Adventizam i Trojstvo [da li su rani adventisti verovali u Trojstvo?]

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ali, korišćenje takvih "izvora" nije strano adventistima, kao ni ostalim produktima "američkog" klanjanja "Bibliji". Ne zaboravi Alexandera Hixslopa, prezbiterijanskog arhilažova, kao i mnoge druge.
Ralf Vudrou je na temelju njega napisao knjigu -"Vavilonska Misterijska Religija", a onda je shvatio da je bio prevaren i da je sve izneseno od Hixslopa istorijski netacno i povukao je knjigu, koju i danas adventisti prodaju kao "Bogom danu"!

Jos su posle napali Ralfa da je "izdajica" i da su ga katolici potplatili! A covek tvrdi da je iskren. Izdao je kasnije i drugu knjigu koja demantuje ovu prvu, a ovu adventisti kriju i ne prodaju..

Covek je lepo pokazao da je sve izneseno u prvoj "fikcija" i da kad bismo sledili ovu fiktivnu pricu do kraja, morali bismo i citavu bibliju da proglasimo mitom! Sto ja ovde neprestano i ponavljam, a na toj knjizi se zasniva citava njihova lazna teologija!

Isti slucaj je i sa Riverom, zloupotrebljavaju coveka za koga je dokazano da je bio bolestan.

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Nego mire je otvorio ovu temu i u prvom postu vrlo dobro objasnio antitrinitarni stav, i u tom postu se vidi kao da se slaze sa recenim....
Za Jovana da mi biblijski objasni da je Sv. Duh Jahve...osim ova dva moja teksta, jer svako ko procita ove tekstove u Starom zavjetu kad se kaze Jahve misli se na Boga Oca....
Isto molim Jovana da mi u duhu prorostva pronadje tekstove gdje je sv. Duh nazvan Jahve...

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nego mire je otvorio ovu temu i u prvom postu vrlo dobro objasnio antitrinitarni stav, i u tom postu se vidi kao da se slaze sa recenim....
Za Jovana da mi biblijski objasni da je Sv. Duh Jahve...osim ova dva moja teksta, jer svako ko procita ove tekstove u Starom zavjetu kad se kaze Jahve misli se na Boga Oca....
Isto molim Jovana da mi u duhu prorostva pronadje tekstove gdje je sv. Duh nazvan Jahve...
Da Mire se slagao, ali vise ne..

Jos nesto da kazem William Huntinghton Russell osniva red "lobanja i kosti" , njegov rodjak Samuel Russell osniva firmu "Russell & Co" koju je nasledio Charles Taze Russel mason i osnivac Jehovinih Svedoka.

Red "lobanja i kosti" je inace satanisticko drustvo sa bizarnim ritualima, u jednom takvom ritualu djavolskim repom udaraju po licu novopridoslog clana i piju krv iz lobanje.. Vec stotinama godina iz ovog udruzenja izlaze americki predsednici! Dzordz Bus je bio jedan od njih kao i Klinton!

Trenutno postoji oko 800 zivih naslednika lobanja i kosti i svi su na uticajnim politickim pozicijama u americi.

Da li je slucajno da iz iste porodice "Russell" nastaje sekta "Jehovinih Svedoka", sekta "Lobanja i Kosti", da uticu na americku politiku, da od njih nastaju predsednici, da svi imaju veze sa masonizmom i tajnim drustvima?

Naravno da ne!

C.T.Russell je kao sto znamo bio promoter adventizma u pocetku i poznati mason, kasnije osniva svoju sektu - Jehovine Svedoke! Bavio se piramidologijom i astrologijom!

Pa zasto bismo mi sumnjali u ove dobre ljude masone, osnivace sekti? Zar nije mogao Russell biti iskren covek koji se pokajao?

Pa sta ima veze sto potice iz satanisticke porodice? Covek se pokajao! Sta ima veze sto je i Miler bio mason, covek se pokajao! Sta ima veze sto je Joseph Smith (osnivac mormona) bio mason, covek se pokajao itd..

Prosudite sami i zapitajte se, zasto skoro sve sekte na tlu amerike osnivaju bas masoni i clanovi tajni udruzenja!?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Za Jovana da mi biblijski objasni da je Sv. Duh Jahve.

"Duh Božiji stvorio me je, i dah svemogućega dao mi je život", Jov 33,4

Onaj ko je Tvorav jeste Jahve...Vidimo da Duh veti učestvuje u stvaranju a to je delo koje samo Jahve može. Zato i kaže "hajde da načinimo", 1. Mojsijeva 1,26. Načinio je i Duh Sveti tj. stvorio tj i On je Stvoritelj.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
"Duh Božiji stvorio me je, i dah svemogućega dao mi je život", Jov 33,4

Onaj ko je Tvorav jeste Jahve...Vidimo da Duh veti učestvuje u stvaranju a to je delo koje samo Jahve može. Zato i kaže "hajde da načinimo", 1. Mojsijeva 1,26. Načinio je i Duh Sveti tj. stvorio tj i On je Stvoritelj.

Reci ce ti da je Sveti Duh u Bogu i da to zato nije licnost. Naime, po njihovom ucenju - kao sto covek ima svoj Duh tako i Bog ima svoj!

Daj mu onaj stih o huli na Svetog Duha, jer tamo se vidi da on nije deo Boga, vec je posebna licnost. Jer hula na Boga se prasta a na Svetog Duha ne! Pa ako su oni jedno isto, onda bi i hula na Duha bila oprostiva. Samo da te usmerim, necu da se mesam.. Njihova teologija je suplja ko saksija..

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Reci ce ti da je Sveti Duh u Bogu i da to zato nije licnost. Naime, po njihovom ucenju - kao sto covek ima svoj Duh tako i Bog ima svoj!

Upravo ovaj stih i govori o Duhu kao Stvoritelju..zato smatram da je izuzetno vredan. Inače jasno je samo po sebi da Onaj ko je Stvoritelj jeste ličnost. Ne može da bude neličnost kada stvara..i drugo jasno je da je Bog jer onaj ko je Stvoritelj jeste Jahve...samo Jahve stvara..to je Jahvin posao.

Daj mu onaj stih o huli na Svetog Duha, jer tamo se vidi da on nije deo Boga, vec je posebna licnost. Jer hula na Boga se prasta a na Svetog Duha ne! Pa ako su oni jedno isto, onda bi i hula na Duha bila oprostiva. Samo da te usmerim, necu da se mesam.. Njihova teologija je suplja ko saksija..

Svakako iznesi ovaj stih i vidi na koji način će odgovoriti. I taj stih je dragocen.

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987

Evo nekih miretovih izjava:

"Shvatio sam da je ''Sveti Duh u Bogu'' a ne ''negde spolja'' , i shvatio sam da to nije ''nezavisna osoba'' jos tada. Bog mi je dao da to razumem. "

"'Ako je Sveti Duh u Bogu, onda se i on moze nazvati Bog''..

Znaci tebi je prvo mire000 Bog dao da to razumijes, a onda ti je opet navodno Bog dao novu svjetlost, da ipak postoji Bog Duh Sveti.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Mire, da okrenem brate malo na šalu, pošto smo mi crne ovce:

Pogledajte prilog 116569

No da se vratimo na temu. Problem je brate što oni ne naučavaju protiv adventizma.
Shvati, adventizam su i jedni i drugi.
Darth, svidja mi se tvoja slika. Pravi si "pastir" sa svojim stapom i bradom, nego vidim da nemas dovoljno snage de se boris sa preprekama na koje nailazis, jer kao sto vidis ograda jos uvek stoji pred tvojim velikim noso.

Rekao sam, mozes ti meni zameriti sto ja tvrdim da je u pocetku kod vas bio rasprostranjen arijanizam, ali onda zameri i njima se suprotstavi, jer to nisu moje ideje, vec njihove - da je vasa crkva vecinski ucila arijanizam i da je kasnije prihvatanje Trojstva u stvari - "omega otpad" u vasoj crkvi!

Mire dobro je da si ponovio svoju laz. Pre svega daj dokaza, da su prvi Adventisti u vecin bili arijevci. Ni nezan se koji procenat je u sta verovao u ono verem, zna se smo to da su dva ili tri su rekli u sta veruju, ali to nije VEVINA, jer u ono vreme niko nijevodio nikakvu statistiku. Mi javno smo izjabvili da su u toj prvopj grupi bili sakopljeni vernici iz raznik crkava i da jesu imali razlicita verovanja, zato ni u jhednoj grupi ne moze biti vecina?

EGW nije "slucajno" napravila pokret rukom, vec "sa namerom" da svom sagovorniku masonu pokaze znak, koji joj je licno "pokazao andjeo" odnosno Bog![/QUOTE]

Mire, trazio sam od tebe dokaz, a ne ponavljanje price! Ima li ga ili nemas?

Drugo, niko ne spori da su se masoni uvukli u crkvu, ali kod vas se nisu "uvlacili" vec bili "domaci"! Dakle osecali su se kao kod svoje kuce![/QUOTE]

Mire, kakav stva su privi Adventisi imali prema tajnim drustvima, to ti je potanko objasnila EGW.

Prilozi nam ti izjave tvoje crkve o tajnim drustvima i masonima u tvojoj crkvi. Ti svakako tvrdis da se jesu masoni uvukli u crku.

Mire, vidimo da se zalazes svim silama da predstavis Adventiste u pogresnoj slici, a o Albertovoj izjavi i masonskom prestenu vrhovnih poglavara u tvojoj crkvi nemas ni reci. Zasto? Znaci da nemas cim da odbranis ono sto je tvoj brat jezuita i svestenik izjavi. Steta!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Evo nekih miretovih izjava:

"Shvatio sam da je ''Sveti Duh u Bogu'' a ne ''negde spolja'' , i shvatio sam da to nije ''nezavisna osoba'' jos tada. Bog mi je dao da to razumem. "

"'Ako je Sveti Duh u Bogu, onda se i on moze nazvati Bog''..

Znaci tebi je prvo mire000 Bog dao da to razumijes, a onda ti je opet navodno Bog dao novu svjetlost, da ipak postoji Bog Duh Sveti.

Sta se ti bavis mojom diskreditacijom a ne bavis se tekstom? Ja ne tvrdim da sam prorok kao neki, verujem da me Bog vodi u razumevanju, ali svako moze biti i prevaren u nekom trenutku, kao sto je receno da ce "djavo pokusati da zavede i izabrene"! Dakle, ja nisam nepogresiv covek, niko nije, osim vas koji ste to umislili..

Odgovori mi -

Ako Sveti Duh nije "treca osoba"vec je "on sam Bog", kako to da se hula na Boga prasta a hula na Sveti Duh ne oprasta?

"Svaka hula i greh oprostice se ljudima, i ako ko kaze rec na Sina oprostice mu se A KO KAZE REC NA DUHA SVETOGA NECE MU SE OPROSTITI NI NA OVOM SVETU NI NA ONOM KOJI CE DOCI"?

Ako je DUH SVETI = LICNO BOG, onda bi i hula na Duha Svetog bila oprostiva! Jer su "oni isto"! Ali vidimo da nije, i zato su to dve odvojene osobe!

Sta bi bilo briga bezlicne energije sto hulis na nju? A ako je to licno Bog, onda jos vise ima razloga da oprosti, jer kaze da Bog prasta hulu na njega licno!

Znaci Duh Sveti je odvojena osoba, koju mozes i uvrediti, a cija je uloga u planu spasenja veca i zato se na njega hula ne prasta!

Mire dobro je da si ponovio svoju laz. Pre svega daj dokaza, da su prvi Adventisti u vecin bili arijevci

Necu da ti dam nista, jer tebe ne zanima sta cu ti dati, ti mislis da neko iz zlobe napada adventiste! Nek ti da Kainos jer on "ne napada iz zlobe", on vas voli zato vas i napada za "omega otpad"!

Mire, vidimo da se zalazes svim silama da predstavis Adventiste u pogresnoj slici

Ja se zalazem da "predstavim adventiste u pogresnoj slici"!? A tvoj brat Kainos se ne zalaze, on mnogo voli adventiste pa ih zato naziva "omega otpadom"?

Ti stvarno nisi pri sebi..

Necu ti dati nista, jer i da ti dam ti bi mene da optuzis da vas mrzim, zbog onog sto tvoji adventisti uce. Ovo je apsurd i zaslepljenost!

Zar sam ja kriv sto se vi medjusobno ne slazete i napadate?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Evo odgovora na taj stih:

Ovaj stih se veoma često pogrešno tumači i pridaje mu se pogrešno značenje kada se kaže da je neoprostiv greh negiranje 'osobe' ili 'ličnosti' Duha Svetog. Ali, da li je ovo zapravo ispravna interpretacija? Šta zaista 'bogohuljenje protiv Duha Svetog' znači?
Kako bismo u potrunosti razumeli značenje ovog teksta, ne smemo prevideti kontekst Isusovog govora na tu temu, pa ćemo zato pažljivo pročitati sledeći pasus: "A Isus znajući misli njihove reče im: svako carstvo koje se razdeli samo po sebi, opusteće; i svaki grad ili dom koji se razdeli sam po sebi, propašće. I ako sotona sotonu izgoni, sam po sebi razdelio se; kako će dakle ostati carstvo njegovo? I ako ja pomoću Veelzevula izgonim đavole, sinovi vaši čijom pomoću izgone? Za to će vam oni biti sudije. A ako li ja Duhom Božijim izgonim đavole, dakle je došlo k vama carstvo nebesko. Ili kako može ko ući u kuću jakoga i pokućtvo njegovo oteti, ako najpre ne sveže jakoga? i onda će kuću njegovu opleniti. Koji nije sa mnom, protiv mene je; i koji ne sabira sa mnom, prosipa. Zato vam kažem: svaki greh i hula oprostiće se ljudima; a na Duha Svetoga hula neće se oprostiti ljudima." (Matej 12,25-31.)

Paralelnu priču možemo pronaći u Jevanđelju po Marku. Ovaj tekst baca dodatnu svetlost na razumevanje ovog pitanja: "Zaista vam kažem: svi gresi oprostiće se sinovima čovečijim, i huljenja na Boga, makar kakva bila; a koji pohuli na Duha Svetoga nema oproštenja zauvek, nego je kriv večnome sudu. Jer govorahu: u Njemu je nečisti duh." (Marko 3,28.30)

U stihu Marko 3,30. čitamo o razlogu radi koje Isus napominje ljudima šta predstavlja neoprostiv greh, 'jer govorahu: u Njemu je nečisti duh'. Nakon što je bio iscelio slepe i gluve, Fariseji su optužili Isusa kako navodno isteruje đavole pomoću sile Veelzevulove (sotonine), tako da im je Isus na te optužbe odgovorio sledećim rečima: "Zato vam kažem: svaki greh i hula oprostiće se ljudima; a na Duha Svetoga hula neće se oprostiti ljudima."

Kakve veze ima optužba upućena Isusu kako izgoni đavole pomoću sile sotonine sa odbacivanjem Duha Svetog? Šta je Isusa nateralo da kaže to što je rekao?

Sasvim je jasno da je greh protiv Svetog Duha počinjen onda kada se svesno i namerno dela i način rada Svetog Duha Božijeg pripisuju sotoni.
Kada postoji odlučno i konstantno protivljenje istini i dokazima, onda onaj koji tako čini, greši ili bogohuli na Duha Svetog. Neoprostiv greh nije navodno negiranje 'ličnosti' Duha Svetog, jer to i nije bila tema o čemu govori ovaj stih u svom kontekstu, nego očigledno negiranje svetlosti i odbijanje da se grešnik pokaje i da se pokori Božijem Duhu. Konstantnim odbijanjem da se pokaje i prihvati svetlost kojom Bog želi da mu osvetli životni put, grešnik time Bogu ne dozvoljava da ga dosegne i da Božija Istina stigne do njega. Kada postavljamo sebe na ono mesto na kome ne možemo biti pod Božijim uticajem, mi tada činimo neoprostiv greh, jer Bogu ne dozvoljavamo da nas dotakne svojim Duhom i tako osvedoči za istinu i dovede do pokajanja.

Natrag