- Učlanjen(a)
- 11.02.2009
- Poruka
- 8.070
Lagao je o činjenicama, a ne o nečemu što bi on morao bolje znati od mene. Kako tebe to ne interesira, vjeruj i služi lažima.
Eh da je samo to ono u šta oni veruju.
Pa vidiš u istoriografiji važi jedno pravilo koje spada pomoćne istorijske nake i izučava se na predmetu "Uvod u istorijske studije" a ono glasi da je validniji onaj izvor koji je bliži hronološki vremenu koje opisuje nego onaj izvor koji je dalji od tog vremena...logično..ne trebaju nam PIN da bismo to razumeli. Zato je njegov iskaz validniji...jednostavno je tako..ali dobro..dobro...tvoja stvar. I razumem zašto je tako.
Čudno je kako se adventisti pozivaju na "validnost" izvora kada im je potrebno da odbrane sebe, dok istovremeno sumnjaju u Hrišćanske izvore, ili ih dekonstruišu, tačnije pokušavaju da ih dekonstruišu, ako im ne idu u prilog, tačnije ako ne podržavaju njihovu doktrinu.
Dakle, iako bi se možda moglo govoriti o "validnosti" izvora bližem predmetnom periodu, nikako se ne smeju iz razmatranja isključiti veoma realne mogućnosti: falsifikata, predubeđenja, ili, što bi po meni bilo najpravilnije, da sam izvor nije posedovao ispravne podatke. Ljudi su naime odavno poznati po tome da vole da ispravljaju istoriju i ukoliko su u mogućnosti sebi pripisuju ono što nisu uradili ili postigli.