Adventizam i Trojstvo [da li su rani adventisti verovali u Trojstvo?]

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Kao što smo vidjeli, vodeći ljudi u "crkvi" Adventista sedmog dana o Trojstvu su naučavali da je "u suprotnosti je sa zdravim razumom, u suprotnosti sa Svetim Pismom i da je poganskog podrijetla". ;)

Videli smo takođe da je to prethodilo Jovanovom "izvoru"....

Uzgred. O Adventistima i Trojstvu, na engleskom doduše ali vredi se pomučiti.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Vera ili ne vera u trojstvo ne spasava, niti covek time dobija ili gubi spasenje.

Ono sto spasava je iskustveno prihvatanje Hristove zrtve kao otkup za licne grehe, odricanje od greha, predanje Bogu, i zivot u skladu sa Bozjom recju.

Da li je Isus Bog ili nije, to nas nece spasiti, vec prihvatanje Isusa kao licnog spasitelja i pobeda nad grehom kroz Hristovu posrednicku sluzbu u Svetinji.

Ali, oni koji sustinski ne zele da se menjaju predanjem sebe Bogu, oni pronalaze izgovore za neverstvo bavljenjem sporednim stvarima.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ne treba stotinu dokaza da je 1 + 1 = 2. Dovoljan je samo jedan. Ponavljam, predsjednik G.K.u izjavi koju si ti citirao iznio je notornu laž. ;);)

Ja ne mislim tako ;). Dopustićeš nadam se da neko ima i takvo mišljenje kao što tebe niko ne tera da imaš ovakvo.

ps..ja još čekam da neko od zagovornika "antitrinatarizma" kod Adventista iznese kredo vere koji uključuje negiranje Trojstva...ali vidim da je to malo teže izneti..a zašto je to tako teško??? Pa zato što ne postoji :) :)..a da je to bilo tako važno pokretu u celini moralo bi da postoji tako jasno unešeno u osnove vere kao što je bilo pitanje subote, smrtnosti grešnika i svetinja.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ja ne mislim tako ;). Dopustićeš nadam se da neko ima i takvo mišljenje kao što tebe niko ne tera da imaš ovakvo.

Dopuštam. :)

ps..ja još čekam da neko od zagovornika "antitrinatarizma" kod Adventista iznese kredo vere koji uključuje negiranje Trojstva..

Potpuno krivo i smiješno. :) Ti trebaš iznijeti "kredo vjere Adventista sedmog dana u kojem je uključeno Trojstvo - Trinity". Naravno, kredo koji datira prije 1980. ;)

P.S. Predsjednik G.K. je ipak iznio notornu laž.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Nego spašava vjera u Ellen White.

Oni, tj. adventisti možda tako veruju, ali ti i ja, i mnogi durgi znamo da zakonomlaćenje, shabati, iće i piće ne spašavaju.

Potpuno krivo i smiješno. :) Ti trebaš iznijeti "kredo vjere Adventista sedmog dana u kojem je uključeno Trojstvo - Trinity". Naravno, kredo koji datira prije 1980. ;)

I? Da li je iznio fundamentale odnjavljenje pre 1980-e? A da nisu redigovani, jer adventisti imaju naglašenu potrebu da menjaju istroriju. Setimo se samo zaključavanja "djela" bogu ravne, otelotovrenja "duha proroštva" nakon njene smrti (sic)....

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Dopuštam. :)

Nema potrebe da ja iznosim direktne dokaze jer je na onom ko tvrdi da je vera Adventista bila antitrinitarska...na njemu je da dokaže da su to Adventisti smatrali svojom verom. Ako toga nema jasno je da su pojedinci to verovali ali ne kao zajednica. Dakle, dokaz da su to verovali kao zajednica bio bio neki uvjet prilikom krštenja itd...onaj ko je započeo o toj temi mora da da prave dokaze..pa izvolite...pokažite gde su to Adventisti usvojili kao osnov vere a da se ne radi o nekim pojednicima. Izvolite..

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Setimo se samo zaključavanja "djela" bogu ravne, otelotovrenja "duha proroštva" nakon njene smrti (sic)....

Dobro jutro Darth. Cini mi se da ti jos uvek spavas i duboko sanjas, i to sanjas glupostioi kao i uvek.
O KAKVIM "DELIMA" TI GTOVORIS I HULIS NA BOGA DA SU DELA RAVNA BOGU?
DAJ MOLIM TE AKO IAKAKO MOZES, OPAMETI SE!

Ako govooris istinu, daj dokaz da su dea ravna bogu????????

tvarnoslap said:
Kao što smo vidjeli, vodeći ljudi u "crkvi" Adventista sedmog dana o Trojstvu su naučavali da je "u suprotnosti je sa zdravim razumom, u suprotnosti sa Svetim Pismom i da je poganskog podrijetla". ;)

Slape, to si samo ti video a niko drugi. Jucer si lagao da si izmene ucinjene posle smrti Elene Wajt.

Ako si pismen molim te pazljivo procitaj izajve Ellene Wajt pa prestani d alupas gluposti:

“Hristos je Svojom ljudskom prirodom dodirnuo covecanstvo; svojom bozanskom prirodom bio je povezan sa Bozjim prestolom. Kao Sin coveciji, dao nam je primer poslusnosti; kao Sin Bozji daje nam silu da poslusamo. Hristos je bio taj koji je na brdu Horiv progovorio Mojsiju: JA SAN ONAJ STO JEST.” (Ceznja vekova, str. 24. org. 1898) Vidis Slape da je ona ovo napisala 18 godina pre svoje smrti.

“On, cije je ime ‘Bog Silni i Otac vecni, Knez mirni’; On, za koga stoji napisano, da Mu ‘je vlast na ramenu’ je Divni, Savetnik.” (Isaija 9,6; Jakov 1,5; Isto, str, 363. org. 1898)

“Hristos je istakao svoja jednaka prava sa Bogom u obavljanju posla koji je bio isto tako svet i istog karaktera kao i onaj koji je izvrsio Otac na Nebu.” (Isto, str 207. 1898)

“Hristos nije prestao da bude BOG kada je postao covek.” (Isto, str. 664. 1898)

Slape, sta kazes na ove izjave EGW? Vidis kako rusu tvoju kucu od kartona!

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
ps..ja još čekam da neko od zagovornika "antitrinatarizma" kod Adventista iznese kredo vere koji uključuje negiranje Trojstva...

1. Hoćeš reći, Adventisti u svom kredu nemaju članak vjere koji negira Trojstvo, pa to onda znači da Adventisti vjeruju u Trojstvo. OK, možemo i ovako. :)

2. Dakle, Adventisti u svom kredu nemaju članak vjere koji negira Muhameda i Kuran, pa to onda znači da Adventisti vjeruju u Muhameda i Kuran. :)

Slape, to si samo ti video a niko drugi. Jucer si lagao da si izmene ucinjene posle smrti Elene Wajt.

Marko, u tvojim godinama hoće vid čovjeka izdati.

Natrag