Adventizam i Trojstvo [da li su rani adventisti verovali u Trojstvo?]

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Kada postoji odlučno i konstantno protivljenje istini i dokazima, onda onaj koji tako čini, greši ili bogohuli na Duha Svetog.

Neoprostiv greh nije navodno negiranje 'ličnosti' Duha Svetog, jer to i nije bila tema o čemu govori ovaj stih u svom kontekstu, nego očigledno negiranje svetlosti i odbijanje da se grešnik pokaje i da se pokori Božijem Duhu.

Hula na Duha Svetog je "namerni greh"! Biblija kaze - "ako namerno gresimo nakon sto smo primili tacno poznanje istine, nema vise zrtve za grehe, nego strasno iscekivanje suda"!

Medjutim, zar ne bi onda i "namerno protivljenje Bogu" bilo isto sto i "namerno protivljenje Duhu"? Jer po tvom ucenju DUH JE U BOGU!?

Znaci da ipak ovo dokazuje licnost, jer ovde se razdvaja Duh, Bog i Isus. Zasto ih on razdvaja ako se radi o jednom te istom?

Huliti na Boga bilo bi isto sto i huliti na Sveti Duh! I huliti na Isusa, bilo bi isto sto i huliti na Sveti Duh. Medjutim, on ovde pravi razliku!

Dakle, zasto ta razlika, ako se radi o jednom te istom?

Zar ne bi Isus onda jednostavnije rekao: "Koji pohuli na Boga nece mu se oprostiti"? Umesto sto komplikije???

Dakle, smatram da nisi u pravu!

Ovo mozda i ne dokazuje eksplicitno da se radi o licnosti, ali opet uzeto sa ostalim stihovima predstavlja dokaz.

Inace Kainose, hoces li reci Marku lepo da vi Trojstvo smatrate "omega otpadom" i njihovu crkvu, da ne bude da smo mi ti koji to namerno potenciramo i izmisljamo da bi ih napadali. Ni na kraj pameti mi nije da ih ja napadam, i nisam ja ovu temu otvorio da ih napadam.

Vec, ako je tacno ono sto vi tvrdite da su pioniri adventizma vecinom ucili arijanizam, onda je to nesto cemu i mi moramo prigovoriti. Ako nije, nemamo sta prigovarati, ali ocigledno po svemu sudeci jeste!

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Ako Sveti Duh nije "treca osoba"vec je "on sam Bog", kako to da se hula na Boga prasta a hula na Sveti Duh ne oprasta?

"Svaka hula i greh oprostice se ljudima, i ako ko kaze rec na Sina oprostice mu se A KO KAZE REC NA DUHA SVETOGA NECE MU SE OPROSTITI NI NA OVOM SVETU NI NA ONOM KOJI CE DOCI"?
Ako je DUH SVETI = LICNO BOG, onda bi i hula na Duha Svetog bila oprostiva! Jer su "oni isto"! Ali vidimo da nije, i zato su to dve odvojene osobe!

Sta bi bilo briga bezlicne energije sto hulis na nju? A ako je to licno Bog, onda jos vise ima razloga da oprosti, jer kaze da Bog prasta hulu na njega licno!

Znaci Duh Sveti je odvojena osoba, koju mozes i uvrediti, a cija je uloga u planu spasenja veca i zato se na njega hula ne prasta!

Mire, dao si dobasr odgovor Kainosu!

Necu da ti dam nista, jer tebe ne zanima sta cu ti dati, ti mislis da neko iz zlobe napada adventiste! Nek ti da Kainos jer on "ne napada iz zlobe", on vas voli zato vas i napada za "omega otpad"!
Ja se zalazem da "predstavim adventiste u pogresnoj slici"!? A tvoj brat Kainos se ne zalaze, on mnogo voli adventiste pa ih zato naziva "omega otpadom"?
Necu ti dati nista, jer i da ti dam ti bi mene da optuzis da vas mrzim, zbog onog sto tvoji adventisti uce. Ovo je apsurd i zaslepljenost!
Zar sam ja kriv sto se vi medjusobno ne slazete i napadate?[/QUOTE]

Mire, ti si izjavio da su o tome pisla nase NOVINE! Mi nemamo nase novine. Ako su za tebe merodavni neki koji tvrde da su Adventisti, a po tvome misljenju, uce drugacije, zasto se njima ne obratis? Drugo, trazio sam dokaz onoga sto si ti prilozio, a ne neko drugi. Pa ako je necija tvorevina navedi je da je vidimo.
Drugo, gde su odgovori koje sam vam postavio u vezi tvrdnjju vaeg vernika i svestenika Alberta?
Voleo bih da znam da li je to istina ili nije, a vi svi kao uz inat, cutite kao mumije.
Mi vama damo stotine odgovora na vasa pitanja, a vi ne mozete da se udostojite da odgovorite na jednostavna pitanj.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, ti si izjavio da su o tome pisla nase NOVINE! Mi nemamo nase novine.

I jesu, pisale su vase novine da "su se posetioci zalili da vam sastanci lice na masonske". Ja to nisam izmislio.

Nemate svoje novine? Marko, da li ti mislis da je meni do zafrkancije? Imali ste novine od samog starta. I danas imate!

Drugo, trazio sam dokaz onoga sto si ti prilozio, a ne neko drugi. Pa ako je necija tvorevina navedi je da je vidimo.

Sta sam ja to prilozio? Trazis dokaze o arijanizmu od mene? Obrati se Kainosu za dokaze o tome. A ja sam i u uvodu teme i kasnije dao dovoljno dokaza o tome. Da se ponavljam necu.

Sto se tice masonizma, ja sam samo pomenuo, a to nije tema. Hoces izvestaj iz vasih novina kako se posetioci zale da im "adventisticki sastanci lice na masonske"?

Pa zar bi ja takvo nesto izmislio? Nazivas me lazovom?

Znas sta Marko, ako ti mene pravis lazovom, slobodno veruj da je tako. Mene briga. Ja da se maltretiram i dajem ti dokaze, da bi ti to bacio pod noge, necu.

Drugo, gde su odgovori koje sam vam postavio u vezi tvrdnjju vaeg vernika i svestenika Alberta?

Postavio si tekst bolesnog coveka, koji ima psihickih problema. On veze sa katolicima nema, niti sa jezuitima niti je studirao na katolickom univerzitetu.

I jos tvrdis da ti nije odgovoreno?

Jeste i nadugacko i nasiroko vec hiljadu puta o Riveri, i ne samo ovde nego i na drugim temama, pa ga postavljas opet.

Voleo bih da znam da li je to istina ili nije, a vi svi kao uz inat, cutite kao mumije.

Znas ti dobro da nije istina. Dokazi nam da je Rivera zavrsio skole koje sam sebi pripisuje? Ne mozes!

Trazis od nas dokaze a sam svoje tvrdnje ne potkrepljujes! Rivera ti nije nikakav dokaz.

Mi vama damo stotine odgovora na vasa pitanja, a vi ne mozete da se udostojite da odgovorite na jednostavna pitanj.

Nisi uopste odgovorio na moje postove. Samo si ocutao i krenuo u napad postavljajuci Riveru. Pa hvala ti, mene lazovi kao sto je Rivera ne interesuju.

Sve i da masonizma ima u nasoj crkvi (a ima ga naravno) to ne moze da opere vas!

Dobio si odgovor vec 5 puta, da nije istina. I sta sad hoces?

Sto skaces ko petao na nas kad mi pomenemo adventiste, a kad vasi kazu da ste "omega otpad" onda cutis.

Da sam ja adventista i da sam to rekao cutao bi. Ali posto nisam, onda skaces.

Zasto vi ne mozete lepo razgovarati kao Jovan?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Sto skaces ko petao na nas kad mi pomenemo adventiste, a kad vasi kazu da ste "omega otpad" onda cutis.

Da sam ja adventista i da sam to rekao cutao bi. Ali posto nisam, onda skaces.

Znaš li zašto ćuti kada njegovi otvoreno ne veruju u Trojstvo? Znaš li razlog? Zato što verovanje u Trojstvo nije iskon, stub, sine qua non adventizma sedmog dana.

Upravo iz tog razloga on tako reaguje, jer zna da oni koji verovanje da je Bog multipersonalno biće smatraju omega otpadom, nisu otpali od adventizma, isto kao ni oni koji drugi ipostas jednog i jedinog bića - Boga, svode na arhanđela, isto kao što to rade njihova braća Raselovci.

Stvar bi već bila drugačija da Veith, Simović, Triploš, Kainos i njima slični negiraju Ellen Gould Harmon White. Tada bi on reagovao ovako kako reaguje na tvoje, Slapove ili moje postove.

Rivera je EGWistima i više nego omiljen. On je njima idol i uzor. Marko, koji ga sve češće citira a i ostali ovdje, najviše bi voljeli preuzeti Riverinu vrhunsku osobinu besramnog laganja. Za sada su samo Riverini smiješni imitatori.

Smešni jesu, ali su uz to i dosadni, nekonzistentni, kontradiktorni i nadasve iritantni u svojoj mržnji prema Crkvi i širenju kultističke nauke "svetiljke" iz Mejna (rođene u Oregonu)

Hula na Duha Svetog je "namerni greh"! Biblija kaze - "ako namerno gresimo nakon sto smo primili tacno poznanje istine, nema vise zrtve za grehe, nego strasno iscekivanje suda"!

Medjutim, zar ne bi onda i "namerno protivljenje Bogu" bilo isto sto i "namerno protivljenje Duhu"? Jer po tvom ucenju DUH JE U BOGU!?

Upravo tako. Namerni greh, odbacivanje poznate istine.

Ps. znaš li šta je izmišljanje da je u II stoleću Crkva otpala? Znaš li šta je propagiranje da je Isus anđeo? Znaš li šta je insistiranje na shabatu, na propisima o ishrani (izmenjenim od strane žene udarene u glavu, koja o čuda te iste propise nije poštovala)? Znaš li šta je nazivanje verovanja da je Bog Trojstvo omega otpadom? .....

Doslovno negiranje poznate istine, i shodno tome HULA NA DUHA SVETOGA.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Postavio si tekst bolesnog coveka, koji ima psihickih problema. On veze sa katolicima nema, niti sa jezuitima niti je studirao na katolickom univerzitetu.

I jos tvrdis da ti nije odgovoreno?

Jeste i nadugacko i nasiroko vec hiljadu puta o Riveri, i ne samo ovde nego i na drugim temama, pa ga postavljas opet.

Nisi uopste odgovorio na moje postove. Samo si ocutao i krenuo u napad postavljajuci Riveru. Pa hvala ti, mene lazovi kao sto je Rivera ne interesuju.

Evo još jednom: Tko je Alberto Rivera?

Od svih jezuita, najpoznatiji je "bivši jezuit Alberto Rivera". Alberto Rivera se sam predstavljao bivšim isusovcem. I ne samo to, predstavljao se i bivšim biskupom Katoličke Crkve. To su jedno vrijeme koristili određeni protestantski krugovi, tako da su financirali tiskanja i izdavanja nekih njegovih „knjižica“. Osim što se predstavljao katoličkim svećenikom (isusovcem), te čak i katoličkim biskupom, Rivera se predstavljao i doktorom. Hvalio se čak sa sedam doktorskih diploma (titula).

Jednom prilikom, Alberto Rivera bio je pozvan u jednu radijsku emisiju. U radio intervjuu, Riveri je postavljeno izravno pitanje u vezi s njegovim mnogim diplomama. Tvrdio je da ima sedam akademskih (doktorskih) titula, što je razlog zašto on sam sebe naziva Dr. Rivera. Ipak, na radiju pred tisućama slušatelja nabrojao ih je šest. Tako je, prema vlastitim tvrdnjama, Rivera bio: dr filozofije, dr teologije, dr sociologije, dr povijesti, dr Biblije i dr psihologije. Tijekom razgovora nekoliko je puta ustvrdio da je svoj prvi doktorat dobio 1947. god. Ostale diplome, kako je tvrdio, dobio je tijekom sljedećih 9 godina. Vrhunac blamaže se dogodio kada se u radijsku emisiju javio jedan slušatelj, koji je najelementarnijom matematikom izračunao kako je Riveri bilo 12 godina kada je stekao prvu doktorsku diplomu. Dakle, prva doktorska diploma kad mu je bilo 12 godina, a narednih još šest doktorskih diploma stiče između svoje 12. i 21. godine života. Eto, to je Alberto Rivera, prema njegovim vlastitim kazivanjima.

Druga zgoda s Riverom bilo je otkriće kako čovjek ne zna ni riječ latinskog jezika. Katolički svećenik (isusovac – studiraju 8 godina), pa i katolički biskup, sedam doktorskih diploma, a čovjek ne zna riječ latinskog jezika.

Ipak, balon se morao rasprsnuti kao i svaki drugi balon. Otkrilo se da je Alberto Rivera najobičniji lažov i prevarant. Otkrilo se kako se protiv njega vodi sudski postupak u južnoj Kaliforniji zbog optužbi za financijske prijevare, te postojanje tjeralice u New Jersey-u također zbog prijevara. Zatim, otkrilo se kako je bez dozvole skupljao novce za neke protestantske crkve i kako nikada prikupljeni novac nije predao. Također se saznalo za pismo Charles-a Hawkins-a iz Church of God of Prophecy u kojem Ministarstvo pravosuđa izvještava o Albertovim prijevarama u nekim bankama. Saznaje se za dvije tjeralice protiv njega u Deland-u i Ormond Beach-u na Floridi, također zbog bankovnih prijevara.

Jedno vrijeme, za antikatoličku propagandu, Riveru su koristili i neki protestantski krugovi, a kao glavni izdavač bio je Jack Chick. Nakon što se točno saznalo tko je i što je Alberto Rivera, protestanti također dižu ruke od njega. Rand Winburn, direktor „Protestant Reformation Publications“ piše pismo Jack-u Chick-u, koje ovako završava:

Gospodine Chick, kao kršćanin odgovoran za Crkvu i njezinu glavu, Gospodina Isusa Krista, preklinjem vas da prekinete tiskanje i distribuciju tih bogosramnih bajki. Pravi sveci i mučenici nagrađeni su za svoj hrabri stav protiveći se teoriji Papa-Antikrist, i za stav: NE PRIJEVARI, za razliku od gospodina Rivere. Također vas molim da se javno pokajate, tražeći oprost zbog toga što ste potpali pod magiju lažnog proroka.

Eto, to je Alberto Rivera. Da, vjerovali ili ne, ovaj lik zaista je postojao. Toliko stvarno je postojao da je mogao i krasti, i otimati i lagati i pisati. Ovaj čovjek je Marku izvor informacija, njega Marko citira i poziva da mu svjedoči za njegove tvrdnje. :)

Neka njegova „pisanja“, na ovim našim prostorima, u jednu knjižicu sabrao je i objavio, što mislite tko? Da, Miroljub Petrović je to „uredio i objavio“ pod naslovom „Vatikanske ubice“.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Od svih jezuita, najpoznatiji je "bivši jezuit Alberto Rivera". Alberto Rivera se sam predstavljao bivšim isusovcem. I ne samo to, predstavljao se i bivšim biskupom Katoličke Crkve. To su jedno vrijeme koristili određeni protestantski krugovi, tako da su financirali tiskanja i izdavanja nekih njegovih „knjižica“. Osim što se predstavljao katoličkim svećenikom (isusovcem), te čak i katoličkim biskupom, Rivera se predstavljao i doktorom. Hvalio se čak sa sedam doktorskih diploma (titula).

Hmm, čini mi se da sam već negde video takvo predstavljanje. Ko li se to beše predstavlja kao doktor "nauka"? :rolleyes:

Jednom prilikom, Alberto Rivera bio je pozvan u jednu radijsku emisiju. U radio intervjuu, Riveri je postavljeno izravno pitanje u vezi s njegovim mnogim diplomama. Tvrdio je da ima sedam akademskih (doktorskih) titula, što je razlog zašto on sam sebe naziva Dr. Rivera. Ipak, na radiju pred tisućama slušatelja nabrojao ih je šest. Tako je, prema vlastitim tvrdnjama, Rivera bio: dr filozofije, dr teologije, dr sociologije, dr povijesti, dr Biblije i dr psihologije.

I ovo boldovano nam je čini se veoma poznato, nedostaje samo doktor antropologije i doktor astrologije..... :)

Druga zgoda s Riverom bilo je otkriće kako čovjek ne zna ni riječ latinskog jezika. Katolički svećenik (isusovac – studiraju 8 godina), pa i katolički biskup, sedam doktorskih diploma, a čovjek ne zna riječ latinskog jezika.

Nije jedini. Čini mi se da znamo jednoga koji na pomen lingua latina dobija napadaje....:cool:

Eto, to je Alberto Rivera. Da, vjerovali ili ne, ovaj lik zaista je postojao. Toliko stvarno je postojao da je mogao i krasti, i otimati i lagati i pisati. Ovaj čovjek je Marku izvor informacija, njega Marko citira i poziva da mu svjedoči za njegove tvrdnje. :)

Neka njegova „pisanja“, na ovim našim prostorima, u jednu knjižicu sabrao je i objavio, što mislite tko? Da, Miroljub Petrović je to „uredio i objavio“ pod naslovom „Vatikanske ubice“.

Slape, zar ti Riverino ponašanje ne deluje poznato? Zar ti se ne čini da je još jedna osoba takođe volela da malo "pozajmljuje", i da sebe predstavlja onim što nije? Kada je već tako, onda nije za čudo da Marko citira i koristi Riveru kao referencu.

Miroljub Petrović? Beše li to onaj što navodno više nije adventista, onaj što se predstavlja kao "Biblijski Pravoslavac"? Onaj koji je našega "doktora nauka" naučio da je proces varenja jednak procesu vrenja? :D

Taj? Ah, kako očekivano. Da američki "protestanti" ne postoje, trebalo bi ih izmisliti, jer jedino oni mogu da budu toliko posednuti i bezobrazni da poveruju da se laži mogu prodati kao istina. Jedino oni.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Stvar bi već bila drugačija da Veith, Simović, Triploš, Kainos i njima slični negiraju Ellen Gould Harmon White. Tada bi on reagovao ovako kako reaguje na tvoje, Slapove ili moje postove.

Znam brate, ali ja prosto ne mogu da verujem da im je ta zena toliko bitna, to mi nikako nije jasno da sebe i svoju crkvu identifikuju sa zenom..

Ali, vratimo se temi..

Sta sve Miroljub nije plagirao i pokrao..

Aj sto je on krao, nego i adventisti kao ne znaju ko je Rivera i da je Ralf Vudrou takodje povukao svoju knjigu, koju oni dalje prodaju?

Znaju oni sve, ali prodaju i dalje, jer nemaju drugih argumenata..

Nego, ajde da se bavimo temom..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Znam brate, ali ja prosto ne mogu da verujem da im je ta zena toliko bitna, iznad svega..

Verovao ili ne verovao brate, ona im je sine qua non. Shvataš li da bi se oni i Hrista odrekli, a nje i njenih "vizija" ne? Ona je za njih doslovno otelotvorenje Svetog Duha, oprosti mi Bože. Kada su bili razočarani što se nisu ispunile Milerove lagarije, ona je bila ta koja ih je "tešila". Ona je prihvatila i proširila "viziju" nastalu u poljima kukuruza, onu o "Preseljenju iz svetinje u svetinju nad svetinjama" (namerno malim slovom, jer ovo u navodnicima sa Istinom veze nema)....

Sta sve Miroljub nije plagirao i pokrao..

Kao i gore pomenuta.

Da se vratimo temi? Vidi, mi iznosimo dokaze da adventisti imaju abivalentan, da ne kažem heterodoksan i relativistički stav prema Trojstvu, što se i potvrđuje onim što navodno veruju Veith, Simović, Kainos, "dr.Triploš", ali ostali adventisti to ne prihvataju.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Upravo iz tog razloga on tako reaguje, jer zna da oni koji verovanje da je Bog multipersonalno biće smatraju omega otpadom, nisu otpali od adventizma, isto kao ni oni koji drugi ipostas jednog i jedinog bića - Boga, svode na arhanđela, isto kao što to rade njihova braća Raselovci.

Darth, veoma mi je danago sto se toliko interesujes za Adventisti ima to velikor razloga, to je svakako zbo kvalitata njihove vere.
Nego ne mogu da vas razumem, kad se javljamio na vase besmislice, vi nas osudjujeta da smo nasrtljivi, kad vas pustimo da se malo odmorite vi pitate "ZASTO CUTE!"
To je dokaz da vam nikako ne mozemo ugoditi, mi vama smetamo pa cutali ili govorili sve je isto.

Posto si nas osusio da cutim, objasni citaocima foruma ona pitanja koja sam ti vec nekoliko puta postavio, a eto sad si me naterao da ih ponovo postavim: [/QUOTE]

PITANJA:
1. Sta je to crna misa?
2. Koga to nazivate crni papa i zbog cega?
3. Zar se masonerija uvokla i u vrhove Katolicke crkve?

Kakva vam je to CRNA Mista?
Kakav je to veoma cenjeni i visoko postovani Crni papa?

Sta ti kazes o onom masonskom prstenu koga nozi taj velepostovani Crni papa?

E sada ce svi citaosi fioruma videti kio je taj koji odgovara na pitanja, a ko je onaj koji cuti!

Hmm, čini mi se da sam već negde video takvo predstavljanje. Ko li se to beše predstavlja kao doktor "nauka"? :rolleyes:
Slape, zar ti Riverino ponašanje ne deluje poznato? Zar ti se ne čini da je još jedna osoba takođe volela da malo "pozajmljuje", i da sebe predstavlja onim što nije? Kada je već tako, onda nije za čudo da Marko citira i koristi Riveru kao referencu.

Zanam Darth sta zelis time da postignes, znaci da treba da ti dam malo vise podataka:
Evo jos nesto od vaseg brata svestenik:

Evo sad ces videti da on ne cuti
:
"Vrlo je interesnantno kakvu smo taktiku koristili da poelimmo crkvu i unistimo svestenika, koji je govorio da Rimokatolicka cerkva nije nije hriscanska institucija...
ili sako bi rekao da katolici nisu hriscani. Zbog tih staviova on bi postao nasa meta.
Samo u Spaniji, ucetvovao sma u unistenju 19 crkava. Dozvolio sam d abude uhvacen u jednoj raciji protiv jeretika u Spaniji kako bi se moje ime pojavilo u novinama i kako bij jednom bio proglasen jeretikom..."
(Izpovijset jednog jezuite str 27)

Darth, zar vi imate i ovakve misionare?

Kao što je dokazano i da nikada nije pripadao Katoličkoj Crkvi, još manje Isusovačkom redu.

Darth, jeli ti to tvrdis za Alberta Riveru?
Nomoj se truditi da nam ga predstavis, ja dobro znam ko je on bio, koje vrste je "hriscanin" i kakvi su plodovi njegovih "evengelizacvija".

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
PITANJA:
1. Sta je to crna misa?
2. Koga to nazivate crni papa i zbog cega?
3. Zar se masonerija uvokla i u vrhove Katolicke crkve?

E sada ce svi citaosi fioruma videti kio je taj koji odgovara na pitanja, a ko je onaj koji cuti!

Ja ne znam. Reci mi ti odgovore na gornja pitanja, i od koga si ih čuo.

Darth, jeli ti to tvrdis za Alberta Riveru?
Nomoj se truditi da nam ga predstavis, ja dobro znam ko je on bio, koje vrste je "hriscanin" i kakvi su plodovi njegovih "evengelizacvija".

Plodovi Riverine evangelizacije isti su kao i plodovi tvoje i još neke tvoje braće ovdje. Ti si njegov, a on tvoj svjedok, zato ga kao svjedoka pozivaš (citiraš) da svjedoči za tvoje insinuacije i notorne neistine. Samo se ti drži Alberta Rivere, kad već toliko paštete jedan drugom.

Natrag