Adventizam i Trojstvo [da li su rani adventisti verovali u Trojstvo?]

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Koga si ovo citirao, tko ti je ovaj? Jel' neki ljudina, moralna gromada, ili kakva moralna ništarija?

P.S. Gdje si kupio knjigu iz koje si kopirao gornji citat? :bfghb:

Radi se o EGWistima omiljenom Albertu Riveri. Mentalnom bolesniku i prevarantu koga američki fundamentalistički "bibliolatori" obožavaju da citiraju. Eto o kome se radi.

To potpuno razoblicava tvoje prljave namere.

Ako je išta u ovom prvljavo to je pokušaj da se operete od svojih hereza tako što ćete predstavljati Ellen Gould Harmon White kao nekoga ko je verovao u Trojstvo.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Radi se o EGWistima omiljenom Albertu Riveri. Mentalnom bolesniku i prevarantu koga američki fundamentalistički "bibliolatori" obožavaju da citiraju. Eto o kome se radi.

Nije lepo svoje grehe i mozda cak i psihofizicko stanje pripisivati drugima.

Ako je išta u ovom prvljavo to je pokušaj da se operete od svojih hereza tako što ćete predstavljati Ellen Gould Harmon White kao nekoga ko je verovao u Trojstvo.

Ovakve izjave mogu da prevare samo neupucene, koji nikada nisu citali dela Ellen White.

Vas cilj je da takve i lovite.

Ali hvala Bogu sto oni koji poznaju raskrinkavaju vase lazi i izvrtanja.

Amin!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
gde si ti naso da je to bilo "vecinsko" misljene.

Nisam ja nasao, nego tvoji adventisti. Njima treba ili da zahvalis ili da objasnis da to nije tako, a ne meni.

Mire, daj prilozi te izjave EGW za koje kazes da su usmerene protiv Trojstva.

To pitaj Tripa Kainosa i njima slicne da ti priloze. Sto pitas mene? Oni imaju takvih tekstova koliko hoces, to je njihovo ucenje! Ja samo kazem sta oni govore. Zasto se samnom raspravljas umesto sa njima? Sto bi ja sad dokazivao ono sto su oni vec dokazali?

Mire, jesi li primetio kako EGW govori "pozitivnsao" o masonimsa?

Govori negativno, nakon sto su posetioci adventistickih sastanaka tvrdili da im vasa okupljanja "lice na masonske" pa da bi se to prikrilo, onda je krenula kritika od strane EGW.

Ne trebamo zaboraviti da ona bas jednom masonu pokazuje "masonski pozdrav"!

Sta bi ti rekao da ti ja pokazem djavolove rogove i kazem da mi Bog rekao da ti to pokazem, zato da bi te ubedio da sam prorok? To isto EGW radi! Zato i nema sumnje da je ona bila upucena u masonizam!

Slusaj Mire, napravio si pokret tike koji te odaje da si i ti mason!

Marko, ne izvodi, ponasaj se ozbiljno!
Nas ovde kritikujes, zasto? Jedno je masonizam i to mogu dokazivati a sasvim je drugo jantitrinitarizam za koji osudjujes nas umesto svoju bracu koji ga propagiraju!

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Nas ovde kritikujes, zasto? Jedno je masonizam i to mogu dokazivati a sasvim je drugo jantitrinitarizam za koji osudjujes nas umesto svoju bracu koji ga propagiraju!

I? Šta ti je odgovorio? Priznao da je pogrešio? Ili se i dalje drži da iako su u herezi, oni su njegova braća po veri. Ako je to tako, a sve navodi na to, onda se zasita postavlja pitanje šta je osnova adventističke vere.

Odgovor je jasan i nedvosmislen. Ulčenje lažnog proroka. Nije to ni shzabat, ni ovo ni ono. Ellen Gould White je stub, osnova, iskon adventizma. Bet nje, oni su ništa. Jer i oni što navodno u Trojstvo veruju, i oni što veru u Trojstvo otpadom azivaju, nju drže otelotovorenjem istine.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
I? Šta ti je odgovorio? Priznao da je pogrešio? Ili se i dalje drži da iako su u herezi, oni su njegova braća po veri. Ako je to tako, a sve navodi na to, onda se zasita postavlja pitanje šta je osnova adventističke vere.

Odgovor je jasan i nedvosmislen. Ulčenje lažnog proroka. Nije to ni shzabat, ni ovo ni ono. Ellen Gould White je stub, osnova, iskon adventizma. Bet nje, oni su ništa. Jer i oni što navodno u Trojstvo veruju, i oni što veru u Trojstvo otpadom azivaju, nju drže otelotovorenjem istine.
Ne znam sta bih rekao na ovo, stvarno tako ispada. Umesto da kazu svojoj braci da to nije ucenje adventizma, oni nas napadaju? Pa nismo mi ovo ucenje izmislili, vec njihova braca..

Kao i uvek, jedino Jovan normalno diskutuje i zamera i nama ali i njegovoj braci sto uce arijanizam.

Sta smo mi ovde crne ovce? Ne razumem.

Ovi njihovi uce arijanizam, a oni udaraju po nama.. Kao mi smo zlonamerni a ovi misle dobro sto uce protiv adventizma?

Stvarno svasta!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Nisam ja nasao, nego tvoji adventisti. Njima treba ili da zahvalis ili da objasnis da to nije tako, a ne meni.
To pitaj Tripa Kainosa i njima slicne da ti priloze. Sto pitas mene? Oni imaju takvih tekstova koliko hoces, to je njihovo ucenje! Ja samo kazem sta oni govore. Zasto se samnom raspravljas umesto sa njima? Sto bi ja sad dokazivao ono sto su oni vec dokazali?"

Mire, pa ti sam tvrdis da Kainos i Tripo pogresno veruju u Trojstvo. Ako je tako, zasto se onda meni obracas, obrati se njiima a ne meni kad znas kako ja verujem.

Govori negativno, nakon sto su posetioci adventistickih sastanaka tvrdili da im vasa okupljanja "lice na masonske" pa da bi se to prikrilo, onda je krenula kritika od strane EGW.
asonu pokazuje "masonski pozdrav"!
"[/QUOTE]

Mire, pa daj pokazi taj znak. Svako vrsi pokerete rukama i nogama a svako to moze da tumaci kako hoce.
Neces valjda reci daje i EGW masonka?

Evo zbog cega je EGW pisala o Tajnim drustvima:
"Neki su u nedoumici DA LI JE NA MIESTU AKO HRISCANI PRIPADAJU SLOBODNIM ZIDARIMA I DRUGIM TAJNIM DRUSDTVIMA?" ( Evangelizam p.817"
Mire, to je razlog zbog koga ona objsasnjava, a nema veze sa onim sto ti pricas.
Evo kako je ona na to odgovorila:

"Oni koji STOJE POD KRVLJU NATOPLJENOM ZASTAVOM KNEZA EMANUIULA NE MOGU BITI CLANOVI SLOBOIDNIH ZIDARA, NITI BILO KOJE TAJNE ORGANIZACIJE. Pecat zivoga Bodga nece primiti niko ko odrzava takvu vezu, nakon sto je svetlost istine obasjala njegovu stazu.

Gospod kaze: ‘IZADJITE IZ NJE NARODE MOJ I ODVOJTE SE OD NECISTOTA NJIHOVIH’
(Isto)

Mire, mozes li nam priloziti sta tvoja crkva govori o pripadanju tajnim drustvim?
Primer koga sam juce naveo potvrdjuje da su se u vrhu tvoje crkve uvukli masoni. Sta ti kazes na to?

"
Darth, zao mi je , ali Alberto Rivera nije bio Advnetista, nego katolicki jezuita, svesteni, tajni agen tako u kumunizmi i Boskup.
Ako nije dobar kao sto ti tvrdisa, pa tako ste ga vi vaspitali, to je vas student i sledio je vasa upotstva.
Pre svega, ja ne branim Alberta, veom dobo mi je poznat njegov slucaj.
Pono vo si lupio neezamisljenu glupost i laz da da neko "obozava" tvog brata Riveru. Mozda ga vi obozavate, jer i jeste vas.

[/QUOTE]

Darth ako je to za tebe prljavo, mora da si i sam prljav pa trazis drustvo.
Mi uopste ne dokazujemo da je EGW verovala u Tri Lica Bozanstva, to je cinjenica koju i vrapci znaju Mi samo pokusvamo da vam predstavimo ono sto je istina i nista vise. Vidimo mi da to vama smeta, jer zelite sve hriscane koji ne pripadaju Vatikanu da predstavite lazovoma, da bi ispalo kao da se jedino vi istina. Medjuitim, suvise je to porzirno, svako se otkriva svojim delima i recima.

Juce sam vam postabvio tyri pitanja i nijedan se nije usudio da odgovorio na nju. Ovo su ta pitanja:

Slape, Darth i Mire, posto se toliko zanimate za Masone, hocete li biti toliko ljubazni da nam objasnite ovo uzjavu vaseg brata katolika:

"Pozvali su me na tajnu crnu misu, koju je vodio jedan od pretpostavljenih jezuita u samostanu na severnoj Spaniji. Kad sma se poklonio
da poljibim njegov prseten, zapazio sam simbol od koga mi se krv zaledila. BIO JE TO MASONSKI SIMBOL. TO JE BILA STVAR KOJU SAM MRZIO
I protiv koje mi je bilo dano da se borim. 1569028239032.png

Sve se ruslilo. Saznao sam da je crni papa takodje mason i clan spanske komunisticke parije.

Dobio sam vrtoglavicu kad sam saznaoda je jezuitski general u tesnoj vezi sa iluminatima iz Londona. Ignacije Lojola, osnivac jezuitskog reda bio je clan iluminata.
Nekoliko sedmica sam bio bolestan, jer se sve, protiv cega su me ucili da se borim sjedinjavalo negde pri vrhu"
Ispovest bivseg jezuita, str. 38.

PITANJA:

1. Sta je to crna misa?
2. Koga to nazivate crnio papa i zbog cega?
3. Zar se masonerija uvokla i u vrhove Katolicke crkve?

Unaper zahvaljujem na konkretnim odgovorima.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Sta smo mi ovde crne ovce? Ne razumem.

Ovi njihovi uce arijanizam, a oni udaraju po nama.. Kao mi smo zlonamerni a ovi misle dobro sto uce protiv adventizma?

Mire, da okrenem brate malo na šalu, pošto smo mi crne ovce:

20151120223950_d89c0c70.jpg

No da se vratimo na temu. Problem je brate što oni ne naučavaju protiv adventizma.

Shvati, adventizam su i jedni i drugi.

Stvarno svasta!

Da je samo to, da je samo to.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, pa ti sam tvrdis da Kainos i Tripo pogresno veruju u Trojstvo. Ako je tako, zasto se onda meni obracas, obrati se njiima a ne meni kad znas kako ja verujem.

Ko se tebi obracao? Gde si ti video da sam te ja prozvao po imenu? Ja sam diskutovao sa Jovanom a ti se ubacio.

Rekao sam, mozes ti meni zameriti sto ja tvrdim da je u pocetku kod vas bio rasprostranjen arijanizam, ali onda zameri i njima se suprotstavi, jer to nisu moje ideje, vec njihove - da je vasa crkva vecinski ucila arijanizam i da je kasnije prihvatanje Trojstva u stvari - "omega otpad" u vasoj crkvi!

Mire, pa daj pokazi taj znak. Svako vrsi pokerete rukama i nogama a svako to moze da tumaci kako hoce.
Neces valjda reci daje i EGW masonka?

EGW nije "slucajno" napravila pokret rukom, vec "sa namerom" da svom sagovorniku masonu pokaze znak, koji joj je licno "pokazao andjeo" odnosno Bog!

To pise u tekstu, da joj je sam Bog rekao da to uradi!

Mozes li ti zamisliti da meni Bog kaze da ti "pokazem djavolove rogove rukom", bi li te to uverio da sam ja prorok? Na sta bi to licilo?

Upravo ovo je uradila EGW! A to pokazuje da ona nije od Boga, jer Bog ne bi trazio nikom da pokazuje satanisticke simbole i znakove!

A sta je ona zapravo uradila ovim? Pokazala mu je da je iznad njega, i da mora da joj se povinuje! Pokazala mu je simbol njegovog boga!

Mire, to je razlog zbog koga ona objsasnjava, a nema veze sa onim sto ti pricas.

O tome su pisale vase novine, da su posetioci vasih sastanaka tvrdili da "lice na masonske"! To nisam ja izmislio!

Ona pise protiv masonizma jedino iz razloga da ljudi ne bi bili sablaznuti kad na vasim sastancima ugledaju masone i slicnu praksu! Jer se digla prasina oko toga!

A zapravo je bila jako blaga u osudi masonizma! Vidi se iz njenih tekstova, kao "ne bi trebalo biti mason" a nigde direktne osude masonizma! I nikog ko je ostao mason nisu ni izbacili iz crkve!

Mire, mozes li nam priloziti sta tvoja crkva govori o pripadanju tajnim drustvim?
Primer koga sam juce naveo potvrdjuje da su se u vrhu tvoje crkve uvukli masoni. Sta ti kazes na to?

A ko je izvor toga da su se u moju crkvu uvukli masoni? Lazov i prevarant Rivera?

Drugo, niko ne spori da su se masoni uvukli u crkvu, ali kod vas se nisu "uvlacili" vec bili "domaci"! Dakle osecali su se kao kod svoje kuce!

Bas je jedan satanista pricao kako su mu govorili da ako nema satanista u okolini, pomoc potrazi u "mormonskoj crkvi"! Bio je prinudjen jednom prilikom da to i ucini. Zapanjio se kako su se sva satanisticka ucenja slozila sa ucenjem te crkve. A osnivac mormonske crkve je bio mason kao i Miler i pioniri adventizma!

Tako je vasa veza sa masonima ne samo sumnjiva, nego prosto alarmira na opreznost!

Dok sam ja uveren da su adventisti, ako ne direktno osnovani od masona, onda bili zloupotrebljeni da promovisu njihovo lazno ucenje!

I bas glavne elemente masonizma pronalazimo u vasem ucenju. Bas masoni Trojstvo smatraju "vezom sa egipatskom religijom" kao i vi sto ste tvrdili!

Takodje i danas tvrdite da nasa crkva poseduje "egipatako vavilonsku vezu" u gotovo svim ucenjima! A masoni to isto govore! Dakle, vi sluzite njihovim interesima a ne Bozjim! Vi paganizujete crkvu Bozju isto kao i masoni!

Vi ste na suprotnoj strani!

Darth, zao mi je , ali Alberto Rivera nije bio Advnetista, nego katolicki jezuita
Bio je psihijatrijski slucaj, patoloski lazov i sizofrenik! Dokazano!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Bio je psihijatrijski slucaj, patoloski lazov i sizofrenik! Dokazano!

Kao što je dokazano i da nikada nije pripadao Katoličkoj Crkvi, još manje Isusovačkom redu.

Ali, korišćenje takvih "izvora" nije strano adventistima, kao ni ostalim produktima "američkog" klanjanja "Bibliji". Ne zaboravi Alexandera Hixslopa, prezbiterijanskog arhilažova, kao i mnoge druge.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Rivera je EGWistima i više nego omiljen. On je njima idol i uzor. Marko, koji ga sve češće citira a i ostali ovdje, najviše bi voljeli preuzeti Riverinu vrhunsku osobinu besramnog laganja. Za sada su samo Riverini smiješni imitatori.

Natrag