Upravo je to ono sto veruju Kainos, Tripo a sada i Laodikeja. Sto se izricito kosi sa prvom Bozjom zapovescu:

NEMOJ IMATI DRUGIH BOGOVA OSIM MENE!

I onda pricaju kako je to "nebitna tema"? Kako moze biti nebitna ako time krsis prvu Bozju zapovest? To je najvaznija zapovest!

Isus kaze:

OVO ZNACI VECNI ZIVOT - DA POZNAJU TEBE JEDINOG ISTINITOG BOGA I ONOGA KOGA SI POSLAO ISUSA HRISTA!

---> Ako dakle ne poznajes pravu Bozju prirodu, ugrozen je i tvoj vecni zivot!

I zato je ovo bila prva jeres u Hriscanskoj crkvi!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
A sada im ponovo pročitajte izjave o nešem Bogu i Spasitelju Isusu Kristu. Kao da su živjeli na četiri različita planeta.

Upravo zato sto oni jesu "klanjatelji Elen White", zato i mogu imati razlicite dogme, ali je bitno da svi obozavaju prorocicu.. Misle da su adventisti, jer stuju EGW, iako crkvu svoju nazivaju "otpalom". Misle da njihova crkva dozvoljava vernicima da sami tumace pismo a ne dozvoljava ni to!

Natrag