Ja i dalje idem u adv. crkvu, gdje - to nije važno....drugi su izašli sami iz crkve ili su isključeni zbog ovog vjerovanja....znači ako smatraš da ovo nije pitanje spasenja jer drugi adventisti to ne razumiju i ako drugim vjernicima ne dosađuješ s tom doktrinom i dalje možeš ići u crkvu...znam da je to čudno za tebe, ali eto funkcionira....
Problem je sto ovo jeste pitanje spasenja, jer se kosi sa 1. Bozjom zapovescu - NEMOJ IMATI DRUGIH BOGOVA OSIM MENE! Vi imate dva Boga, malog Isusa i velikog Jahvu, a oni ne cine jednog Boga. Jer nisu jedno bice! To sto vi govorite da su oni isti po prirodi to nije jedinstvo, to je dualizam.
Takodje prica da je Bog "iznedrio Isusa" ali je nekako Isus "oduvek postojao" je nonsens, jer onaj koji nastaje radjanjem nije postojao u nekom trenutku, a onaj koji "radja" je morao ranije biti SAM! Znaci, ako je Otac bio sam, onda Isus nije isto bice sa Jahvom.
Dakle, vi imate "DVA BOGA" pored Jahvea vi imate "malog boga" Isusa, kao i Jehovini Svedoci.
Isus je bio kušan slape....što bi se desilo da je Isus sagriješio a dio je trojstva?
Isus je imao dve prirode na zemlji, Bozansku i ljudsku! Nista se ne bi desilo, osim sto ljudi ne bi mogli biti spaseni. Bog bi ostao Bog a covek covek!... Ovo je hipoteticko pitanje kojim se pokusava zabuniti ljude..
Pošto je dio trojstva, vječni Bog on ne bi mogao umrijeti i kao takav jedini bi od trojstva i dalje živio, a bio grešan?
Netacno, umrla bi samo Isusova ljudska priroda a Bozanska bi zivela!
I covek je Trojstvo jer poseduje DUH DUSU I TELO. I covek ima Bozansko u sebi (poseduje DUH) kao i Isus! I covek razgovara sam sa sobom i sa svojim mislima kao i Isus sto razgovara sam sa sobom a vi mislite da on prica sa Ocem. Ne! On prica sa sobom!
Ne razumete ljudsku prirodu, pa ne razumete ni Bozju prirodu dok je bio na zemlji. Bog je na svoju sliku stvorio coveka (i covek je Trojstvo), i tako Isus nije bio nikakav "hibrid", vec najobicniji covek kao i svi mi!
Jedino ako je Isus rođen u vječnosti, i da je sagriješio, umro bi i nestao, a jedini Bog Otac bi i dalje funkcionirao? Je li tako?
I bas ovo sto si ti sada izjavio pokazuje da vi verujete da "postoji trenutak kada Isus nije postojao"! I bas ovo dokazuje da ISUS NIJE ISTO BICE SA JAHVOM!
Ako on nije isto bice sa Ocem, vi krsite prvu zapovest: NEMOJ IMATI DRUGIH BOGOVA UZA ME! Jer vi u tom slucaju imate DUALIZAM - tj. dva Boga medjusobno odvojena - MALOG BOGA ISUSA I VELIKOG BOGA JAHVU!
Prema bibliji ovo je jeres, jer nema vise Bogova! Postoji samo jedan Bog - JAHVE!
Dakle, vi ne da niste adventisti, vi niste ni Hriscani, jer delite verovanje sa Jehovinim Svedocima da je "ISUS STVOREN" a samo to pokusavate da vesto prikrijete filozofijom!
Brate ti si u velikoj zabludi! Ovo ucenje je spoj Jehovizma i Adventizma (novokomponovani), sto nikada nije bio stav vase crkve, vec su neki tako verovali u pocetku, a kasnije dosli do pravilnog shvatanja, pa je crkva prihvatila da je Bog Trojstvo, a koje ste vi ucenje sada odbacili!
EGW takodje nikada nije podrzala ovu pricu, vec je bila u neodredjena, to se vidi iz njenih spisa, pa onda neki tekstovi kao da naginju tome da je Isus stvoren (rodjen), izgleda kao da ona negira Trojstvo, ali je ona samo bila nesigurna, sto vi koristite. Kasnije je i ona ispravljala svoje spise, ili je to radio James White za nju, da ne bi ljude zbunili..
Na ovome se zasniva cela vasa izmisljotina, pomesana sa ucenjem Jehovinih Svedoka, jer bivsi JS. su ovu pricu i pokenuli kod vas. Vi imate vukove u redovima!